Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
cosminbro

Conectat la: 02 Mai 2008 Mesaje: 1866 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 6:20 pm Titlul subiectului: English + Japanese + French = Love ? |
|
|
Vreau sa vin inca o data in sprijinul afirmatiei ca nu exista producator high-end absolut sau "tara high-end" absoluta.
S-au combinat urmatoarele "natii": englez, japonez si francez. Dar si american si pe alocuri chinez:
- Sursa: CD Player Roksan Kandy K2
- Amplificator integrat Marantz PM-94
- Boxe: Standfloor Focal Chorus 836V
- Cabluri interconnect + boxe: Fadel
- Filtru retea + stabilizator APC
Rezultat final: sunet exceptional de bun, rezolut, corect, dar si placut, analogic, tube-alike.
Cine nu crede, poate sa se convinga cu propriile urechi, dar, numai cu programare  _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
Vand diverse: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=22633 |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 6:20 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
|
Sus |
|
|
c6t9

Conectat la: 12 Feb 2004 Mesaje: 2008 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 8:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Felicitări! _________________ nu am nici o putere. fie ce-o fi.
cata... |
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 8:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
c6t9 a scris: | Felicitări! |
Multumesc, cata !
Asa cum am mai pomenit si pe alte melaguri, acestea sunt primele impresii personale despre Marantz PM-94:
- zgomot de fond inexistent;
- nu se incalzeste prea tare - asta era si temerea mea de altfel;
- este o combinatie incredibila de delicatete, rafinament dar si forta cand pasajele o cer;
- are rezerve incredibile de putere - nici vorba de sunet "lesinat", fara vlaga, asa cum din pacate au ajuns cateva modele actuale de top din seria Premium - de unde si expresiile de rigoare;
- are wati de-aia adevarati - nu iti vine sa crezi cata putere poate debita. Eu nu am ajuns deocamdata nici macar la ora 11 cu butonul de volum. Inca ceva foarte important: sunetul nu pare deloc sa se altereze odata cu cresterea volumului;
- are un preu de phono MM/MC fabulos din cate am discutat pe cateva forumuri din afara (in privat) - de-abia astept sa il probez;
- are o arhitectura interna similara cu integratele Accuphase - mai bine zis Accuphase are o arhitectura similara cu amplificatoarele Marantz din generatie cu PM-94;
- componentele audiofile, nu chinezarii;
- are "caroserie" din cupru;
- cantareste 23 kg;
- nu are telecomanda, dar nici nu imi trebuie. _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
CC

Conectat la: 25 Aug 2004 Mesaje: 1628 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 9:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
Arata bine jucaria si pare excelent lucrat
35 W in clasa A suna bine
Ai grija la ventilatie, sa nu se supra-incalzeasca. _________________ It is a great thing to know the season for speech and the season for silence. |
|
Sus |
|
|
c6t9

Conectat la: 12 Feb 2004 Mesaje: 2008 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 10:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cum ai ajuns la focal? Întreb din pură curiozitate. _________________ nu am nici o putere. fie ce-o fi.
cata... |
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 10:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
cosminbro a scris: | - nu se incalzeste prea tare - asta era si temerea mea de altfel |
"MOS-FET powered (K405/J115 ; triple push-pull per channel), the first 2x 35W are in full Class A, the Quarter-A scheme taking things under control for the rest of the power output - in other words: almost never. Unfortunately, many PM-94s burned themselves to death due to internal overheating..."
Din cele vazute in poze radiatoarele sunt mici pt 2 x 35W clasa A, si ar putea-o sustine doar de pe la 75 de grade in sus.
CC are experienta reala a clasei A si a observat imediat contradictia. _________________ Filtre la comanda. |
|
Sus |
|
|
Discover
Conectat la: 22 Apr 2008 Mesaje: 189 Locatie: Beclean
|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 10:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cosminbro, la acest amplif nu fasaie cumva potentiometrul de la volum?
Felicitari pentru el, este unul dintre aparatele mele favorite! |
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 10:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
CC a scris: | Arata bine jucaria si pare excelent lucrat
35 W in clasa A suna bine
Ai grija la ventilatie, sa nu se supra-incalzeasca. |
Suna excelent ! Comparatia am facut-o cu Accuphase E-550 care era, e drept, pus pe alte componente.
In privinta asigurarii ventilatiei, l-am pus primul pe rack - sus. Nu mai este absolut nimic deasupra lui. _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 10:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Discover a scris: | Cosminbro, la acest amplif nu fasaie cumva potentiometrul de la volum?
Felicitari pentru el, este unul dintre aparatele mele favorite! |
Merci.
Nu fasaie absolut nici un potentiometru, toate sunt in perfecta stare de functionare. _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 10:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
shambala a scris: | cosminbro a scris: | - nu se incalzeste prea tare - asta era si temerea mea de altfel |
"MOS-FET powered (K405/J115 ; triple push-pull per channel), the first 2x 35W are in full Class A, the Quarter-A scheme taking things under control for the rest of the power output - in other words: almost never. Unfortunately, many PM-94s burned themselves to death due to internal overheating..."
Din cele vazute in poze radiatoarele sunt mici pt 2 x 35W clasa A, si ar putea-o sustine doar de pe la 75 de grade in sus.
CC are experienta reala a clasei A si a observat imediat contradictia. |
Radiatoarele par relativ mici in poza ca de altfel si celelalte componente (toroidalul si condesatoarele mari) si insusi amplificatorul. In realitate, amplificatorul este imens de mare, toroidalul si condensatorii sunt cei mai mari pe care i-am vazut pe viu la vreun amplificator.
Iar radiatoarele sunt mai mari si mai masive decat la Accuphase E-550 - care are 30 W /canal tot in clasa A.
Intr-adevar, stiam de pe forumuri de problema cu incalzirea excesiva si asa cum am mai zis asta a fost principala mea temere, insa la mine nu s-a manifestat - se incalzeste foarte usor chiar si dupa ore intregi de auditie la diferite nivele ale volumului. _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
shambala
|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 10:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu vreau sa te supar sau sa-ti stric bucuria, dar s-a mai discutat despre watii aia in clasa A de la Accuphase - parca Katalin facuse un calcul.
Radiatoarele nu au mai mult de 35cm lungime pe 15cm latime pe 5-6cm inaltimea dintilor + grosimea bazei. Chiar daca ar fi dintr-un aluminiu f bun (si probabil ca sunt), tot sunt mici pentru puterea indicata.
Probabil carcasa cuprata ajuta la reducerea temperaturii ambiante din interiorul aparatului, dar chiar si asa pentru o putere disipata de min. 70-75W pe radiator ... hm, ar fi de asteptat sa friga ca naiba. _________________ Filtre la comanda. |
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 10:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
shambala a scris: | Nu vreau sa te supar sau sa-ti stric bucuria, dar s-a mai discutat despre watii aia in clasa A de la Accuphase - parca Katalin facuse un calcul.
Radiatoarele nu au mai mult de 35cm lungime pe 15cm latime pe 5-6cm inaltimea dintilor + grosimea bazei. Chiar daca ar fi dintr-un aluminiu f bun (si probabil ca sunt), tot sunt mici pentru puterea indicata.
Probabil carcasa cuprata ajuta la reducerea temperaturii ambiante din interiorul aparatului, dar chiar si asa pentru o putere disipata de min. 70-75W pe radiator ... hm, ar fi de asteptat sa friga ca naiba. |
Stai linistit, nu am de ce sa ma supar. Din contra, astfel de informatii imi pot folosi, sa stiu la ce anume sa fiu mai vigilent.
Toate astea cu referire la Accuphase sau despre Marantz ? _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
shambala
|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 11:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Discutia la care ma refer a fost despre Accu, dar nu e scutit nici un amplif din clasa A
(stii cat de carcotasi pot fi inginerii ) _________________ Filtre la comanda. |
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Sam Ian 23, 2010 11:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asa este, clasa A are temperaturi mai mari de functionare si obtinerea unei raciri adecvate a fost intotdeauna o provocare pentru ingineri
Insa compara si tu dimensiunile radiatoarelor, macar vizual aici:
PM-74: http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.niji.or.jp%2Fhome%2Fk-nisi%2Fpm-94.htm&sl=ja&tl=en
Accuphase E-550: http://www.accuphase.com/cat/e-550_e.pdf
Se vad si din poze destul de clar diferentele de marime la radiatoare.
Oricum, fostul proprietar mi-a zis ca a ascultat cateodata si cate 5-6 ore si nu se incalzea foarte tare.
Uite, pentru comparatie, receiverul meu Marantz SR-8002, dupa vizionarea unui film cu coloana sonora de calitate si la volum ridicat, deci dupa circa 1 ora si jumatate, aproape ca nu mai poti tine mana pe carcasa de deasupra radiatoarelor si amplificarea nu e in pura clasa A ci AB. Spre deosebire, PM-94 dupa aproximativ doua ore la diferite nivele sonore, abia daca se simte putin calduta carcasa si nici nu "emana" caldura semnificativa din interior. _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
|