FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Incepator
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
ovex

Conectat la: 03 Dec 2005

MesajTrimis: Joi Dec 08, 2005 6:40 pm    Titlul subiectului: Incepator Raspunde cu citat (quote)

Am achizitionat de curand o camera mini dv panasonic NV-GS17. Problema este ca sunt "bata" in acest domeniu,si cu toate ca am rascolit acest forum in lung si in lat....nu prea ma-m lamurit cu anumite chestiuni iar cu altele mai rau am intrat in ceata. Punctual as vrea sa-mi spuneti ce trebuie sa mai achizitionez pentru a face captura pe calcularor ? I-mi trebuie placa de captura sau tuner tv ?Si ce caracteristici trebuie sa insuseaca acestea ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Dec 08, 2005 6:40 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
bubu

Conectat la: 24 Aug 2005

MesajTrimis: Joi Dec 08, 2005 7:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vezi pg.3 subiectul AJUTOR
Sus
ovex

MesajTrimis: Joi Dec 08, 2005 9:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am gasit
Placa de captura Pinnacle Studio 9 SE DV, PCI, IEEE-1394, I/O A/V DV, cablu IEEE-1394, MPEG-2 . Tuner TV Pinnacle PCTVS, PCI, tuner TV, telecomanda, MPEG-2
Rezolutie (pixeli): 720 x 576
Tuner TV Leadtek DV2000
Ce i-mi recomandati ?
Sus
svhs
Vizitator

MesajTrimis: Joi Dec 08, 2005 10:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Placa de captura Pinnacle normal, fie si din simplul motiv ca celelalte doua dispozitive sint pentru captura analogica.
Sus
ovex

MesajTrimis: Joi Dec 08, 2005 10:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multa'm svhs Thumbs up Sincer eu ma infigem la Tuner TV Leadtek DV2000 asta as fi zis ca nu e analog dupa denumirea DV. Ma rog ma e si o chestiune de pret . Placa de captura Pinnacle = 1.266.517 Tuner TV Leadtek DV2000 =3.034.500 Deci merg pe Placa de captura Pinnacle Studio 9 SE DV, PCI, IEEE-1394, I/O A/V DV, cablu IEEE-1394, MPEG-2
Sus
svhs
Vizitator

MesajTrimis: Joi Dec 08, 2005 11:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

OK. Vezi ca placa e un produs de calitate, Pinnacle e un nume mare in video.
In plus, o sa vina si cu soft de editare (Pinnacle Studio), ceea ce inseamna ca ai impuscat doi iepuri dintr-o data.
Sus
x1x2

Conectat la: 25 Mai 2005

MesajTrimis: Vin Dec 09, 2005 10:05 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

svhs a scris:
Placa de captura Pinnacle normal, fie si din simplul motiv ca celelalte doua dispozitive sint pentru captura analogica.

Frate, omul are nevoie de transfer digital de pe camera, ceea ce face f bine si tv tunerul Leadtek DV2000. Pentru ce sa faca captura digitala? A spus clar ca are camera digitala (Panasonic NV-GS are iesire video digitala). Deci nu are nevoie de placa de captura. Asta i-ar fi de folos daca ar face captura de pe o sursa analogica. Parerea mea este ca arunca banii aiurea daca cumpara o placa de captura.
Sus
svhs
Vizitator

MesajTrimis: Vin Dec 09, 2005 8:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si tu ai dreptatea ta, dar placa aia de care zice el e o versiune SE, adica face exact treaba pe care trebuie s-o faca (transfer digital) si e de doua ori mai ieftina decit tunerul ala. PS are doua porturi Firewire, tunerul are una singura, ca add-on. Plus ca placa ii vine cu Pinnacle Studio, tunerul Leadtek ii vine cu punga si cutie colorata. De aia ziceam de placa.
Sus
x1x2

Conectat la: 25 Mai 2005

MesajTrimis: Lun Dec 12, 2005 9:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Gresesti. Leadteak-ul nu vine singur. Vine si el cu 3 softuri de la Ulead. Iar ca o parere personala Ulead-ul e mai bun decat Pinnacle; daca spui ca e mai ieftina inseamna ca nu e placa de captura ci o simpla placa pci cu port firewire.
Sus
svhs
Vizitator

MesajTrimis: Lun Dec 12, 2005 11:08 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tunerele si modemurile sint cunoscute din cauza problemelor de stabilitate pe care le ridica in sistem. Mai ales pentru un calculator pentru lucru, asta e ultimul lucru de care ai nevoie. In plus, cred ca placa dedicata Pinnacle isi va face treaba mai bine decit un tuner, care are zeci de alte tzartzamuri. Tot ca o parere personala, eu votez cu Pinnacle in comparatie cu Ulead.
Sus
deus35

Conectat la: 23 Iul 2004

MesajTrimis: Lun Dec 12, 2005 1:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca nu te intereseaza softurile incluse si intrarile analogice poti sa iei un simplu adaptor FireWare (IEEE 1394) cu cablu fireware inclus la 5-600.000 lei. Si totul e OK la juma' de pret fata Pinnacle.

Daca vrei sa impusti 2 iepuri odata, ia tunerul.
Ai si tuner si "captura" DV, tunerul are codare interna pe 10 biti si se simte bine acest lucru la captura analogica a unui prog. TV sau alta sursa; Leadtek este firma buna si ar mai fi de spus cateva amanunte.

Parere personala (ca si ceea ce e scris ma sus) daca ai un calculator "decent" si nu instalezi si dezinstalezi haotic softuri tot timpul, nu cred ca vei avea probleme din cauza tunerului (Leadtek).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
glido

Conectat la: 08 Dec 2003

MesajTrimis: Lun Dec 12, 2005 1:39 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

x1x2 a scris:
Gresesti. Leadteak-ul nu vine singur. Vine si el cu 3 softuri de la Ulead. Iar ca o parere personala Ulead-ul e mai bun decat Pinnacle; daca spui ca e mai ieftina inseamna ca nu e placa de captura ci o simpla placa pci cu port firewire.

...o alta parere personala e ca Pinnacle e mai bun decat Ulead mai ales la capitolul creatie DVD unde meniuriel create cu Ulead de foarte multe ori aratau intr-un fel in faza de proiect si altfel pe materilaul gata plus calitatea imagini in urma compresiei arata mai bine pe Pinnacle decat pe Ulead... dar sunt niste pareri personale bazate pe experienta proprie

ovex

MesajTrimis: Sam Dec 31, 2005 2:52 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Placa de captura trebuie sa mai astept pana dupa 5 ian.Momentan nu o mai au in stoc.Tunerul are intradevar si el soft dar nu prea mar interesa din cauza ca eu am televiziune am prin satelit (digi tv ) si stiti ca nu merge pe doua televizoare.Ar insemna sa tin ca televizor calculatorul sau sa iau tuner pe care sa-l folosesc doar pentru radio si captura.Intentia mea este sa pot transfera casetele din format mini dv pe suport CD sau DVD +eventuale mixaje sau efecte.
Sus
Calin Andra

Conectat la: 20 Feb 2004

MesajTrimis: Lun Ian 02, 2006 3:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In cazul tau as cumpara un adaptor Firewire + cablu 5-600.000 si as renunta la softurile gen Pinacle-Ulead in favoarea produselor Adobe in care merita investit banul. Daca tot esti la inceput eu zic sa te straduiesti cit mai mult si sa inveti de la inceput editare in Adobe. Ulead intradevar este foarte slabut in asa ceva. Parerea mea personala.
Sus
vab.filme

Conectat la: 27 Sep 2005

MesajTrimis: Mar Ian 03, 2006 11:56 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Calin Andra a scris:
In cazul tau as cumpara un adaptor Firewire + cablu 5-600.000 si as renunta la softurile gen Pinacle-Ulead in favoarea produselor Adobe in care merita investit banul. Daca tot esti la inceput eu zic sa te straduiesti cit mai mult si sa inveti de la inceput editare in Adobe. Ulead intradevar este foarte slabut in asa ceva. Parerea mea personala.

Asta este si parerea mea. M-am chinuit cu Ulead si Pinnacle vre-un an, sute de ore, am pus si eu o gramada de intrebari pe acest forum, m-am enervat, am injurat printre dinti, etc, etc ...
M-am linistit doar cand am ascultat de sfaturile de pe forum, mi-am luat inima in dinti si am trecut la Premiere pro 1.5 (am incercat si cu premiere 6 dar e mai greoi).
Intre Ulead si Pinnacle: fiecare cu bune si rele, la nivelul lor bineinteles.
Daca vrei doar transfer de date de pe miniDV o placa firewire de cativa zeci de RON e ok.

Succes.

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Pagina 1 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum