Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
ahegyes

Conectat la: 30 Oct 2003 Mesaje: 969 Locatie: Oradea
|
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Oct 07, 2008 6:52 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
marco polo
Conectat la: 07 Iun 2005 Mesaje: 1380 Locatie: Cluj-Napoca
|
Trimis: Mar Oct 07, 2008 11:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da si nu... Tonsil GDWK 11/100 este intr-adevar un tweeter f. bun, dar GDN 13/40/2 nu e chiar atat de reusit Daca nu a fost facut pe comanda dupa caietul de sarcini al celor de la Totem, nu are cum sa coboare sub 39Hz asa cum scriu canadienii in specificatii si inca la -3dB!!!
Daca chiar au folosit Tonsil GDN 13/40/2 "de raft" atunci mint de ingheata apele pt. ca difuzorasul asta coboara la cel mult 50Hz la -3dB si daca ii bagi mai mult de 40W (de fapt Tonsil e corect cu specificarea acestei puteri) nu va fi prea fericit...
Am mai vazut specificatii sforaitoare si la alti producatori (la IQ7 de la KEF scrie ca merg de la 40Hz la -3dB si in realitate sub 80Hz nu se aude, pardon nu se masoara nimic)...
Apoi incearca sa ingropi "flush" (in regim diy) marginea acestui dif
O combinatie de succes (fara clone si alte bazaconii) cu difuri Tonsil este tweeter-ul GDWK 11/100 si noul midwoofer GDN 17/100 care este cu totul altceva In doar 19litri acest dif chiar coboara la 38Hz (-3dB)!!! 70W e suficient pt. un sistem cu aceste drivere si este o alternativa de invidiat si f. accesibila fata de ofertele comerciale sau alte combinatii cu difuzoare mai scumpe!
|
|
Sus |
|
|
ahegyes

|
Trimis: Mie Oct 08, 2008 5:32 am Titlul subiectului: |
|
|
marco polo a scris: | Apoi incearca sa ingropi "flush" (in regim diy) marginea acestui dif
|
se poate. am gasit un site (adevarul e ca nu mai stiu unde) care descria metoda prin care se poate face un sablon pt astfel de difuzoare. In principiu, ideea e ca trebuie taiat cu o freza mai mare in jurul difuzorului - astfel se obtine sablonul, iar apoi se taie cu o freza de diametru mai mic in interiorul sablonului obtinut inainte. am sa caut si daca gasesc am sa pun link-ul aici.
legat de cat de mult coboara in frecventa acel difuzor - sunt de aceeasi parere cu tine. deasemenea am aceeasi parere legata si de Q7, Q5, Q3 ba chiar si Q9. pe langa ca nu coboara in frecventa cat este specificat, nici putere prea mare nu poti baga in ele. pe la 15 -20W (asta asa pe presupuse - nu am masurat) deja se chinuie saracutele de zici ca acuma isi dau duhul.
|
|
Sus |
|
|
ahegyes

|
|
Sus |
|
|
ahegyes

|
|
Sus |
|
|
ahegyes

|
|
Sus |
|
|
ahegyes

|
|
Sus |
|
|
marco polo
|
Trimis: Mie Oct 08, 2008 9:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Da, difurile sunt bani marunti, dar nici cele recomandate de mine nu costa cat ScanSpeak In plus, difurile din link si mai ales filtrele sunt o gluma. Sincer nu as incuraja pe nimeni sa urmeze acest proiect
Da, tweeter-ul ala de la Focal are o forma f. neregulata ce sa spun
Uite-te mai bine la GDN 13/40/2 si apoi mai vorbim
Si in definitiv de ce trebuie sa te chinui sa montezi un dif slab cu un sasiu complicat cand poti alege un dif bun (de ex. GTC 16/40/1) cu un sasiu circular mult mai usor de modelat???
|
|
Sus |
|
|
seamaster

Conectat la: 03 Noi 2003 Mesaje: 368 Locatie: BUCURESTI
|
Trimis: Mie Oct 08, 2008 10:44 am Titlul subiectului: |
|
|
vasile va graveaza in mdf si nu numai, ce forma vreti !
exista cnc. router ...
salutari.
_________________ I DON'T REGRET MY PAST, I JUST REGRET THE TIME I'VE WASTED WITH THE WRONG PEOPLE ! |
|
Sus |
|
|
bzfcocon

Conectat la: 13 Mai 2004 Mesaje: 2096 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Oct 08, 2008 11:32 am Titlul subiectului: |
|
|
Superbengos ! Trebuie numai sa gasesti niste difuri in forma de gagici ca sa scapi de sunetul "flasc", cum ii zicea un coleg forumist
La chestia cu masurat F3... well, cred ca si aici se poate trisa - depinde de cum masori : anecoic/nearfield(cum ar trebui) sau cu tot cu "room gain in a typical room" si boxele puse astfel incat sa bubuie la maxim !
_________________ Don't believe in audiophile believings. |
|
Sus |
|
|
ahegyes

|
Trimis: Vin Oct 10, 2008 9:03 am Titlul subiectului: |
|
|
marco polo a scris: | Da, tweeter-ul ala de la Focal are o forma f. neregulata ce sa spun
Si in definitiv de ce trebuie sa te chinui sa montezi un dif slab cu un sasiu complicat cand poti alege un dif bun (de ex. GTC 16/40/1) cu un sasiu circular mult mai usor de modelat??? |
oh, come on, acuma am impresia ca tu vrei sa faci pe "gigi contra"
forma difuzorului nu are nici o importanta, poate sa fie si triunghiulara (numai zig zag sa nu fie si e la fel de usor sau greu de facut ca si cea din ex. dat).
apoi cat de bun este proiectul eu nu stiu, dar daca e o boxa facuta de TOTEM cu difuzoare de raft - clar - si mai e si vanduta la vreo 1000 - 1500 de $ eu cred ca o fi bun proiectul. de ce zici ca e o gluma filtru? ca e de ordinul 1 respectiv 2. nu cred ca asta e o problema. probabil stii si tu foarte bine ca sunt o gramada de marci audiofile cu acte in regula care folosesc filtru de 6db pe bas si 12 db pe inalte.
apoi pana nu se incearca proiectul nu ai de unde sti daca e bun sau nu, poate cum ai spus tu - si bine ai spus - nu poti recomanda acest proiect.
dar la banii aia poate merita o incercare. nu spun ca vreau sa ma apuc sa-l fac, cel putin acum nu. poate mai tarziu.
|
|
Sus |
|
|
ahegyes

|
Trimis: Vin Oct 10, 2008 9:10 am Titlul subiectului: |
|
|
apoi se poate face baffle-ul si din doua bucati. una mai subtire in care se taie forma exterioara a difului, si una mai groasa in care vine partea interioara. eu am mai folosit aceasta metoda la un dif beyma (5MP\60) si a iesit foarte bine.
Description: |
|
Filesize: |
47.85 KB |
Viewed: |
360 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
|
marco polo
|
Trimis: Vin Oct 10, 2008 4:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
ahegyes a scris: | marco polo a scris: | Da, tweeter-ul ala de la Focal are o forma f. neregulata ce sa spun
Si in definitiv de ce trebuie sa te chinui sa montezi un dif slab cu un sasiu complicat cand poti alege un dif bun (de ex. GTC 16/40/1) cu un sasiu circular mult mai usor de modelat??? |
oh, come on, acuma am impresia ca tu vrei sa faci pe "gigi contra"
forma difuzorului nu are nici o importanta, poate sa fie si triunghiulara (numai zig zag sa nu fie si e la fel de usor sau greu de facut ca si cea din ex. dat). |
Am spus sa te uiti mai bine la forma GDN 13/40/2 si tu ma iei cu "gigi contra" Forma difuzorului nu are nici o importanta??? Asta chiar e buna. Cum ridici cotele la "onduleu'" ala nedocumentat de la gaurile de prindere? Cu florarul??? Si la CNC trebuie sa-i dai niste coordonate ca de aia e CNC!!! Atata optimism debordant
Si poate ne dai un raspuns intelept la intrebarea:
de ce trebuie sa te chinui sa montezi un dif slab cu un sasiu complicat cand poti alege un dif bun (de ex. GTC 16/40/1) cu un sasiu circular mult mai usor de modelat???
ahegyes a scris: | apoi cat de bun este proiectul eu nu stiu, dar daca e o boxa facuta de TOTEM cu difuzoare de raft - clar - si mai e si vanduta la vreo 1000 - 1500 de $ eu cred ca o fi bun proiectul. de ce zici ca e o gluma filtru? ca e de ordinul 1 respectiv 2. nu cred ca asta e o problema. probabil stii si tu foarte bine ca sunt o gramada de marci audiofile cu acte in regula care folosesc filtru de 6db pe bas si 12 db pe inalte.
apoi pana nu se incearca proiectul nu ai de unde sti daca e bun sau nu, poate cum ai spus tu - si bine ai spus - nu poti recomanda acest proiect.
dar la banii aia poate merita o incercare. nu spun ca vreau sa ma apuc sa-l fac, cel putin acum nu. poate mai tarziu. |
Poate ca tu nu ai de unde sti, dar eu stiu… Fireste ca fiecare e liber sa-si arunce banii la intamplare insa ce vreau eu sa subliniez e ca in 2008 nu mai trebuie sa incercam un proiect mediocru doar pt. ca este ieftin sau “cred ca e bun” cand sunt o multime de alternative la fel de ieftine sau poate mai ieftine sau putin mai scumpe, dar mult mai bune. Nu mai suntem in era experimentelor in care “poate merita o incercare”. Faptul ca o boxa de 2lei e facuta de TOTEM si ca mai e si vanduta la vreo 1000 - 1500 de $ nu inseamna decat ca TOTEM stie sa vanda si ca planeta e plina de idioti… Si KEF vinde boxe de 2lei care au luat si "Premiul pt. Excelenta Europeana", dar asta nu inseamna ca un diy-er cu discernamant va cadea pe spate! Daca vanzarile unui comerciant sunt un criteriu de a urma un proiect de casa pionierului atunci…
La boxele din link-ul dat de tine
http://www.systex.republika.pl/download/mite_clone.pdf si
http://grendel.homelinux.com:8080/~labdom01/index.html filtrul este de ord. 1 pe ambele difuri si midbass-ul GDN 13/40/2 e indicat si gresit pe schema mazgalita cu creionul ca fiind de 4ohmi in loc de 8 si tweeter-ul are polaritatea normala fata de pdf unde e inversata Pt. un incepator exaltat poate nu e o problema…
Totemurile Mite sunt marcate ca fiind de 4ohmi deci daca GDN 13/40/2 e pe 4 ohmi e posibil ca si tweeter-ul sa fie tot pe 4ohmi nu pe 8.
Probabil ca ceea ce tu nu stii f. bine e ca o gramada de marci audiofile folosesc in primul rand difuzoare adecvate care sa se preteze unei anumite config., iar marcile cu adevarat audiofile folosesc filtru de 6db pe bas si 18 db pe inalte din motive care probabil pt. tine nu conteaza, dar pt. altii sunt f. importante…
Oricum iti doresc succes daca te vei apuca vreodata de acest proiect
|
|
Sus |
|
|
unitra
Conectat la: 17 Aug 2007 Mesaje: 89 Locatie: Arad
|
Trimis: Vin Oct 10, 2008 6:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
marco polo a scris:
"cand sunt o multime de alternative la fel de ieftine sau poate mai ieftine"
probabil sunt multi care s-ar bucura daca ne-ai zice si noua acele alternative
|
|
Sus |
|
|
marco polo
|
Trimis: Vin Oct 10, 2008 7:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
unitra a scris: | marco polo a scris:
"cand sunt o multime de alternative la fel de ieftine sau poate mai ieftine"
probabil sunt multi care s-ar bucura daca ne-ai zice si noua acele alternative  |
poate daca acei multi ar citi si ce am scris mai sus:
marco polo a scris: | O combinatie de succes (fara clone si alte bazaconii) cu difuri Tonsil este tweeter-ul GDWK 11/100 si noul midwoofer GDN 17/100 care este cu totul altceva In doar 19litri acest dif chiar coboara la 38Hz (-3dB)!!! 70W e suficient pt. un sistem cu aceste drivere si este o alternativa de invidiat si f. accesibila fata de ofertele comerciale sau alte combinatii cu difuzoare mai scumpe! |
Aceasta combinatie nu este la fel de ieftina si nici mai ieftina, dar este cu siguranta accesibila pt. f. multi dintre noi.
O alta configuratie chiar si mai accesibila este GDWK 10/80/19 + GTC 16/40/1. Si chiar eu am postat 3 proiecte aici: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=19767&start=0 dar intr-adevar nelucrand la Totem nu sunt demn de luat in seama
|
|
Sus |
|
|
|