Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Ce obisnuiti sa ascultati in genere? |
cabluri |
|
2% |
[ 2 ] |
surse |
|
0% |
[ 0 ] |
amplificari |
|
2% |
[ 2 ] |
boxe |
|
7% |
[ 5 ] |
sisteme |
|
2% |
[ 2 ] |
orice daca imi apartine |
|
2% |
[ 2 ] |
orice este analog (benzi, casete, viniluri) |
|
5% |
[ 4 ] |
orice este digital (Blu-Ray, CD, DVD, SACD) |
|
1% |
[ 1 ] |
orice daca inregistrarea este audiofila (sunete, detalii) |
|
8% |
[ 6 ] |
muzica |
|
64% |
[ 44 ] |
|
Voturi totale : 68 |
|
Autor |
Mesaj |
ViMe
Conectat la: 26 Mai 2008 Mesaje: 98 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 4:08 pm Titlul subiectului: Ce obisnuiti sa ascultati in genere? |
|
|
Chestionar |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 4:08 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006 Mesaje: 4717 Locatie: București sau Oradea
|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 4:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce e cu chestionarul ăsta? Parcă suntem la grădiniță. Măcar să corecteze cineva titlul. _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
Onkyo Integra 1057F + Shure M97XE with Jico Nippon Super Analogue Stylus
Nakamichi BX300 + Nakamichi LX5 |
|
Sus |
|
|
Cosmin_C

Conectat la: 04 Noi 2004 Mesaje: 2021 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 4:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce anume ar trebui corectat la titlu ?  _________________ Arguing on the internet is like running in the special olympics - even if you win, you're still retarded. |
|
Sus |
|
|
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009 Mesaje: 1735 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 5:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
am corectat eu titlul... _________________
 |
|
Sus |
|
|
johnniewalker

Conectat la: 27 Oct 2008 Mesaje: 255 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 5:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
ViMe, oricum intrebarea e retorica, aici nimeni nu va recunoaste public cata importanta da sunetelor raportat la cata importanta da muzicii in sine. Aceasta intrebare mai mult trebuie sa si-o puna fiecare in sinea lui, si in functie de raspunsul gasit sa-si da seama singur daca exagereaza si a ajuns in punctul in care asculta muzica doar pentru a evalua o componenta in lantul audio (si numai la detaliile sunetului se gandeste cand asculta), sau asculta muzica de placere.
Cu totii ascultam sunete si evaluam din cand in cand anumite componente si vanam sunetul cat mai corect sau cat mai pe placul nostru.
Ideea e ca acest lucru sa nu devine o obsesie si ascultatul muzicii, scopul de la care s-a plecat sa nu ramana pe locul doi. Dar e bine formulata intrebarea, cu toate variantele alea, ca atrage atentia ca sa zic asa, asupra acestui aspect care cateodata este uitat.
Stau si ma gandesc acum, cred ca cei mai expusi la acest pericol sunt dealerii si cei care lucreaza in domeniu, care construiesc componentele, si inginerii de sunet, nu stiu cum ar fi daca as lucra zi de zi cu in domeniul asta si daca as mai reusi sa ma bucur de o melodie daca asta ar fi jobul meu. Aceste persoane au urechea intradevar mai educata decat multi dintre noi (decat mine cel putin), dar acesta oare e un avantaj ? Fiecare evalueaza muzica dupa alte criterii, dar cine se bucura mai mult de muzica ? (asta nu e o intrebare retorica). Cineva care lucreaza in domeniul isi doreste oare sa fie din nou in pielea unui incepator, si sa savureze muzica asa cum o facea la inceput ? Sau incepatorii isi doresc sa fie in pielea celorlalti ? E clar ca-i imposibil de spus ca asa e mai bine si asa e mai rau.
Sau altfel spus, din care punct de vedere e mai bine sa privesti (asculti) muzica ?
Facand o paralela, cred ca la fel e si la filme, nu stiu cat mai savureaza un regizor un film bun (sau oricine care se implica in domeniul filmelor). Totul tine de criteriile fiecaruia de evaluare a filmului, dar care se bucura mai mult de un film bun ? Mergand si mai departe, cum e mai bine, batran si intelept, sau tanar si necopt ? Fiecare vrea sa fie in pielea celuilalt, dar e cu dus si intors...
Dar am deviat rau de la subiect, ma opresc aici...
Revenind ontopic, chestia cred ca e mai profunda decat atat, daca iti iei scule scumpe "intri in hora", "se ia microbul", si de aici si chestionarul de mai sus. Imi aduc aminte, la aria "Ce sa cumpar" un incepator cerea un sfat, si cineva i-a zis sa uite de acest forum, sa nu mai citeasca nimic de aici, sa uite ca exista diferente intre boxe si scule, sa fuga cat mai poate de acest microb si sa asculte muzica! (nu mai stiu exact cuvintele, asta era ideea, daca gasesc topicul dau linkul si aici) _________________ ... |
|
Sus |
|
|
dinica

Conectat la: 07 Sep 2007 Mesaje: 1341 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 5:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu ascult cabluri la osciloscop...Ocazional mai ciocanesc boxele cu o bagheta magica ce imi masoara rezonantele negative din interior. Bagheta este primita cadou de la un 'harbuzar' milos, care a vazut ca nu prea ma pricep la dibuit pepenii copti.  _________________ dealer audio
When sound becomes music !? |
|
Sus |
|
|
dinica

|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 5:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tot eu....
Cum nu se accepta decat un vot, am pus stampila cu inima sfasaiata doar pe cabluri.  _________________ dealer audio
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 5:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
dinica a scris: | Eu ascult cabluri la osciloscop...Ocazional mai ciocanesc boxele cu o bagheta magica ce imi masoara rezonantele negative din interior. Bagheta este primita cadou de la un 'harbuzar' milos, care a vazut ca nu prea ma pricep la dibuit pepenii copti.  |
Slăbuț dinica, eu testez boxele lovindu-le cu diapazonul, nici măcar nu trebuie să le ascult pe muzică. Diapazonul spune adevărul. De fapt, nici nu mai ascult muzică, mai dau din când în când cu diapazonul în boxe și mi-e suficient. _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
|
Sus |
|
|
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009 Mesaje: 1735 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 5:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sunteti in epoca de piatra
Eu folosesc un program de calculator caruia ii uploadez o poza cu sistemul meu si el imi spune instantaneu cum se aude sistemul si ce mai trebuie bibilit la el (nici macar nu-mi trebuie diapazon sau osciloscop)  _________________
 |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 5:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Articolul "surse" se referă la surse de alimentare? Pentru că îl votez direct. Dacă nu, și se referă la banalele surse, adică trancote, merg pe cabluri ca dinica, cine dracu ascultă surse? _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
|
Sus |
|
|
ViMe
Conectat la: 26 Mai 2008 Mesaje: 98 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 6:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dragilor,
Esenta chestionarului a fost dezvaluita!
Daca unii "se trezesc" bine, daca nu iarasi bine.
Acestora din urma: Somn usor. Tuturor: Numai bine.
Insa de ce sa va limitati la un singur raspuns, va opreste pe voi o chichita tehnica?
Ar fi interesant daca ati putea sa prezentati top-uri, liste, scheme, modele, metodologii s.a. |
|
Sus |
|
|
dinica

|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 6:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
ViMe a scris: | Dragilor,
Daca unii "se trezesc" bine, daca nu iarasi bine.
Acestora din urma: Somn usor. Tuturor: Numai bine.
Insa de ce sa va limitati la un singur raspuns, va opreste pe voi o chichita tehnica?
Ar fi interesant daca ati putea sa prezentati top-uri, liste, scheme, modele, metodologii s.a. |
Dragul meu, marturisesc ca eu nu inteleg ce vrei de la noi. Tu iti inchipui ca cineva isi face un scop din a sta toata ziua in teste de cabluri, surse, boxe, etc?!  _________________ dealer audio
|
Sus |
|
|
ionion
Conectat la: 12 Mar 2009 Mesaje: 68
|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 6:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
nicu_martin a scris: |
Eu folosesc un program de calculator caruia ii uploadez o poza cu sistemul meu si el imi spune instantaneu cum se aude sistemul si ce mai trebuie bibilit la el (nici macar nu-mi trebuie diapazon sau osciloscop)  |
he, he, sunt multi care uploadeaza poze cu sitemele altora si afla instantaneu cum se aud. de obicei astia sunt si foarte darnici, adica povestesc si altora cum se "aud" pozele. cred ca trebuie sa-ti descarci v 2.0  |
|
Sus |
|
|
johnniewalker

Conectat la: 27 Oct 2008 Mesaje: 255 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 6:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
dinica a scris: | Tu iti inchipui ca cineva isi face un scop din a sta toata ziua in teste de cabluri, surse, boxe, etc?!  |
Chestionarul o idee exagerat si ironic, dar da, face referire la faptul ca ascultatul sunetelor si a componentelor poate deveni o obsesie pentru componente, si ca se pierde din vedere scopul principal pentru care e cumparat un sistem audio - si anume acela de a asculta muzica.
Cred ca a vrut sa spuna altceva, nu ca sunt persoane care stau propriu-zis si compara toata ziua cabluri, boxe, surse etc. (desi, cine stie...)
Mai era un topic la fel, a fost mutat la cafenea
http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=24497 _________________ ... |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Mie Dec 02, 2009 7:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
ViMe a scris: | Dragilor,
|
Ați văzut? Ne-a prins că de fapt ascultăm cabluri, diapazoane și imagini pe computer. Ne-am dat de gol!  _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
|
Sus |
|
|
|