Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
24fret
Conectat la: 17 Mar 2008 Mesaje: 430 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 12:36 pm Titlul subiectului: Viniluri care distorsioneaza aproape de cotor? |
|
|
Salut,
Vreau sa va intreb pe cei care ascultati viniluri daca exista posibilitatea ca unele viniluri, vechi sau noi, datorita inregistrarii, sa distorsioneze la sfarsitul fiecarei parti. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 12:36 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009 Mesaje: 1735 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 1:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu exista asa ceva.
Din ce descrii tu acolo in mod cert doza nu este aliniata corect.
Doar in acest caz se produc perturbari ale sunetului spre sfarsitul vinilului. _________________
 |
|
Sus |
|
|
24fret
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 1:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai da dar nu toate vinilurile distorsioneaza, numai unele.
Distorsiunile sunt pe voce. |
|
Sus |
|
|
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006 Mesaje: 4717 Locatie: București sau Oradea
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 1:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
24fret a scris: | Pai da dar nu toate vinilurile distorsioneaza, numai unele.
Semn clar de aliniere incorectă. Distorsiunile sunt mai evidente la discurile care necesită tracking mai precis, adică doza trebuie să fie perfect aliniată pentru a le "citi" corect. _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
Onkyo Integra 1057F + Shure M97XE with Jico Nippon Super Analogue Stylus
Nakamichi BX300 + Nakamichi LX5 |
|
Sus |
|
|
24fret
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 3:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok multumesc pentru sfaturi.
Stiti pe cineva care aliniaza doze? Eu se pare ca nu reusesc  |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 3:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Aș vrea să spun ceva legat de aliniere, din experiența mea. La început, credeam că alinierea e treabă destul de simplă, de maxim 15 minute, pui protractorul pe platan, aliniezi ochiumetric și gata, chiar mă miram când auzeam de tipi care au nevoie de ore în șir pentru așa ceva. Totul era ok, dar de fiecare dată apărea câte un disc care solicita trackingul la greu și care îmi demonstra că alinierea nu este chiar perfectă. Alinierea actuală, după nenumărate eșecuri de acest gen, aliniere pe care o consider perfectă în situația dată, a unei doze 2M Bronze pe brațul Rega, am obținut-o după aproximativ 4 ore și jumătate de aliniere, realiniere, teste peste teste, cu cele mai dificile discuri, cu încă 2 persoane lângă mine. Deci din experiența mea, alinierea unei doze nu e chestie milimetrică, ci micrometrică. Dacă ți se pare că ai obținut o aliniere cam ușor, în mod sigur alinierea aia nu e perfectă și e doar o chestiune de timp până când va apărea un disc care să-ți demonstreze asta. _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
|
Sus |
|
|
nicu_martin

|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 3:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Rycher a scris: | Dacă ți se pare că ai obținut o aliniere cam ușor, în mod sigur alinierea aia nu e perfectă... |
Asta ar trebui sa fie citatul forumului - daca rezultatul s-a obtinut prea usor, sau prea repede, inseamna ca-i gresit  _________________
 |
|
Sus |
|
|
24fret
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 3:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca e sa vorbesc deschis mi s-a cam luat de treaba cu alinierea, mai ales ca m-am trezit cu problema asta fara sa stiu dinainte despre ea.
La dozele P-mount sau pick-up-urile tangentiale mai apar aceste probleme? |
|
Sus |
|
|
nicu_martin

|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 3:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
La tangentiale nu stiu, dar la P-Mount nu se face alinierea dozei, ele sunt teoretic aliniate din fabrica (acul fata de doza) si trebuie sa stea rigid cand se monteaza. _________________
 |
|
Sus |
|
|
cosminbro

Conectat la: 02 Mai 2008 Mesaje: 1866 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 5:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
nicu_martin a scris: | Rycher a scris: | Dacă ți se pare că ai obținut o aliniere cam ușor, în mod sigur alinierea aia nu e perfectă... |
Asta ar trebui sa fie citatul forumului - daca rezultatul s-a obtinut prea usor, sau prea repede, inseamna ca-i gresit  |
Este desprinsa dintr-o lege a lui Murphy: "Cand totul pare ca merge perfect, cu siguranta ai omis ceva."  _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
Vand diverse: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=22633 |
|
Sus |
|
|
cosminbro

Conectat la: 02 Mai 2008 Mesaje: 1866 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 5:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Rycher a scris: | 24fret a scris: | Pai da dar nu toate vinilurile distorsioneaza, numai unele.
Semn clar de aliniere incorectă. Distorsiunile sunt mai evidente la discurile care necesită tracking mai precis, adică doza trebuie să fie perfect aliniată pentru a le "citi" corect. |
Rycher, de curiozitate, ce picup ai ? _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
Vand diverse: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=22633 |
|
Sus |
|
|
DorinD

Conectat la: 18 Dec 2003 Mesaje: 2392 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 5:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vinyl-urile NU distorsioneaza!
Distorsionat e doar universul imperfect din jurul perfectiunii lor intrinseci. _________________ "It is never too late to have a happy childhood". |
|
Sus |
|
|
24fret
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 5:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Este cineva care are experienta in reglaje dispus sa vina sa ma ajute? |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 11:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
cosminbro a scris: |
Rycher, de curiozitate, ce picup ai ? |
Rega P1 _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
|
Sus |
|
|
24fret
|
Trimis: Vin Feb 05, 2010 11:34 am Titlul subiectului: |
|
|
24fret a scris: | Este cineva care are experienta in reglaje dispus sa vina sa ma ajute? |
Sau mai simplu, cine ma primeste la o auditie ca sa vad si eu cum trebuie sa sune un pick-up reglat? Aduc eu discuri daca e nevoie. Aduc si vin de casa sau tuica  |
|
Sus |
|
|
|