Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
tudorix
Conectat la: 16 Apr 2008 Mesaje: 24 Locatie: bacau
|
Trimis: Dum Iul 27, 2008 1:44 pm Titlul subiectului: triangle lirr accuphase e 350 Cambridge Audio 840c |
|
|
teoretic statie de 100 de w - 8 ohm
boxe de 140 de w -8 ohm
( legatura statie -cd e balansata)
si cind dau la 3(din 10)la statie intra in protectie
ce ar fi de facut sa pot da mai tare fara sa imi intre protectia?
unde e deficienta?
ps. vumetrele sunt la 100% la nivelul 3 de la volumul statiei |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Dum Iul 27, 2008 1:44 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
ahegyes

Conectat la: 30 Oct 2003 Mesaje: 969 Locatie: Oradea
|
Trimis: Dum Iul 27, 2008 2:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
se pare ca atat poate amplificatorul (daca vumetrele sunt la 100%)!!!!! |
|
Sus |
|
|
apanoiu
Conectat la: 17 Feb 2004 Mesaje: 482 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Iul 27, 2008 5:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din experienta mea, protectia intra mult mai repede la boxe cu probleme (difuri cu bobina in scurt sau probleme la filtre).
Incearca si cu alte boxe, vezi cum se comporta.
Partea cu vu-metrele la maxim...nu stiu. |
|
Sus |
|
|
vlad34
Conectat la: 24 Sep 2006 Mesaje: 125 Locatie: Iasi
|
Trimis: Dum Iul 27, 2008 7:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ceva nu e in regula acolo. Nu se poate ca amplificatorul daca e in stare buna sa poata doar 4 din 10.
Eu am un E 211, mai amarat , si nu intra in protectie nicicum.
O proba cu alte boxe ar putea aduce mai multe informatii. |
|
Sus |
|
|
tudorix
|
Trimis: Lun Iul 28, 2008 8:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu ar putea fi semnalul prea tare din cambrdige prea tare mai ales ca e balansat? |
|
Sus |
|
|
eduardlapas
Conectat la: 06 Mai 2005 Mesaje: 358 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Aug 04, 2008 9:37 am Titlul subiectului: Re: triangle lirr accuphase e 350 Cambridge Audio 840c |
|
|
tudorix a scris: | teoretic statie de 100 de w - 8 ohm
boxe de 140 de w -8 ohm
( legatura statie -cd e balansata)
si cind dau la 3(din 10)la statie intra in protectie
ce ar fi de facut sa pot da mai tare fara sa imi intre protectia?
unde e deficienta?
ps. vumetrele sunt la 100% la nivelul 3 de la volumul statiei |
Vezi ca la Accuphase polaritatea pe mufa balansata este inversata fata de Cambridge Audio (si nu numai)!!!! Din cate stiu eu cd-player-ul de la Cambridge nu are inversor de faza, asa ca nu-l poti folosi balansat cu acesta amplificator. Incearca sa-l conectezi cu niste cabluri nebalansate (RCA). Oricum ... nu cred ca este normal sa intre amplificatorul in protectie din aceasta cauza. Icearca sa faci proba si cu alte boxe.
Am un prieten care are un amplificator Accuphase E-213, un cd-player Cambridge 840c si boxe Opera Seconda. Amplificatorul NU intra in protectie, indiferent de volum (cel putin atata timp cat volumul este unul de bun simt a.i. sa nu distorsioneze sunetul). _________________ Eduard |
|
Sus |
|
|
aifaq

Conectat la: 13 Ian 2006 Mesaje: 1071
|
Trimis: Lun Aug 04, 2008 9:43 am Titlul subiectului: Re: triangle lirr accuphase e 350 Cambridge Audio 840c |
|
|
eduardlapas a scris: | Vezi ca la Accuphase polaritatea pe mufa balansata este inversata fata de Cambridge Audio (si nu numai)!!!! | Da, asa este!
eduardlapas a scris: | Din cate stiu eu cd-player-ul de la Cambridge nu are inversor de faza, asa ca nu-l poti folosi balansat cu acesta amplificator. | De ce ??? |
|
Sus |
|
|
momolo2 Vizitator
|
Trimis: Lun Aug 04, 2008 11:41 am Titlul subiectului: |
|
|
iei un cablu XLR si lipesti pinii + si - in X ca sa poti folosi intrarea balansata, simplu! Pinii si explicatiile le gasesti in prospecte, net, chiar si desenate pe dosul unor aparate.
Dar nu asta e cauza problemei. Cu intrarea XLR pusa pe dos nu se intampla nimic rau, doar ca se aude mai nashpa (pentru urechiusele fine ).
Cred ca problema omului este spatiul foarte mare cat si dorinta de presiune sonora mai ridicata.
Cred ca-i trebuie o "mitraliera" mai mare.  |
|
Sus |
|
|
aifaq

|
Trimis: Lun Aug 04, 2008 11:49 am Titlul subiectului: |
|
|
momolo2 a scris: | Cu intrarea XLR pusa pe dos nu se intampla nimic rau, doar ca se aude mai nashpa (pentru urechiusele fine ). | Asta, cu conditia ca inregistrarea sa fie facuta cu fazarea corecta (sint discuri cu unele piese in faza si altele in antifaza iar pentru inregistrarile multipista este putin probabil sa si respectat cineva faza corecta pentru toate instrumentele).
Si cu conditia ca amplificatorul de putere sa nu inverseze faza (ceea ce unele modele fac "cu brio"). |
|
Sus |
|
|
momolo2 Vizitator
|
Trimis: Lun Aug 04, 2008 11:56 am Titlul subiectului: |
|
|
aifaq, deja vad crucis, m-ai pierdut pe drum!
In caz ca vorbesti serios (acum poate ca nu am eu spiritul umorului) te afli intr-o totala confuzie.
PS - cred ca sti de mult ca si BAT-ul le are pe dos. Ei bine, daca Accu le are si el pe dos, cum se face ca am gasit nepotrivire intre un Accu si un BAT puse pe cablu normal XLR incat numai cablul inversat le-a rezolvat?!.... Am impresia ca si aia de la Cambridge le inverseaza.
Oricum, e bine de verificat intotdeauna. |
|
Sus |
|
|
aifaq

|
Trimis: Lun Aug 04, 2008 12:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
BAT-ul are pinii in configuratie standard (1 GND, 2 +, 3 -).
Accu ii are inversati (1 GND, 2 -, 3 +).
Ceea ce are BAT-ul inversat este polaritatea alimentarii... |
|
Sus |
|
|
eduardlapas
Conectat la: 06 Mai 2005 Mesaje: 358 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Aug 04, 2008 12:27 pm Titlul subiectului: Re: triangle lirr accuphase e 350 Cambridge Audio 840c |
|
|
eduardlapas a scris: | Din cate stiu eu cd-player-ul de la Cambridge nu are inversor de faza, asa ca nu-l poti folosi balansat cu acesta amplificator. | De ce ???[/quote]
Daca ar fi avut inversor de faza (electronic) se putea face inversarea pinilor + si - printr-o simpla apasare de buton (pe acest buton scrie de regula "Phase" sau "Phase Inverter".
Daca cd-player-ul nu are aceasta functionalitate, atunci inversarea pinilor + si - nu se poate face decat modificand cablul XLR, la unul din capete. _________________ Eduard |
|
Sus |
|
|
momolo2 Vizitator
|
Trimis: Lun Aug 04, 2008 12:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
oricand as prefera modificarea cablurilor decat un switch in plus pe calea de semnal !
aifaq Citat: | Ceea ce are BAT-ul inversat este polaritatea alimentarii... | la multe scule de top se practica aceasta "rautate". Asta ca sune mai bine cu cablurile IEC luate de la ei.
Insa cu un voltmetru simplu se poate afla la orice aparat care e faza reala (fara sa-l desfaci)..... , pentru aia care tin cont de asta, ca doar avem si unii guru printre noi carora li se brehane de faza!  |
|
Sus |
|
|
blackadder
Conectat la: 04 Feb 2007 Mesaje: 42
|
Trimis: Lun Aug 04, 2008 5:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
momolo2
Observ ca insisti de ceva vreme pe acest subiect al fazarii cablului de retea. Daca tot vrei sa "educi" lumea, poate ar fi mai bine sa dai si o explicatie inginereasca |
|
Sus |
|
|
tudorix
|
Trimis: Mie Aug 06, 2008 6:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
momentan ascult pe statie cu atenuator si pe cabluri balansate
cablu r.c.a. am niste mizerii din care nu iese nimic