FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Regulator de volum compensat

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Ionutz

Conectat la: 09 Ian 2004

MesajTrimis: Joi Oct 07, 2004 8:44 pm    Titlul subiectului: Regulator de volum compensat Raspunde cu citat (quote)

Daca tot am vorbit despre reglaje de ton si respectiv sensibilitatea urechii umane in functie de nivelul de auditie, ce parere aveti de montajul de mai jos (fig C). Merita sa pun asa ceva pe preamplificatorul meu? Aveti scheme si mai ample de astfel de montaje, sau este cel de jos suficient?
(Bibliografie: "Hi-Fi ABC" George D. Oprescu)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Oct 07, 2004 8:44 pm    Titlul subiectului: Mitica

DCP036733.JPG
 Description:
...
 Filesize:  30.09 KB
 Viewed:  211 Time(s)

DCP036733.JPG

Sus
Lupulroz

Conectat la: 03 Noi 2003

MesajTrimis: Joi Oct 07, 2004 9:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu nu mi-as pune asa ceva pe semnal.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Ionutz

MesajTrimis: Joi Oct 07, 2004 9:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Deci nu merita efortul de a desface capacul preamplificatorului si de a lipi cateva rezistente si condensatori pe potentiometru?
Sus
DJ DNA

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Joi Oct 07, 2004 10:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mda .... asta volum fiziologic estem !

De cand au disparut potentiometrii cu priza mediana au cam disparut si " volumele fiziologice " adevarate .

Eu iti sugerez sa experimentezi !
Nu ai ce pierde si este posibil sa iti placa efectul . Zeci de ani , acest gen de volum a fost un fel de state of art in sculele audiofile . Pe timpuri , daca un amplificator nu avea asa ceva pe volum , era socotit ultimul tirs .

Daca nu iti place , dureaza 5 minute sa dai totul jos .
Ai incredere in urechea ta si vezi cum iti place tie sa se auda !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004

MesajTrimis: Joi Oct 07, 2004 11:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Merita sa incerci, dar fi atent: schemele din figurile a si b sunt cele mai bune, dar gasesti greu pot. cu priza ; schema din figura c) are un potentiometru normal, e usor de facut fara prea mari modificari, dar are dezavantajul ca nu o sa ai volum 0 (la minim o sa mai auzi ceva ce trece prin rezistente); schema din figura d) pune probleme deoarece ai doi potentiometrii pe acelas ax. Daca vrei doar sa experimentezi, incearca figura c) si daca nu iti place cum suna din prima mai umbla la valorile condensatorilor inainte sa o desfaci.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
CC

Conectat la: 25 Aug 2004

MesajTrimis: Vin Oct 08, 2004 8:48 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca ai posibilitatea, incearca sa folosesti condesatoare de cat mai buna calitate (eventual sa observi diferenta fata de condensatoarele 'uzuale' - si sa imi spui si mie rezulatul Smile ).
Ionutz

MesajTrimis: Vin Oct 08, 2004 5:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ok, maine dimineata cumpar piesele, merci pentru raspunsuri.
Mai mult ca sigur am auzit un astfel de montaj pe o combina panasonic. Acel montaj era, dupa parerea mea, prost facut, diferentele fiind exagerat de mari intre nivelul joaselor si inaltelor de la un volum mic si cele de la un volum mai ridicat.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum