Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
quattro
Conectat la: 27 Dec 2006 Mesaje: 36 Locatie: cluj napoca
|
Trimis: Mar Noi 02, 2010 11:21 pm Titlul subiectului: mediacenter |
|
|
Salutare voua.
Vreau sa achizitionez un mediacenter pentru stocarea a cam tot ce se aduna pe langa casa omului si acum sta pe diverse DVD-uri, HDD (filme, muzica, poze)
Am vazut ca topicurile pe aceasta tema sunt destul de vechi si acest gen de "scula" se re-naste continuu.
Acesta este motivul pentru care va cer sprijin, daca va regasiti in ceea ce caut eu dati-mi cateva sugestii.
p.s. in varianta FLAC mi-ar placea sa sune cat se poate de bine |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Noi 02, 2010 11:21 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
razvanvrs
Conectat la: 24 Aug 2009 Mesaje: 466 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Noi 03, 2010 1:13 am Titlul subiectului: |
|
|
HDX BD1 sau Dune HD Max . . . _________________ Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare.
Anunturi de Publicitate ! |
|
Sus |
|
|
Liviu_M
Conectat la: 12 Ian 2006 Mesaje: 78
|
Trimis: Mie Noi 03, 2010 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
depinde ce pretentii ai si de cati bani dispui.
eu am de mai bine de jumatate de an un Xtreamer si sunt foarte multumit de el, fara sa pretind ca ar fi ceva scula audiofila.
i-am pus un HDD intern si nu mai am nicio durere de cap. costa 100 de euro plus costul hardidscului. suporta aproape toate formatele audio video si poze, are iesire audio optica, are wifi si lan, mie imi place. |
|
Sus |
|
|
Liv32
Conectat la: 22 Aug 2009 Mesaje: 156 Locatie: Craiova
|
Trimis: Mie Noi 03, 2010 11:35 am Titlul subiectului: |
|
|
Pentru o calitate mai buna a sunetului poti sa incerci un mediacenter mai ieftin pe care sa-l legi la un dac extern (eventual second). Eu utilizez Egreat R1 cuplat la un dac LITE 60. |
|
Sus |
|
|
obuzel
Conectat la: 13 Oct 2009 Mesaje: 901 Locatie: Cluj
|
|
Sus |
|
|
scorpions
Conectat la: 13 Feb 2009 Mesaje: 304 Locatie: Iasi
|
Trimis: Mie Noi 03, 2010 1:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu folosesc un DUNE prime 3.0 si este ok. Are si hdd de 500 gb.
Daca te intereseaza cred ca il vand, il am de 3 luni de la dealer (deci in garantie). _________________ cat traiesti - inveti ... |
|
Sus |
|
|
quattro
|
Trimis: Joi Noi 04, 2010 2:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
liv32, ma gandesc ca daca ai in dotare un asemenea DAC, ai avut asteptari mari (audiofile) de la acest meidcenter? sau il folosesti si pentru altele?
am vazut specificatile lui egreat-3A, care-mi suna mie bine la ureche (DVB+inregistrare), mi-ar placea sa vad topgear-ul in weekend...asadar il aveti careva pe acesta? |
|
Sus |
|
|
Arha
Conectat la: 27 Sep 2006 Mesaje: 116 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Noi 04, 2010 5:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru flac eu folosesc un calculator + Xonar Essence STX |
|
Sus |
|
|
Liv32
|
Trimis: Joi Noi 04, 2010 7:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Utilizez medacenter-ul pentru fisiere audio (pentru navigare prin meniuri am cumparat un televizor lcd cu diagonala de 40 cm). |
|
Sus |
|
|
quattro
|
Trimis: Joi Noi 04, 2010 11:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
liv 32, poate am fost eu neclar, ma refeream la DAC, este intradevar o soluteie cat de cat audiofila? |
|
Sus |
|
|
quattro
|
Trimis: Mie Noi 17, 2010 12:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nimeni, nimic?
Suntem chiar atat de putini, cei ce folosim asa ceva pe langa casa?
Orice parere conteaza, merci. |
|
Sus |
|
|
Liv32
|
Trimis: Mie Noi 17, 2010 12:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dac-ul este foarte bun dupa parerea mea. Recomand cu caldura. |
|
Sus |
|
|
Valdi
Conectat la: 22 Ian 2008 Mesaje: 151 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Noi 24, 2010 1:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
O solutie "cat de cat audiofila" este ascultatul de pe cd + amplif stereo. Dac-ul e o componenta esentiala daca vrei sa asculti muzica de pe surse diferite, dar nu face minuni, adica daca transportul (in cazul tau media center) nu este bun, si nu este, nici dac-ul ala nu are ce sa faca. Eu am incercat Tvix, Popcorn Hour, WD , toate cu DAC, rezultat nesatisfacator. Adica sunetul ametit, fara vlaga, separatie instrumente inexistenta, dinamica si detaliu ioc. Nu zic ca va suna foarte rau, poate o sa zici wow, depinde de ce vrei, eu acum nu as mai folosi asa combinatie. _________________ Si iar s-a facut vineri ! ! |
|
Sus |
|
|
quattro
|
Trimis: Mie Dec 01, 2010 12:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
Valdi, merci de sugestii. Ideea e ca folosesc cu mandrie un sistem stereo, de care sunt foarte multumit. Dar am o pleada de mp3-uri si flac-uri pe care le-as "ingesui" intr-un mediacenter alaturi de filme, poze etc, pe considerentul ca le ascult rar spre foarte rar si cel mai adesea in scop de "sa se auda ceva in casa". Si atunci asta era ideea, ca daca tot voi achizitiona un astfel de MC sa fie macar unu cat de cat.
Am vazut de exemplu ca HDX-ul are rca-urile aurite, poate e doar marketing. In fine eu mai sap! |
|
Sus |
|
|
pepino_oscar
Conectat la: 21 Noi 2009 Mesaje: 59 Locatie: Targu - Murea
|
Trimis: Mie Dec 01, 2010 1:16 pm Titlul subiectului: . |
|
|
Salut
Parerea mea este....daca tot faci o investitie , fa-o cu cap , si cauta-ti un media center care stie formatele Blu-Ray .
Poate o sa zici ca nu ai nevoie , dar crede-ma ca deja se gasesc foarte multe filme pe net , si daca ai cu ce sa decodezi sunetul HD , se simte diferenta substantiala si de la un mkv (care are acelasi sunet ca si un DVD).
Daca nu ai un receiver care decodeaza sunetul HD din Blu-Ray , iti recomand DUNE HD , fiindca are iesire analogica 7.1 , si decodeaza el sunetul . Prin urmare nu ai nevoie de un receiver baban' ca sa primesti calitatea Blu-Rayului.
Si eu am fost in situatia ta , dar avand un calc cat-de-cat deja , mai bine mi-am luat o placa de sunet calumea si am facut din pc un media center. |
|
Sus |
|
|
|