Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Componente lant audio |
SURSA AUDIO |
|
17% |
[ 18 ] |
PREAMPLIFICARE |
|
9% |
[ 10 ] |
AMPLIFICARE FINALA |
|
4% |
[ 5 ] |
DIFUZOARE |
|
65% |
[ 68 ] |
CABLURI |
|
2% |
[ 3 ] |
|
Voturi totale : 104 |
|
Autor |
Mesaj |
IR Babuin

Conectat la: 15 Feb 2005 Mesaje: 859
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 2:58 am Titlul subiectului: CEA mai importanta componenta a unui lant audio |
|
|
Sa dau citeva exemple
1.Un lant stereo de calitate medie - care component din lant, daca este schimbat, ar aduce cea mai audibila imbunatatire a sunetului ?
2.Un lant audio very high-end - se inlocuieste un component cu unul de calitate medie, te "prinzi" imediat ca sunetul a scazut in calitate, care ar fi acel component ? |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 2:58 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
cristimm
Conectat la: 15 Mar 2005 Mesaje: 1110 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 8:32 am Titlul subiectului: |
|
|
1. Boxele.
2. Boxele. |
|
Sus |
|
|
CC

Conectat la: 25 Aug 2004 Mesaje: 1628 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 9:08 am Titlul subiectului: |
|
|
CAZ 1
Daca pui boxe mai "transparente" vei observa mai clar neajunsurile celorlalte componente, deci nu e neaparat o imbunatatire.
Daca pui un amplificator mai bun sunt sanse sa conduca mai bine boxele, dar se va simti mai clar calitatea "medie" a sursei.
Daca pui o sursa mai buna se va simti clar o imbunatatire.
CAZ 2
Oricare componenta o schimbi cu una mai slaba, se va simti clar. _________________ It is a great thing to know the season for speech and the season for silence. |
|
Sus |
|
|
BV
Conectat la: 14 Sep 2005 Mesaje: 898
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 9:38 am Titlul subiectului: |
|
|
Preamplificatorul!
El preia de la sursă și este cel mai sensibil în ce privește acuratețea semnalului transmis mai departe. Dacă preamplificatorul este mai puțin performant toate componentele din lanțul acustic, indiferent cât de fidele sunt, vor aduce în urechile noastre un sunet „incorect”. |
|
Sus |
|
|
ahegyes

Conectat la: 30 Oct 2003 Mesaje: 969 Locatie: Oradea
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
problema cu cea mai importanta componenta a fost transata cu mult timp in urma aici pe forum. boxele sunt cele mai importante pt. ca ele se afla la capatul lantului acustic, ele sunt cele care intra in contact direct cu incaparea in care se face auditia si in mod implicit cu urechile ascultatorului.  |
|
Sus |
|
|
Cosmin_C

Conectat la: 04 Noi 2004 Mesaje: 2021 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 11:26 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu cred ca urechile sunt cel mai important element din lantul audio.  _________________ Arguing on the internet is like running in the special olympics - even if you win, you're still retarded. |
|
Sus |
|
|
greierasul

Conectat la: 21 Dec 2003 Mesaje: 2493 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 11:28 am Titlul subiectului: |
|
|
tot cu preamplificatorul am votat si eu. Este componenta care teoretic ar avea cea mai mica importanta insa am observat ca de calitatea acestuia depinde sa ai un sunet placut sau nu. Am vazut nenumarate cazuri in care restul lantului era foarte bun dar preul nenorocea tot sunetul si am vazut si varianta cealalta in care amplificarea finala era dupa mine jalnica , dar preul facea tot sunetul extraordinar.
Ideal lumea spune ca preul nu trebuie sa produca nici o modificare a sunetului, doar sa realizeze o "cuplare" buna intre sursa si final, dpdv al impedantelor in special, sau dpdv al nivelului in cazul pick-up-ului dar in realitate preul influenteaza sunetul "la greu". Adevaratii meseriasi aici se cunosc.
Se intampla cateodata sa se "potriveasca" un preu pasiv, ma rog un atenuator rezistiv si atunci ramai cu gura cascata Dar e greutz si cu acesta deoarece conteaza capacitatea de "drive" a sursei , impedanta de intrare a finalului si capacitanta cablului, mai ales a celui dintre atenuator si finalul de putere, care trebuie sa fie cat mai scurt posibil.
Bineinteles ca orice componenta poate strica sunetul, mie mi se pare ca preul o "scranteste" cel mai des in lanturile electro-acustice. Despre boxe nu discut pentru ca mi se par cele mai proaste, aici lucrurile sunt inca empirice, cand or sa existe boxe simulate pe computer in intregime cu tot aparatul matematic existent probabil ca vom vorbi si de performanta pe acest domeniu, dar cu siguranta ca mai avem de asteptat macar 20-30 de ani. Boxa mi se pare ca roata la masina in raport cu motorul sau instalatia electrica. Cand o sa avem levitatie magnetica in loc de roti putem spuen ca am evoluat si aici, cam asa si la boxe.
Ultima modificare efectuata de catre greierasul la Vin Oct 07, 2005 11:31 am, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
ahegyes

Conectat la: 30 Oct 2003 Mesaje: 969 Locatie: Oradea
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 11:28 am Titlul subiectului: |
|
|
amplificatorul, preamplificatorul, sursa, etc. au si ele importanta lor, dar ele influienteaza sunetul mai subtil, mai fin, in timp ce boxele..... |
|
Sus |
|
|
CC

|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 11:47 am Titlul subiectului: |
|
|
General vorbind, la un moment dat, cel mai important lucru ti se pare ca este cel care iti lipseste  _________________ It is a great thing to know the season for speech and the season for silence. |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 11:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Facem ce facem si pana la urma tot la cabluri vom ajunge  |
|
Sus |
|
|
Bogdan

Conectat la: 08 Dec 2003 Mesaje: 1253 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 12:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Puteti pune mama amplificatoareler, preamplificatoarelor si a surselor: daca boxele nu sunt pe masura, tot degeaba .
Treaba valabila de fapt cu orice componenta din lant . Totul trebuie sa fie echilibrat ca nivel ... |
|
Sus |
|
|
Sharky
Conectat la: 10 Apr 2005 Mesaje: 638 Locatie: Cluj-Napoca
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 12:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bogdan a scris: | Puteti pune mama amplificatoareleo, preamplificatoarelor si a surselor: daca boxele nu sunt pe masura, tot degeaba . |
Puteti pune mama boxelor, preamplificatoarelor si a surselor: daca amplificatoarele nu sunt pe masura, tot degeaba
Puteti pune mama boxelor, amplificatoarelor si a surselor: daca preamplificatoarele nu sunt pe masura, tot degeaba
Puteti pune mama boxelor, amplificatoarelor si a preamplificatoarelor: daca sursele nu sunt pe masura, tot degeaba
La cabluri nu ma bag.
Concluzia o trageti voi.  _________________ ????!!??!!?!?!?!?? |
|
Sus |
|
|
CC

|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 12:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Corect,
Iar daca pui mama boxelor + tata amplificatoarelor, daca nu e o sursa pe masura, tot degeaba
Ba chiar e mai rau, ca auzi toate mizeriile din sursa, si incpi sa arunci din CD-uri (sau viniluri).  _________________ It is a great thing to know the season for speech and the season for silence. |
|
Sus |
|
|
BV
Conectat la: 14 Sep 2005 Mesaje: 898
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 12:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
La ce surse vă referiți? Lanțul acustic începe cu instrumentele muzicale, microfoanele etc. Astea au performanțele lor. Primul element electronic autentic este preamplificatorul. Dacă vă referiți la calitatea vocală a interpretului sau la performanțele instrumentului (pian, vioară, saxofon etc) este altceva. Dar dacă vioara mea este un Stradivarius și preamplificatorul este făcut pe picior, pot fi cele mai reușite boxe că sunetul nu va fi de Stradivarius. Preamplificatorul „formează” sunetul global și dă muzica. Din el trebuie să iasă sunetul cel mai fidel. Subiectul se referă la elementul cel mai important din lanțul acustic? Dacă este așa atunci preamplificatorul este cel mai important. |
|
Sus |
|
|
Catalin Matei
Conectat la: 25 Mar 2003 Mesaje: 1037 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 07, 2005 12:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ei se refera la ascultat muzica acasa, nu la concerte. Sursa de sunet de acasa nu sint microfoanele si instrumentele ci cd-playerul sau pick-up-ul sau alte surse. |
|
Sus |
|
|
|