FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Unitra lui CyberCSX - "pimp my reel"
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
CyberCSX

Conectat la: 05 Iul 2006

MesajTrimis: Mar Apr 29, 2008 6:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ mjr

Da, cu diferenta ca ma laud cu ce am nu cu ce n-am.
E copilaresc sa ma laud cu........."am ascultat īntr-un showroom" sau sa ma laud cu...........mamaaa ce ferrari am vazut pe strada Wink
(Parerea mea)

Daca ma laud cu ceva ma laud cu ce am, ce posedez si pot si dovedi posesia si...................... ca sīntem la capitolul trancote (ar trebui acum sa ma mut īn sectorul DIY), am īnceput lucrul la un TUNING ( PIMP MY REEL TO REEL RECORDER) unde un Unitra M 2405 S primeste contor digital, VU digitale dar astea montate sub cele analoge īn asa fel īncīt sa mearga ambele simultat īn sistem comparativ, telecomanda pe IR pt accesul mecanic unde tastere vor si actionate de 6 electromagneti, difuzoare interne pe 3 cai High Power de 240 Wati sinus la 4 Ohm, etajul final intern va fi īnlocuit cu unul de 2 x 200 Wati, potentiometrele actionate prin telecomanda si pt. aceasta poturile vor fi īnlocuite cu poturi actionate prin sina cu micromotor, iar īn cele din urma primeste si un convertor analog / digital intern cu posibilitati de racord FIREWIRE si USB 2 asa ca sa mearga si ci WINDOWS VISTA Laughing

Timpul de TUNING este preconizat la 1 an de zile. Vom vedea ce va iesi. Sper sa iasa o..........TRANCOTA estica HIGH END Wink Laughing
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mar Apr 29, 2008 6:54 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
akaiofil

Conectat la: 12 Iul 2007

MesajTrimis: Mar Apr 29, 2008 7:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CyberCSX a scris:
@ mjr

Da, cu diferenta ca ma laud cu ce am nu cu ce n-am.
E copilaresc sa ma laud cu........."am ascultat īntr-un showroom" sau sa ma laud cu...........mamaaa ce ferrari am vazut pe strada Wink
(Parerea mea)

Daca ma laud cu ceva ma laud cu ce am, ce posedez si pot si dovedi posesia si...................... ca sīntem la capitolul trancote (ar trebui acum sa ma mut īn sectorul DIY), am īnceput lucrul la un TUNING ( PIMP MY REEL TO REEL RECORDER) unde un Unitra M 2405 S primeste contor digital, VU digitale dar astea montate sub cele analoge īn asa fel īncīt sa mearga ambele simultat īn sistem comparativ, telecomanda pe IR pt accesul mecanic unde tastere vor si actionate de 6 electromagneti, difuzoare interne pe 3 cai High Power de 240 Wati sinus la 4 Ohm, etajul final intern va fi īnlocuit cu unul de 2 x 200 Wati, potentiometrele actionate prin telecomanda si pt. aceasta poturile vor fi īnlocuite cu poturi actionate prin sina cu micromotor, iar īn cele din urma primeste si un convertor analog / digital intern cu posibilitati de racord FIREWIRE si USB 2 asa ca sa mearga si ci WINDOWS VISTA Laughing

Timpul de TUNING este preconizat la 1 an de zile. Vom vedea ce va iesi. Sper sa iasa o..........TRANCOTA estica HIGH END Wink Laughing

ce e ala un vu-metru digital?
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Mar Apr 29, 2008 7:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

akaiofil a scris:

ce e ala un vu-metru digital?
Spue-i atunci fluorescent, pe LED sau cum vrei. Pe aici, prin partile mele, taranii astia de nemti īi spun VU DIGITAL.
Cel analog e cel mecanic unde cum zic unii........bat acele.
La asta bat si acele si e si..........pom de craciun cu LED Laughing
Sus
kilaru_de_coduri

Conectat la: 03 Mar 2006

MesajTrimis: Mar Apr 29, 2008 9:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

2x200w ? aoleeeeo....grija sa nu se dezmebreze cutia Smile)
Dar totsui unde ii pui trafo de retea ?
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Mar Apr 29, 2008 9:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

kilaru_de_coduri a scris:
2x200w ? aoleeeeo....grija sa nu se dezmebreze cutia Smile)
Dar totsui unde ii pui trafo de retea ?
Īl inlocuiesc pe cel original. Resul are loc sub motor. Sasiul de baza al magului e identic ca la ZK 240. Asta avea poturile foarte jos. La M 2405 S sīnt poturile sus īn bloc si aici jos e loc la discretie si de 2 trafuri.
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Mar Apr 29, 2008 9:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ kilaru_de_coduri

Unul din unitre are deja un etaj final de 2 x 100 de la un radio de masina Blaupunkt sub forma experimentala iar traful a fost si aici schimbat. Asta este suficient. Vezi poza 1. Īn poza 2, putina batae de cap cu programarea eproamelor pt. numaratorul de ture. Restul mai urmeaza.

Momentan se mestereste pe o relicva unitra cu VU dublu pt. teste.
Sus
kilaru_de_coduri

MesajTrimis: Mie Apr 30, 2008 11:56 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Incearca sa folosesti un kit de amplificator in clasa D sau H ....macar au randament bun si nu produc caldura.

Ultima modificare efectuata de catre kilaru_de_coduri la Mie Apr 30, 2008 1:17 pm, modificat de 1 data in total
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Mie Apr 30, 2008 12:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai aici e problema.
Mie nu-mi trebuie nimic ce-mi produce caldura ca din asta am destula la calorifer.
Īnca prea multa Crying or Very sad

Ce-mi trebuie mie sīnt 6 electromagneti de dimensiune mica (cel mult 20x20x20 mm), cu putere mare si cursa de miez la 15 mm.
Cam greu de gasit. Vor trebui facute.
Sus
al3xu

Conectat la: 10 Feb 2006

MesajTrimis: Mie Apr 30, 2008 12:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

kilaru_de_coduri a pierdut pe drum un "nu"

Este evident ca daca au randament bun degaja mai putina caldura Wink !

kilaru_de_coduri

MesajTrimis: Mie Apr 30, 2008 1:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asa e....graba....Smile
Cat despre electromagneti am cativa recuperati din niste videoaie d'alea de pe vremea buncii....sper sa nu le fi aruncat, cum dau de cutie le fac niste poze si iti trimit, poate iti sunt de folos.
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Mie Apr 30, 2008 1:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mai sti la ce tensiune merg E.M.-urile?
Ar fi interesant de adaptat dar cum am spus, miezul trebuie sa aiba cursa de 15 mm cīnd E.M.-ul e activat si asta are de tras serios.
Fiecare E.M. trebuie sa traga o tasta īn asa fel īncīt sa preia ceea ce faci cīnd apesi cu degetul. Deci sa miste toata mecanica pt. functia aferenta tastei. El nu trebuie sa aiba automentinere ca tasta ramīne agatata de regleta mecanica dupa activare. Readucerea se face cu E.M.-ul original de autostop care trage tabla ce tine tastele.
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Mie Apr 30, 2008 1:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si īnca una:

Am gasit si difuri interioare pt. el.
Sīnt difuri auto, nu pe 3 ci 2 cai, dimensiunule sīnt exact ca cele originale de Unitra montate īn el si nici scumpe nu sīnt (vezi poza).

Sīnt Koax-Titan de la BOSHMAN. conform descrierii merg pīna la 260 W muzical, RMS 90 W, la 4 Ω, Frecventa de la 35 la 23000 Hz, la 90 dB.

Eu zic ca ca difuri interioare sīnt ideale.
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Mie Apr 30, 2008 1:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ kilaru_de_coduri

Uite īn poza de mai jos. Cursa tastei = 10 mm masurati la limita de jos unde va fi agatat electromagnetul. Deci vezi, ca are de muncit Laughing
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Mie Apr 30, 2008 1:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CyberCSX a scris:
@ kilaru_de_coduri

Uite īn poza de mai jos. Cursa tastei = 10 mm masurati la limita de jos unde va fi agatat electromagnetul. Deci vezi, ca are de muncit Laughing
Schitt.......... Am uitat poza Rolling Eyes
Sus
fcon

Conectat la: 26 Oct 2006

MesajTrimis: Mie Apr 30, 2008 9:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CyberCSX a scris:
CyberCSX a scris:
@ kilaru_de_coduri

Schitt.......... Am uitat poza Rolling Eyes

Parerea mea este ca nu o scoti la capat cu electromagneti de 2/2 cm si 1 cm cursa.
Este prea mare lucrul mecanic pe care-l fac tastele (tras-impins parghiile).
Cel putin eu n-am reusit; este drept ca se-ntampla prin anii '80, cand nu prea gaseam piese.
Oricum, iti urez succes si voi urmari progresele lucrarii, daca vei posta in timp.

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul
Pagina 1 din 3

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum