FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Demagnetizare capete Rostov 105
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Dj Valy

Conectat la: 19 Feb 2007

MesajTrimis: Dum Aug 12, 2007 9:39 pm    Titlul subiectului: Demagnetizare capete Rostov 105 Raspunde cu citat (quote)

Salut.Am si eu un magnetofon Rostov 105 care are capete glass-ferite.Cum si cu ce as putea sa ii demagnetizez capetele?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Dum Aug 12, 2007 9:39 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Dj Valy

MesajTrimis: Dum Aug 12, 2007 9:41 pm    Titlul subiectului: Demagnetizare capete Rostov 105 Raspunde cu citat (quote)

Salut.Am si eu un magnetofon Rostov 105 care are capete glass-ferite.Cum si cu ce as putea sa ii demagnetizez capetele?
Sus
Rares

Conectat la: 23 Mar 2006

MesajTrimis: Dum Aug 12, 2007 9:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cred ca ar trebui scris in regulament ca cei care posteaza gresit un topic sa roage un moderator sa-l mute acolo unde trebuie, nu sa mai creeze alte 2-3 posturi identice la diferite categorii.
Dj Valy

MesajTrimis: Dum Aug 12, 2007 10:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

rog a se sterge mesajul postat la stereophile
Sus
VTP

Conectat la: 01 Aug 2005

MesajTrimis: Dum Aug 12, 2007 11:27 pm    Titlul subiectului: Re: Demagnetizare capete Rostov 105 Raspunde cu citat (quote)

Dj Valy a scris:

Cu un demagnetizator, sau construind unul: inainte de 1989 am dat in Tehnium constructia unui astfel de instrument si modul de utilizare.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
shambala

Conectat la: 05 Ian 2005

MesajTrimis: Dum Aug 12, 2007 11:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cu un demagnetizor pentru capete megnetice. Ramane sa gasesti sa imprumuti sau sa cumperi unul...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Dj Valy

MesajTrimis: Mar Aug 14, 2007 1:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

shambala,arata-mi tu un magazin din Romania unde pot sa gasesc asa ceva. Laughing
Sus
BV

Conectat la: 14 Sep 2005

MesajTrimis: Mar Aug 14, 2007 1:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu cred că acel Rostov 105 are capetele magnetizate. Spuneți-mi ce simptome manifestă care să vă facă să credeți că are nevoie de demagnetizarea capetelor?
Sus
Dj Valy

MesajTrimis: Mar Aug 14, 2007 3:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pai nu sti cam ce sa zic.am avut un alt magnetofon rusesc inainte , Sanda MK 012 si parca scotea ceva mai multe inalte.Acuma cu Rostovul 105 , scoate si asta,insa nu indeajuns.
Sus
BV

MesajTrimis: Mar Aug 14, 2007 4:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Magnetizarea capetelor n-are legătură cu înaltele. Dacă ar fi magnetizate ar crește fâsul. Probabil că s-au mătuit (tocit) puțin ceea ce, iarăși, nu cred. Asta se vede cu ochiul liber. Deci, în concluzie, atunci când capetele se magnetizează, crește fâsul, adică zgomotul, la înregistrare și redare.
Sus
Dj Valy

MesajTrimis: Mar Aug 14, 2007 4:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

n-am niciun fasait la redare si inregistrare.dar am o alta problema.cand dau volumul mai tare sau mai incet se aude un fasait de la potentiometru.daca da altcineva volumul la el mai tare sau incet,nu fasaie ca la mine.
Sus
BV

MesajTrimis: Mar Aug 14, 2007 4:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Domnule Dj Valy, dacă acel Rostov nu avea raportul semnal/ zgomot mare, de la început, înseamnă că unele componente au îmbătrânit. Trebuie gâdilat de un electronist priceput. Ceea ce spuneți nu este o problemă de magnetizare a capetelor. Sunteți pe o pistă greșită.
Și vă rog să folosiți litera mare, acolo unde știți că se pune.
Sus
clauelf

Conectat la: 17 Iul 2007

MesajTrimis: Mar Aug 14, 2007 5:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Banuiesc imbatranirea condensatorilor electrolitici de pe placa preamplif.
Sus
Dj Valy

MesajTrimis: Mar Aug 14, 2007 6:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu este de la condensatori,deoarece toti electroliticii de pe toate placile sunt schimbati si se aude ca atunci cand este nou.Cu potentiometrul de volum mi-am dat seama ca nu are nimic.Merge perfect.Totusi as fi vrut sa caut sa imprumut de la cineva un demagnetizor.Pentru ca nu se gaseste de vanzare.
Sus
ALEKS

Conectat la: 05 Mar 2005

MesajTrimis: Mar Mar 25, 2008 6:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu experimentez un fenomen puternic de magnetizare: la unul din magnetofoanele mele Rostov, este de ajuns sa apropii banda de capul magnetic de redare si banda este atrasa ca un magnet. Despre fasaiala, n-are rost sa mai discut.

Sunt interesat daca ma poate ajuta cineva cu o informatie in sensul demagnetizarii cu metoda empirica a pistolului de lipit Radio-Progress Bucuresti sau ceva similar. Mai exact as dori sa stiu cum se face operatiunea si daca are vre-un efect negativ asupra capurilor de ferita in sticla rusesti.

Nu dispun de demagnetizor.

Multumesc,
ALEKS

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
Pagina 1 din 6

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum