Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
dinica

Conectat la: 07 Sep 2007 Mesaje: 1341 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Mar 22, 2010 11:42 am Titlul subiectului: De unde cumparam scule ? |
|
|
Stimulat de cateva discutii avute cu o parte dintre amicii mei audiofili, m-am gandit sa va provoc la o discutie potrivita unui prezent aflat sub semnul recesiunii. Ne place ori ba, toti suntem afectati de recesiune, bani mai putini cu munca mai multa, bani mai putini cu preturi care cresc in fiecare zi. Chiar si in aceste conditii vine un moment cand ne gandim sa cumparam un produs hifi si probabil tuturor ne incolteste ideea de a cumpara anumite produse de pe piata din vest. Motivul principal al acestei decizii este simplu de identificat si anume pretul mai bun la anumite produse hifi. Ce facem? Se merita pentru o diferenta mai mare sau mai mica sa facem acest pas?
Ar fi interesant ca la aceasta intrebare sa avem si raspunsuri de la cei care au cumparat hifi dincolo de granitele romanesti, cum a decurs tranzactia, daca au putut negocia discount-uri, care este statusul garantiei, daca dupa momentul cumpararii exista si servicii de 'after sales', etc...
Eu nu am cumparat niciodata hifi de afara si am sa incerc sa creionez un posibil raspuns asa cum vad eu lucrurile ca om de vanzari & marketing de aici de pe meleagurile mioritice.
Pro: preturile procentual mai mici, posibilitatea ca uneori sa gasesti oferte de nerefuzat la prima vedere,.... (daca mai stiti voi altele nu va sfiiti)
Contra: posibile probleme de garantie, lipsa serviciilor 'after sales', imposibilitatea de a testa produsul, negocierea pretului final ( in romanica pretul de lista se negociaza).
Sper ca subiectul sa va starneasca si poate reusim sa gasim un raspuns pentru aceasta dilema.  _________________ dealer audio
When sound becomes music !? |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Mar 22, 2010 11:42 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
MarianS

Conectat la: 27 Ian 2009 Mesaje: 1277 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Mar 22, 2010 11:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Sunt situatii in care preturile de afara pot fi mai mici decat cele la care putem cumpara din Romania. (Si reciproca este adevarata !).
Cu toate acestea, pentru motivele mentionate de dinica, si eu sunt ferm convins ca este de preferat sa cumparam de aici. As cumpara din exterior numai daca am ascultat in sistemul propriu un anumit produs, m-am fixam la el si il gasim la un super pret afara. Altfel nu as risca.
Ar mai fi de mentionat experienta dealerilor care stiu exact cu ce cabluri si cu ce alte scule se pot conecta pentru a beneficia de performantele maxime.
Dupa parerea mea, diferentele de pret (daca exista) sunt justificate de suma serviciilor oferite de dealer si de care putem beneficia fara rezerve.  |
|
Sus |
|
|
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006 Mesaje: 4717 Locatie: București sau Oradea
|
Trimis: Lun Mar 22, 2010 12:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu întregul sistem l-am cumpărat de dincolo, sistemul Linn din MediaMagic (Viena), iar boxele Bosendorfer din reprezentanța Bosendorfer din Ringstrasse Gallerien (s-a mutat reprezentanța acum). La Linn, am beneficiat de un discount uriaș (mi-e și jenă să spun cât), dar era cu ocazia unui eveniment special și a fost ceva de genul one time deal. La Bosendorfer nu am avut niciun discount. În ambele cazuri, garanția și service-ul sunt valabile doar la distribuitorii autorizați din țara respectivă. Legat de diferențele de prețuri, în mod normal nu se justifică un drum Bucale - Vest decât dacă țintești promoții speciale. Pentru că asta lipsește la noi: promoțiile speciale. Ei prin promoție specială înțeleg cu adevărat ceva special, adică un discount substanțial și nu ce se înțelege la noi, când discountul e absolut nesemnificativ. Practic noi nu avem promoții cu adevărat speciale. Legat de dealeri, chiar discutam cu cineva de pe forum la o întâlnire, părerea mea e că în ultimii ani dealerii de la noi s-au schimbat foarte mult. ÎN BINE. Ba chiar consider că în acest moment, unii dealeri de la noi sunt peste cei de dincolo în ceea ce privește atitudinea față de client. |
|
Sus |
|
|
bibi.audiofil
Conectat la: 27 Ian 2010 Mesaje: 701 Locatie: București
|
Trimis: Lun Mar 22, 2010 12:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Îm principiu, dacă un brand are distribuție oficială în România, cumpărarea produselor respective de afară intră sub auspiciile pieței gri iar dealerii străini respectivi vă vor îndruma către reprezentantul local. Doar dacă te deplasezi personal în țara respectivă ca să realizezi achiziția caz în care garanția nu va fi transmisă către reprezentantul local, din aceleași rațiuni.
Bineînțeles în cazul în care discutăm de produse noi și nu despre piața secondhand. |
|
Sus |
|
|
bibi.audiofil
|
Trimis: Lun Mar 22, 2010 12:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dacă discutăm tot de produsele noi, cumpărarea de la dealerii locali mai implică și avantajul unei politici de buy-back. |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Lun Mar 22, 2010 12:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
O chestie care se practică dincolo, iar la noi nu prea, totuși: când clientul audiază/testează ceva în camera de audiție, dealerul trebuie să îi explice, normal, ce și cum, să îi facă diverse setupuri, dar trebuie să lase totuși clientul și singur în camera de audiție, să testeze, să audieze și să butoneze relaxat, ca și când ar fi la el acasă. Își formează mult mai repede o părere, decât dacă dealerul stă în sufletul lui, explicându-i fără oprire ce și cum trebuie să audă. |
|
Sus |
|
|
dinica

Conectat la: 07 Sep 2007 Mesaje: 1341 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Mar 23, 2010 10:52 am Titlul subiectului: |
|
|
Imi amintesc ca erau mai multi useri pe forum ce au achizitionat hifi de pe alte meleaguri, sa inteleg din tacerea lor ca nu a fost o experienta fericita.
Ar fi fost interesant sa aflam toate amanuntele, placute sau nu... Sunt convins ca aceasta experienta impartasita aici ne-ar fi ajutat pe toti.  _________________ dealer audio
When sound becomes music !? |
|
Sus |
|
|
CC

Conectat la: 25 Aug 2004 Mesaje: 1628 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Mar Mar 23, 2010 12:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cumparaturile de hifi implica mai multe aspecte importante:
1. informatia (cum suna, cu ce se potriveste, cu ce se leaga, cum merg in camera proprie ...)
2. pretul
3. garantia
4. buy-back
Daca iti lipseste informatia, cumparaturile de la distanta sunt un risc major. Nu sti cum va suna linia/aparatul la tine in camera, si zic eu ca riscul nu se merita. Ajungi sa le scoti la vanzare dupa cateva zile, in pierdere evident.
Aici e marele avantaj al celor care au cate unul-doi dealeri prin preajma: prezenta dealerului si a unui showroom ofera informatie. Daca dealerul preferat iti ofera aparatul la auditie acasa, esti si mai castigat.
Daca in schimb ai obtinut informatia, si sti ce vrei, poti cauta solutii mai ieftine in alte zari. Trebuie doar sa gasesti locul in care sunt reducerile substantiale
Garantia e aceeasi, fie ca ai achizitionat produsul de pe plan local, sau de la distanta. Rezolvarea locala a garantiei scuteste de o bataie de cap, dar si la distanta se pot rezolva cu putina straduinta.
Buy-back-ul local e iarasi comod, in cazul in care se ofera, si te scuteste de apelarea la piata SH. Din pacate pretul primit pentru jucaria veche nu este intotdeauna cel multumitor.
Achizitiile de la dealerii locali rezolva o gramada din problemele de mai sus, si sunt de preferat, in special pentru persoanele care nu doresc batai de cap.
Daca stau sa numar, majoritatea aparatelor pe care le-am cumparat de- alungul timpului au fost din vestul europei, achizitionate la preturi bune sau f. bune. Nu am avut nevoie de garantie, si le-am vandut intotdeauna pe piata SH.
Nu va recomand sa faceti ca mine. Fiecare pune in balanta avantajele si dezavantajele, si alege ce e mai bine pentru el  _________________ It is a great thing to know the season for speech and the season for silence. |
|
Sus |
|
|
bibi.audiofil
|
Trimis: Mar Mar 23, 2010 12:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
dinica a scris: | Imi amintesc ca erau mai multi useri pe forum ce au achizitionat hifi de pe alte meleaguri, sa inteleg din tacerea lor ca nu a fost o experienta fericita.
Ar fi fost interesant sa aflam toate amanuntele, placute sau nu... Sunt convins ca aceasta experienta impartasita aici ne-ar fi ajutat pe toti.  |
știu eu cîțiva, experiența a fost OK, dar au cumpărat second hand de pe audiogon. |
|
Sus |
|
|
maya
Conectat la: 03 Dec 2008 Mesaje: 59 Locatie: Oradea
|
Trimis: Mie Mar 24, 2010 11:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu singura ( si ultima) data cand am cumparat ceva din RO a fost un amplif NAD de la Realacustic. Dupa cam 6 luni de la achizitionare i-am sunat pt. un buy-back in vedrea unui upgrade dar mi-au zis ca daca vreau un model mai mare ,pur si simplu sa-l cumpar ,nu sunt interesati de buy-back.Cam atat. |
|
Sus |
|
|
DNA
Conectat la: 22 Noi 2005 Mesaje: 2251 Locatie: În creierul meu
|
Trimis: Sam Mar 27, 2010 11:32 am Titlul subiectului: |
|
|
V-ati invatat prost la faza cu discounturile. De vina sunt si dealerii, pentru ca nu explica in ce conditii se fac aceste discounturi.
Faptul ca ai bani sau ca vrei sa cumperi ceva mai scump, nu implica in mod obligatoriu si acordarea vreunui discount. Acesta este un semn de apreciere venit din partea vanzatorului, pentru un anumit client. De exemplu, daca ai un client fidel, care cumpara de mai multe ori, care nu iti face probleme, nu te pistoneaza si nu te tracaseaza, atunci vanzatorul are tot interesul sa il fidelizeze.
Sunt de partea lui Robert, din urmatorul motiv:
M-am saturat si eu de clienti tupeisti, care au impresia ca ei sunt alfa si omega si cand sunt flituiti, se duc cpe forumuri sa improaste cu rahat.
Am fost in acest tip de situatie ( similara cu a lui Robert ) de mai multe ori. Inclusiv partea cu amenintarile & ruptul capului. Unii oameni se plictisesc. Au timp foaaaaaarte mult la dispozitie si traiesc cu impresia ca pentru ca ceva sa se rezolve, trebuie sa pistonezi, sa tracasezi. Uneori fac chestia asta si unor oameni care nu sunt disperati sa vanda si de aceea trec la urmatoarea lor abordare ( injuraturi ), in clipa cand omul le spune sa cumpere din alte parti.
Mie mi-a placut faptul ca Robert a dat dovada de seriozitate in clipa cand l-a trimis la plimbare pe acel stimabil domn.
Acesta este spiritul !
"Clientul nostru stapanul nostru sa fie la carciuma, nu in audio".
Sau ma rog, daca este vreunul atat de lacom incat sa isi doreasca clienti de genul acesta, macar sa o spuna, ca sa stie lumea unde sa ii trimita pe clientii ciudati.
Pe mine chiar incearca unii sa ma santajeze cu chestii de genul "daca nu imi dai asa cum vreau eu, ma duc pe forumuri si te fac"
Drept urmare, eu ii invit sa se duca si sa ma faca asa cum doresc ei.
Ultima modificare efectuata de catre DNA la Sam Mar 27, 2010 11:35 am, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Sam Mar 27, 2010 11:35 am Titlul subiectului: |
|
|
DNA a scris: | Unii oameni se plictisesc. Au timp foaaaaaarte mult la dispozitie si traiesc cu impresia ca pentru ca ceva sa se rezolve, trebuie sa pistonezi, sa tracasezi. Uneori fac chestia asta si unor oameni care nu sunt disperati sa vanda si de aceea trec la urmatoarea lor abordare ( injuraturi ), in clipa cand omul le spune sa cumpere din alte parti.
"Clientul nostru stapanul nostru sa fie la carciuma, nu in audio".
. |
Absolut corect. |
|
Sus |
|
|
ECL
Conectat la: 26 Iul 2008 Mesaje: 89 Locatie: Arad
|
Trimis: Mie Mar 31, 2010 1:21 am Titlul subiectului: |
|
|
Userii vechi poate isi mai aduc aminte ca prin 2003-2004 a mai fost un flame despre dvdplanet, pe aceeasi tematica, daca nu ma insel.
Personal nu mai cumpar de mult din RO, preturi umflate, after-sales execrabil, garantie iok,...prefer sa cumar din vest chiar daca mai dau la GLS inca 35 Eur pe transport (pana in 25kg). |
|
Sus |
|
|
DNA
Conectat la: 22 Noi 2005 Mesaje: 2251 Locatie: În creierul meu
|
Trimis: Mie Mar 31, 2010 10:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Și cu garanția sau reparația produselor cumpărate din afara țării cum rămâne ?
Ar mai fi ceva care mie îmi scapă. Cum ascultați ceea ce vreți să cumpărați ?
Vă duceți la showroom-ul dealerului local, vă decideți ce anume vă place, apoi cumpărați de afară ? |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Mie Mar 31, 2010 10:44 am Titlul subiectului: |
|
|
DNA a scris: | Vă duceți la showroom-ul dealerului local, vă decideți ce anume vă place, apoi cumpărați de afară ? |
Crezi că nu sunt unii care chiar fac chestia asta?... |
|
Sus |
|
|
|