FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Magnetofoane URSS
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Dj Valy



Conectat la: 19 Feb 2007
Mesaje: 144
Locatie: Constanta

MesajTrimis: Dum Ian 20, 2008 4:55 pm    Titlul subiectului: Magnetofoane URSS Raspunde cu citat (quote)

Imi plac mult magnetofoanele rusesti, cel putin ca aspect, vorbind de cele direct drive.
Doresc poze cu magnetofoane rusesti direct drive, ca exemplu :
Idel MPK 007,
Olimp 004/006,
Sanda MK 012c,
Ilet 110 (dupa care s-a facut Rostov 105),
Rostov 105 S1 (am auzit ca exista versiunea pe negru, de aia vreau sa fac rost ca poza),
Kometa 120,
Rostov 012/112,
si IN SPECIAL Rostov 121 care nu gasesc decat un desen tehnic.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu





MesajTrimis: Dum Ian 20, 2008 4:55 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Dj Valy



Conectat la: 19 Feb 2007
Mesaje: 144
Locatie: Constanta

MesajTrimis: Dum Ian 20, 2008 11:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am gasit cu Olimp 006.
Cine are cu Rostov 121?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
djmk1988



Conectat la: 21 Iul 2006
Mesaje: 642
Locatie: Constanta

MesajTrimis: Lun Ian 21, 2008 1:46 pm    Titlul subiectului: mag Raspunde cu citat (quote)

Cand o exista Rostov 105s1 pe negru o face plopul pere si rachita micsunele.Adevarul e ca rusii au avut grija ca la asptect sa faca cele mai urate cu crengi maguri. Felicitari ptr o pasiune.... naspa???
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
ALEKS



Conectat la: 05 Mar 2005
Mesaje: 287
Locatie: Iasi

MesajTrimis: Mar Ian 22, 2008 8:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rostov-uri model 105 si model 105S-1:





Nu cred ca exista Rostov 105 negru.

ALEKS

_________________
AKAI Electric Company Ltd.
Lumea Tuburilor
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
CyberCSX



Conectat la: 05 Iul 2006
Mesaje: 1893

MesajTrimis: Mar Ian 22, 2008 9:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si totusi tind sa cred ca rusii au facut scule si pe negru.
pe vremea acea te puteai astepta la orice. Exclus nu este.
dupa ce am vizitat unele pagini de maguri rusesti tind sa trag concluzia ca se producea īn mod hazard, dependent de cerinte. Spun asta si gīndindu-ma la KASHTAN.
Astea sīnt defapt JUPTER, rebotezate si din cīte stiu exportate numai īn Romānia. Īn nici o alta tara europeana nu se stie de Kashtan si Kashtan 1. Romānia este singura. Īn fosta DDR se exportau numai modelele mai vechi de Jupiter dar tipurile astea sub nici o frma.

Deci n-ar fi exclus ca rusii sa fi produs vreun Rostov pe negru, vreo versiune de export doar pt. o anumita tara asa cum au facut cu Jupiter-ul rebotezat pt. Romānia.

Uite Aici JUPITER 203 - 1 STEREO īn Romānia KASHTAN 1. la versiunea de export pt. Ro ia-u schimbat butoanele de potentiometre. Originalul rusesc l-e are cromate :

http://www.rw6ase.narod.ru/ju/jupiter/jupiter203_1s.html

JUPITER 203 STEREO produs īncepīnd cu 1979 versiunea neagra cunoscut īn Romānia sub numele de KASHTAN:

http://www.rw6ase.narod.ru/ju/jupiter/jupiter203.html

JUPITER 202 STEREO este singurul importat OFICIAL īn fosta DDR :

http://www.rw6ase.narod.ru/ju/jupiter/jupiter202s.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
momolo
Vizitator





MesajTrimis: Mar Ian 22, 2008 10:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ALEKS e vreo diferenta la cum suna intre ele?!
Imi pare ca schema si cam totul e la fel pe dinauntru.
Pe vremea aia am observat ca astea mai noi cu aspect mai de spital erau facute mai la f_ui ma'sa. Eu aveam pe atunci prea multe din modelul clasic si nu am mai apucat noul model cu rola presoare mare ( Smile ca la AKAI) insa a luat un amic si a avut probleme electronice, foshganea pe un canal si nu prea tragea grozav.

Din ce am avut, alea scrise in slavona au fost cele mai bune. Lot din 1986 (scria anul pe spate la Rostoave, buna ideea rusilor, pacat ca nu s-a prins si la altii).

Defapt si VTP a explicat o data ca pe piata lor interna se alegeau cele mai bune si exportau pleava. Cica lotul slavon de la noi a venit din greseala, era comanda facuta si nu au avut din alea scrise in engleza.
Tin minte cat m-am ferit de astea slavone si am luat tarziu de tot unul la colectie ca sa constat cu surprindere ca avea cele mai bune placi electronice (ieseau grozav la reglaje) si cele mai bune motoare (unele direct drive faceau mult zgomot, altele mai putin)

Counterul rosu e original ?
Sus
ALEKS



Conectat la: 05 Mar 2005
Mesaje: 287
Locatie: Iasi

MesajTrimis: Mie Ian 23, 2008 3:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

momolo,

Sunt mai multe diferente sesizabile intre cele 2 aparate:

1. Din punct de vedere mecanic, modelul 105 pare construit mult mai solid decat modelul 105S-1. Dar nu ma pot pronunta in favoarea sau defavoarea unuia sau altuia fiindca am vazut si Rostov-uri 105 (am impresia ca cel scris cu alfabet chirilic) construite net superior (chiar cu cablaje din sticlostratitex spre deosebire de gunoaiele din pertinax) alor mele. Tot la acest capitol insa, mi se pare ca modelul 105S-1 este lucrat mult mai ingrijit decat celalalt si este mult mai stabil la mecanica (fapt datorat in principal rolei presoare - este cu totul alt sistem decat cel asemanator KASHTAN-ului, ce se regaseste pe modelul 105).

2. Din punct de vedere al sunetului, am impresia ca cel cu rola mare (105S-1) este caracteristic sunetului rusesc (basul "moale si adanc", medii "placute" urechii) in timp ce modelul 105 suna mai neutru (mi-am permis sa folosesc termeni din argoul HI-FI cu toate ca magnetofoanele astea nu au nici o treaba cu standardele HI-FI din ziua de azi.). Trebuie mentionat ca le-am schimbat condensatoarele electrolitice de peste tot unde erau prezente. Echivalentii rusesti nu se gasesc (5uF, 20uF, 50uF, etc.) dar tinand cont ca orice condensator electrolitic are pierderi, ESR, etc. putem aproxima de ex. ca 22uF = 20uF deci nu-i nici o tragedie.

3. Tahograful este facut de mine cu microcontroler. Pentru mai multe referinte, l-am prezentat aici: Tahograf Rostov 105S-1.

PS: Magnetofoanele mele dateaza dupa cum urmeaza: 105 e din 1986, 105S-1 e din 1989.

ALEKS

_________________
AKAI Electric Company Ltd.
Lumea Tuburilor
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
momolo
Vizitator





MesajTrimis: Mie Ian 23, 2008 11:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ALEKS, merci de raspuns!

Intradevar, aveam o banuiala ca nu e original cu acel counter luminos (ca prea arata bine Smile ). Nu mai tineam minte cu precizie daca avea sau nu asa ceva ca au trecut multi ani de atunci insa daca pe vremea aia faceau rusii ce ai facut tu acum....mi-l cumparam si pe al 5-lea ! Very Happy

Problema cu materialul din care e facut cablajul e bine semnalata.

Si eu am prins anul trecut o zi, doua si am mesterit la un Rostov 105 slavon pe care l-am luat ca defect. Mi-a facut placere, mai ales ca dupa schimbarea electroliticilor era de nerecunoscut. Atunci mi-am dat seama ca ani de zile am trait cu impresia gresita ca acele GX rusesti au un defect de fabricatie si in timp se cracaneaza intrefierul singur. Concluzia era data de faptul ca orice Rostov cumparat nou isi pierdea calitatea sunetului dupa o vreme, indiferent ca mergea sau statea degeaba.....insa problema era de la electrolitici despre care stiam ca sunt prosti...dar nici in halul asta! Cred ca i-au umplut cu zeama de cartofi! Asta e stilul comunist, nici un lucru ispravit pana la capat! Le-au facut pe toate chiar bine insa cu electroliticii au zbarlit-o.

Mentionez ca acel Rostov bricolat doar in sensul de a schimba electroliticii si reglajele necesare mecanice si electronice, a sunat clar si categoric mai bine decat un AKAI GX630 pe redare. Pe REC era mai bun AKAI-ul iar Rostovul in conditiile astea era penalizat de acel cablu DIN vai de el.
Pe parte de REC am planuiesc sa-i modific schema prin... scoatere. Nu pot pricepe ce a fost in mintea lor cand au facut acel mixer jenant pe REC input ?!!! Au avut tone de piese si au risipit maximul posibil, deci nu era problema de economie daca faceau un circuit pre pentru microfon separat si altul pentru REC linie separat, insa probabil ca rusul consumator mediu tragea de la difuzorul comunal prin microfon ! Au facut ei bunatate de circuit pre-REC, capetele care totusi par bune, mecanica reusita si cu MULT peste restul comunistilor din "lagar" insa au stricat tot cand au bagat toata matzaraia aia de fire si mixerul ala jenibil bagator de zgomot si distorsiuni! Au avut chiar comutatoare bune, cam totul bun (mai putin conzii, evident) si la urma si-au bagat picioarele de electricieni!

Au fost grijulii chiar si cu fiabilitatea gandita la plansheta, au facut legaturi cu fire lipite pe o parte desi puteau sa faca precum japonezii, cablurile cu mufele lor ca era mai simplu pentru femeile alea sa le asambleze, dar nu, ei chiar s-au gandit la fiabilitate....si pe urma au bagat mixerul ala idiot, preul ala corector de ton care masacreaza sunetul inainte de un etaj final putere destul de bun si peste toate conzii umpluti cu zeama de cartofi!
Branza buna in burduf de caine.

...cam ce fac chinezii astazi!
Sus
ALEKS



Conectat la: 05 Mar 2005
Mesaje: 287
Locatie: Iasi

MesajTrimis: Mie Ian 23, 2008 4:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bine punctat!

Am desfacut condensatorii electrolitici rusesti si inauntru este o masa "amorfa" de... ceva pamantiu care seamana a rahat (chiar si la miros). Asta in cazul in care mai erau imbibati cu electrolit fiindca am sesizat si condensatori rusesti uscati complet - hartie si foita de aluminiu atat.

Capurile rusesti de ferita-in-sticla nu sunt chiar atat de rele pe cat s-a tot spus pe aici pe forum. Mie chiar imi place cum redau sunetul doar ca momentan intampin o problema la capul de redare de la magnetofonul Rostov 105S-1 si anume este magnetizat fiindca am constant un fasait pe canalul drept. Si pentru a concluziona ca este o problema din cap si nu din lantul de preamplificare - corectie - amplificare, am interschimbat firele de la canalul stang cu cel drept direct pe cap, surpriza, zgomotul s-a mutat pe celalalt canal. N-am nici o idee cum sa demagnetizez capul fiindca nu posed un demagnetizor. Si metoda clasica pe care o aplicam la ELEKTRONIKA 302, cea cu pistolul de lipit, chiar nu ma incumet s-o aplic si aici.

Intr-adevar mecanica de la Rostov mi se pare excelenta: simpla si constructie solida si foarte fiabila. De asemenea sunt de acord cu motoarele de masina de spalat - comparativ cu alte magnetofoane cu motoras de casetofon.

Referitor la condensatorii electrolitici din calea de semnal: sunt cativa care sunt nepolarizati (in speta in preamplificatorul de capuri: 10uF), acestia merg inlocuiti cu condensatori polarizati de aceeasi valoare, nu am observat diferente mari in sunet. Amplificatorul final mi se pare destul de reusit pentru anul in care a fost proiectat.

Cat despre mixerul de semnal de la microfon si mixerul de semnal de linie... mi se pare o tampenie ce au facut acolo! Sincer, solutia se putea gasi lesne: relee decuploare de semnal... circuite CMOS 4066 sau echivalentii rusesti pentru decuplare, etc. Jenant, curat murdar sunetul.

Cu ce nu sunt de acord: cu transformatorul de retea, care ar fi putut fi construit cu mai multa grija, nu ca un transformator de sudura care bazaie infernal.

Da... in concluzie, branza buna in burduf puturos de caine,
ALEKS

_________________
AKAI Electric Company Ltd.
Lumea Tuburilor
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
CyberCSX



Conectat la: 05 Iul 2006
Mesaje: 1893

MesajTrimis: Mie Ian 23, 2008 4:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Oricum, eu asi zica ca treaba cu condensatoarele astea ar trebui lamurita īn detaliu deoarece sīnt deja unii care confunda capra cu varza, dau recomandari aiurea si altii se apuca sa schimbe inutil condensatorii la un Philips inofensiv. Shocked Rolling Eyes Crying or Very sad Laughing
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ALEKS



Conectat la: 05 Mar 2005
Mesaje: 287
Locatie: Iasi

MesajTrimis: Mie Ian 23, 2008 4:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In clar:

a) condensatorii electrolitici rusesti de tipul K50-xx de culoare argintie-aluminiu cu fund din rasina maro, alba sau verde sau cu fund din material plastic alb, sau negru sau orice alta culoare turbata specific sovietica (a se citi: rosu, verde, mov, etc. - daca or exista), trebuie schimbati fara mila.

b) condensatorii electrolitici din aparatele de productie japoneza sau vestica, de obicei colorati in albastru inchis, negru sau verde inchis, trebuie schimbati doar daca se constata pierderi. Se va masura ESR-ul si in functie de asta se va proceda la schimbarea lor. In general sunt condensatori fiabili si nu este nevoie sa fie schimbati.

Nota: Condensatorii ceramici rusesti in general sunt buni si fiabili si adesea nu se gasesc echivalenti directi la capacitate.

Numai bine,
ALEKS

_________________
AKAI Electric Company Ltd.
Lumea Tuburilor
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
kilaru_de_coduri



Conectat la: 03 Mar 2006
Mesaje: 1530

MesajTrimis: Mie Ian 23, 2008 5:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Toate bune si frumoase,dar cand te lasa niscai operationale din alea ciudate cu ce mama naibii le mai inlocuiesti ?
Sau sa nu dea "sfantu" sa ai niscai ceva KT315 cu "fitze" (la masurat dau ok iar in realitate putin intrerupti) ca te lecuiesti de tehnica ruseasca ca dracu de tamaie Smile
Nu mai vorbesc de renumitul cablaj unde trebuie sa te inarmezi cu foarte multa rabdare si o pompa de cositor foarte eficienta Very Happy
Iar daca ai de gand sa folosesti fludor din asta "ecologic" iar nu te vad bine Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CyberCSX



Conectat la: 05 Iul 2006
Mesaje: 1893

MesajTrimis: Mie Ian 23, 2008 10:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ Dj Valy

Un JUPITER MK 106 C2 nu-ti trebuie ?

Uite tipul asta vinde PERMANENT maguri rusesti noi. De unde l-e ia nu stiu dar sīnt īntr-adevar noi cu cutie originala si accesorii. tipul este īn Köln la 30 min. cu trenul de mine. Toate care le-a vīndut pīna acum, nici unul n-a urcat mai mult de 50 - max 75 EURO:

http://cgi.ebay.de/JUPITER-MK-106C-2-Russische-Bandmaschine_W0QQitemZ110217729984QQihZ001QQcategoryZ8257QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Magul este cu 3 capete dar un motor, crectorul de ton e īmpartit īntr-un egalizator integrat. Magurile astea se importau pe vremuri de la rusi prin firma CONRAD ELECTRONIC īn fosta germanie de vest si costau īn jur de 2500 DM (prin anii 80)



Am avut si eu unul dar versiunea anterioara a lui asta, un MK 106 - M1. Aici poti sa vezi poze cu el si īn interior:

http://picasaweb.google.de/einar.n.a/Jupiter_MK_106_C1
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Dj Valy



Conectat la: 19 Feb 2007
Mesaje: 144
Locatie: Constanta

MesajTrimis: Mie Ian 23, 2008 11:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Jupiter MK 106 C2 nu-mi trebuie, am Kashtan varianta pe negru si nu este mare diferenta intre ele, in afara de Jupiter care are 3 capete si EQ, in rest ambele sunt cu un singur motor. Sunt interesat de un magnetofon rusesc Sanda MK 012c, fabricat dupa revolutie, pe trunchi de Rostov.Poate are tipul asta de vanzare.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
CyberCSX



Conectat la: 05 Iul 2006
Mesaje: 1893

MesajTrimis: Mie Ian 23, 2008 11:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca gasesc ceva īti spun. Momentan pe ebay nu-i mare brīnza.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
Pagina 1 din 8

 
Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta īn limba romānć: Romanian phpBB online community