FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Audigy2 vs SoundStorm

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Computer Multimedia
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
sorren

Conectat la: 26 Dec 2003

MesajTrimis: Joi Ian 08, 2004 3:15 pm    Titlul subiectului: Audigy2 vs SoundStorm Raspunde cu citat (quote)

Salut . . . Stie cineva in care situatie obtin un rezultat mai bun (d.p.d.v. al calitatii sunetului)?

Se da: o placa sunet Audigy2, alta placa de sunet SoundStorm (incorporata pe o placa de baza Abit NF7 V2.0) si un amplituner Sony 5.1

1. conectez Audigy2 la amplituner in mod digital pe SPDIF (jack -> RCA)
2. conectez SoundStorm-ul la amplituner in mod digital prin cablu optic.

1 sau 2?

thx
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Ian 08, 2004 3:15 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Scorpion

Conectat la: 08 Dec 2003

MesajTrimis: Joi Ian 08, 2004 3:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pt sunet DOlby Digital sau DTS, rezultatele ar trebui sa fie asemanatoare pt ca placa de sunet nu mai face nimic.
Pt mp3-uri sau alte fisiere audio va castiga detasat Audigy 2
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
bedy

Conectat la: 20 Dec 2003

MesajTrimis: Mie Ian 14, 2004 5:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu am Asus A7N8X Deluxe cu iesire SPDIF pe RCA(coaxial) si am comparat exact calitatea si diferenta fatza de un Audigy 1 cu care mergea impreuna instalata in sistem (fara probleme): CONCLUZIA: din punct de vedere al calitatii sunetului Creative era mai buna, sunet mai detaliat, oricum o diferenta destul de mare dar nu de calitate neaparat ci mai degraba de culoare, dar e o chestie de gust deoarece nici una nu suna cum trebuie pe SPDIF stereo; la capitolul AC3 nu conteaza decat calitatea audio pentru ca aici placa de sunet nu prea are ce face; in privinta auditiei 5.1 dintr-o sursa stereo nForce ii da CLASA lui Creative, practic nu se pot compara; la Creative ai sorround pe digital numai daca si ai fisiere AC3 dar la nForce NU CONTEAZA deoarece semnalul poate fi setat din driveri sa iasa incontinuu AC3 ! ; pot sa afirm ca seamana grozav cu DD si oricum e mai bun ca Prologic-ul; deci la nForce senzatia de spatialitate este grozava, practic poti vedea DivX trase in mp3 stereo de parca ar fi DVD uri(cu un mic rabat la calitate)
DECI, pentru filme nForce nu are concurentza, pentru o calitate mai buna pe audio, Creative pare oleaca mai buna insa daca vei compara cu M-Audio, nu mai ai ce alege, deoarece si nForce si Creative suna prost si fals ca un PC in schimb la M-Audio "te uitzi" dupa ce scula HiFi reda in sistem...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Alex

Conectat la: 12 Iul 2003

MesajTrimis: Mie Ian 14, 2004 9:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

bedy cum setezi tu la placa de sunet sa se auda multi canal la divx-uri stereo.
Eu am un Abit nf7 cu mcp+altec 251.In winamp daca ii dau sa-mi faca sunetul 5.1 cu un plugin iese o varza imensa chiar daca sunetul e matrixat sau dolby prologic.
Sus
bedy

Conectat la: 20 Dec 2003

MesajTrimis: Joi Ian 15, 2004 11:59 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

-acum am M-Audio Revo 7.1 impreuna cu foarte compatibila placa Audigy1(se impaca cu orice pe orice o pui) pentru ca nForce NU vrea sa functioneze de nici o culoare impreuna cu M-Audio; sistemul refuza sa booteze, nici macar in SafeMode odata instalati driverii nForce fara ca macar driverii M-Audio sa existe, pur si simplu nu se impaca, probabil deoarece ambele sunt codeci.
-eu setam din driveri pentru ca iesirea digitala sa fie continuu AC3 indiferent de sursa; nu am folosit-o pe analog deoarece este jalnica din motivele binecunoscute si de aceea MatrixMixer sau DSP-uri diverse NU au nici o importanta deoarece O FOLOSEAM PE IESIREA DIGITALA, banuiesc ca s-a inteles!
Sus
MariusP

Conectat la: 21 Oct 2004

MesajTrimis: Joi Oct 21, 2004 6:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Alex a scris:
bedy cum setezi tu la placa de sunet sa se auda multi canal la divx-uri stereo.Eu am un Abit nf7 cu mcp+altec 251..

La divxuri e usor. la winamp e mai greu. Filmele se aud f bine pe nForce2, chiar si aceste divxuri. Am pus alaturat si setarea ptr 5.1 canale. Eu am Logitech Z 640 si ptr ca sa se auda si vocile folosesc butonul de matrix sa se auda pe canalul central. Iti recomand sa folosesti softul de pe c-ul placii de sunet si nu ultimii driveri.

movie TROY sound.JPG
 Description:
 Filesize:  109.06 KB
 Viewed:  134 Time(s)

movie TROY sound.JPG

soundpanel2.JPG
 Description:
 Filesize:  119.77 KB
 Viewed:  136 Time(s)

soundpanel2.JPG

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Computer Multimedia Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum