Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
stuparu_mihairadu
Conectat la: 20 Mar 2009 Mesaje: 385 Locatie: craiova
|
Trimis: Sam Aug 28, 2010 3:21 pm Titlul subiectului: VALORI BOBINE UNITRA 90 W |
|
|
Am pus mana pe un filtru dintr-o boxa unitra 90 w.
3 bobine.inalte medii joase banuiesc.
primele 2 sunt in acelasi ansamblu, si destul de mici.cea de joase e de 10 ori daca nu peste ca mrarime
in rest mai am 2 condensatori 10uf si 2.2 uf.
cine ma poate ajuta si pe mine cu valorile bobinelor??pe ele nu scrie de cat tonsil si mh.in rest nimica.
eventual daca pot sa aflu eu valorile cu multimetrul(daca se poate).
Multumesc anticipat! |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Sam Aug 28, 2010 3:21 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
diy-audio

Conectat la: 25 Feb 2009 Mesaje: 909 Locatie: Oradea
|
Trimis: Sam Aug 28, 2010 4:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca faci rost de un multimetru care masoara inductanta le poti masura singur.
Spor la treaba. _________________ ahegyes
www.diy-audio.ro |
|
Sus |
|
|
stuparu_mihairadu
|
Trimis: Sam Aug 28, 2010 5:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
diy-audio a scris: | Daca faci rost de un multimetru care masoara inductanta le poti masura singur.
Spor la treaba. |
am acasa un multimetru dar nu stiu daca masoara inductanta.ce simbol are ??adica cum apare pe multimetru?stiu sigur ca are de cc si ac, ohmi, simbolul diodei(nu stiu exact care e treaba cu asta..daca ma poti ajuta iti sunt recunoscator),amperi, si undeva unde scrie hfe.
hfe-u asta e de inductanta?? |
|
Sus |
|
|
player4
Conectat la: 12 Iul 2008 Mesaje: 167 Locatie: Suceava
|
Trimis: Sam Aug 28, 2010 11:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
inductanta ar trebui sa fie notata cu "L". un multimetru care masoara inductante il gasesti undeva la ~200 ron _________________ Mergem inainte, ca inainte era mai bine! |
|
Sus |
|
|
stuparu_mihairadu
|
Trimis: Dum Aug 29, 2010 9:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
prietene mi se pare cam mult sa dau pe un multimetru.....adica nu contest ca astea-s preturile da pt masurarea unor filtre ...nu-mi vine sa dau 2 mil....
eu vreau sa vad ce valori au astea ca sa-mi fac niste filtre audio.mai precis vreau sa-mi fac 2 filtre simple pt un sub sa zic asa. |
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Lun Aug 30, 2010 10:41 am Titlul subiectului: |
|
|
Pretul a fost mentionat pt a intelege ca un aparat de 20-30 sau 40 de lei nu masoara si inductante ...
Pt o simpla masuratoare evident ca nu are sens sa platesti milioane pe un instrument.
Se poate merge cu bobinele (cu cate un picior dezlipit - in aer) la un magazin de electronice care ofera spre vanzare multimetre cu L-metru,
si, cu o ciocolata, o fanta sau o bere se roaga frumos vanzatorarea sau vanzatorul sa te lase sa masori bobinele.
Filtre pt sub nu se pot face cu respectivele piese - oricare ar fi valorile exacte ce se vor masura  _________________ Filtre la comanda. |
|
Sus |
|
|
stuparu_mihairadu
|
Trimis: Lun Aug 30, 2010 10:56 am Titlul subiectului: |
|
|
azi ma duceam la magazinele de reparatii tv ....cat despre faza cu filtrele....bine ca m-ai lamurit..sa nu ma mai complic.
merci frumos! |
|
Sus |
|
|
|