Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
purehifi
Conectat la: 05 Dec 2006 Mesaje: 68 Locatie: Codlea, Judetul Brasov
|
Trimis: Mie Aug 25, 2010 11:20 am Titlul subiectului: Condensatori Elna pentru Harman Kardon |
|
|
Salut, am un harman kardon HK690 (2*100w/8 ohm), are 4 condensatoare Elna CEW la 85grade C, 63V, 10000uF D=35mm, h=50 mm aluminum electrolytic sau aluminium electrolytic nu stiu din care cele doua variante.
Aveti asa ceva de vanzare ? sau dati variante(linkuri) cu ce pot sa inlocuiesc.
Vishay sunt buni? ce ziceti de astia? http://ro.farnell.com/vishay-bc-components/mal205658103e3/capacitor-10000uf-63v/dp/1165503, specificatiile par la fel, multumesc astept raspunsuri.
Va salut:) |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Aug 25, 2010 11:20 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Mie Aug 25, 2010 1:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
TREBUIE sa ii inlocuiesti ?
Daca nu trebuie si este doar un gand/idee, mai bine nu.
Daca sunt realmente imbatraniti sigur ca se pot folosi cei din link, iar daca vrei sa reziste mai mult poti alege altii la o tensiune mai mare (80-100V). Nu este nevoie sa fie identici ca format fizic, pot fi si mai inalti daca este loc in aparat. _________________ Filtre la comanda. |
|
Sus |
|
|
deeppurple

Conectat la: 04 Mar 2005 Mesaje: 593 Locatie: Salonta
|
Trimis: Mie Aug 25, 2010 1:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
4 condensatori NOI de calitate ajung la pret cat un amplificator s/h...
Vezi:
http://www.hificollective.co.uk/components/nichicon_kg.html
si de acolo si alte optiuni. Preturi fara T.V.A.
Vishay n-ar fi rai, dar acel amplificator, zic eu, merita condensatori mai buni.
Nu e bine nici cu capul de piatra , nici cu piatra de cap...
Poate marco polo are ceva asi (condensatori) in maneca.
 |
|
Sus |
|
|
purehifi
|
Trimis: Mie Aug 25, 2010 1:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
shambala: vreo 2 din condensatori au facut un pic de "burta" de aceea am zis ca ar trebui inlocuiti, ce sa fac? in sunet nu se aude nimic, am auzit de la cineva ca se perecpe in sunet cand condensatorii sunt excesiv uzati. |
|
Sus |
|
|
purehifi
|
Trimis: Mie Aug 25, 2010 1:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
deeppurple: adica Vishay sunt mai slabi calitativ ca elna?, cunosti ampliful de zici asta? vishay am gasit in RO noi, alternative sunt ebay si alte site-uri
mersi de raspunsuri |
|
Sus |
|
|
diy-audio

Conectat la: 25 Feb 2009 Mesaje: 909 Locatie: Oradea
|
Trimis: Mie Aug 25, 2010 3:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu cred ca Vishay sunt numai buni. Si asa la 57lei buc sunt destul de scumpi. _________________ ahegyes
www.diy-audio.ro |
|
Sus |
|
|
deeppurple

|
Trimis: Mie Aug 25, 2010 3:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, 250 de lei pe 4 condensatori e cam mult, cand un asemenea amplificator trece, cred, cu 200-250 Euro.
Eu totusi i-as schimba.
http://www.frebol.com/misc/A_hk690.jpg
Are si intrari Phono MM/MC. |
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Mie Aug 25, 2010 10:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca au facut burta schimba-i toti fara ezitare. _________________ Filtre la comanda. |
|
Sus |
|
|
chris
Conectat la: 02 Aug 2004 Mesaje: 186 Locatie: Caransebes
|
Trimis: Mar Apr 05, 2011 7:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Doresc si eu sa schimb condensatorii la statie.Orice sugestie este binevenita.Probabil o sa-i comand din Germania. _________________ statie : HK-680
boxe : Monitor Audio - B2 (OFC/TDC-2mm)
cd Denon DCD-1015; WD TV Live |
|
Sus |
|
|
player4
Conectat la: 12 Iul 2008 Mesaje: 167 Locatie: Suceava
|
Trimis: Mar Apr 05, 2011 7:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
vezi aici poate niste CDE-uri > http://www.tedss.com/Capacitors/
numai sa stai jos cand iti calculezi transportul...  _________________ Mergem inainte, ca inainte era mai bine! |
|
Sus |
|
|
deeppurple

|
Trimis: Mar Apr 05, 2011 8:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se pot aduce din Hong-Kong de pe ebay, numai sa FIM mai multi...
Pe siteul dat de tine nu au asa ceva. TREBUIE luati ELNA ca sa incapa in locul lor, alt tip nu intra. |
|
Sus |
|
|
player4
Conectat la: 12 Iul 2008 Mesaje: 167 Locatie: Suceava
|
Trimis: Mar Apr 05, 2011 8:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
deeppurple a scris: | Se pot aduce din Hong-Kong de pe ebay, numai sa FIM mai multi...
Pe siteul dat de tine nu au asa ceva. TREBUIE luati ELNA ca sa incapa in locul lor, alt tip nu intra. |
ca sa incapa in locul lor NU trebuie sa fie neaparat elna, ci trebuie doar sa corespunda dimesiunilor si, nu in ultimul rand, specificatiilor. daca tu crezi ca elna din zilele noastre de provenienta hong-kong sunt mai de incredere decat ceva made in usa.... _________________ Mergem inainte, ca inainte era mai bine! |
|
Sus |
|
|
stuparu_mihairadu
Conectat la: 20 Mar 2009 Mesaje: 385 Locatie: craiova
|
Trimis: Mar Apr 05, 2011 11:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
player4 a scris: | deeppurple a scris: | Se pot aduce din Hong-Kong de pe ebay, numai sa FIM mai multi...
ca sa incapa in locul lor NU trebuie sa fie neaparat elna, ci trebuie doar sa corespunda dimesiunilor si, nu in ultimul rand, specificatiilor. daca tu crezi ca elna din zilele noastre de provenienta hong-kong sunt mai de incredere decat ceva made in usa.... |
prietene nu vreau sa te superi pe mine...dar sincer sa fiu ce nu e facut in china in momentul de fata?produse anonime se fac atata in zambia cat si in romania.eu nu sunt de parere ca o masina produsa in china e mai proasta decat acelasi model produs in germania.
asa nici condensatorii de un anumit tip nu sunt mai slabi fata de altii din alta tara.in definitiv firma care-i produce acolo doar angajeaza mana de lucru...nu si materialele(mai slab calitative daca erau facute pe vapor).
acum fiecare are propria parere despre asta.eu am zis-o pe a mea |
|
Sus |
|
|
deeppurple

|
|
Sus |
|
|
deeppurple

|
Trimis: Mie Apr 06, 2011 6:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Si daca cineva gaseste o solutie tehnica si ca si sursa de obtinere a celor (cate) 4 condensatori, putem face un BUY-GROUP. Nu de alta, dar asemena condensatori e bine sa fie la casa omului pentru orice nevoie...  |
|
Sus |
|
|
|