FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
triangle lirr accuphase e 350 Cambridge Audio 840c

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
tudorix

Conectat la: 16 Apr 2008

MesajTrimis: Dum Iul 27, 2008 1:44 pm    Titlul subiectului: triangle lirr accuphase e 350 Cambridge Audio 840c Raspunde cu citat (quote)

teoretic statie de 100 de w - 8 ohm
boxe de 140 de w -8 ohm
( legatura statie -cd e balansata)
si cind dau la 3(din 10)la statie intra in protectie
ce ar fi de facut sa pot da mai tare fara sa imi intre protectia?
unde e deficienta?

ps. vumetrele sunt la 100% la nivelul 3 de la volumul statiei
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Dum Iul 27, 2008 1:44 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
ahegyes

Conectat la: 30 Oct 2003

MesajTrimis: Dum Iul 27, 2008 2:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

se pare ca atat poate amplificatorul (daca vumetrele sunt la 100%)!!!!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
apanoiu

Conectat la: 17 Feb 2004

MesajTrimis: Dum Iul 27, 2008 5:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din experienta mea, protectia intra mult mai repede la boxe cu probleme (difuri cu bobina in scurt sau probleme la filtre).
Incearca si cu alte boxe, vezi cum se comporta.
Partea cu vu-metrele la maxim...nu stiu.
Sus
vlad34

Conectat la: 24 Sep 2006

MesajTrimis: Dum Iul 27, 2008 7:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ceva nu e in regula acolo. Nu se poate ca amplificatorul daca e in stare buna sa poata doar 4 din 10.
Eu am un E 211, mai amarat , si nu intra in protectie nicicum.
O proba cu alte boxe ar putea aduce mai multe informatii.
Sus
tudorix

MesajTrimis: Lun Iul 28, 2008 8:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu ar putea fi semnalul prea tare din cambrdige prea tare mai ales ca e balansat?
Sus
eduardlapas

Conectat la: 06 Mai 2005

MesajTrimis: Lun Aug 04, 2008 9:37 am    Titlul subiectului: Re: triangle lirr accuphase e 350 Cambridge Audio 840c Raspunde cu citat (quote)

tudorix a scris:
teoretic statie de 100 de w - 8 ohm
boxe de 140 de w -8 ohm
( legatura statie -cd e balansata)
si cind dau la 3(din 10)la statie intra in protectie
ce ar fi de facut sa pot da mai tare fara sa imi intre protectia?
unde e deficienta?

ps. vumetrele sunt la 100% la nivelul 3 de la volumul statiei

Vezi ca la Accuphase polaritatea pe mufa balansata este inversata fata de Cambridge Audio (si nu numai)!!!! Din cate stiu eu cd-player-ul de la Cambridge nu are inversor de faza, asa ca nu-l poti folosi balansat cu acesta amplificator. Incearca sa-l conectezi cu niste cabluri nebalansate (RCA). Oricum ... nu cred ca este normal sa intre amplificatorul in protectie din aceasta cauza. Icearca sa faci proba si cu alte boxe.

Am un prieten care are un amplificator Accuphase E-213, un cd-player Cambridge 840c si boxe Opera Seconda. Amplificatorul NU intra in protectie, indiferent de volum (cel putin atata timp cat volumul este unul de bun simt a.i. sa nu distorsioneze sunetul).

aifaq

Conectat la: 13 Ian 2006

MesajTrimis: Lun Aug 04, 2008 9:43 am    Titlul subiectului: Re: triangle lirr accuphase e 350 Cambridge Audio 840c Raspunde cu citat (quote)

eduardlapas a scris:
Vezi ca la Accuphase polaritatea pe mufa balansata este inversata fata de Cambridge Audio (si nu numai)!!!!
Da, asa este!
eduardlapas a scris:
Din cate stiu eu cd-player-ul de la Cambridge nu are inversor de faza, asa ca nu-l poti folosi balansat cu acesta amplificator.
De ce ???
Sus
momolo2
Vizitator

MesajTrimis: Lun Aug 04, 2008 11:41 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

iei un cablu XLR si lipesti pinii + si - in X ca sa poti folosi intrarea balansata, simplu! Pinii si explicatiile le gasesti in prospecte, net, chiar si desenate pe dosul unor aparate.

Dar nu asta e cauza problemei. Cu intrarea XLR pusa pe dos nu se intampla nimic rau, doar ca se aude mai nashpa (pentru urechiusele fine Very Happy ).

Cred ca problema omului este spatiul foarte mare cat si dorinta de presiune sonora mai ridicata.
Cred ca-i trebuie o "mitraliera" mai mare. Wink
Sus
aifaq

MesajTrimis: Lun Aug 04, 2008 11:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

momolo2 a scris:
Cu intrarea XLR pusa pe dos nu se intampla nimic rau, doar ca se aude mai nashpa (pentru urechiusele fine Very Happy ).
Asta, cu conditia ca inregistrarea sa fie facuta cu fazarea corecta (sint discuri cu unele piese in faza si altele in antifaza iar pentru inregistrarile multipista este putin probabil sa si respectat cineva faza corecta pentru toate instrumentele).
Si cu conditia ca amplificatorul de putere sa nu inverseze faza (ceea ce unele modele fac "cu brio").
Sus
momolo2
Vizitator

MesajTrimis: Lun Aug 04, 2008 11:56 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

aifaq, deja vad crucis, m-ai pierdut pe drum! Rolling Eyes

In caz ca vorbesti serios (acum poate ca nu am eu spiritul umorului) te afli intr-o totala confuzie.

PS - cred ca sti de mult ca si BAT-ul le are pe dos. Wink Ei bine, daca Accu le are si el pe dos, cum se face ca am gasit nepotrivire intre un Accu si un BAT puse pe cablu normal XLR incat numai cablul inversat le-a rezolvat?!.... Idea Am impresia ca si aia de la Cambridge le inverseaza.
Oricum, e bine de verificat intotdeauna.
Sus
aifaq

MesajTrimis: Lun Aug 04, 2008 12:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

BAT-ul are pinii in configuratie standard (1 GND, 2 +, 3 -).
Accu ii are inversati (1 GND, 2 -, 3 +).

Ceea ce are BAT-ul inversat este polaritatea alimentarii...
Sus
eduardlapas

Conectat la: 06 Mai 2005

MesajTrimis: Lun Aug 04, 2008 12:27 pm    Titlul subiectului: Re: triangle lirr accuphase e 350 Cambridge Audio 840c Raspunde cu citat (quote)

eduardlapas a scris:
Din cate stiu eu cd-player-ul de la Cambridge nu are inversor de faza, asa ca nu-l poti folosi balansat cu acesta amplificator.
De ce ???[/quote]

Daca ar fi avut inversor de faza (electronic) se putea face inversarea pinilor + si - printr-o simpla apasare de buton (pe acest buton scrie de regula "Phase" sau "Phase Inverter".

Daca cd-player-ul nu are aceasta functionalitate, atunci inversarea pinilor + si - nu se poate face decat modificand cablul XLR, la unul din capete.

momolo2
Vizitator

MesajTrimis: Lun Aug 04, 2008 12:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

oricand as prefera modificarea cablurilor decat un switch in plus pe calea de semnal !

aifaq
Citat:
Ceea ce are BAT-ul inversat este polaritatea alimentarii...
la multe scule de top se practica aceasta "rautate". Asta ca sune mai bine cu cablurile IEC luate de la ei.
Insa cu un voltmetru simplu se poate afla la orice aparat care e faza reala (fara sa-l desfaci)..... Laughing , pentru aia care tin cont de asta, ca doar avem si unii guru printre noi carora li se brehane de faza! Wink
Sus
blackadder

Conectat la: 04 Feb 2007

MesajTrimis: Lun Aug 04, 2008 5:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

momolo2

Observ ca insisti de ceva vreme pe acest subiect al fazarii cablului de retea. Daca tot vrei sa "educi" lumea, poate ar fi mai bine sa dai si o explicatie inginereasca
Sus
tudorix

MesajTrimis: Mie Aug 06, 2008 6:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

momentan ascult pe statie cu atenuator si pe cabluri balansate
cablu r.c.a. am niste mizerii din care nu iese nimic
il astept pe om sa vina si sa imi dea o sugestie
cred ca am sa renunt la cambridge audio la un anumit moment dat
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum