Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
gid
Conectat la: 11 Feb 2008 Mesaje: 374 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Ian 19, 2010 11:25 am Titlul subiectului: Criza invatamantului romanesc |
|
|
Sunt in criza de timp si am nevoie de 3 lucrari de dizertatie in cadrul facultatii ASE avand ca tema managementul proiectelor.
Imi poate recomanda cineva niste persoane de incredere care se ocupa de lucrari de acest gen, cu care as putea lua legatura?
As dori ca respectivii sa nu aiba proiecte pe care sa le gasesc pe site-uri gen regielive.ro, referate.com etc.
Multumesc. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Ian 19, 2010 11:25 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
aifaq

Conectat la: 13 Ian 2006 Mesaje: 1071
|
Trimis: Mar Ian 19, 2010 1:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dar la varianta aia corecta, mocaneasca, de a-ti scrie singur lucrarea te-ai gindit? [Doar o intrebare din partea cuiva care a facut management pentru proiecte de peste 10.000.000 EUR si stie ca meseria nu se invata "pe genunchi"... si ne mai miram ca in tara asta cacatul pute parca mai tare ca prin alte parti!] |
|
Sus |
|
|
gid
Conectat la: 11 Feb 2008 Mesaje: 374 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Ian 19, 2010 8:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu sunt pentru mine lucrarile respective. La rugamintea respectivilor am initiat acest topic, ca cine stie poate dau de cineva pe acest forum care a apelat la varianta asta mai simpla de a-si face lucrarea de disertatie.
Daca considerati ca nu-si are locul aici puteti sterge acest topic. |
|
Sus |
|
|
danb
Conectat la: 10 Feb 2004 Mesaje: 1233 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Mie Ian 20, 2010 7:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Esti in Romania. Lucrarea ti-o vinde chiar profesorul la care ti-o faci :) |
|
Sus |
|
|
TomJones

Conectat la: 12 Noi 2004 Mesaje: 1440 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 03, 2010 1:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Invatamantul romanesc este zero barat.Avem cei mai multi absolventi de facultate din lume , dar semidocti. In fiecare mic orasel unde se mai plimba vaca pe ulita exista 4-5 universitati private sau de stat. Inainte de 89 sa nu uitam ca intratul la o facultate era o odisee. - mai erau cateva locuri la seral si f.f. ptr ucenicii partidului , dar si acolo se lua greu la admitere. Cand am intrat la liceu in 1988, incepusera toata clasa meditatiile pentru a intra la facultate: cei mai buni la medicina si poli, cei mai slabi la ase cu exceptia sectiei comert exterior unde erai privilegiat ca intrai la shop si iti luai Toblerone si Pepsi. In liceu te mai decimau cu treapta a II-a unde daca nu o trecei (cam 40% picau) te manca profesionala si te astepta cu drag UMGB-ul sau 23 August in schimbul 3.
Citeam zilele trecute ca la Galati la facultatea de Medicina (au si astia asa ceva?!) se intra de vreo 4 ani de cand este facultatea acreditata de stat, numai cu dosarul de inscriere. Adica se i-a una bucata de bou sau vaca, dar cu parinti in general cu bani, medici chiar care sa-i asigure un post bun, si apoi doar trebuie sa iti misti kurul sa te inscrii...in 6 ani esti doctor si poti sa ai propria ta ulita in cimitir cu pacienti morti datorita prostiei acestor absolventi...
Pentru tipul de sus care vrea o lucrare...daca vrei sa o cumperi o poti face, dar intr-o companie privata unde doar competentele conteaza nu rezisti mult...esti exclus din start. Daca te angajezi la stat, vei fi beton...vei avea studii superioare si vei putea emite pretentii de 'telectual. _________________ "Lumea este plina de prosti" - Cicero |
|
Sus |
|
|
24fret
Conectat la: 17 Mar 2008 Mesaje: 430 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 03, 2010 1:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu mai ganditi atat de idealist. Vremurile se schimba.
Scoala din ziua de azi este zero barat in primul rand datorita profesorilor. In momentul in care ai de-a face cu tot felul de profesori neprofesionisti, vezi ca programa e invechita si prost gandita, ca nu se face practica, s.a.m.d. ti se ia, dar n-ai ce sa faci si atunci mergi mai departe de nevoie. Nu va ganditi la ceea ce inseamna o universitate in valoare absoluta si uitati-va la ce inseamna la noi: o afacere. Si cele private si cele de stat. Nimanui nu-i pasa daca studentii invata sau nu. Una doua, studentii sunt de vina, studentii nu invata, studentii copiaza si cumpara referate. Nimeni nu sta sa verifice profesorii. Se planteaza cate 50 de ani la catedra si fac ce vor ei. Eu am facut Politehnica si au fost 5 ani de circ, as fi renuntat din anul 1 dar vedeti voi, aici nu e Germania sa faci ceea ce-ti place, aici trebuie sa-ti placa sa faci ceea ce trebuie. Iar cei care lucrati in domeniul in care v-ati pregatit stiti foarte bine ca ati invatat singuri ceea ce stiti si nu din facultate. Facultatea vrea sa castige bani pe seama ta si sa-ti dea un carton, tu vrei cartonul ca sa poti sa te angajezi, cunostintele practice le iei din alta parte. Si daca exista cate 4-5 universitati in fiecare mic orasel de ce peste jumatate din colegii mei de munca sunt din alte orase decat Bucuresti, dupa ce au facut facultatea aici? |
|
Sus |
|
|
aifaq

|
Trimis: Mie Feb 03, 2010 2:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
24fret: eu ce sa inteleg, ca refuzul de a contribui la o frauda (pentru ca asta inseamna solicitarea lui gid) inseamna idealism?
A-ti pune semnatura pe o lucrare care nu-ti apartine este un fals grosolan, indiferent de conditiile "care este". Gindeste-te ca miine vii la un interviu la firma pentru care lucrez - si te-am selectionat dupa CV, in care ai scris mindru "Masterat in PM" - si stai de vorba 'fo 10 minute cu mine... stii rezultatul? Daca nu-l stii ti-l spun eu: esti condus politicos la usa cu rugamintea "nu ne sunati, va contactam noi"... la pastele cailor, desigur  |
|
Sus |
|
|
24fret
|
Trimis: Mie Feb 03, 2010 3:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ideal este sa fii cinstit si corect si sa nu-ti furi singur caciula, dar intr-o tara in care toata lumea fura sau viseaza sa fure e cam greu sa fii tu ala cinstit si corect. Scopul unui profesor ar trebui sa fie sa te faca sa intelegi, nu doar sa-ti predea. Oricine are gura poate sa vina si sa dicteze zeci de pagini de curs. Dar dupa aceste zeci de pagini dictate mecanic vine cu pretentia sa cunosti si sa fi inteles materia, altfel te pica. Si te mai pica si din alte motive, cum ar fi ca este platit suplimentar ca sa vina in toamna sa sustina restante. Si in fata acestui mecanism foarte bine impamantenit, ce poti face daca nu esti super dotat decat sa trisezi? Si daca esti super dotat inseamna ca poti sa inveti singur deci profesorul nu te ajuta cu nimic. Si daca in timpul facultatii trebuie sa-ti iei un job pentru ca ai tai nu te pot intretine si pentru ca dupa ce ai terminat facultatea ti se cere sa ai deja 2 ani experienta, mai ai timp sa inveti si sa-ti faci proiectele ca lumea? Si dupa 3-4 ani de faculate facuta prost o sa inveti dintr-o data meserie pentru ca iti faci proiectul de diploma singur? Sa fim seriosi ... |
|
Sus |
|
|
aifaq

|
Trimis: Mie Feb 03, 2010 3:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
24fret: crede-ma, te inteleg! Si sunt foarte serios! La fel de serios ca atunci cind iti spun ca o persoana care nu stie meserie (macar teoretic, desigur - din punct de vedere practic avem noi grija s-o pregatim) nu va gasi niciodata un post in firma care imi plateste mie salariul. Iar daca ne dam seama ca habar n-are ce (se presupune ca) a scris in propriul referat rezultatul va fi in mod cert negativ... mai mult, este posibil (asta daca chiar a fost nesimtit de incompetent) ca un manager de departament sa se oboseasca sa anunte si alte firme (ca doar ne cunoastem intre noi, chiar daca suntem competitori) si sa le comunice sa nu se oboseasca cu personajul
Alegerea va (le) apartine... dar nu va mirati (si mai ales, nu "iesiti" pe posturi sa criticati lipsa de oportunitati din .ro)! |
|
Sus |
|
|
Alexx

Conectat la: 04 Iul 2007 Mesaje: 1107 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 03, 2010 5:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Interesant (de fapt tragic e un cuvant mai bun) in ziua de azi este faptul ca se intra la facultate ca la film; ai platit bilet, intri, altceva nu mai este necesar. Iar dupa aceea se continua in acelasi spirit, iti achiti obligatia, te duci linistit mai departe fara nici un efort. Am cunoscut nenumarati insi care dadeau zece examene in noua zile in sesiune, fara a-si lua liber de la munca, si le luau in proportie de 80% cu zece. Asta fara sa mai pomenim ca facultatea costa mai putin decat o gradinita fara pretentii, fara nici o gluma, stiu tarifele la ambele. De fapt nu mai putin, ci mult mai putin.
Si va mai mira ca oamenii nu vor sa se oboseasca sa-si scrie singuri lucrarea? Probabil ca nici nu stiu cum, chiar daca prin absurd ar fi dispusi la un astfel de experiment.
De multe ori am senzatia ca multi studenti dintr-astia s-au dus la facultate numai pentru a putea intra mai ieftin la discoteca, sau a merge la juma' de pret cu transportul in comun. Mai trist este insa ca se pune semn de egalitate intre diplomele lor luate in 3 ani si a altora luate dupa 5 ani de studii cu nopti nedormite... Dar ce ne mai mira in tara asta in care exista persoane publice cu facultate dar fara liceu, doctori in stiinte care nu au dat pe la scoala etc. |
|
Sus |
|
|
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009 Mesaje: 1735 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 03, 2010 5:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Este gresit si sa dam vina doar pe profesori.
SISTEMUL in ansamblul sau este dezastruos.
Am discutat cu un decan de la o facultate de medicina.
Om la peste 55 de ani, scolit in chirurgie prin muuuuulte tari occidentale era nevoit sa corecteze lucrarile unor "neica-nimeni" intrati la facultate pe locurile cu plata
Era pur si simplu oripilat cand nu putea citi lucrarile de examen, care erau scrise EFECTIV ca pe mess: sh, tz, dc, dp, sc, klm, bn, etc., etc.
Nici nu se mai chinuia sa le citeasca, le dadea 2 direct.
Dupa vreo 2 luni de zile a fost chemat in consiliul profesoral si "criticat" aspru ca, din cauza notelor date de el cam 30% din studenti renuntasera (sau vroiau sa renunte) la facultate.
Foarte bine, a spus decanul, prefer asa decat sa scoatem din facultate medici semianalfabeti.
Foarte rau, i-a replicat rectorul, deoarece semianalfabetii astia iti platesc tie si noua salariile si ne asigura si bani de operatii in premiera (uneori si europene).
Asa ca... ce putea sa faca omul, decat sa accepte situatia impusa de un sistem cretin (care nu da suficienti bani pentru invatamant). _________________
 |
|
Sus |
|
|
Alexx

Conectat la: 04 Iul 2007 Mesaje: 1107 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 03, 2010 5:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai asta e exact ce spun si eu. Sistemul a ajuns sa produca tampiti cu diploma, sa poata faca ei cladirile la facultati ca sediile de banci si profesorii sa aiba salarii de asfaltatori.
Sa nu-i scoatem insa pe profesori din discutie, ca le place si lor enorm sa predea la zece facultati cu cateva ore pe saptamana si mii de euro de la fiecare, da' ce le iese din mana... Dumnezeu cu mila. Ce spui tu e o exceptie, nicidecum o regula. |
|
Sus |
|
|
24fret
|
Trimis: Mie Feb 03, 2010 6:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sistemul nu este o notiune chiar atat de abstracta, el este format si influentat de oameni. Oamenii din aceasta tara sunt formati din bagajul genetic, influenta istoriei comuniste, zona geografica eventual si poate mai gasiti voi si alti factori. Asta cauzeaza niste cercuri vicioase care eu, neavand studii de sociologie si istorie, nu stiu cum ar putea fi sparte. Si revin la concluzia mea de la inceput ca tot ce misca in tara asta e influentat de aceleasi reguli, deci nu poti sa ai asteptari diferite de la un oarecare student. Ceea ce este interesant este ca toti oamenii pe care i-am auzit sa critice Sistemul merg dupa regulile lui si fac aceleasi greseli sau altele, inclusiv eu. |
|
Sus |
|
|
aifaq

|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 2:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
24fret: intr-o firma privata (si cu atit mai mult intr-o multinationala) calculul este relativ simplu: firma plateste x EUR in salariu (brut, adica inclusiv taxele si taxulicele la stat), chiria aferenta pe locul de munca, (eventual) telefon mobil si masina de serviciu, electricitate, alte alea-alea. In schimb, angajatul "aduce" in firma y EUR (direct sau indirect) prin activitatea depusa.
Daca angajatorul considera ca y (estimat) > x e bine. Daca nu... pa-pa-pa-pa, vorba lui Mircea Badea.
Filozofia/sociologia/politica invatamintului se discuta in crisma, in afara orelor de serviciu  |
|
Sus |
|
|
vlad_2770

Conectat la: 21 Iun 2005 Mesaje: 299
|
Trimis: Joi Feb 04, 2010 3:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
24fret tu ii vinezi postul lui aifaq in multinationala lui?? Ca doar cu tine vad ca are de impartit ceva in ultimule lui raspunsuri. Sau mai naspa tu vrei sa ajungi seful lui aifaq?  |
|
Sus |
|
|
|