Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
cata's
Conectat la: 04 Oct 2005 Mesaje: 24 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 1:06 am Titlul subiectului: UN SFAT IN SETAREA PINNACLE, PLZ |
|
|
La aprox un an de la achizitionarea unei cam. video d8, am reusit sa-mi configurez un PC mai Acatarii, cu care am de gand sa-mi salvez si sa-mi inscriptionez in format DVD, care sa poata fi citit si de un stand alone, maldarul de casete.
Sfatul pe care vi-l cer, se refera la setarile premergatoare comprimarii si arderii cu Pinnacle (advanced/audio, bitrate, vit. ardere, si celelalte), deoarece nu am timp si nici bani ( dupa cat mi-a cerut PC-ul) pentru experimentari.
MULTUMESC MULT TUTUROR!!! |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 1:06 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
obelix
Conectat la: 20 Apr 2005 Mesaje: 184
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 9:04 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu ai timp de experimentari, atunci mai bine uita de toata treaba asta. Editarea video nu-i poezie de clasa I-a sa-ti dea cineva mura-n gura si apoi sa iei nota 10. Fara suparare...  |
|
Sus |
|
|
vab.filme

Conectat la: 27 Sep 2005 Mesaje: 87 Locatie: Sb
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 1:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu deocamdata lucrez cu Ulead si Pinnacle., dar sunt in studiu cu Premiere (recomandat de membrii acestui forum) ... desi nici eu nu prea am timp
Dupa multe teste am ajuns la urmatoarea concluzie:
1. Captura cu Pinnacle St 9 (720*576, MPEG2, bitrate 8000) pe bucatele de 15 min (reiau 10-20 sec) pentru ca am observat un decalaj audio / video care creste cu cat captez mai mult. In plus rezulta fisiere de vre-o 800 si ceva de Mb care pot fi citite de orice DVDPlayer fara alte prelucrari. La 15 min nu este sesizabil decalajul mentionat mai sus.
2. Editare video cu Ulead Video St 8 (concatenez fisiere tranzitii, efecte, filtre, multitrim, etc ...) si salvez in format mpg (custom, 720*576, mpg2, 100% quality, 8000 kbs, lcm audio ...)
3. Authoring cu Ulead DVD Movie Factory 3 (meniu, capitole, etc) cu custom, 720*576, mpg2, 100% quality, 8000 kbs, lcm audio ..., pe HDD
4. Ard cu Nero (dvd-video) etc, 4x
Cam asta e.....
Cand o sa reusesc sa-mi fac timp sa invat Premiere probabil o sa trec pe el.
Prelucrarea o fac la fel si pentru captura din analogic (cu exceptia capturii unde folosesc softiul de la TV-tuner care merge cel mai bine - tot dupa multe probe) si pentru cea din digital...
Nu folosesc Pinnacle la editare / authoring din cauza decalajului...in plus s-a intamplat de mai multe ori sa se inchida singur fara vre-un mesaj de eroare sau altceva ...
Nu folosesc Ulead la captura pt. ca din loc in loc face niste figuri (capteaza doar bucatele dupa care intrerupe, scrie din temporare si reia captura de unde a ramas. In aceste puncte mai baga cate-o zgaiba)...
Cam atat ...
Sempron 2200, 512, 80HDD - poate am problemele de mai sus si din cauza configuratiei ... nu stiu ce sa zic ...
Sper ca te-am putut ajuta cat de cat ...
Daca are cineva comentarii sau sugestii sunt deschis ... _________________ VAB |
|
Sus |
|
|
glido

Conectat la: 08 Dec 2003 Mesaje: 882 Locatie: Alba Iulia
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 1:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
vab.filme a scris: |
1. [b]Captura cu Pinnacle St 9 (720*576, MPEG2[/b], bitrate 8000) pe bucatele de 15 min (reiau 10-20 sec) pentru ca am observat un decalaj audio / video care creste cu cat captez mai mult. In plus rezulta fisiere de vre-o 800 si ceva de Mb care pot fi citite de orice DVDPlayer fara alte prelucrari. La 15 mi |
Ia incearca tu si fa un efort si lasa captura nativ avi - DV si vei constata (cu stupoare) ca nu se va mai decala sunetul de imagine nici dupa 1.5h (maxim posibil pe un miniDV)
In acest caz si editare va fi mai "lejera" dpdv al PC-ului si poti face absolut tot cu Pinnacle : captura - editare - creere content DVD - ardere
De cand lucrez asa nu am stricat nici un disc din vina softului ci numai din vina mea (neatentie ).
Singurul impediment ar fi spatiu fisierului avi 13G/ora da' la preturiel actuale ale HDD-urilor nu se mai pune. _________________ Tata chinez / \ mama japoneza \ / Eu NU VAD NIMIC - - |
|
Sus |
|
|
cata's
Conectat la: 04 Oct 2005 Mesaje: 24 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 3:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc mult, de treaba asta nu am cum sa ma las, cel putin acum cand jumatate din casetele mele sunt pe hard.
Am postat deoarece ma intalnesc cu PC-ul doar seara tarziu, si asta doar in cursul saptamanii (weekend-ul sunt in afara loc. cu al mic).
Deja am inscriptionat 2 dvd cu Pinnacle cap-coada cu set default
Multumit pt pretentiile mele, adica nu am observat desincronizari sau erori
Azi sunt liber si incerc sa mai fac cate ceva. |
|
Sus |
|
|
obelix
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 11:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
@ vab.filme
O intrebare: ce fel de format este lcm audio? |
|
Sus |
|
|
glido

|
Trimis: Lun Oct 10, 2005 1:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu cumva LPCM ? pai e Wav-u' lu' Microsoft _________________ Tata chinez / \ mama japoneza \ / Eu NU VAD NIMIC - - |
|
Sus |
|
|
vab.filme

|
Trimis: Lun Oct 10, 2005 2:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
obelix a scris: | @ vab.filme
O intrebare: ce fel de format este lcm audio? |
E lpcm, doar ca nu ma prea uit pe ecran cand scriu...si se intampla si d'astea ...  _________________ VAB |
|
Sus |
|
|
vab.filme

|
Trimis: Lun Oct 10, 2005 2:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Fac captura mpeg, nu DV ...
Habar nu am de unde vine decalajul de care am spus mai sus... m-am gandit ca poate e de la configuratie, dar nu stiu ...
Daca are cineva vre-o idee ... astept ... _________________ VAB |
|
Sus |
|
|
obelix
|
Trimis: Mar Oct 11, 2005 12:08 am Titlul subiectului: |
|
|
Pai ti-a spus omul mai sus sa faci captura in DV si sa codezi ulterior. Probabil PC-ul tau nu reuseste sa faca codarea audio si video in timp real ca sa nu-ti apara decalaje - sau poate ai o dracovenia d'aia dual core pe 64 biti cu harduri Ultra-SCSI?. Codarea video necesita mai mult timp, lcm-ul mai putin si asa apar decalajele (logica mea...poate ma insel).
Suna a gluma faza cu 10-15 min captura si apoi hopa, clip nou. |
|
Sus |
|
|
vab.filme

|
Trimis: Mar Oct 11, 2005 7:38 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu e nici o gluma.
Am un sempron2200, 512 ram ...
Daca captez o ora decalajul ajunge si la aprox 1/2 sec. Si e destul de deranjant ...
La bucati de 15 min decalajul nu este sesizabil ... mi-am tot batut capul dar nu am gasit alta rezolvare.  _________________ VAB |
|
Sus |
|
|
Bipbipbip
Conectat la: 10 Oct 2005 Mesaje: 8
|
Trimis: Mar Oct 11, 2005 8:00 am Titlul subiectului: |
|
|
Studio 9, daca gaseste o buseala pe caseta si nu pricepe cadrul, il sare fara sa-l ia, dar sunetul merge inainte. Iti trebuie un corector de baza de timp (TBC) ca sa scapi de fentele astea. |
|
Sus |
|
|
glido

|
Trimis: Mar Oct 11, 2005 8:17 am Titlul subiectului: |
|
|
vab.filme a scris: | Fac captura mpeg, nu DV ...
Habar nu am de unde vine decalajul de care am spus mai sus... m-am gandit ca poate e de la configuratie, dar nu stiu ...
Daca are cineva vre-o idee ... astept ... |
Inca 1 data si ultima data lasa captura mpeg ca de acolo ti se trage. Fa captura AVI DV editare AVI DV si la finalul finalului compresie DVD _________________ Tata chinez / \ mama japoneza \ / Eu NU VAD NIMIC - - |
|
Sus |
|
|
vab.filme

|
Trimis: Mar Oct 11, 2005 3:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
glido a scris: | vab.filme a scris: | Fac captura mpeg, nu DV ...
Daca are cineva vre-o idee ... astept ... |
Inca 1 data si ultima data lasa captura mpeg ca de acolo ti se trage. Fa captura AVI DV editare AVI DV si la finalul finalului compresie DVD |
DV, DV, dar din cate am vazut eu DV are un bit rate de vre-o 37 si ceva ceea ce e cam putin
Daca mergi alegi preview la format captura se pot alege codecuri ... de acolo aleg ceva ??? _________________ VAB |
|
Sus |
|
|
hollow

Conectat la: 16 Feb 2005 Mesaje: 899 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Oct 11, 2005 3:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
vab.filme a scris: |
DV, DV, dar din cate am vazut eu DV are un bit rate de vre-o 37 si ceva ceea ce e cam putin
Daca mergi alegi preview la format captura se pot alege codecuri ... de acolo aleg ceva ??? |
DV are bitrate de fix 25Mbps. _________________ Call 1-800-IMA FREK
 |
|
Sus |
|
|
|