FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Condensatori "For Audio"?!?
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
stb

Conectat la: 22 Sep 2007

MesajTrimis: Sam Sep 22, 2007 2:50 pm    Titlul subiectului: Condensatori "For Audio"?!? Raspunde cu citat (quote)

Am vazut intr-un amplif 2 condensatori pe care scria doar "For Audio". Nu tu Elna, Nichicon sau alta marca.
Stie cineva ceva despre aceste componente? Cine le face? Alte info scrise : 12000μF, B63V (parca) JAPAN ... temp. nu mai tin minte.

Nu ma pricep la electronica, dar am vazut ca la baza aveau si ceva dur de culoare alba ... ca si cum s-a scurs ceva din ei. E ceva normal sau grav?

Multumiri anticipate!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Sam Sep 22, 2007 2:50 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
DNA

Conectat la: 22 Noi 2005

MesajTrimis: Sam Sep 22, 2007 2:55 pm    Titlul subiectului: Re: Condensatori "For Audio"?!? Raspunde cu citat (quote)

stb a scris:
Am vazut intr-un amplif 2 condensatori pe care scria doar "For am vazut ca la baza aveau si ceva dur de culoare alba ... ca si cum s-a scurs ceva din ei. E ceva normal sau grav?

Cred ca este doar un lipici, pus acolo pentru a consolida condensatorul.
Am vazut in mai multe scule, ceva de genul acesta.

Nu cred ca ai motove de ingrijorare.

stb

Conectat la: 22 Sep 2007

MesajTrimis: Dum Sep 23, 2007 11:46 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mersi DNA pt lamuriri.

Legat de producatorul condensatorilor ... chiar nu stie nimeni cine ar putea sa le faca si de ce nu e trecuta marca?
Sus
kilaru_de_coduri

Conectat la: 03 Mar 2006

MesajTrimis: Dum Sep 23, 2007 3:09 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pune niste poze sa vedem...Smile
Sus
greierasul2006

Conectat la: 31 Mar 2006

MesajTrimis: Dum Sep 23, 2007 5:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu exista condensatori pentru audio ci doar condensatori buni sau prosti. E adevarat ca audiofilii sunt mai galagiosi atunci cand vine vorba de calitate astfel incat brandul "designed for audio" s-a impus cumva ca o certificare cum ca acel condensator este unul foarte bun, dar poti folosi si altii "nebrabduiti" la fel de buni.
Sus
felixx

Conectat la: 17 Iul 2005

MesajTrimis: Dum Sep 23, 2007 5:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In procesul de fabricatie al firmelor care produc condensatoare sunt unele diferente intre cei obisnuiti si cei "for audio" sau "audio grade".

De ex. Clarity Cap sau Mundorf ;daca aveti ocazia sa desfaceti sa comparati,macar ochiometric o sa vedeti diferentele;de la terminale si ambalaj pina la calitatea dielectricului si abundenta acelui "ulei".

sorin6

Conectat la: 29 Noi 2004

MesajTrimis: Dum Sep 23, 2007 6:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Aici e si mult bla-bla Cool sunt alte aplicatii in electronica mult mai critice, si nimeni nu scrie "condensatori pentru aplicatii medicale" sau "condensatori pentru centrale nucleare" doar ca astia din urma sunt mult mai insensibili la reclama, deci nu are rost sa scrie, nu s-ar vinde mai scump... Very Happy
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
DNA

Conectat la: 22 Noi 2005

MesajTrimis: Dum Sep 23, 2007 7:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Zilele trecute am cumparat un amplificator .
Blocul de alimentare are 4 condensatori Elna pe care scrie ceva de genul ca sunt pentru Audio, sau ceva de genul asta.
O sa o desfac si pun niste poze.

fider

Conectat la: 21 Aug 2007

MesajTrimis: Dum Sep 23, 2007 9:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Intr-adevar, sunt aplicatii cu mult mai critice decat un amarat de spectru audio. Dar in fine, pacat ca nu auzim de condesatoare "for video" si alte aplicatii, desi probabil ca vom vedea si condesatoare "for HD" ca da bine la clientul ce oricum nu stie ce e condesatorul si ce rost are, dar se lasa sedus de poze.
Sus
felixx

Conectat la: 17 Iul 2005

MesajTrimis: Lun Sep 24, 2007 8:26 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Elna "for audio" sau "non audio:D "nu este un nume de referinta in fabricarea de condensatori pentru amplificatoare cu adevarat de referinta.

BHC-Aerovox,Rifa,F&T,Siemens,Cornell-Dubilier,Sprague,Mallory,Hovland,Mundorf,Clarity Cap, si apoi se poate vorbi despre Elna-for or non audio.

Bineinteles ca este mult bla-bla si cuvintul for audio scris pe etichete da bine la ochi dar si la pret insa ar trebui observate si anumite detalii ce fac aceste diferente.Ma refer la firmele care produc cu adevarat componente de calitate,ca cele mentionate mai sus.

greierasul2006

Conectat la: 31 Mar 2006

MesajTrimis: Lun Sep 24, 2007 11:38 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eee, lasa Felix ca nu mi-e rusine nici cu condensatorii de la Panasonic, Sanyo, Vishay-BC, Rubycon,WIMA(mkp) etc.... la electrolitici te uiti la curentul de riplu, ESR-ul, impedanta la 100khz , temp de functionare, orele de lucru, ESL-ul daca este dat si alti parametrii. Daca astia sunt foarte buni si scrie Vishay pe el sa zicem ce mai conteaza ca nu sunt BHC-Aerovox.....

Ia uite aici cine face condensatori buni si nu mai fac atata caz ca sunt pentru audio...: http://uk.farnell.com/jsp/search/browse.jsp;jsessionid=F2WHJ1OMR5LXPQFIAFAZLTQ?N=411+1000041+129136+129199+129293+129306+129579&Ntk=gensearch_001&Ntt=10000uf&Ntx=&_requestid=248975
Sus
shambala

Conectat la: 05 Ian 2005

MesajTrimis: Lun Sep 24, 2007 1:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sorry, fokes, Felixx are dreptate. Problema este mai complicata - revin imediat cu un post mai lung.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
shambala

MesajTrimis: Lun Sep 24, 2007 1:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Exista condensatori buni, industriali (pentru aplicatii industriale) de Clasa - 1, 2 si 3, dar si de clasa 0 - cei mai buni.
Un exemplu: curentul suportat. In fotografia de mai jos sunt 2 condensatori de buna calitate, produsi de firme consacrate.
Au aceeasi forma, aceleasi dimensiuni, aceeasi capacitate, tensiune de lucru, tolerante si temperatura de lucru. Dar unul are Ief/100hz = 6A, iar al doilea are 26A !! Al doilea este de clasa 0

Acum, partea audio:
In ciuda acelor clase de calitate (Ief, tg unghiului de pierderi, ESR, temp, etc), s-a costatat (expermental banuiesc) ca nu cei mai buni condensatori (clasa 1 sau 0) "suna" cel mai bine in audio.
Asa ca s-a ajuns la solutii exotice (Technics cu bambusul, altii cu uleiuri de sarpe Laughing ) care nu sunt conforme cu acele clase standard de calitate industriala, ci reprezinta cateodata compromisuri, dar dau cele mai bune rezultate in audio.
Exact ce spunea Felixx, cu Mundorf, Aerovox, BlackGate si altii.

ps - era sa uit OSC-oanele lui TV Wink
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
shambala

MesajTrimis: Lun Sep 24, 2007 1:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am uitat sa pun poza Embarassed

24mF_25V.JPG
 Description:
 Filesize:  40.53 KB
 Viewed:  426 Time(s)

24mF_25V.JPG

Sus
shambala

MesajTrimis: Lun Sep 24, 2007 1:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

stb - unii fabricanti de aparatura - in special audio, cumpara condensatori de la diversi producatori specializati, dar le cer acestora sa ii marcheze cu numele firmei lor. E posibil sa fie trecuti printr-o selectie suplimentara, e posibil sa fie produsi ca serie limitata dupa unele criterii specificate de comanditar.
Nici un fabricant audio nu are linie de productie proprie pentru condensatori, banuiesc ca nici Technics nu avea, ci ii facea dupa proiect propriu (dielectric special - ca material si grosime, ulei special, suduri duble armatura/terminal, formatare speciala, etc) la un producator consacrat.
De altfel, in afara de condensatorii principali de filtraj, toti ceilalti condensatori din orice amplificator/aparat audio, sunt normali, adica de clasa audio; nici macar de clasa industriala 1 sau 2. De obicei sunt de clasa 3 sau chiar mai rau (in chinezisme).
De altfel, in aparate sunt [relativ] putine puncte unde este sesizabila calitatea audio a condensatorilor.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Urmatorul
Pagina 1 din 5

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum