Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
coolioo
Conectat la: 15 Apr 2008 Mesaje: 48 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 5:41 pm Titlul subiectului: Magnat Monitor 880 sunt OK ca sateliti? |
|
|
Buna. De curand am achizitionat un receiver Onkyo TX-SR605. Pasul urmator ar fi achizitionarea unor boxe pt alcatuirea unui sistem 5.1. Insa am dificultati in alegerea unor boxe potrivite. Aici sper sa ma ajutati voi.
Iata la ce m-am gandit eu :
- fata: magnat monitor 220 (datorita amplasamentului mobilierului in camera pot folosi numai boxe bookshelf)
- centru : magnat monitor center 210
- spate : magnat monitor 880 (datorita amplasamentului mobilierului de data aceasta as prefera pe spate niste boxe floorstand, insa ar fi posibil sa folosesc si niste boxe mai mici pe care sa le fixez de perete)
Nelamurirea mea este daca se merita sa folosesc magnat monitor 880 pe spate sau pot merge pe 2 boxe magnat monitor 110. Care ar fi avantajele/dezavantajele dintre cele doua modele daca sunt folosite ca sateliti? Daca aveti si alte propuneri de boxe va rog sa le comunicati.
Va multumesc anticipat,
Daniel |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 5:41 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
c6t9

Conectat la: 12 Feb 2004 Mesaje: 2008 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 5:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
e total inutil sa pui boxe mari pe spate. _________________ nu am nici o putere. fie ce-o fi.
cata... |
|
Sus |
|
|
coolioo
|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 5:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nota: Suprafata camerei este de aprox 15 mp. Intentionez sa folosesc sistemul pentru filme si muziza ( rock, blues, si muzica pop/disco din anii 80-90 ) |
|
Sus |
|
|
coolioo
|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 5:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
c6t9 a scris: | e total inutil sa pui boxe mari pe spate. |
Deci Magnat monitor 110 ar fi suficiente? sau recomanzi alt brand? |
|
Sus |
|
|
c6t9

|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 6:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
e bine sa fie de la aceeasi forma, aceeasi serie in principiu.
daca te decizi pe magnat monitor, sa fii atent la sub, el o sa duca greul.
sa pui boxe mari pe spate nu are rost, nu te ajuta cu nimic, diferenta de bani o bagi in amplificare/subwoofer. _________________ nu am nici o putere. fie ce-o fi.
cata... |
|
Sus |
|
|
Cpx
Conectat la: 15 Noi 2007 Mesaje: 109 Locatie: Cluj Napoca
|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 8:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru camere mari eu zic ca merg monitor 880 pentru spate. |
|
Sus |
|
|
c6t9

|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 10:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
FORMA mai jos = FIRMA, e typo specific mie
Cpx, poti argumenta cu ce l-ar ajuta boxe mai mari pe spate decat pe fata la un sistem HT? si cele mai reusite coloane sonore nu aveau nevoie de asemenea boxe si ar putea eventual sa dezechilibreze sunetul si sa ajungi sa ai efectele spate peste celelalte. eu unul n-am vazut sau auzit de o asemenea solutie, cel mult boxe identice. _________________ nu am nici o putere. fie ce-o fi.
cata... |
|
Sus |
|
|
Cpx
|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 10:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Raspunsul nu erea pt coolioo.Am spus ca ar merge in camere mari[\b] magnat 880 si pe spate cu ideea ca ai in fata ceva echivalent sau mai bun..
In camaruta lui de 15 mp merg 4 de 220 insa eu as pune 4 de 1000 si as renunta la woofer daca este loc si camera permite. |
|
Sus |
|
|
c6t9

|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 11:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
in fine, eram si eu interesant cum de ar merge in situatia lui.
doar opinia mea, 4 bucati x 1000 in 15mp e overkill, plus ca a spus ca nu are spatiu pt ele, daca erai un pic atent. _________________ nu am nici o putere. fie ce-o fi.
cata... |
|
Sus |
|
|
Cpx
|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 11:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu are spatiu sa aleaga 4 la fel si gata dar cele de spate sa fie la inaltime. |
|
Sus |
|
|
coolioo
|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 11:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
OK baieti, merci pentru raspunsurile voastre. Cred ca o sa aleg pe spate 2 boxe magnat monitor 110. Ma gandeam ca poate le-a putea pune pe niste stand-uri pentru a beneficia de o pozitionare mai buna, insa nu stiu pe unde pot gasi unele care sa nu coste totusi mai mult decat boxele. O alta idee ar fi niste standuri mobile (rotative) care s-ar putea monta pe perete. Poate aveti ceva recomandari de unde as putea achizitiona asa ceva? |
|
Sus |
|
|
Cpx
|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 11:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Standuri iti poti face sau poti prinde incintele de perete.La acest nivel nu are rost sa cumperi, dupa cum ai zis si tu sunt mai scumpe ca boxele in sine. Alege pe spate insa tot 220 ca si pe fata. |
|
Sus |
|
|
coolioo
|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 11:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cpx a scris: | Standuri iti poti face sau poti prinde incintele de perete.La acest nivel nu are rost sa cumperi, dupa cum ai zis si tu sunt mai scumpe ca boxele in sine. Alege pe spate insa tot 220 ca si pe fata. |
Cpx, problema e ca modelul 220 are nevoie de spatiu in spate din cate am inteles eu (acel bass reflex), deci nu cred ca le pot lipi de perete. Si nici nu au suport pentru prindere pe perete la fel cum are modelul 110. Deci cred ca voi ramane la modelul 110, deoarece camera nu imi permite mai mult.
Sper ca modelul 110 sa fie suficient de bun pentru redarea cu acuratete a efectelor din filme.
Legat de subwoofer recomandati un model anume? Eu ma gandeam sa iau fie Magnat Monitor Sub 300A sau Magnat BetaSub 25A. Ce spuneti, sunt ok ? Care credeti ca e mai bun dintre cele doua modele (ma intereseaza acuratetea bass-ului mai mult decat puterea)? Pentru subwoofer, bugetul meu este de 1000 RON , asa ca puteti recomanda si alte modele. |
|
Sus |
|
|
coolioo
|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 11:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si inca o parere daca se poate : pentru conectica, m-am gandit sa-mi fac niste cabluri din cablu UTP, ceva similar cu ce sa gaseste pe urmatoarea pagina : http://www.tnt-audio.com/clinica/triple_t_e.html . Ce parere aveti?
Ma gandeam ca nu are rost sa investesc in cabluri profi din moment ce acel Triple-T ar putea oferi performante similare comform celor spuse pe site-ul respectiv. |
|
Sus |
|
|
Cpx
|
Trimis: Mar Apr 15, 2008 11:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok,merge si asa.
Subwoofere nu prea sunt acestea....sunt woofere nromale.Pentru a avea sub(adica 25-50 hz) ai nevoie de difuzoare mai mari(minim 30,40).Eu zic sa le asculti cu urechile tale si apoi sa te decizi.Incearca insa o incinta inchisa daca vrei acuratete. |
|
Sus |
|
|
|