Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
partenecatalin
Conectat la: 17 Iul 2005 Mesaje: 306 Locatie: Bistrita
|
Trimis: Vin Iul 22, 2005 11:38 pm Titlul subiectului: revo 7.1 sau audiphile 192 doar pentru muzica |
|
|
Ascult muzica cu foarte mare placere, de regula CD audio si mp3 pe calculator, pe un audigy 2 cu M-AUDIO LX 2.1, insa desii boxele sunt excelente, nu sunt prea multumit de calitatea audio a acestei combinatii (ps-boxe). Deci,as vrea o parere avizata referitor la aceasta alegere din partea celor care detin sau au detinut aceste componente.
Ma intereseaza doar pentru auditie, banii nefiind un impediment.
|
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Iul 22, 2005 11:38 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
eusebian.s.s

Conectat la: 11 Iul 2004 Mesaje: 192
|
Trimis: Sam Iul 23, 2005 12:50 am Titlul subiectului: |
|
|
boxele sunt excelente? le-ai ascultat pe alta sursa?
poti creste calitatea sursei trecand la un M-audio, oricare ar fi el (revolution sau audiophille). dar asta nu garanteaza ca sunetul va deveni "cum iti doresti", ci doar mai rezolutiv. oricum monitoarele tale vor putea face auzita diferenta de calitate.
cel putin pe casti se "aude" destul de clar difenta dintre "creative&co" si M-audio.
_________________ "Orice prost poate sti. Scopul este sa intelegi." Albert Einstein.
"Mai bine taci si dai senzatia ca esti prost decat sa vorbesti si sa spulberi orice indoiala!" - din popor... |
|
Sus |
|
|
partenecatalin
|
Trimis: Sam Iul 23, 2005 4:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am mai incercat sistemul pe o combina Panasonic, dar nu am simtit nici o diferenta fata de sunetul redat pe PC cu Audigi 2.
Unul dintre motive fiind acela ca nu am putut face nici un reglaj de ton, ma refer aici la bas si inalte.
Totusi mai am o intrebare: O sa pot face conexiunile intre un Audiophile 192 si boxe ,daca placa are doar doua iesiri (left and right),iar boxele sunt 2.1 ?
|
|
Sus |
|
|
daddycool

Conectat la: 23 Feb 2005 Mesaje: 543 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Iul 23, 2005 7:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai un Audiophile oricand o sa fie mai buna decat Revo.. Nu tre' sa fii inginer ci doar sa interpretez corect macar specificatiile daca n-ai ocazia s-o auzi.. Eu zic ca si Audiophile 2496 e mai bun dect Revo sau audigy.. Revo e un hibrid cam nereusit..
Nedumerirea mea sta in faptul ca spui ca boxele sunt excelente , dar nu faci diferenta intre ele si o combina Panasonic.. Atunci cum crezi c-o sa-ti dai seama de diferentele mult mai subtiel intre un audigy si-o delta???
Eu zic, fara sa vreau sa par superior, sa n-arunci banii aiurea si sa investesti intr-un sistem stereo cu un amplificator decent si 2 boxe (daca poti ia-ti monitoare) si pe urma lasa ultima componenta placa de sunet.. Cand o sa faci diferenta intre combina si un amp+boxe (fara corectii.. f.important ), atunci poti sa te gandesti si la placa de sunet.. (audigy nu e chiar cea mai proasta placa de sunet de pe piata)
_________________ "the picture you see is no portrait of me" |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Sam Iul 23, 2005 8:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Revo e un hibrid cam nereusit.. - o afirmatie fara argumente; pot sa zic si eu ca Revo. 7.1 este o placa foarte reusita!
Am avut ocazia sa compar al meu Revo. 7.1 cu un Audiophile 2496 si Revo suna mai bine pe sistemul HiFi; sunt probleme de compatibilitate hardware si la "2496" asa ca nu numai Revo nu s-ar potrivi prea fericita pe unele placi de baza; pentru ambele placi audio este foarte indicat de mers pe platforme Intel desi se brodesc bine si pe multe platforme AMD. A mea a mers corect pe mai multe mobo NF2 dar fara cusur pe Intel 865 si I 875.
Mai este o diferenta: Audiophile 2496 are semnalul analog de iesire un pic mai mic decat Revo. 7.1; pe SPDIF coaxial se simtea ca Revo. are putin mai multa dinamica iar "2496" usor mai "leshinata".
Diferenta de tehnologie este de 2 ani, Audiophile fiind cea veche.
Alta observatie: cu Revo. am facut transfer vinil-digital (evident ca folosind un preu MM bun) si a iesit nesperat de bine.
Audiophile 196 mi-as lua-o si eu de curiozitate; inca nu stiu nimic de aceasta placa din experienta vreunui cunoscut. Este si considerabil mai scumpa.
Consider ca oricare varianta M-Audio este la fel de buna; probabil ca strict pe stereo si vazand pretul, Audiophile 2496 este o alegere buna si corecta insa Revo 7.1 cu un mic plus la pret ofera si un surround pe analog foarte reusit, deci o versabilitate mai mare.
Toate astea sunt la mare distanta de orice Creative din punct de vedere multimedia, audio; la jocuri insa, Creative este cea mai buna fara discutie! La sunet orice Creative suna a...PC pe cand un Revo sau un 2496 suna a scula HiFi audio. Toate necesita un sistem bun de amplificare+boxe pentru a se merita diferenta si efortul achizitiei.
|
|
Sus |
|
|
partenecatalin
|
Trimis: Dum Iul 24, 2005 12:07 am Titlul subiectului: |
|
|
Pentru daddycool !
Comparatia a fost facuta intre sunetul redat de PC cu Audigi2 si M-audio LX 2.1 si sunetul redat de microsistemul Panasonic la care am legat boxele M-audio LX 2.1. Iar una dintre nemultumirile mele a fost aceea ca nu am putut face reglajele de basi si inalte care cred ar fi schimbat putin datele probleme, totusi sunetul per ansamblu nu a fost mai slab calitativ, dar nici mai bun,cel putin asa l-am auzit eu.
|
|
Sus |
|
|
daddycool

Conectat la: 23 Feb 2005 Mesaje: 543 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Iul 24, 2005 1:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dl Momolo, eu ma refeream strict la faptui ca Revo e o placa consumer... In timp ce Audiophile e un pic altceva (cel putin asta e intentia). Nu cred ca toate placile M-Audio sunt la fel de bune... ) .. Am zis ca e hibrid pt ca treoretic stie de emularile de sunet 3D dar le face cu niste preturi destul de mari pt procesor.. Macar Audiophile nu pretinde ca e decat o placa stereo..
N-am auzit un Revo, asa ca nu pot sa ma pronunt vs. Audiophile... consideratiile mele erau strict din specificatii..
In cazul de fata cred ca esti de acord ca nu placa de sunet e problema cea mai mare.. si eu sper ca Revo suna mai bine decat audigy.. Dar cand omu' ascult pe boxe de pc (fie ele si M-audio) nu cred ca se orienteaza in directia corecta...
_________________ "the picture you see is no portrait of me" |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Dum Iul 24, 2005 5:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
daddycool : N-am auzit un Revo, asa ca nu pot sa ma pronunt vs. Audiophile... consideratiile mele erau strict din specificatii.. ...dar totusi te-ai pronuntzat spunand ca e un hibrid cam nereusit!
Din specificatiile citite de tine nu cred ca poate reiesi asa ceva.
Probleme generale ale acestui forum:
1. multi se pronunta si dau verdicte despre lucruri pe care nu le-au vazut/auzit
2. multi cred ca pot judeca citind prospecte, specificatii si multe articole pe net in lipsa totala a unei experientze practice.
3. destui dau sfaturi desi "indeplinesc" criteriile punctelor 1 si 2
Emularile de sunet 3D le face cu un pretz mare pentru procesoarele slabe; daca treci la unul mediu (ex: Athlon Barton 2500+) deja nu sunt probleme.
Si eu am zis ca problema principala este pe ce asculti o placa audio ca sa merite o investitie mai mare.
Audigy am avut si eu asa ca stiu despre ce e vorba.
Am fost curios sa vad ce-i cu Audiophile 2496 asa ca le-am comparat si concluzia a reiesit simplu: raman la Revo. 7.1
Despre mai recenta aparuta Revo 5.1 am citit ca intradevar face anumite probleme de incompatibilitate hardware.
|
|
Sus |
|
|
partenecatalin
|
Trimis: Dum Iul 31, 2005 10:37 am Titlul subiectului: |
|
|
Si totusi nu stie sau nu poate nimeni sa-mi spuna daca pot lega un sistem audio M-AUDIO LX4 2.1 pe o placa de sunet M-AUDIO 192 si cum se poate face daca placa este stereo si are doar doua iesiri, stanga si dreapta
|
|
Sus |
|
|
Khron
Conectat la: 30 Iul 2005 Mesaje: 183
|
Trimis: Dum Iul 31, 2005 1:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Legatura se face normal, prin intrarea de Front a LX4; in cutia subwooferului exisa un crossover hardware, tocmai pentru astfel de situatii. Daca bine tin minte din articolul din CHIP, frecventa de taiere e 140Hz.
|
|
Sus |
|
|
akg1fan
Conectat la: 06 Iun 2005 Mesaje: 153
|
Trimis: Lun Aug 01, 2005 11:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Este foarte simplu: placa de sunet dispune de conectori TRS de 1/4'' la fel ca si LX-urile tale. Nu ai nevoie decat de 2 cabluri interconnect , cu mufe TRS 1/4'' tata, pentru fiecare canal. Practic este cea mai simpla conexiune posibila, nu ai nevoie de adaptoare.
Placa de sunet are 2 iesiri streo (aka 4 iesiri mono). Alegi o pereche, legi cablaria si inserezi capetele in cele 2 intrari front de pe subwoofer. Grija sa activezi din mixerul placii iesirea pe care o folosesti.
Description: |
|
Filesize: |
10.39 KB |
Viewed: |
3231 Time(s) |

|
Description: |
|
Filesize: |
46.18 KB |
Viewed: |
213 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
|
mihai7645

Conectat la: 23 Noi 2003 Mesaje: 677 Locatie: in fata multimii, mixand. [Bucuresti]
|
Trimis: Mie Sep 14, 2005 8:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
pentru cei care au M-Audio Revo 7.1 am o intrebare imoprtanta pentru mine care ma decide daca sa iau sau nu o placa: pot sa scot cu un program (Native Instruments Traktor DJ Studio 2) doua semnale audio separate? prin 2 mufe separate.
Specific ca acest lucru se putea face cu un Audigy 2 daca aveam instalat driverii kX.
|
|
eusebian.s.s

Conectat la: 11 Iul 2004 Mesaje: 192
|
Trimis: Mie Sep 14, 2005 9:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
da.
ai 6 iesiri distincte, neaccelerate (porturi wave reale) recunoscute atat in directX cat si ASIO.
_________________ "Orice prost poate sti. Scopul este sa intelegi." Albert Einstein.
"Mai bine taci si dai senzatia ca esti prost decat sa vorbesti si sa spulberi orice indoiala!" - din popor... |
|
Sus |
|
|
mihai7645

Conectat la: 23 Noi 2003 Mesaje: 677 Locatie: in fata multimii, mixand. [Bucuresti]
|
Trimis: Lun Oct 03, 2005 3:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
intre Audiophile 2496 si Revo 7.1 care sunt diferentele? in magazin intre ele este o diferenta de 30 lei.
De luat imi iau una, dar care? o s-o folosesc pentru muzica, filme pe DVD (iesirea digitala), poate un Reason 3.0 si neaparat sa poata scoate 4 semnale diferite cu asta pentru asta
|
|
carol inc

Conectat la: 26 Feb 2004 Mesaje: 107 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Oct 03, 2005 4:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
mihai7645 eu am revo 7.1
-calitatea sunetului f buna (comparatie cu audugy 2 si extigy) mai slaba totusi decat m-audio firewire audiophile
-la capitolul emulare, srs-ul este foarte bun, mult mai bun decat prologic2
-la capitolul intrari - slaba - chiar f slaba, gen placa de sunt onboard
-daca ai tv-tuner care se leaga intern cu placa de sunet (mufa gen cd-rom) n-o sa ai cum sa-l conectezi deoarece placa nu dispune de aceasta mufa
-chestia cu semnale diferite pe boxe spun ca nu e posibila! cel putin eu nu stiu cum ai putea face asa ceva
-latenta Asio de cateva ori mai mare decat la M-audio Firewire Audiophile
concluzie: filme, muzica - redare : Excelenta
ptr creare, mixare etc : nerecomandata
|
|
Sus |
|
|
|