FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Sunet distorsionat

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Sound on the road
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
kurupt

Conectat la: 15 Aug 2003

MesajTrimis: Sam Mar 26, 2005 3:55 pm    Titlul subiectului: Sunet distorsionat Raspunde cu citat (quote)

Am o problema cu noul cd player Alpine CDA-9826 cumparat recent: am niste dif Alpine Spe - 1702 montat in usa din fata, merge foarte bine pana nu ridic volumul peste 20, unde incepe sa distorsioneze puternic, si ledurile de la cd player palpaie foarte usor la acest nivel [se observa numai noaptea]. Daca conteaza curentul pt cd player este tras de la bricheta [un amarat de dacie 1310]. E normal sa fie asa? E prea mare diful [16,5 cm] ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Sam Mar 26, 2005 3:55 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
puf

Conectat la: 07 Dec 2003

MesajTrimis: Sam Mar 26, 2005 4:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Conecteaza-l direct la baterie cu siguranta si cabluri de minim 2,5 mm vei fi uimit de diferenta de calitate a sunetului,oricum peste un anumit prag tot va distorsiona ,aparatele cu 4x50w au doar 17-20w nominal dupa care apar distorsiuni masive ,inevitabile aparatul incercind sa atinga puterea scrisa pe el cu orice pret.
Sus
kurupt

MesajTrimis: Sam Mar 26, 2005 5:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mersi,o sa trag direct de la acumlator un fir, siguranta am montat pe firul de la cd player [asa a venit din fabrica] unul de 10A pe firul + .
Sus
nusferatu

Conectat la: 05 Mar 2005

MesajTrimis: Lun Mar 28, 2005 12:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asa am patit si eu cu un Alpine 9851,am tras un cablu mai gros si gata problema cu palpaitul ledurilor.La sunet nu pot spune ca am simtit diferenta prwea mare dar parca tot e ceva mai bine.Totusi mai pune o siguranta de 10-15 A pe fir,chiar daca are deja una din fabrica...sa fii mai sigur.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
tigy

Conectat la: 21 Apr 2004

MesajTrimis: Mie Mar 30, 2005 8:50 am    Titlul subiectului: salut Raspunde cu citat (quote)

hai sa va spun si eu cate ceva in legatura cu subiectul
am avut si eu o problema de genul asta
- aveam un cd pioneer beton , si niste boxe infinity 936 i beton si astea
am fost in vitan sa mi le monteze dar nu aveam si boxele la mine, asa ca mi-au montat doar cd-ul,
cand mi-am pus boxele acasa necaz mare nu numa ica distorsionau la greu pe la o putere relativ mica dar si gajaiau asa si nici bas nu aveau
- apoi am umblat cu un prieten la fire si e-am scos la lumina
- erau firele inversate la boxe din cd, pt ca la boxe in spate acolo le-am toto schimbat dar pana nu am umblat acolo unde au facut aia de la tornado de la vitan nua mers
acum merge brici dar toto distorsioneaza ceea ce e normal pt ca desi pe cd scrie 4*50 el nu duce decat vreo 22-27 rms, iar boxele au 150 rms, asa a trebuie statie , dar mie imi este de ajuns si cred ca oricui i-ar fi, si retineti nu am decat boxele din spate atat
sper ca v-am ajutata cu ceva o zi buna

Alex

Conectat la: 12 Iul 2003

MesajTrimis: Mie Mar 30, 2005 9:19 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Distorsioneaza din cauza finalilor mici de pe headunit nu din cauza boxelor de 150W Smile
Sus
tigy

Conectat la: 21 Apr 2004

MesajTrimis: Mie Mar 30, 2005 12:28 pm    Titlul subiectului: si eu Raspunde cu citat (quote)

asta stiam si eu
de asta am zis c atreb statie ca e prea mic de putere cd-ul
dar este suficient pt un matzi chiar cu 2 boxe(infinity 936)
asa ca recomand tutu ror cu placere

nusferatu

Conectat la: 05 Mar 2005

MesajTrimis: Mie Mar 30, 2005 3:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu stiu cum credeti sau ati masurat voi boxele alea Infinity,dar ceva e F SIGUR.Nu au 150 W nici peste 150 de ani.Ele redau un sunet ca si cum ar fi de 150W dar in habitatul unei masini,deci ceva de genul 2-3-4 M Cubi.Boxele alea daca au un 50W RMS sa va bucurati tare....Ganditi-va numai la boxele de casa sony de ex....SS MF 515...care au 150W RMS....ganditi-va cum ar fi sa le aveti pe alea in masina si daca ati putea sta acolo......Iar despre HU Alpine...are aceeasi Finali ca si 9851 care il am si nu distorsioneaza decat daca nu stii cum sa reglezi bass-ul,frecventa etc,si tot dau in el pana pe la 24-25 din 32 volum maxim..Plus,am mai auzit boxele amintite pe un Pioneer deh 9000 nush cat...un cap de serie de acum 4-5 ani...si nu distorsioneaza decat cand ajunge volumul pe la 52-53 din 62 maxim.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
puf

Conectat la: 07 Dec 2003

MesajTrimis: Mie Mar 30, 2005 7:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Iar confundati puterea in wati cu presiunea acustica masurata in decibeli ,boxele alea sint specificate la 100w RMS adica atit pot SUPORTA fara sa se defecteze ,boxele suporta puterea asta nu DAU putere.
Relatia intre putere si presiune e data de randamentu difuzorului.
Cred ca s-a mai precizat asta dar nu s-a inteles .
Sus
kurupt

MesajTrimis: Mie Mar 30, 2005 9:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Citat:
erau firele inversate la boxe din cd
Nu sunt firele inversate, sunt legate corect, mai netrag un fir direct de la acumlator, si revin cu rezultatele.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Sound on the road Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum