FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Shure sau... Shure?
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Liru

Conectat la: 27 Mar 2005

MesajTrimis: Vin Sep 18, 2009 9:46 am    Titlul subiectului: Shure sau... Shure? Raspunde cu citat (quote)

Salutare tuturor,

Am un pick-up direct drive JVC JL-F45 si am posibilitatea sa aleg intre 2 doze, ambele SHURE: M991ED sau M97xE Audiophile.

Din punctul meu de vedere M991ED are avantajul ca e deja montata/reglata, dar nu stiu cate ore de functionare are. Cealalta, M97xE Audiophile, are avantajul ca e nou-nouta si dezavantajul ca habar n-am cum s-o montez/reglez.

Si acum intreb pe cei care se pricep mult mai bine decat mine: pe care sa o aleg si de ce?

Multumesc anticipat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Sep 18, 2009 9:46 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006

MesajTrimis: Mar Sep 29, 2009 6:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Liru, probabil e vorba despre Shure M91ED, nu 991ED. Shure M91ED e superioară, din câte îmi amintesc eu, lui M97X. Cred că peste 91ED era doar V15, acum mai mulți ani. În primul rând în mod clar aș încerca să aflu în ce stare e 91D. Încearcă să privești cu o lupă să vezi dacă observi ceva suspect (ac înclinat spre stânga sau dreapta, ciobit, cantilever îndoit, etc.). Dacă ai un disc ușor ondulat, pune-l și vezi dacă doza (headshellul) se ridică o dată cu acul. Ăsta e semn bun. Apoi în mod clar trebuie să o cureți puțin. S-ar putea ca doza să fie în stare f. bună dar să sufere la redare din cauza murdăriei. Habar nu ai cât afectează. Dacă poți face rost de niște Magic Cleaner (care a devenit indispensabil pentru majoritatea celor în vinil) ar fi super. Dacă nu, îți pot eu da o bucată. Te va ține ani buni.
Pe scurt, în primul rând aș încerca să aflu exact dacă 91D mai poate face față.
Pentru 97X cel mai bine e să descarci un protractor de pe vinylengine. Să știi că alinierea nu e treabă așa grea.
Oricum, strict sonic, de preferat este 91D.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Rycher

MesajTrimis: Mar Sep 29, 2009 6:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Oricum, după ce faci toate testele, te rog mult dacă se poate să îmi spui dacă ești mulțumit de 91ED. Dozele astea șaptezeciste mă fascinează.
Sus
Liru

MesajTrimis: Mar Sep 29, 2009 7:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In primul rand iti multmesc pentru raspunsul elaborat si la obiect. N-as vrea sa te contrazic, dar pe 'burtica' dozei scrie clar M991ED. Atasez pozele sa vezi.
Pick-up-ul l-am cumparat cu aceasta doza montata, care pare sa fie in stare ok. Am incercat chiar sa fac o poza la ac printr-un microscop de jucarie. Smile
N-a iesit rau deloc, asa ca o atasez si pe asta.
Ideea e ca as fi vrut sa fac o comparatie intre sound-ul celor 2 doze, dar nu stiu daca o sa reusesc sa o montez corect pe M97 si nici daca o sa pot sa o pun la loc identic pe M91. Ar fi interesant un ghid step-by-step cum sa folosesc protractorul venit cu doza M97.

Merci frumos.

PICT6402.JPG
 Description:
Doza
 Filesize:  532.53 KB
 Viewed:  174 Time(s)

PICT6402.JPG

PICT6401.JPG
 Description:
Doza
 Filesize:  220.72 KB
 Viewed:  173 Time(s)

PICT6401.JPG

PICT6364.JPG
 Description:
Ac
 Filesize:  364.66 KB
 Viewed:  156 Time(s)

PICT6364.JPG

Sus
Rycher

MesajTrimis: Mar Sep 29, 2009 7:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Probabil că 991ED e noul indice. M-am uitat pe site-ul Shure și acul pentru 991ED e tot 91ED, deci în mod sigur 991ED e de fapt un 91ED, ceea ce e foarte bine.
http://www.shure.com/stellent/groups/public/@gms_gmi_web_ug/documents/web_resource/us_pro_m991ed_ug.pdf
Din poze pare să fie ok, dar în mod sigur trebuie să o cureți.
Încearcă să descarci un protractor și să verifici dacă 991ED e aliniată bine în primul rând.
Dacă 97X a venit cu un protractor, lucrurile sunt foarte simple. E un protractor cu 2 puncte? Acul trebuie să cadă perfect în acestea. Aș încerca să găsesc și manualul de la pickup, pentru overhang. Deși overhangul din manual nu e întotdeauna compatibil cu alinierea pe baza protractorului. Dar vezi cu care aliniere sună mai bine. Mare atenție la demontarea dozelor, să nu atingi acul.
Bineînțeles, să nu uiți de presiunea acului și de antiskating.

Sus
blue

Conectat la: 30 Mar 2008

MesajTrimis: Mar Sep 29, 2009 8:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rycher, spune-mi te rog ce parere ai despre o doza Coral 555-E, multumesc !
Sus
Liru

MesajTrimis: Mar Sep 29, 2009 8:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cred ca protractorul venit cu M97 e de tip Baerwald in 2 puncte. Atasez o poza sa te lamuresti. Pot folosi acest protractor la alinierea ambelor doze sau doar ptr M97?
Inteleg ca fixez acul in primul punct apoi rotesc putin platanul si inaintez bratul pana pica in cel de-al doilea punct? Sau e o alta metoda?
Manualul il am, dar nu mi-e clar ce e aia overhang. Poate imi dai tu o indicatie. Smile Manualul e aici.

Shure protractor--0001.jpg
 Description:
 Filesize:  160.32 KB
 Viewed:  152 Time(s)

Shure protractor--0001.jpg

Sus
Rycher

MesajTrimis: Mar Sep 29, 2009 9:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

blue a scris:
Rycher, spune-mi te rog ce parere ai despre o doza Coral 555-E, multumesc !

Din păcate nu știu prea multe despre dozele Coral. Știu doar că au câteva doze MC foarte apreciate, cu ac Van Den Hul (scumpe) și Shibata. Dar despre dozele lor MM nu prea știu nimic. Nici nu știu dacă mai fac doze.

Sus
Rycher

MesajTrimis: Mar Sep 29, 2009 10:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Liru, overhangul pentru pickupul tău este de 15 mm (un overhang destul de comun pentru un direct drive japonez). Văd că el este marcat lângă platan (cam ciudat, de obicei el este marcat pe platan, cu un cerc în jurul axului). Practic overhangul este distanța dintre axul central și vârful acului. La tine, vârful acului trebuie să vină exact pe linia indicatoare marcată acolo.
Legat de protractor, vârful acului trebuie să cadă exact în punctul A, apoi deplasează brațul spre B (fără a mișca platanul sau protractorul) și trebuie la fel ca acul să cadă exact în punct. Dacă nu se întîmplă asta, mișcă ușor doza în headshell, în față sau mai în spate și încearcă până nimerești. De asemenea, urmărește ca marginile dozei și cantileverul să fie paralele cu liniile trasate pe protractor.

Sus
Liru

MesajTrimis: Mar Sep 29, 2009 11:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hmmmmm... acum ori protractorul asta nu e bun ori nu se potriveste cu bratul JVC-ului ori doza e prinsa total gresit. Ideea e ca odata fixat in punctul A, daca tin platanul si protractorul fixe si mut doar bratul, pica total in alta parte decat punctul B. Adica la vreo 3 cm mai in spate. Am gresit ceva oare? Atasez poze.
Ce sa fac?

PICT6409.JPG
 Description:
 Filesize:  427.97 KB
 Viewed:  172 Time(s)

PICT6409.JPG

PICT6408.JPG
 Description:
 Filesize:  413.66 KB
 Viewed:  141 Time(s)

PICT6408.JPG

PICT6407.JPG
 Description:
 Filesize:  430.42 KB
 Viewed:  147 Time(s)

PICT6407.JPG

Sus
kaav

Conectat la: 11 Mai 2008

MesajTrimis: Mar Sep 29, 2009 11:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De curios doar, dar asa ceva nu se regleaza dinspre exterior catre interiorul discului ?
Pentru ca asa se si citeste discul....Cu riscul de a fi spus o tampenie, imi cer scuze de interventzie Embarassed
Sus
Liru

MesajTrimis: Mar Sep 29, 2009 11:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

kaav a scris:
De curios doar, dar asa ceva nu se regleaza dinspre exterior catre interiorul discului ?
Pentru ca asa se si citeste discul....Cu riscul de a fi spus o tampenie, imi cer scuze de interventzie Embarassed

Pe protractor punctul A este cel de la interior, iar punctul B cel de la exterior. Intre timp, am mai facut niste poze cu acul N91ED, care mie imi pare OK, nimic suspect. Nici deplasat, nici crapat, nimic...

PICT6417.JPG
 Description:
 Filesize:  602.29 KB
 Viewed:  125 Time(s)

PICT6417.JPG

PICT6430.JPG
 Description:
 Filesize:  442.6 KB
 Viewed:  125 Time(s)

PICT6430.JPG

PICT6428.JPG
 Description:
 Filesize:  425.82 KB
 Viewed:  109 Time(s)

PICT6428.JPG

Sus
kaav

Conectat la: 11 Mai 2008

MesajTrimis: Mie Sep 30, 2009 12:19 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu vad legatura intre starea fizica a varfului si pozitia dozei ca si aliniament pe diagrama. Am intzeles ca A este catre centru, dar ceva nu se potriveste acolo. Zic asta uitandu-ma la poza si ceva geometrie din ce am uitat, tot a mai ramas ceva Very Happy .
Ceva legat de un unghi, sau in cazul tau nu o fi buna schema (din cauza bratului) Rolling Eyes
Imi dau cu parerea, ce scriu acum ia ca si fapt divers. M-a facut doar curios situatzia asta....
Sus
Liru

MesajTrimis: Mie Sep 30, 2009 12:26 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu pot sa spun ca imi e foarte clar. Nici pe departe. Am mai gasit niste material de studiu, daca vrei aici si mai ales aici. Parerea mea e ca cine a mai facut chestia asta cu succes poate sa fie cel mai indicat sa ne spuna cum se procedeaza corect. Smile
Sus
Rycher

MesajTrimis: Mie Sep 30, 2009 8:51 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mută doza mai în față. Oricum, se vede clar că doza nu este tocmai corect aliniată nici în headshell, marginile dozei nu sunt paralele cu liniile trasate pe protractor.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Pagina 1 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum