Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
cosminbro

Conectat la: 02 Mai 2008 Mesaje: 1866 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 9:34 am Titlul subiectului: Camere de rigips - unde a disparut bass-ul ? |
|
|
M-am mutat la ... rigips.
Rezultatul: catastrofal !
Bass-ul a disparut in proportie de peste 50-60% !!!
Mediile au o oarecare reverberatie suparatoare !
Ce e de facut ? _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
Vand diverse: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=22633 |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 9:34 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Tiberiu Bako
Conectat la: 13 Ian 2004 Mesaje: 348 Locatie: Timisoara/Ploiesti
|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 9:42 am Titlul subiectului: rig |
|
|
Draperii, covor, rafturi cu carti. Eu altceva n-am reusit. |
|
Sus |
|
|
steliani

Conectat la: 16 Sep 2008 Mesaje: 182 Locatie: Ploiesti
|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 9:43 am Titlul subiectului: |
|
|
cred ca se poate confirma inca o data faptul ca spatiul de auditie face parte din sistem. Atat prin dimensiunile sale ( inclusiv inaltime!!!) dar si prin natura materialelor de constructie si tipul de amenajari si mobier ( inclusv carpata/ covor).
Catalin nu pot decat sa-ti urez bafta si rabdare, pt ca o sa ai nevoie de ambele. _________________ steliani
and I still haven't found what I'm looking for |
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 9:52 am Titlul subiectului: Re: rig |
|
|
Tiberiu Bako a scris: | Draperii, covor, rafturi cu carti. Eu altceva n-am reusit. |
Dupa cele facute in acest sens, ce imbunatatiri ai putut constata, pe zona de bass ? Ai mai incercat dupa aceea sa compari, cu acelasi setup, intr-o camera "normala" de beton sau zidarie ? _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 9:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Relativ la bass, este pur si simplu inexplicabil pentru mine: unde e, unde s-a dus ?  _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
Tiberiu Bako
Conectat la: 13 Ian 2004 Mesaje: 348 Locatie: Timisoara/Ploiesti
|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 10:09 am Titlul subiectului: rig |
|
|
La inceput, nu intelegeai nimic din cauza mediilor. Reducand reflectiile, a aparut si basul, dupa o mie de mutari. Incearca pozitionarea ca la subwoofer:Pune o singura boxa (decupleaz-o pe cealalta) exact in locul de ascultare, pune o piesa cu basi pe care o cunosti, taie inaltele si plimba-te prin camera. In locul (locurile, pt a doua boxa) unde auzi cel mai bine basul, acolo asezi boxa(boxele). |
|
Sus |
|
|
greierasul

Conectat la: 21 Dec 2003 Mesaje: 2493 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 10:32 am Titlul subiectului: |
|
|
construieste un zid de caramida unde trebuie. Faptul ca ai rigips si ti-a disparut basul e o binefacere audiofila Este foarte greu sa-l amortizezi, pe cand tu acum nu ai decat sa-l "construiesti" cum vrei tu. Partea delicata este ca va fi nevoie de ceva ziduri de caramida prin camera. Cat de estetic va aparea acesta tine doar de imaginatia ta, cum il disimulezi. |
|
Sus |
|
|
Mandea
Conectat la: 13 Oct 2005 Mesaje: 881 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 10:42 am Titlul subiectului: Re: rig |
|
|
Tiberiu Bako a scris: | Draperii, covor, rafturi cu carti. Eu altceva n-am reusit. |
Poate covorul, si eu am patit ce zice cosmin. Nu mai pot asculta deloc, am sunat si la Jack, crezand ca au ceva boxele, ciuciu. E pur si simplu groaznic, am absolut toti peretii de rigips (bloc ANL) si chiar si o usoara soapta in camera are rezonanta. Am pus draperie, biblioteca cu carti am. degeaba.
Mai ramane sa pun si covor, daca nici dupa asta nu se aude macar decent, nu stiu ce sa mai fac, pur si simplu nu pot asculta, e infiorator. |
|
Sus |
|
|
hifidoc

Conectat la: 13 Noi 2006 Mesaje: 300 Locatie: BV
|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 11:11 am Titlul subiectului: Re: Camere de rigips - unde a disparut bass-ul ? |
|
|
cosminbro a scris: | M-am mutat la ... rigips.
Rezultatul: catastrofal !
Bass-ul a disparut in proportie de peste 50-60% !!!
Mediile au o oarecare reverberatie suparatoare !
Ce e de facut ? |
Vinde Accu si i-ati ceva ca lumea...  |
|
Sus |
|
|
domnujim

Conectat la: 17 Sep 2008 Mesaje: 386 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 11:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Fuck, ai compatimirea mea sincera. Nu fac poante proaste.
E o problema cu care ma identific foarte usor.
Eu, dupa ce m-am mutat in casa actuala am intrat in depresie si mi-a luat peste jumate de an ca sa fac sa se auda multumitor.
Dupa mutare, cand am dat drumul la sistem am ascultat 30 de secunde si am iesit rosu la fata din camera ...
Aveam sunet zbierat, basul pe alocuri bubuia in fiorator, pe alocuri disparea - era un haos general.
Dupa cum am mai scris in alta parte camera a suferit transformari imense - schimbat dusumeaua, bibilioteca, draperii etc. etc. - de fapt ai vazut cand ai trecut pe la mine - nu stiu daca ti-ai pus problema dar nimic nu e intamplator in asezarea aia.
O sugestie buna e cea a lui Tiberiu, de mai sus:
"Draperii, covor, rafturi cu carti".
La mine biblioteca a eliminat zbieratele, a concentrat basul si l-a pus locul lui.
Draperiile si covorul la fel, in plus au readus focusul, corpul si precizia.
Dar in mod sigur nu sunt solutii universale ...
O alta sugestie, la fel de serioasa, ar fi sa vorbesti cu Iura sau cu Jack sau cu orice alt om cu mare experienta si sa il aduci la evaluare.
In vizitele mela la Iura nu am discutat chestiuni legate de acustica dar presupun ca s-a confruntat si el cu probleme pe care sigur le-a rezolvat, de vreme ce in camera aia mare se aude cum se aude
Cu Jack am discutat mult pe tema asta si in opinia mea are deja o experienta impresionanta pe subiect.
Bibi si Robinson sunt alti doi oameni care sunt destul de convins ca ar putea sa te ajute.
Succes major si imi exprim inca o data sincera compatimire pentru tampenia asta. |
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 11:30 am Titlul subiectului: Re: Camere de rigips - unde a disparut bass-ul ? |
|
|
hifidoc a scris: |
Vinde Accu si i-ati ceva ca lumea...  |
Chiar ma asteptam sa o dea careva cu m.... in fasole.
Merci pentru pont, dar nu voi schimba vreodata acest brand pe altul ! Poate sa se puna si-n c... si-n cap careva, tot nu-mi voi schimba parerea.  _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
cosminbro

|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 11:36 am Titlul subiectului: |
|
|
apropos, biblioteca cum ati amplasat-o ? pe peretele opus boxelor cumva ? si pe tot peretele ? la mine asta e cam singura varianta de amplasare cu ea. _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
|
Sus |
|
|
hifidoc

Conectat la: 13 Noi 2006 Mesaje: 300 Locatie: BV
|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 11:37 am Titlul subiectului: |
|
|
Cosmine, cred ca asta-i prima si ultima mea postare in legatura cu Accu.
Imi pare rau de probelemele aparute cu frecventele joase, am vazut ca mai sus deja unii au venit cu cateva sugestii.
Pacat ca nu poti savura o gluma buna.
Chiar daca fost o postare nitel off-topic, cam in genul postarilor tale la subiectul Naim. |
|
Sus |
|
|
domnujim

Conectat la: 17 Sep 2008 Mesaje: 386 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 11:40 am Titlul subiectului: |
|
|
cosminbro a scris: | apropos, biblioteca cum ati amplasat-o ? pe peretele opus boxelor cumva ? si pe tot peretele ? |
Exact!
Mie utilitatea ei mi s-a dovedit de 2 ori, in 2 camere diferite.
(de fapt intr-o camera pe 95% din peretele opus boxelor, iar asta actuala sa zicem cam pe 80%) |
|
Sus |
|
|
diy-audio

Conectat la: 25 Feb 2009 Mesaje: 909 Locatie: Oradea
|
Trimis: Vin Sep 17, 2010 11:40 am Titlul subiectului: |
|
|
Problema spatiului de auditie este una foarte complexa.
Decorarea incaperii cu rafturi, tablouri, covoare, carpete, etc. va rezolva doar problema reflexiilor pe frecvente medii si inalte. In unele cazuri este suficient.La bass insa problema se complica. Toata treaba depinde de dimensiunile camerei si de boxe. Sunt boxe care intr-o anumita camera suna bine si aceleasi boxe in alta camera sunt dezastru. Asa numitele Room Modes pot fi excitate in mod diferit de boxe diferite. Cu cat o camera e mai mare are nevoie de boxe mai mari si invers, cu cat o camera este mai mica are nevoie de boxe mai mici. Un alt factor care poate face diferenta este plasarea boxelor. Metoda cu plimbatul prin camera amintita mai sus este una din solutii.
Sunt cazuri in care uneori basul e mai mult decat normal. Stiu....bas, spatiu pe HDD si banda la net niciodata nu sunt suficiente, dar ce se intampla cand te trezesti cu un PEAK la 125hz asa cum am patit eu??? E groaznic. Solutii ar fi ca de ex. aplicarea unui notch filter, folosirea unui EQ sau de ce nu bass-traps. NU stiu insa care solutie ar fi mai eficienta si mai putin daunatoare muzicii. _________________ ahegyes
www.diy-audio.ro |
|
Sus |
|
|
|