Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
catalinmetal
Conectat la: 22 Ian 2007 Mesaje: 2066 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Apr 12, 2010 11:33 am Titlul subiectului: Yorkshire blend - SUGDEN |
|
|
mica companie care a introdus pt prima data amplificarea in clasa A pt home use la mijlocul anilor 60, pare sa se miste anti-criza, si apare pe piata cu 3 noi serii de produse, acum la inceputul lui 2010...
un amplif pt casti, HA4, un nou integrat MYSTRO (primul in clasa AB din istoria Sugden, 2 x 50w) cu tot cu CD-ul complementar, si, pt prima data pt acest brand, o incinta acustica - floorstandul pe 2 cai LS21.
ceva detalii pe site-ul lor, nu f dezvoltat, pt ca englezii nu au pus niciodata pret pe reclama agresiva sau strategii de marketing, ci pur si simplu si-au vazut de etica si filosofia personala de sunet, de aproape jumatate de secol!
http://www.sugdenaudio.com/
aseara am reusit sa mai bag o repriza cu setupul care m-a "daramat" vineri, Rockna WQ/naim DAC/XPS/Mystro/LS21, si pot spune ca, pt urechile si gusturile mele, mystro si LS21 au fost gandite sa functioneze impreuna, matchingul este total. sunetul, in acest setup particular, este unul deosebit de viu, fff involving, practic este imposibil sa nu fii "tras" in atmosfera si mesajul muzical...
dupa mine un setup care, in jurul a 10k more or less, este de referinta acum, si care, pt gusturile mele, se poate compara lejer la impact si feeling cu sisteme de 2-3 ori mai scumpe. fabulos! |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Apr 12, 2010 11:33 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
hifidoc
Conectat la: 13 Noi 2006 Mesaje: 300 Locatie: BV
|
Trimis: Mie Apr 14, 2010 1:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am ascultat si eu acest sistem: confirm cele afirmate mai sus. |
|
Sus |
|
|
dorin
Conectat la: 04 Dec 2006 Mesaje: 182 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Apr 15, 2010 11:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sugden este unanim considerat cel mai sobru fabricant de amplificatoare din UK ever. Nu au avut niciodata nevoie de marketing pentru ca nu i-a interesat productia de masa iar cei care cumpara stiu perfect despre ce este vorba.
La capitolul amplificare revistele de specialitate de-a lungul timpului i-a plasat pentru testari in threesome-uri cu Accuphase si M. Levinson, mult mai titrati. Nu sunt adeptii lifting-ului periodic impus de trendurile dictate de piata ci dimpotriva, pana in urma cu putini ani au folosit design-uri aproape sinucigase cu cutii negre lipsite de personalitate, cine le vedea pentru prima oara fugea speriat. Motto-ul lor: "mai putine butoane, mai multa muzica..."
Din pacate sunt greu de procurat, ma refer la piata second hand care lipseste aproape cu desavarsire. Posesorii lor sunt greu de convins sa renunte la ele pur si simplu pentru ca nu exista alternative de upgrade decat la bugete mult mai mari, indiferent de vechime.
Despre sunet nu pot spune prea multe din experienta personala pentru ca am prea putine ore de ascultare, in setup-uri de compromis insa din primele impresii m-a lovit impactul sonor deosebit de consistent la nivele mici. Liga suprema se simte inca de la primii watti. Sunet plin, carnos, juicy, spuneti-i cum vreti. Muzica este definitiv prezenta, te captiveaza si nu ai nici o sansa de scapare, practic indiferent ce asculti. Ce nu-mi spunea mare lucru inainte m-am trezit ca ma lasa fara rasuflare. Inchideam ochii si mi-era teama ca daca ma misc ii deranjez pe cei care presteaza...
Cum nu vreau sa stric vraja am hotarat s-o pun inpoi in cutie si cutia sub un dulap, pana ii fac rost de un pre-u pe masura (este vorba de power-ul Audition de la Sugden, 2X65 W pure A Class castigat cu greu la o licitatie ebay.uk).
Asta s-a intamplat cu cateva luni in urma si din cand in cand mai trag cu coada ochiului la cutie cand trec prin camera cu pricina. Din respect pentru domnul J. Sugden nu o sa-i trezesc odorul decat cand o sa-i gasesc un print pe masura. Cautarile continua...va urma. _________________ ...how can you have any pudding if you don't eat ya meat... |
|
Sus |
|
|
Aurel pustiu
Conectat la: 17 Mar 2005 Mesaje: 99 Locatie: Giurgiu
|
|
Sus |
|
|
audiofile
Conectat la: 21 Iun 2006 Mesaje: 369 Locatie: Brasov
|
Trimis: Dum Apr 18, 2010 6:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
dorin a scris: | Nu au avut niciodata nevoie de marketing pentru ca nu i-a interesat productia de masa iar cei care cumpara stiu perfect despre ce este vorba. |
Intr-adevar nu au prea avut nevoie de reclama, insa dealerul Sugden romanesc se pare ca ... are nevoie Ce face criza asta, Sugden incepe sa scoata boxe si clasa AB, vanzatorii isi pun oamenii la treaba pe forum...... |
|
Sus |
|
|
dorin
|
Trimis: Lun Apr 19, 2010 8:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nici un dealer Sugden nu are nevoie de reclama, nici de aici nici din San Marino iar originea celui detinut de mine am specificat-o, este externa. Am si Thorens si nu stiu cine vinde asa ceva la noi. Daca aparatul este bun imi pot exprima parerea pe forum chiar daca risc sa ranesc mandria fanilor altor dealeri. _________________ ...how can you have any pudding if you don't eat ya meat... |
|
Sus |
|
|
Toader
Conectat la: 08 Feb 2008 Mesaje: 1066 Locatie: Timisoara
|
|
Sus |
|
|
dorin
|
Trimis: Lun Apr 19, 2010 9:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, asta este. Al meu este fabricat in 00/01. Chiar daca alta era lira in 2000 era inca un pret decent. Acum la banii astia gasim... scuze, nu e pt. tine... _________________ ...how can you have any pudding if you don't eat ya meat... |
|
Sus |
|
|
FATHER
Conectat la: 26 Iun 2006 Mesaje: 1072 Locatie: Satu Mare
|
Trimis: Lun Apr 19, 2010 10:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
audiofile a scris: | .................. |
Adevarat ai inviat ? |
|
Sus |
|
|
PolyGram
Conectat la: 24 Iun 2006 Mesaje: 1632 Locatie: viseu de sus(sus de tot, in mm)
|
Trimis: Mar Apr 20, 2010 7:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
audiofile a scris: | vanzatorii isi pun oamenii la treaba pe forum...... |
...si denigreaza sculele altor vanzatori.
Hai sa scriem la subiect, iar daca nu putem sau nu cunostem subiectul, sa ne abtinem! _________________ Ignoranta poate fi o explicatie, dar nu o scuza. |
|
Sus |
|
|
vizitator
Conectat la: 29 Apr 2008 Mesaje: 817 Locatie: focsani
|
Trimis: Mar Apr 20, 2010 10:25 pm Titlul subiectului: opinie |
|
|
Sunetul relaxat asociat amplificatoarelor respective se poate observa tehnic pe graficul de raspuns la 10khz. Parametru care indica acesata relaxare e viteza de raspuns, dar acesta lipseste "intentionat" din foile tehnice ale acestor produse. Acesta e motivul pentru care ascultatorii de muzica rock nu considera aceste amplificatoare o solutie pt muzica lor preferata. |
|
Sus |
|
|
vizitator
|
Trimis: Mar Apr 20, 2010 10:43 pm Titlul subiectului: opinie |
|
|
The Mystro amplifier is a very fast and dynamic amplifier .
............................
Din prezentare apare acest detaliu ,lipsa la seriile clasice. Acest lucru este posibil datorita clasei AB. |
|
Sus |
|
|
vizitator
|
Trimis: Mie Apr 21, 2010 7:34 am Titlul subiectului: opinie |
|
|
floorstandul pe 2 cai LS21
.....................
Boxele folosesc difuzoare morel. Tweeterul sigur e morel (are poza pe site) si tinand cont ca folosesc cutie cu ghid de unda inclin sa cred ca si difuzorul de bas-medii e tot morel. De fapt boxe foarte asemanatoare ca forma ,implementare si difuzoare face si producatorul difuzoarelor, diferenta e ca ele costa de vro trei ori mai putin in america( morel vinde sub alt nume in america). |
|
Sus |
|
|
vizitator
|
Trimis: Mie Apr 21, 2010 7:45 am Titlul subiectului: opinie |
|
|
ceva detalii pe site-ul lor, nu f dezvoltat, pt ca englezii nu au pus niciodata pret pe reclama agresiva sau strategii de marketing, ci pur si simplu si-au vazut de etica si filosofia personala de sunet, de aproape jumatate de secol!
.....................
Se pare ca lucrurile se schimba si la ei. Aparitia integratului si a boxelor e cel mai elocvent exemplu. Fara reclama nu vor putea vinde produse din acesta gama , unde e concurenta mare pe piata chiar la preturi mult mai mici . Nu stiu cum altfel ar putea masca de ex implementarea boxelor la pret triplu fata de producatorul original. |
|
Sus |
|
|
camel
Conectat la: 01 Oct 2008 Mesaje: 359 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Apr 21, 2010 8:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am ascultat si eu astazi "micutul" Mystro.Cum spunea si catalin,exista o sinergie perfecta intre Mystro si LS21.S-a descurcat la fel de bine cu Proac 140,combinatie pe care am dorit sa o ascult in vederea achizitionarii acestui integrat. _________________ I won't buy any more HiFi honey , I promise !!! Yeah right..... |
|
Sus |
|
|
|