Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
inspiron
Conectat la: 26 Mar 2007 Mesaje: 26 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Aug 26, 2008 9:58 pm Titlul subiectului: Eltax Monitor III - 5 stars in What HI-FI |
|
|
Subiect: Eltax Monitor III ***** (5 stars) in What-HIFI !!!
The diameter of the bass/midrange driver is 155mm overall, with a mounting hole diameter of 138mm. The moving diameter is 115mm and cone diameter is 98mm. However the most important dimension— the Theile/Small diameter, is 108mm. It’s the largest driver Eltax could squeeze into the cabinet, and even then they’ve had to ‘fl atten’ the edges of the driver chassis to ensure the right fit.
Pret: (100-)150 EUR !!
Referinte pe scurt:
http://www.reviewcentre.com/reviews4492.html
http://www.avhub.com.au/ProductReview.aspx?MagazineID=5&ProductReviewID=247
http://www.flickr.com/photos/dazedledzep/349817269/
http://www.player.co.yu/product.php?ID=684
http://www.eltax.com/eltax/index.php?item=10&id=1840
samd
Test results:
http://www.wolseleymedia.com.au/ignitionsuite/uploads/docs/EltaxHFJan08.pdf?128545244747663750
sau
WHAT HI-FI... 5 stars for:
Grace, detail and musicality that belies the price tag; attractive styling and finish
Only that the bottom-firing port imposes certain restrictions with regards to stands
Terrifically mature, affordable speakers, and well worth an audition
http://www.vision-ict.nl/links/eltax_monitor_III_whathifi.pdf
De ce acest thread...?
1. Ca sa va semnalez o optiune (pentru mine superioara, dar fiecare cu gusturile lui pana la urma...) la Magnat Monitor 220 & familia... (repet, sunt boxe de 150 EUR si atat, nu de o mie...!)
2. Sa intreb, din simpla curiozitate si nimic mai mult, daca le-a mai ascultat cineva de pe forum si ce parere are...
3, Sa imi aduc aminte sa nu judec niciodata a priori! (am ascultat alte modele de eltax inainte si erau printre cele mai low-low-low-low entry chestii...dar, uite ca... )
Multumesc!
P.S. Portul de bas situat pe partea de jos a boxei (downward facing bass reflex port) este intr-adevar ingenios si binevenit... Nu mai pomenesc de biwiring, de faptul ca le-am desfacut si am ramas placut surprins de ce condensatori sunt in filtre, ca spikes-urile cu suporti sunt include in pret etc... Gata!  |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Aug 26, 2008 9:58 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
VTP
Conectat la: 01 Aug 2005 Mesaje: 1678 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Aug 26, 2008 10:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dupa infatisare si caracteristici, incinta nu e noua deloc, dateaza de la inceputul anilor '90, cand TEAC a lansat seria 500 de electronice, la care incintele erau acestea. De altfel, pe ele scria ca sunt "designed in Denmark" ( produse in China, unde produce si Eltax). Caracteristica de frecventa este tipica pentru bookshelf, cu sa de 5-6 dB in zona de medii. Sunt decente, fara pretentii! |
|
Sus |
|
|
inspiron
|
Trimis: Mar Aug 26, 2008 10:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hmmm... din teste rezulta ca:
....meaning that the response
is 75Hz to 16kHz ±2.5dB.... Extend this envelope to the more usual ±3.0dB and you’re looking at
a response of around 65Hz to 20kHz, which is excellent...
Ca sa nu mai zic de specificatiile oficiale. de graficele anexate etc...
As zice ca nici vorba de o sa de 5-6db la medii, VTP...!
In sfarsit... poate vad eu altceva... no problem pana la urma, esential e ca ati aruncat un ochi si la "varianta" asta de boxe ieftine/"decente"... adica exact ce mi-am propus pana la urma...
Noi sa fim sanatosi! |
|
Sus |
|
|
katalin

Conectat la: 06 Iul 2007 Mesaje: 985 Locatie: Pitesti
|
Trimis: Mie Aug 27, 2008 8:09 am Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca domul VTP se referea la varful de 5 DB in zona 150 HZ fata de portiunea 250hz-1khz. Desigur cand se da raspunsul in frecveta se face o medie si in final va iesi +-2,5db dar conteaza si cum sunt distribuiti, pe deasupra acesti +-2,5 db permit abteri de 5 db deci nu cred ca afirmatia domului VTP este in neconcordatnta cu ce este scris in Review. |
|
Sus |
|
|
VTP
|
Trimis: Mie Aug 27, 2008 8:38 am Titlul subiectului: |
|
|
katalin a scris: | Cred ca domul VTP se referea la varful de 5 DB in zona 150 HZ fata de portiunea 250hz-1khz. Desigur cand se da raspunsul in frecveta se face o medie si in final va iesi +-2,5db dar conteaza si cum sunt distribuiti, pe deasupra acesti +-2,5 db permit abteri de 5 db deci nu cred ca afirmatia domului VTP este in neconcordatnta cu ce este scris in Review. |
Evident ca daca plasam axa ox la mijlocul denivelarii, intre max si min, obtinem +/- 2,5 (3 dB), ceea ce NU schimba diferenta intre MAX si min!
Isn't it, inspiron?
Si poti verifica pe mormane de bookshelfuri: 99% au astfel de carcteristica!
O "usoara corectie" a curbelor Munson. |
|
Sus |
|
|
momolo2 Vizitator
|
Trimis: Mie Aug 27, 2008 9:02 am Titlul subiectului: |
|
|
tin sa precizez ca datorita acusticii unei camere normale, netratate, putem avea salturi sau caderi la anumite frecvente, chiar si de peste 12dB....Desi am auzit ca e posibil chiar si 30dB in anumite puncte de frecventa.
Oricum, intr-o camera normala de locuit, neliniaritatea unui raspuns in frecventa mediu poate ajunge usor la +/-6dB.
Pe de alta parte, a judeca o incinta acustica dupa banda frecventa scrisa in prospect, chiar si dupa niste grafice (lucru care se poate masura in fel si chip) este o atitudine pur trancotara.
Sunt incinte acustice la care producatorul publica o banda frecventa nu foarte spectaculoasa (genul 70Hz....18KHz) dar care pot suna MULT mai bine ca altele la care orice inginer (standart) masoara (standart) o banda frecventa mult mai extinsa. Oare de ce?!
Asta pentru ca in mare parte ceea ce ascultam noi se petrece intr-o banda destul de ingusta de frecventa. Dar si pentru faptul ca este MULT mai dificil sa redai sunetul corect decat sa faci o incinta acustica sa raspunda la frecvente infrasonice si ultrasonice.
Avem nenumarate exemple de incinte acustice limitate considerabil in banda totala audio reprodusa dar care suna excelent, realist, natural, muzical.
Calitatea unei incinte acustice nu prea se poate masura pe caile standart. Iar lucrul asta se aude incat de fiecare data (cei cu bun simt si ceva ureche) pot constata faptul ca una sunt datele tehnice si alta se aude la ureche in 99,99% din cazuri.
Un alt exemplu de "Magnat M 220", de data asta la italieni, sunt incintele MOSSCADE 502
La ei au creeat aceeasi fascinatie ca M220 la noi. Evident, pentru motivul ca cei cu bani putini sunt mai multi decat cei cu bani multi. Si intotdeauna "bun si ieftin" este o notiune fascinanta, oarecum legata de notiunea de chilipir.
Pretul acestora se invarte pe la 150 euro perechea.
Si dupa cum se vede, M220 ramane totusi cel mai ieftin "chilipir".
Iar cat priveste calitatea audio, aia ramane de apreciat si nu se poate cantari prea bine cu grafice si date tehnice standart.
Iar cat priveste potrivirea cu o anume amplificare, alta poveste care complica situatia.
Iata:
http://www.mosscade.com/produit.asp?Langue=FR&idproduit=5&serie=1
http://www.cobrason.com/data/fr/pdf/502NRDSno268.pdf
http://www.cobrason.com/data/fr/articles/BE%20Comparatif%20%20Enceintes%20.pdf |
|
Sus |
|
|
momolo2 Vizitator
|
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Mie Aug 27, 2008 11:49 am Titlul subiectului: |
|
|
VTP a scris: | Dupa infatisare si caracteristici, incinta nu e noua deloc, dateaza de la inceputul anilor '90, cand TEAC a lansat seria 500 de electronice, la care incintele erau acestea. De altfel, pe ele scria ca sunt "designed in Denmark" ( produse in China, unde produce si Eltax). Caracteristica de frecventa este tipica pentru bookshelf, cu sa de 5-6 dB in zona de medii. Sunt decente, fara pretentii! |
Absolut corecta afirmatia  |
|
Sus |
|
|
VTP
|
Trimis: Mie Aug 27, 2008 12:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dumnezeule!!!!
Cine aduce Moscade in Rromanika?
@momolo,
- caracteristicile tehnice iti ofera o imagine asupra solutiilor adoptate si ca atare poti afla unde este un compromis sau altul in constructie, pentru ca orice solutie e un compromis!
- timbrul si ca atare sunetul per total al unei incinte nu se deduce din dosarul tehnic! Poti sa stai calm! (incintele in cauza le-am avut suficient timp in casa!);
- Parca ai afirmat de mai multe ori ca performanta cere pret! Nu se face fara bani! Atunci, chiar din review-ul dat de tine, ce sa aleg? B&W805 sau Eltax-ul, - JMLab seria 900 sau Mosscade? |
|
Sus |
|
|
momolo2 Vizitator
|
Trimis: Mie Aug 27, 2008 12:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
VTP Citat: | Cine aduce Moscade in Rromanika? | habar nu am. Am aflat de ele din forumurile italiene unde au facut spume mai rau ca M220 la noi.
VTP Citat: | @momolo,
- caracteristicile tehnice iti ofera o imagine asupra solutiilor adoptate si ca atare poti afla unde este un compromis sau altul in constructie, pentru ca orice solutie e un compromis!
- timbrul si ca atare sunetul per total al unei incinte nu se deduce din dosarul tehnic! Poti sa stai calm! (incintele in cauza le-am avut suficient timp in casa!);
- Parca ai afirmat de mai multe ori ca performanta cere pret! Nu se face fara bani! Atunci, chiar din review-ul dat de tine, ce sa aleg? B&W805 sau Eltax-ul, - JMLab seria 900 sau Mosscade? | VTP, totul e bullshit. Mai bine ne impuscam de acum, sa economisim timp, poate usuram stratul de CO2 prin lipsa noastra!
Dar pesemne ca ti-ai ales nevasta dupa ce i-ai citit radiografiile si ecografiile. Organe perfecte, concluzia, buna gospodina, stie sa gateasca si pe deasupra buna si in rest!
Performanta cere PRET. Ori deja sti si te faci ca ploua, ori deja, mai grav, inca nu ai aflat!
Review-urile cui ?! Ale mele?! Inca mai crezi in Mos Craciun ?! ...pardon, Mos Gerila ?!
Lectura buna la baie, dimineata, inainte de cafea. Plus ca maculatura pote capata si alte intrebuintari.
Insa la Pomul Laudat, sfatul meu e sa te duci cu drujba. Si un litru de benzina. Macar te poti alege cu ceva.
Iar clasa "Monitor M220" este, sa nu uitam, FIAT Topolino, boomul italian, cand orice macaronar si-a putut permite o masina...cu patru roti!!! Caz in care au aparut cluburi si fani, rauri de cerneala au curs, etc,etc. |
|
Sus |
|
|
inspiron
|
Trimis: Mie Aug 27, 2008 1:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
VTP a scris: | katalin a scris: | Cred ca domul VTP se referea la varful de 5 DB in zona 150 HZ fata de portiunea 250hz-1khz. Desigur cand se da raspunsul in frecveta se face o medie si in final va iesi +-2,5db dar conteaza si cum sunt distribuiti, pe deasupra acesti +-2,5 db permit abteri de 5 db deci nu cred ca afirmatia domului VTP este in neconcordatnta cu ce este scris in Review. |
Evident ca daca plasam axa ox la mijlocul denivelarii, intre max si min, obtinem +/- 2,5 (3 dB), ceea ce NU schimba diferenta intre MAX si min!
Isn't it, inspiron?
|
Evident ca.... NU... Mai clar, afirmatia (originala) a fost "sa la medii de 5/6db", nu MAX-MIN absolut pe banda de frecvente...
...Dar, cum ziceam, noi sa fim sanatosi...
Hai sa ne intoarcem la ale noastre posibile boxe de 100-150 EUR care pot fi interesante... Deci MM220, Eltax M3, Moscade... Altele...? |
|
Sus |
|
|
kata
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 121 Locatie: BUC
|
Trimis: Mie Sep 03, 2008 8:28 am Titlul subiectului: |
|
|
inspiron a scris: |
Hai sa ne intoarcem la ale noastre posibile boxe de 100-150 EUR care pot fi interesante... Deci MM220, Eltax M3, Moscade... Altele...? |
stelele astea se dau in raport cu pretul asa ca nu are rost sa ne facem iluzii
mai sint destule boxe la fel de ieftine si care au la fel de multe stele:
http://www.otest.co.uk/test-results/q-acoustics-1010-99744.html |
|
Sus |
|
|
inspiron
|
Trimis: Mie Sep 03, 2008 11:19 am Titlul subiectului: |
|
|
kata a scris: | inspiron a scris: |
... Probabil ma exprim eu prea complicat si sunt greu de inteles...
(spun asta pt ca eu nu ma refeream la boxe de pe Marte, din Ursa Minor etc, ci la boxe ascultate, pipaite, comparate etc de cei care fac posturi pe forum... e o cerinta cam grea, nu?... ) |
|
Sus |
|
|
kata
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 121 Locatie: BUC
|
Trimis: Mie Sep 03, 2008 1:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
inspiron a scris: | kata a scris: | inspiron a scris: |
... Probabil ma exprim eu prea complicat si sunt greu de inteles...  |
te supraestimezi
inspiron a scris: |
(spun asta pt ca eu nu ma refeream la boxe de pe Marte, din Ursa Minor etc, ci la boxe ascultate, pipaite, comparate etc de cei care fac posturi pe forum... e o cerinta cam grea, nu?... ) |
ca de exemplu Moscade din lista TA anterioara? mai pipaita ca laura andresan:) ( evident, de catre cei cu enshpe mii de posturi )
OF |
|
Sus |
|
|
replicaluivasile Vizitator
|
Trimis: Mie Sep 03, 2008 1:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
inspiron, iti pierzi timpul pe aici. Mai bine postezi pe alte forumuri mai civilizate.
Defapt se observa ce a mai ramas din acest loc pe net. Adica nimic. Si va fi si mai rau. |
|
Sus |
|
|
|