FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Puterea receiverelor a/v
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Home Theater
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Alex

Conectat la: 12 Iul 2003

MesajTrimis: Joi Dec 02, 2004 11:00 am    Titlul subiectului: Puterea receiverelor a/v Raspunde cu citat (quote)

As vrea sa stiu si eu cum dau receiverele multi-canal putere boxelor.M-am tot uitat pe specificatiile lor si vad ca unele se lauda cu peste 50W*nr-ul de canale dar puterea consumata nu depaseste 200-250W.
Cum e posibil?

Sa luam de exemplu un Denon 1705,are 75W pe canal in 8 ohmi.Daca l-as pune sa redea stereo pe toate canalele ar inseamna 6*75=450W,consumul dat de producator e de 230W.
What's the point ? Idea

( http://www.denon.co.uk/startpage.htm )
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Dec 02, 2004 11:00 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
sky

Conectat la: 26 Noi 2003

MesajTrimis: Joi Dec 02, 2004 11:32 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si cum functionaza acele 5-6-7 canale in regin de decodari ?
e cam modest consumul maxim.
eu am 6X80 si are consum 350 w
Sus
D2D

Conectat la: 31 Aug 2004

MesajTrimis: Joi Dec 02, 2004 12:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

La un receiver AV (5.1, 6.1, 7.1) puterea data pe canal, este masurata pe fiecare canal in parte, independent nu simultan. Informatia de putere a unui canal, reprezinta puterea max. utila a acelui canal. La orice sursa de informatie, de pe DVd (DVD-A, SACD) sau stereo procesata cu DSP-ul, exista un coeficent de simultaneitate a puterii pe cele 5,6,7 canale, care este subunitar. Niciodata in realitate nu veti auzi pe toate aceste canale, SIMULTAN, informatie auditiva la aceiasi putere. Asa ca rationamentul de a inmulti puterea/canal cu nr. de canale este fals.
Sus
sky

Conectat la: 26 Noi 2003

MesajTrimis: Joi Dec 02, 2004 12:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

indeed
Sus
Alex

MesajTrimis: Joi Dec 02, 2004 1:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

D2D pai cam acelasi lucru credeam si eu,dar uite ca unele au si functia stereo to 6 channels.Si nu inteleg ce se intampla cand il setez astfel.Informatie exista clar pe oricare din cele 6 canale,dar ce putere va da receiverul pe fiecare ?

Pana la urma cate "amplificatoare" sunt intr-un receiver?
Sus
danb

Conectat la: 10 Feb 2004

MesajTrimis: Joi Dec 02, 2004 6:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Amplifuri sint cite difuzoare comanda simultan (4, 5, 6, 7...). Puterea de iesire e limitata per canal de amplificator si per global si de sursa.

Exemplu concret: receiver 5.1 cu iesire de sub neamplificata. Are 5 amplificatoare identice (poti sa pui mina pe ele, numai nu le poti scoate pe rind ca sint pe acelasi cablaj) care pot da separat 50W dar deodata sint limitate de sursa la 40W de persoana).

Aia care dau 5x100W la scule "comune" sint cam glumeti sau scrie mic ca e masurata cu rindul. Mai ales daca consumul maxim de la retea e de 250W.
Sus
djradu2004

Conectat la: 14 Ian 2004

MesajTrimis: Joi Dec 02, 2004 8:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Oricum un receiver mediu cu toate canalele in functiune la un nivel mai mai intra in protectie.
Asta am observat-o la mai multe firme,dar nu dau nume acum.
Mi se pare absolut normal,pentru ca altfel pretul amplifurilor nu prea ar mai fi justificat.
De exemplu cu 1000 E iti poti lua un receiver MARANTZ SR7400
(Receiver A/V 7.1) sau un integrat de 2X 50 sau 2 X 60 W de la Audio Analogue.Voi ce ati alege?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Doru

Conectat la: 28 Feb 2003
Locatie: wrong guy, in the wrong place, at the wrong time: the story of my life!

MesajTrimis: Joi Dec 02, 2004 8:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Incarcarea pe fiecare canal e distribuita pe criterii statistice ale unei coloane sonore. Trebuie tinut cont si de randamentul unui etaj in clasa B de circa 60-70% plus consumul circuitelor auxiliare (afisaj, preamplificator, procesor etc).
Un amplificator de 5 canale care sa scoata curat 100W pe canal suge din sursa circa 1000 W. Sunt amplificatore/ receivere cu trafuri ce pot suporta acest consum fara probleme, unele chiar mai mult.

sorin6

Conectat la: 29 Noi 2004

MesajTrimis: Vin Dec 03, 2004 1:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da, dar putine din modelele ieftine si marcile "made in china" Wink
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
MMC

Conectat la: 03 Feb 2004

MesajTrimis: Vin Dec 03, 2004 10:23 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Alex verifica la H/K si specificatiile lor. Cel mai mic model al lor "suge" din retea pe la 500W.
Sus
djradu2004

Conectat la: 14 Ian 2004

MesajTrimis: Vin Dec 03, 2004 10:33 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da,dar sunt printre putinele,si de aceea si nr. mic de watti.
Adica nu exagereaza puterea.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Alex

MesajTrimis: Vin Dec 03, 2004 5:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Intr-adevar,ma uit la H/K si imi place ce vad,5x50W si consum maxim 890W Smile
Sus
sorin6

Conectat la: 29 Noi 2004

MesajTrimis: Vin Dec 03, 2004 5:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Lasa ca mai trece un an-doi si, in fata concurentei deloiale ale "celorlalti" va scrie invers: 5x890W, consum total 50W ... Laughing
In stilul boxelor din plastic ieftin pentru calculator... Laughing Laughing Laughing
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
danb

Conectat la: 10 Feb 2004

MesajTrimis: Vin Dec 03, 2004 5:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Depinde de piata. Cine umbla dupa mii de watti la pret promotional nu prea ajunge la HK, denon, marantz, ci se opreste la solutiile 5.1 integrate care la acelasi pret cu o scula de mai sus iti dau kilograme de watti si boxele incluse. Cit timp mai exista oameni care stiu sa deosebeasca pmpo de rms oamenii au o sansa.
Sus
Dem

Conectat la: 23 Noi 2004

MesajTrimis: Vin Dec 03, 2004 6:24 pm    Titlul subiectului: alegere boxe la Watzii Receiverului Raspunde cu citat (quote)

Vin si eu cu o intrebare mai off topic dar tot legata de Wattii receiverului

Daca iau un Denon 1705 6.1 (75W pe canal) in specif scrie:
Amplifier Output Details-- 110 Watt 6 Ohm 0.7% 6 Surround Installed, 75 Watt 8 Ohm 0.08% 6 Surround Installed

Eu vreau sa cuplez la lun sistem de boxe aleator:

- 2 mai mari pe fatza la 80 W, 6 Ohmi (pt. muzica) care e OK (ex. Jamo 68)

Dar vreau ceva mai mic pt. filme (center + 2 x rear) la 40 W / 8 Ohmi si un subwoofer la 70W mai mic (ex. Jamo surround 40 + E4.Sub.1)
Pot sa le folosesc aceste boxe surround si subwoof. cu receiverul amintit sau le ard?
Chiar sunt obligat sa iau ceva mare si pe spate si sa le folosesc la 50% din capacitate?
Sper ca m-am facut inteles :)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Home Theater Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Pagina 1 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum