FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Tinerete fara batranete
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Cafenea
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Toader

Conectat la: 08 Feb 2008

MesajTrimis: Mar Mar 30, 2010 8:31 pm    Titlul subiectului: Tinerete fara batranete Raspunde cu citat (quote)

V-ar surade ideea ?
http://www.romanialibera.ro/stiinta-tehnica/descoperiri/secretul-nemuririi-181794.html
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mar Mar 30, 2010 8:31 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
kaav

Conectat la: 11 Mai 2008

MesajTrimis: Mar Mar 30, 2010 9:56 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu nu vad sensul la asa ceva. Cum oamenii trec prin diferite ipostaze fizice, psihice cu plusurile si minusurile lor, inaintand in varsta, de unde sti care este cea mai potrivita etapa pe care sa o ''inghetzi''(23 de ani, 34 sau 42?) si de acolo sa intri intr-un ''film'' atemporal? Very Happy Trebuie sa fie asa ceva caci corpul evolueaza/regreseaza inevitabil in timp (si o perioada in functzie de persoana este mai buna ca si alta). Sa traiesti vesnic, pentru ce? Din frica de ceva? Frica este utila si necesara iar constiintza normala o integreaza in ''gandirea normala'' cu ''succes'' dar ma indoiesc sincer ca este asa de ''zen'' ca o molusca, sa suporte psihic, plictiseala ''eterna'' Very Happy
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Toader

Conectat la: 08 Feb 2008

MesajTrimis: Mar Mar 30, 2010 10:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Natura sau Divinitatea a vazut sensul la asa ceva, din moment ce a lasat sa apara asa ceva.Poate e viiitoarea forma de viata inteligenta, dupa ce noi om raposa ca specie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
kaav

MesajTrimis: Mar Mar 30, 2010 10:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Timpul cat vietzuietze o specie in mod normal (ma refer la om) este dat de gandirea/contructzia lui, sa zic asa si interesul/nevoile fatza de mediul inconjurator si necesitatziile impuse de varsta (care indiferent cat ar trai, va avea o viatza lunga sau foarte lunga, deja batran fiind...si cam ce dorintze/aspiratzii mai potzi avea atunci sa te motiveze sa ''mergi'' mai departe sau si mai departe in timp, nu stiu, cine stie (nu cred ca este nimemi pe aici cara sa aiba macar vre-o 150 de ani sa ne spuna mai concret cum sta treaba dintr-o perspectiva mai avansata...). Nu ti s-ar parea un blestem sa traiasca un om (ca si fapt divers, doar ca este o posibilitate aleatorie, dar plauzibila, vreo 600-700 de ani si sa fie vre-un dictator oarecare? Cool . Ar fi atac direct la ''bunul simt elementar'', chestie care probabil o fi adevarata, de vreme ce nu se intampla totusi asa ceva Razz )
Sus
akaiofil

Conectat la: 12 Iul 2007

MesajTrimis: Mar Mar 30, 2010 11:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

kaav a scris:
Timpul cat vietzuietze o specie in mod normal (ma refer la om) este dat de gandirea/contructzia lui, sa zic asa si interesul/nevoile fatza de mediul inconjurator si necesitatziile impuse de varsta (care indiferent cat ar trai, va avea o viatza lunga sau foarte lunga, deja batran fiind...si cam ce dorintze/aspiratzii mai potzi avea atunci sa te motiveze sa ''mergi'' mai departe sau si mai departe in timp, nu stiu, cine stie (nu cred ca este nimemi pe aici cara sa aiba macar vre-o 150 de ani sa ne spuna mai concret cum sta treaba dintr-o perspectiva mai avansata...). Nu ti s-ar parea un blestem sa traiasca un om (ca si fapt divers, doar ca este o posibilitate aleatorie, dar plauzibila, vreo 600-700 de ani si sa fie vre-un dictator oarecare? Cool . Ar fi atac direct la ''bunul simt elementar'', chestie care probabil o fi adevarata, de vreme ce nu se intampla totusi asa ceva Razz )

si totusi eu nu cunosc prea multa lume care spune in mod natural "vreau sa mor" deci dorintza de a traii mai mult exista. tu vezi batrinetzea cu ochii timpului nostru (pe la 50 de ani in sus sa zicem). pe o scala in care ai avea de trait 600-700 de ani ea ar apare undeva pe la 500 probabil. cite ai putea simtii si vedea si intelege si bucura si plinge in timpul ala...
in alta ordine de idei istoria cunoaste monarhii si dictaturi care s-au lungit pe multe sute de ani...s-a schimbat doar monarhul sau...dictatorul Smile
Sus
vladtm

Conectat la: 05 Feb 2006

MesajTrimis: Mie Mar 31, 2010 7:33 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cea mai mare problema dar si bine in societatea de azi e ca prea putina informatie se transmite de la o generatie la alta, cand iti dai seama de una-alta, e deja timpul sa mori, iar cine urmeaza va incepe cu experienta de baza.
Progresul e incet ,dar de partea cealalta, prea mult timp de viata si nu s-ar putea schimba ideologiile ramand tot aceasi oameni cu mana pe putere.

Biologic va fi posibil de curand extinderea proceselor sau incetinirea imbatranirii celulare, dar psihic nu stiu daca suntem conceputi sa trecem de 120 de ani.

nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009

MesajTrimis: Mie Mar 31, 2010 2:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De la (re)descoperirea unei meduze care traieste (probabil) vesnic si pana la intelegerea mecanismului care guverneaza o asemenea ciudatenie, dar, mai ales pana la implementarea unei metode viabile la oameni pot trece zeci, sute sau mii de ani, asa ca, nu va faceti iluzii Razz

Si fotonii sunt nemuritori, dar, cu ce ne ajuta asta pe noi? Cool

Conectat la: 04 Mar 2005

MesajTrimis: Mie Mar 31, 2010 3:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Toader @:
Citat:
Natura sau Divinitatea a vazut sensul la asa ceva, din moment ce a lasat sa apara asa ceva.Poate e viiitoarea forma de viata inteligenta, dupa ce noi om raposa ca specie

Sa stii ca si ingerii cazuti(demonii) au o inteligenta capabila de multe lucruri care depasesc (azi) capacitatea nostra de intelegere si de RIPOSTA la ideile si impulsurile lor! Deoarece scrie CLAR in Biblie ca "anii omului 70 sunt" eu cred ca ideea mai sus amintita este demonica. Si prin asta sa nu intelegeti ca as fi un extremist religios. Doar GANDESC! YesMaster
Sus
Cosmin_C

Conectat la: 04 Noi 2004

MesajTrimis: Mie Mar 31, 2010 3:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nope, nu-mi surade ideea de a fi meduza.
kaav

MesajTrimis: Mie Mar 31, 2010 4:09 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

akaiofil a scris:

si totusi eu nu cunosc prea multa lume care spune in mod natural "vreau sa mor" deci dorintza de a traii mai mult exista.

Eu cunosc si mai putzini Very Happy , dar asta genul asta de subiect este un teren foarte fertil pentru divagatzii...
Sus
kaav

MesajTrimis: Mie Mar 31, 2010 4:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

kaav a scris:
....dar asta genul asta de subiect este un teren foarte fertil pentru divagatzii...

''....dar genul asta de subiect, este un teren foarte fertil pentru divagatzii''.
Toate adevarate Very Happy
Sus
bnt

Conectat la: 02 Ian 2005

MesajTrimis: Mie Mar 31, 2010 4:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Chiar daca chestia asta va putea fi vreodata aplicata la om, nu vad cum s-ar putea rezolva problemele care ar aparea implicit (presupunand ca s-ar rezolva pe o cale similara problema resurselor, ramane cea a spatiului finit care pana la urma...s-ar cam umple Smile ), si atunci la ce am ajunge? La un soi de "stop joc", un moment incepand de la care ar exista o singura generatie...eterna? Drept sa zic suna mai curand a cosmar...
Sus
akaiofil

Conectat la: 12 Iul 2007

MesajTrimis: Mie Mar 31, 2010 6:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

deeppurple a scris:
Toader @:
Citat:
Natura sau Divinitatea a vazut sensul la asa ceva, din moment ce a lasat sa apara asa ceva.Poate e viiitoarea forma de viata inteligenta, dupa ce noi om raposa ca specie

Sa stii ca si ingerii cazuti(demonii) au o inteligenta capabila de multe lucruri care depasesc (azi) capacitatea nostra de intelegere si de RIPOSTA la ideile si impulsurile lor! Deoarece scrie CLAR in Biblie ca "anii omului 70 sunt" eu cred ca ideea mai sus amintita este demonica. Si prin asta sa nu intelegeti ca as fi un extremist religios. Doar GANDESC! YesMaster

timpul biblic este relativ. a existat un moment in care oamenii traiau mult mai mult (noe spre exemplu a trait 900 de ani, ce or fii insemnind anii aia nu am de unde stii, dar sigur erau dupa aceiasi unitate de masura ca cei 70 de mai pe urma). urmarind firul biblic...ceva nu a fost in regula cu asta.
dincolo de latura biblica, cred ca mai intii de toate va trebuii sa ne schimbam modul de a gindii, sa depasim puterea de intindere a aspiratiilor noastre dincolo de perioada noastra de viatza, sa indraznim proiecte si teluri care sa se intinda pe sute sau mii de ani inainte, abia atunci poate ca in mod natural sperantza noastra de viatza se va marii. atita vreme cit noi nu ptem gindii dincolo de intervalul nostru deviatza ne autocondamnam la a traii numai acel interval de viatza. din pacate statistic vorbind, acesta este in scadere....
Sus
vladtm

Conectat la: 05 Feb 2006

MesajTrimis: Mie Mar 31, 2010 6:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu e vorba de a implementa la oameni ceva de la animal, problema se pune la nivel de microbiologie unde ai anumite structuri ce in timp se degradeaza, tragand dupa ele toata celula/gruparea de celule.

Daca poti incetini procesul de oxidare fara a influenta functionarea, esti pe drumul cel bun.

Momentan cine descopera asta este pe lista la nobel (daca descopera cineva)

deeppurple

Conectat la: 04 Mar 2005

MesajTrimis: Mie Mar 31, 2010 7:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

S-a dovedit PRACTIC si STIINTIFIC ca o viata traita in armonie cu natura , cu cei din jur si cu tine insati prelungeste MUUULT viata. Cum poti sa spui unei societati MATERIALISTE prin excelenta ca idealul omului este sa tinda la Dumnezeu ,sa fie bun si bland (dar nu inactiv sau lenes....ma rog), plin de dragoste , smerenie, pace... Astea nu sunt vise sau scorneli. De ce batranii traiau mai mult!? Platim pretul superdezvoltarii intelectului (un mare consumator de energii pozitive si un mare generator de energii negative) si a subminiaturizarii...SUFLETULUI. Vorbe rele multe si fapte bune putine.
Ah , si pentru atei, sa le spunem ca cercetari efectuate in Rusia au demonstrat in laborator sub microscopul electronic ca BINECUVANTAREA APEI ( sau sfintirea ei) SCHIMBA structura moleculara a acesteia. In bine, binenteles! Wink
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Cafenea Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Pagina 1 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum