Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
DorinD

Conectat la: 18 Dec 2003 Mesaje: 2392 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Noi 25, 2004 10:13 am Titlul subiectului: Procesor digital |
|
|
Salut,
Postez aici citeva intrebari legat de procesoarele digitale de pe piata noastra in speranta ca profesionistii in domeniu ma pot orienta mai bine. Am descoperit ca Behringer DEQ2496 poate constitui un upgrade semnificativ intr-o linie "audiofila" prin faptul ca sursa (CD) poate fi legata la intrarea digitala apoi toate prelucrarile EQ pt. compensarea camerei/incintelor/amplifului se fac in digital (fara pierderi) iar revenirea in analog de faceprin convertoare D/A de calitate, totul la un pret de 403 euro fara TVA.
- Prima mea intrebare este daca cunoasteti si alte variante de GEQ/PEQ/DEQ/RTA/"room compensation" cu intrare digitala la calitate comparabila cu cea mentionata si la preturi asemanatoare sau mai mici?
- A doua intrebare se refera la informatii despre firme unde as putea gasi macar acest Behringer la un pret mai mic, eventual cu posibilitate de rate, sau daca are cineva dintre voi unul folosit de vanzare sau ceva asemanator?
Cred ca o variante bune ar constitui si DSP8024 sau DEQ1024.
Multumesc anticipat.
PS De asemenea ma intereseaza si un microfon de masura (ex. ECM8000) |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Noi 25, 2004 10:13 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Andrei

Conectat la: 27 Feb 2003 Mesaje: 794 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Noi 29, 2004 2:26 pm Titlul subiectului: Re: Procesor digital |
|
|
DorinD a scris: | Salut,
PS De asemenea ma intereseaza si un microfon de masura (ex. ECM8000) |
Trebuie sa fi foarte norocos ca sa nimeresti un ECM8000 pe piata care sa aiba "fata" de microfon de masura. Exemplarele care mi-au trecut prin mana avea niste curbe de raspuns de te durea mintea.
Exceptia o face cel care a venit in pachet DeQX (exista si un upgrade la Earthworks M30, pe care l-am comandat, desigur), care e selectat de australieni dintr-un lot si e ceva mai aproape de ideal.
Cat despre Ultracurve, mie personal nu mi-a placut cum suna partea de EQ din el, insa trebuie sa recunosc ca la pretul respectiv face o multime de lucruri utile. Insa, atentie, din experienta mea partea de conversie D/A e extrem de sensibila la jitter atunci cand e folosit in mod stand-alone, fara a i se da o referinta de Word Clock. Deci sursa ta CD trebuie sa fie stabila. _________________ Andrei Mihailescu
HiFi & Multimedia |
|
Sus |
|
|
DorinD

|
Trimis: Lun Noi 29, 2004 4:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pt. raspuns!
Daca tot mi-ai dat sugestia sa incerc sa folosesc o referinta externa pt. clock atunci te rog sa-mi recomanzi si un model de transport care sa prezinte o asemenea referinta si sa nu urce la sume mai mari de 500 euro?
Legat de raspunsul asa-si-asa al microfonului de masura pomenit de mine cred ca pt. ce am in vedere (compensarea "in mare" a caracteristicii de raspuns pt. lantul amplif-incinte-camera) cred ca este suficient de bun, asta in comparatie cu urechile mele mai mult decit imperfecte. |
|
Sus |
|
|
Andrei

Conectat la: 27 Feb 2003 Mesaje: 794 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Noi 29, 2004 9:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca in bugetul pe care il mentionezi nu pot sa-ti recomand un transport CD, pentru ca din nefericire DEQ2496 nu poate fi folosit ca Master Clock (are doar intrare), deci iti trebuie automat un generator WC de referinta pentru ambele scule. Ceea ce deja intra bine in domeniul de preturi de 4 cifre.
Ce CD Player ai acum? _________________ Andrei Mihailescu
HiFi & Multimedia |
|
Sus |
|
|
DorinD

|
Trimis: Mar Noi 30, 2004 11:06 am Titlul subiectului: |
|
|
Am un Sony XE 5xx (nu mai stiu ultimele cifre) cel mai bun din gama economica. Nu sint dispus sa cheltuiesc sume din 4 cifre pt. oricare din componentele lantului audio, asa ca voi ramane la transportul care-l am si referinta buna-rea, cum o fi ea. |
|
Sus |
|
|
|