Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
diana.d

Conectat la: 27 Noi 2006 Mesaje: 81 Locatie: baia mare
|
Trimis: Mar Aug 14, 2007 8:00 pm Titlul subiectului: Scenic expresion 2003 - linie audio |
|
|
Treaba sta cam asa :
1 se da renaut scenic din 2003 , model expresion full option cu boxe standard in dotare
2 se da un buget sa zicem de 1000 ron maxim .
3 masina are in dotare radio casetofon standard si 2 boxe pe bord , 2 in usile fata si 2 in spate .
Se cere :
1 linie audio pe care sa se poata asculta mp3
Dotari suplimentare puse de mine :
1 dwd de bord cu iesire audio neamplificata .
Ce ziceti ?
Tinand cont ca intentionez sa mai tin masina maxim 2 ani nu vreau sa investesc peste 1000 ron decat in urmatoarea masina pe care din pacate inca nu mi-o permit . Oricum va fi o masina sport , probabil subaru sau audi tt si daca linia audio se va putea muta in aia va fi f bine . Oricum asta e la stadiu de vis inca pt ca mai am nevoie de inca 15000 euro + banii de pe asta sa o iau second . |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Aug 14, 2007 8:00 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
puf
Conectat la: 07 Dec 2003 Mesaje: 1537 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Mar Aug 14, 2007 8:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca te ajuta cumva as dori sa abordez problema la nivel teoretic.
La bugetul ala poti cumpara numai un player decent si doua perechi de boxe bune nu grozave, nemaipomenite, minunate.
Acustica masini si a portierelor vor pune probleme serioase pentru a obtine un rezultat satisfacator, nu bun.Daca pleci de la premisa ca orice player si difuzor de firma , titrat, apreciat, premiat, vor face treaba buna te inseli grav.
Fiecare difuzor are parametrii nativi diferiti si deobicei este recomandat in o anumita aplicatie , folosirea pe masini diferite va duce la rezultate total diferite, asa ca iti spun sa nu contezi nici o secunda pe mutarea vreunui echipament de la o masina la alta.
Concret ce poti instala si sa sune bine pe automobilul ala?... este foarte greu de spus , numai instalatorii pasionati cu foarte mare experienta ar putea sti sau anticipa ce ar merge mai bine, asa ca recomandarea mea este sa mergi la ei nu sa te bazezi pe recomandari generaliste, vagi, bazate pe experiente reusite sau nu pe alte automobile. |
|
Sus |
|
|
VRAJY
Conectat la: 11 Mai 2007 Mesaje: 47
|
Trimis: Mar Aug 14, 2007 9:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
puf a scris: | numai instalatorii pasionati cu foarte mare experienta ar putea sti sau anticipa ce ar merge mai bine, asa ca recomandarea mea este sa mergi la ei |
care sunt instalatorii cu foarte mare experienta din RO ? |
|
Sus |
|
|
diana.d

Conectat la: 27 Noi 2006 Mesaje: 81 Locatie: baia mare
|
Trimis: Mie Aug 15, 2007 8:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
o viata .... si linia audio originala suna bine , nu vreau sa i fac linie audio cat toata masina ca si pret .
vreau doar ceva mai mult volum si calitate buna , intelegand medie pt voi cei audiofili .
nu fac orchestra in masina ca si asa in 2 ani o dau si iau alta ... e doar o masina ce naiba |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Joi Aug 16, 2007 7:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Ca sa fiu scurt si la obiect (fata sa ma dau, evident, unul din "marii spetialisti" in ale montajului), eu iti spun ce am facut EU
- am schimbat HU cu un Blaupunkt cu MP3, nu e marca cea mai "in voga" dar merge fara probleme de circa 3 ani si in masina asta e important. Puterea "marketing" este de 4x50W, dar aici... toti sunt mincinosi
- am schimbat cele 4 difuzoare cu altele (aceeasi marca) coaxiale, woofer din ALU, tweeter softdome, la alegere am tinut seama de sensibilitatea lor, adica cat mai mare cu putinta in cadrul gamei dimensionale si de pret accesibila mie (teoretic, 3 db in plus = un amplificator de 2 ori mai puternic...)
Pentru o masina "familiala", eu consider ca e suficient, nu am da gand sa ma duc cu ea nici la concurs de tuning, nici sa imi sara geamurile din cheder la concursuri de SPL...
Totul a costat, la timpul lor, circa 350E, acum preturile au scazut...
Daca ar trebui sa refac "operatia" asi face-o un pic diferit, asi monta difuzoarele pe niste "fete de boxa" din playwood marin, nu direct pe tabla... |
|
Sus |
|
|
Sharkky
Conectat la: 22 Feb 2006 Mesaje: 63 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Aug 16, 2007 1:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Conteaza ce lacasuri ai in usi (dimensiunea difuzoarelor actuale) si ce ai pe spate.
Cu un pic de efort, cred ca in 1000 de RON te poti incadra la un player decent, un sistem de difuzoare pe fata (tweeter,filtre,mid-basi in usi) si o pereche de coaxiale pe spate. _________________ Contact:
- telefon: 0721.433.295 &
- messenger: razvan_florin2002 |
|
Sus |
|
|
claudiu Vizitator
|
Trimis: Mar Sep 04, 2007 3:09 pm Titlul subiectului: claudiu |
|
|
clarion au niste playere ieftine, si niste difuzoare acceptabile. cablajul masii cred ca e destul de prost |
|
Sus |
|
|
pedala
Conectat la: 06 Feb 2007 Mesaje: 9 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Sep 07, 2007 7:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu tzi-as recomanda:
1. HU un Pioneer DEH 3900-MP care este 400RON
2. Boxe pe componente Hertz din gama Dieci care sunt gandite sa sune bine doar cu HU
DCX130 comp -304RON (diam woofer 13cm)
DCX165 comp -317RON (diam woofer 16.5cm)
DCX130 coax -184RON
DCX165 coax -197RON
In functie de posibilitatile de montaj in lacasuri se aleg boxele |
|
Sus |
|
|
9virgula5
Conectat la: 11 Sep 2007 Mesaje: 3 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Noi 13, 2007 10:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu am un renault clio bicorp 2003 cu 2+2+2 difuzoare din fabrica si radio-cass
cred ca in 1000 ron nu se poate pune ceva mai bun pentru fidelitate decat sistemul stock
si daca ai radio-cass, recomand un mp3 player portabil + adaptor de conectare |
|
Sus |
|
|
Netcrusher

Conectat la: 13 Mai 2005 Mesaje: 2312 Locatie: Arad
|
Trimis: Mie Noi 14, 2007 12:56 am Titlul subiectului: |
|
|
9virgula5, incearca pentru inceput sa schimbi doar radio-cassul cu un head-unit ceva mai de Doamne ajuta, fie si Sony!
Si asculta sa vezi cat imbunatateste fata de stock, apoi apuca-te de facut recomandari nefondate...
Solutia MP3+adaptoare este cea mai proasta solutie posibila, de altfel cea mai usor de implementat pentru minunea MP3. |
|
Sus |
|
|
Diablo

Conectat la: 27 Feb 2005 Mesaje: 283 Locatie: Cluj-HD
|
Trimis: Mie Noi 14, 2007 12:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
In 1000RON te incadrezi cu un player decent de la pioneer PM40 si gama Dieci de la Hertz, dar pt inceput nu trebuie saschimbi si difuzoarele din spate ajunge sa-l schimbi cele din portierele fata si eventual spate.
Iar daca ai schimba doar difuzoarele din fata, te-ai incadra cu un Clarion, care este un player foarte bun la banii aiia si o pereche de DSK la 16.5 cm. _________________ Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul. |
|
Sus |
|
|
fuscobal

Conectat la: 27 Mai 2004 Mesaje: 415 Locatie: Bucuresti, Ploiesti
|
Trimis: Mie Noi 14, 2007 5:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din pacate, si eu sunt de acord ca cu 1000Ron nu se poate mult peste stock. Minimul decentei dupa mine inseamna un CD bunicel, o pereche de difuozare pe 2 cai, un amplif pe 2 cai si antifonarea portierelor fata. Toate astea merg spre 2000Ron pentru ceva decent ! _________________ HU, 3-way components, one subwoofer, 3 amplifiers (Look mama : no rear speakers > u can actually listen to music without 'em ) |
|
Sus |
|
|
9virgula5
Conectat la: 11 Sep 2007 Mesaje: 3 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Noi 14, 2007 11:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
cand am zis adaptor nu m-am referit la 'caseta', ci la o jucarie gen Dension Link - eventual home made
nu sunt expert in audio, nici nu stiu ce marca de difuzoare am pe masina, dar stiu ce-am prins cu urechea prin alte renault-uri si alte masini cu sisteme ieftine (700-1200 ron) - nu se merita efortul - stick to stock/Renault |
|
Sus |
|
|
Netcrusher

Conectat la: 13 Mai 2005 Mesaje: 2312 Locatie: Arad
|
Trimis: Mie Noi 14, 2007 11:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ba da, merita. Amplificatoarele din acele radio-cassuri sunt sub orice critica. Nici boxele nu sunt foarte rasarite, desi sunt peste unele entry-leveluri. |
|
Sus |
|
|
fuscobal

Conectat la: 27 Mai 2004 Mesaje: 415 Locatie: Bucuresti, Ploiesti
|
Trimis: Joi Noi 22, 2007 9:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Pai poate ramane pe stock dar sa imbunatateasca numai antifonand usile si adaugand un amplif pe cd-ul stock(daca el permite) ! _________________ HU, 3-way components, one subwoofer, 3 amplifiers (Look mama : no rear speakers > u can actually listen to music without 'em ) |
|
Sus |
|
|
|