FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Alegere DVD HDMI Pioneer DV 600 AV Vs. Panasonic DVD-S100
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Home Theater
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
MDB

Conectat la: 03 Ian 2008

MesajTrimis: Vin Ian 04, 2008 9:58 pm    Titlul subiectului: Alegere DVD HDMI Pioneer DV 600 AV Vs. Panasonic DVD-S100 Raspunde cu citat (quote)

Sunt in dilema in privinta alegerii unui DVD player si sper sa primesc cateva raspunsuri si aici.

Il vreau ptr redare DVD (mai putin Div-x) pe o plasma Panasonic 42PV70 prin HDMI

Tot sap pe net de doua saptamani si m-am oprit la 2 modele: Pioneer DV 600 AV Vs. Panasonic DVD-S100.

Pioneer DV 600 (600 lei) are:
HDMI 1.3 si (conform Audio Video Magazine) proceseaza pana la 1080p cu corectie la cerere ptr luminozitate, claritate si culori chiar si prin HDMI.
Este certificat "Div-x-Ultra"
Iar pe partea de audio, reda sunetul multicanal de pe SACD si DVD-Audio.

Panasonic DVD-S100 (270 Euro) are:
1080p, Conversie extinsa de inalta definitie,
Scanare progresiva avansata,
Tehnologie DCDi cu procesor Faroudja si Convertoare video D/A 216 Mhz/12-bit si audio 192 kHz/24-bit.

Ideal ar fi sa le pot vedea la lucru intr-un magazin pe un Panasonic 42PV70 ca al meu.
Pioneerul cica va fi la Cluj intr-un magazin dupa 10 Ian deci am sa-l testez, dar cu Panasonicul DVD-S100 nu stiu daca o sa reusesc in Cluj.

Ce vreau sa va intreb, dupa caracteristici credeti ca Panasonicul va procesa mai corect decat Pioneerul imaginea prin HDMI sau component pe plasma datorita procesorului Faroudja si convertorului video D/A 216 Mhz/12-bit? Sau e insesizabila diferenta?

Multumesc!

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Ian 04, 2008 9:58 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
c6t9

Conectat la: 12 Feb 2004

MesajTrimis: Vin Ian 04, 2008 11:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pioneer nu m-a impresionat, dar ofera multe pt pretul sau.

panasonic inca nu am gasit (de altfel nici pioneer nu se mai gasesc deja, s-au dat destul de repede).

ti-as supune atentiei si denon 1940, e 12 milioane, l-am testat in targu mures. mi-a placut, pacat ca pt ce mi-ar trebui mie e prea scump. eu caut pionner-ul (de fapt il cumpar pt sistemul cuiva).

http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=3729

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MDB

MesajTrimis: Sam Ian 05, 2008 4:16 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Are specificatii f bune si Denon 1940.
Vad ca in Germania e doar 266 Euro (cam 960 lei)
Unde anume in Tg. Mures? Daca e vre-un magazin poate ajung si eu pe acolo si mi-ar place sa-l vad cum se descurca.

Sus
SoNic_real_one

Conectat la: 01 Ian 2008

MesajTrimis: Sam Ian 05, 2008 6:27 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pioneer DV600 pare un player bun dar nu stiu cat de fiabil.
Interesaant este ca are DAC-uri de calitate pe iesire si stie sa trimita SACD si DVD-A pe HDMI catre un receiver capabil de a reda DSD multichanel si respectiv PCM 96/24 5.1 (cum ar fi Yamaha RX-V3800).
Mai mult epagini de cometarii: http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=541644
Sus
c6t9

MesajTrimis: Sam Ian 05, 2008 2:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

habar nu am unde exact, nu cunosc orasul, m-am ratacit pe niste stradute cu sens unic.
c6t9

MesajTrimis: Sam Ian 05, 2008 2:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

SoNic_real_one a scris:
Pioneer DV600 pare un player bun dar nu stiu cat de fiabil.

ti s-a stricat ceva pioneer pana acum?

SoNic_real_one

Conectat la: 01 Ian 2008

MesajTrimis: Sam Ian 05, 2008 3:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din citirea celor 26 de pagini de acolo am vazut ca unii au avut ceva probleme, dar nu stiu daca este reprezenativ sau nu si daca nu cumva si celelalte variante nu au aceleasi "sanse" de a avea probleme.

Eu nu am decat o unitate DVD de PC Pioneer si nu am avut probleme.
Sus
MDB

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2008 12:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

SoNic_real_one a scris:
Din citirea celor 26 de pagini de acolo am vazut ca unii au avut ceva probleme, dar nu stiu daca este reprezenativ sau nu si daca nu cumva si celelalte variante nu au aceleasi "sanse" de a avea probleme.

Eu nu am decat o unitate DVD de PC Pioneer si nu am avut probleme.

Mersi de link, am citit si eu azi toate paginile, si inclin sa merg pe acest model, dar oare la noi se vinde Region Free, l-am gasit pe DVD Planet.ro cu specificatia DVD Player Multizone:
http://www.dvdplanet.ro/index.php?action=detalii&produsID=1581

Oare asa o fi?

Totusi nu am inca absolut nici o informatie despre Panasonicul S100, stiu ca Denonurile au probleme cu implementarea Faroudja, stie cineva daca la modelele Panasonic 99 sau 100 au aparut aceleasi probleme de macro-blocking ca la Denon?

Sus
andreialexandru

Conectat la: 06 Ian 2008

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2008 2:56 am    Titlul subiectului: Panasonic DVD S100 Raspunde cu citat (quote)

Salut. Si eu stateam in aceeasi dilema (dv600 sau S100). Dupa ce am cautat peste tot in bucuresti Pioneerul si n-am gasit, azi mi-am luat Panasonicul. Pare foarte ok, e primul DVD stand-alone pe care mi-l iau. L-am ales pentru ca vreau sa-l folosesc si ca CD player si din ce-am vazut e o solutie all-around decenta (ca DACuri). Il am conectat la un LCD Sharp HDready de 37" (nu stiu modelul exact, daca e nevoie ma uit in spate), si la o pereche de Pioneer CS7070 printr-un amp Denon PMA700. (nu sariti, nu sunt audiofil, vroiam doar o solutie decenta spre buna).

Daca aveti intrebari specifice, m-as bucura sa pot raspunde (dar s-ar putea sa-mi trebuiasca indicatii detaliate).

Toate bune.

Andrei
Sus
MDB

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2008 3:15 am    Titlul subiectului: Re: Panasonic DVD S100 Raspunde cu citat (quote)

andreialexandru a scris:
Salut. Si eu stateam in aceeasi dilema (dv600 sau S100). Dupa ce am cautat peste tot in bucuresti Pioneerul si n-am gasit, azi mi-am luat Panasonicul. Pare foarte ok, e primul DVD stand-alone pe care mi-l iau. L-am ales pentru ca vreau sa-l folosesc si ca CD player si din ce-am vazut e o solutie all-around decenta (ca DACuri). Il am conectat la un LCD Sharp HDready de 37" (nu stiu modelul exact, daca e nevoie ma uit in spate), si la o pereche de Pioneer CS7070 printr-un amp Denon PMA700. (nu sariti, nu sunt audiofil, vroiam doar o solutie decenta spre buna).

Daca aveti intrebari specifice, m-as bucura sa pot raspunde (dar s-ar putea sa-mi trebuiasca indicatii detaliate).

Toate bune.

Andrei

In primul rand sa-l folosesti cu placere,

Iar acum am cateva intrebari:
1. L-ai conectat prin HDMI? cum face upscaling? te-ai jucat prin setari?
2. Ceva probleme vizibile de procesare a imaginii?

Eu sunt interesat in primul rand de redarea DVD-uri originale, si eventual CD-audio, dar poti detalia si despre Div-x-uri, subtitrari pentru ca majoritatea userilor sunt interesati si de partea de div-x si le-ar putea fi utile informatiile. Desi l-am deschis, nu vreau sa monopolizez thread-ul doar ptr mine!

A, si inca ceva, Magazin si pret?

Sus
andreialexandru

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2008 3:53 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

1. Da, l-am conectat prin HDMI. Functional din prima, nici o problema tehnica.

Despre upscaling, e subiectiv. Am avut un singur DVD original prin preajma (Billy Elliot - f misto film, apropo) si pot sa spun urmatoarele: Se vede mai bine decat orice DVD pe care l-am vazut vreodata (nu foarte multe, pe CRT-uri si plasme mai vechi industriale pe la munca), dar mai slab (nu mult) decat .mkv-urile 720p luate de pe net (de inteles). Acu, cred ca filmul e tras pe o pelicula de ASA ridicat, ca are un noise "de film" (nu neaparat neplacut) si face mici fluctuatii de culoare. Nu stiu cat din asta e de la el, cat de la chip. Una peste alta, o experienta foarte placuta. Cand fac rost de-un film mai modern ca realizare, fac un update.

Divx... parca se vede mai prost decat de pe comp (si el e legat prin HDMI). ma rog, e de inteles, la cata putere de post-procesare are ala. Chestia e ca depinde foarte mult de setari. Poate sa se vada ok, poate sa se vada ca un VHS. Atentie multa.

Subtitrarile sunt ok alea pe baza de text, nu si cele mai fancy (idx+sub). Cam nasoala afisarea, e un font foarte "blocky" - zici ca e pe 8 biti. Meniurile la fel.

NU are control de volum. De nici un fel.

NU citeste IDtag-uri din MP3 (sau n-am stiut eu sa-l fac)

CD audio pus pe pauza, dat amp-ul la maxim, zero zgomot (RCA analogic). nice. Si playerul in sine e absolut silentios.

Finisajul e foarte misto - brushed metal. Displayul e in tema - mai oldschool asa, cu forme-sablon, nu matrice. Initial am avut o problema cu lumina albastra care vine din tray - e cam kitsch, dar se opreste din meniu, phew! Ca veni vorba de tray, sunt nemultumit. E dintr-un plastic transparent, se cam balangane si pare FOARTE fragil.

Playerul a citit bine si repede tot ce i-am dat - cd-uri audio si cu mp3-uri scrise acum 3 ani si zgariate ca naiba pe care le-am pescuit de prin dulap, etc...

L-am luat de la Unirea, de la magazinul panasonic. Aveau doar unul, nici pret nu-i pusesera, l-au cautat vreo 5 minute (pretul) . 1250 RON. Scump, dar dupa ce m-am invartit dupa DVD in ultimele 3 sapt prin tot orasul, am platit si gata.

Cam atat imi vine acus. Daca mai ai intrebari...
Sus
MDB

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2008 4:05 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mersi mult, sa-l incerci si cu un DVD cu un film mai nou gen Matrix, sau ce vei gasi si sa revii cu un scurt review te rog. Si sa vezi cum e imaginea la diferite setari: 720, 1080p/i si ce diferente apar.

Ce cablu HDMI folosesti?

Sus
puf

Conectat la: 07 Dec 2003

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2008 9:26 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Atentie ca eu am testat un S97 cistigator EISA si la prima impresie era varza ca imagine.
Am gasit apoi in setari modurile de procesare a imagini: AUTO,VIDEO1,VIDEO2 si cu setarea corecta discurile se vedeau superb.
Daca ai un panou HD-Ready, upscalingul peste 720p nu te ajuta cu nimic dimpotriva insemna dubla procesare.
Sus
andreialexandru

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2008 12:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E lasat pe 720p - asta e rez. nativa a LCDului.

Inca niste treburi, poate minore.

Telecomanda pare foarte misto. Spre deosebire de meniurile incurcate ale playerului, are o gramada de butoane dedicate (imaginati-va butoanele de teletext ca grup, dar fiecare cu functie - procesari video, audio, zoom, contrast, sharpnes, etc...). O chestie draguta e ca are o parte universala - ii introduci codul TVului dintr-o lista si isi activeaza un grup de butoane pentru TV (on/off, input select, programe, volum) si chiar merge cu al meu.

Chestii citite in manual dar nesezizate in practica:

"re-master" - buton pentru conversia din x.1 in 2.0. Teoretic, poti lasa filmul pe 5.1 si el iti remastereaza in 2.0. Are 3 valori.

"Audio only" - taie semnalul video. In manual zice ca "pentru o experienta audio de top, apasati etc...". Nu detaliaza ce face de fapt, poate e doar marketing, dar playerul pare serios in rest, parca nu s-ar potrivi. O fi facand el ceva prin maruntaie, eu n-am sesizat.

A indexat un DVD cu date combinate (mp3, video) in cam 20 sec. Partea ciudata (e posibil sa mi se para, nu neg) e ca suna mai bine MP3urile de pe DVD decat de pe comp (am foobar prin asio in X-Fi, cabluri aurite, etc...). Meniul de navigare e dragut (cu exceptia fonturilor "de 8 biti"), da optiuni de view - tree, foldere, dual. Timpii de raspuns sunt decenti, subiectiv vorbind, nu astepti niciodata cat sa te uiti a doua oara la el, iar unde sta (index, de ex.) baga bara de progres.

Cu divx-ul nu-s foarte multumit inca, dar avand in vedere gramada de setari si reglaje cu nume ezoterice de la procesarea video, o sa ma mai joc cu el. Cum spune si Puf, setarile au impact major, nu-s de impresie.

Ca audio (cateva cd-uri cu muzica clasica, un jazz, ce mai aveam original) suna foarte bine, cu precizarea ca n-am experienta audiofila, n-am ascultat high-end, dar cred ca pot sa aud cand se taie sau se ineaca ceva. Ca gimmick amuzant, face o chestie pe care n-am mai intalnit-o pana cum pe CD - fast-scan fara sarituri 2x si 4x pe audio inainte SI INAPOI Smile merge si mai repede dar sare.

Cabluri hdmi am de-alea aurite de la mediagalaxy (cu ochiu' pe ele Very Happy )
Sus
c6t9

MesajTrimis: Dum Ian 06, 2008 12:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu nu am vazut diferente intre scalari 720p si 1080i nici pe Full HD. 12 bulioane e cam mult, pretul anuntat e de 10. 12 era denon-ul. nu cred ca ai ales prost, insa sa nu uitam ca pioneer-ul e la jumatate de pret.
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Home Theater Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul
Pagina 1 din 3

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum