FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Reglaje monitor Compaq 22" P1210

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Alex

Conectat la: 12 Iul 2003

MesajTrimis: Mie Feb 25, 2004 11:14 am    Titlul subiectului: Reglaje monitor Compaq 22" P1210 Raspunde cu citat (quote)

Salutare,

Mi-am luat de curand un Compaq P1210 dar are o multime de reglaje si nu prea imi reuseste calibrarea.

Cel mai deranjant este ca negrul si griul sunt distorsionate spre maron si respectiv bej/verzui.Momentan am reglat luminozitatea la minim si contrastul la maxim si se vede onorabil dar parca Acer-ul de 17 dinainte avea niste culori mult mai fidele.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Feb 25, 2004 11:14 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
audios

Conectat la: 02 Feb 2004

MesajTrimis: Mie Feb 25, 2004 7:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am si eu un Compaq. Are cumva senzor de lumina? Daca da, dezactiveaza-l cind faci reglajele. E foarte complicat sa faci reglajele cu el activat. Si exact asta e manifestarea.
Sus
mihai7645

Conectat la: 23 Noi 2003

MesajTrimis: Joi Feb 26, 2004 12:35 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu am compaq p110. daca are senzor de lumina dezactiveaza-l. si eu am si nu vad nici o diferenta cand il activez...
cel mai bine este daca te uiti in manualul monitorului, pt ca eu de exemplu nu stiu ce functii are in plus fata de al meu.
si il reglezi dupa cum iti place, mie poate imi place mai intunecat...altcuiva poate ii place mai luminos si fad...sau colorat....regleaza-l cum vrei.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Dode

Conectat la: 12 Iun 2003

MesajTrimis: Joi Feb 26, 2004 12:53 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca are reglaje pt temperatua de culoare si te-ai jucat pe acolo este mai greu sa il aduci la normal. Cel mai bine il readuci la setarile din fabrica [trebuie sa aiba un buton sau o comanda pt asta]. Daca si cu setarile din fabrica are tenta asta de culoare inseamna ca are probleme tubul [este second?].
Oricum nu este normal sa stai cu lumina la minim si contrastul la maxim ca sa compensezi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
audios

MesajTrimis: Joi Feb 26, 2004 11:20 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Al meu este model 1100 cu FD Trinitron. Diferenta intre senzorul de lumina activat si dezactivat este evidenta. Isi schimba luminozitatea in functie de lumina ambientala simtitor.
Exista un buton de reset, care readuce setarile default, daca nu ma insel penultimul din stinga.
Sus
Alex

MesajTrimis: Vin Feb 27, 2004 10:20 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am schimbat monitorul respectiv,l-am dus inapoi si n-au reusit nici ei sa scape de nuanta aia galben-verzuie si mi-au dat altul.
Asta se vede bine,tot mai are o tenta usor verzuie dar e aproape insesizabila.Am vazut pe net ca s-a mai plans lumea de asa ceva.
Problema e ca meniul e f complex de ex pt culori are :contrast,lumina reglaj pe R,reglaj pe G,reglaj pe B,temperatura si inca ceva RGB :color1,2 si 3 unde am observat ca scade temperatura f mult.

Manual nu am la el si sincer (e refurbished) sa va spun nici n-am auzit de senzorul acela.Unde e,cum se dezactiveaza?

I-am instalat driverele si m-am jucat putin cu Adobe Gamma dar mare lucru n-am modificat.
Pe el mai are un abtibild pe care scrie ceva de genu : "www.ecolor.com/compaq ;Color you can trust " dar vad ca nu mai e disponibil nimic pt download pe-acolo.
Cred ca ii trebuie o gama proprie de culori pt Windows,cum are si Trinitronul.

In rest ce sa va mai zic,tubul e Diamontron NF,e facut in japonezia (mai exact Nagasaki Smile )si e f solid construit,am vazut la service cand l-au desfacut pe primul,e un munte de tabla..ma miram eu de ce are 30 de kg.

Ce rezolutie sa folosesc si cu ce rata de refresh? Eu nu prea ma pricep dar simt ca imi omoara ochii daca stau in fata lui 2,3 ore ,incep sa vad in ceata scrisul.

Si ar mai fi ceva,scrisul e f tremurat si sunt 100% convins ca asta e din cauza placii video(Ati Radeon 9500).
M-am uitat ff atent cand l-am luat si se vedea perfect pe o placa de 4MB!
E f ciudat..pare a fi un zgomot electromagnetic.Am oprit cooler-ul de pe chipset si tot asa.Ce poa sa fie?
Sus
Dode

MesajTrimis: Vin Feb 27, 2004 10:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

La o diagonala de 22' ar trebui sa mearga fara probleme la o rezolutie de 1600*1200 la 85HZ. Rezolutia recomandata este de 1280*1024@85HZ.
Oboseala ochilor, in principiu, este data de un refresh mai mic de 85HZ [se vede in special pe fond alb].

In ceea ce priveste tremuratul scrisului...putin probabil sa fie din cauza placii. Orice defectiune [geometrie defectuoasa, tente de culoare, etc] a monitorului se observa, din pacate, acasa si nu la magazin.
Apropos de unde l-ai luat si cu cat?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
audios

MesajTrimis: Vin Feb 27, 2004 11:46 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu este neaparat ca acel senzor sa existe. Eu unul am vazut numai monitoare cu tub Trinitron cu acest senzor.
Al meu sta la rezolutia de 1600/1200 la 100Hz. Si are intr-adevar profilul de culoare, downloadat de la Compaq. Culorile sint in ordine, dar se vede praful pe el Very Happy
CIt despre imaginea tremurata: nu cumva cablul dintre placa video si monitor este chinezesc, subtire si anemic? La asemenea frecvente iti trebuie cablu ecranat bine si cu conductori de calitate. La fel se comporta si al meu intr-o oarecare masura, dar apoi am indepartat filtrele RF de pe placa video si am cumparat cu cablu care are ecranate cablurile pe care se transporta "culorile" si peste tot inca un ecran. Dupa modificarile astea, si culorile si contrastul s-au imbunatatit radical.
Sus
Alex

MesajTrimis: Vin Feb 27, 2004 2:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asa,

Dode m-am jucat si eu la refresh rate si merge bine chiar si la 120 dar de la 75 in sus nu mai simt nici o diferenta.La 60 e chiar superderanjant.
Placa asta sa stii ca imi facea figuri si pe cel de 17 dinainte dar am dat vina pe monitor.Facea niste valuri care se deplasau pe verticala in sus (nu stiu daca ai vazut vreodata o chestie filmata in care apare un monitor,exact in genul ala era).La asta am scapat de "valuri" dar imi tremura scrisul.
Pot sa afirm 100% ca e de la placa fiindca m-am uitat special cand l-am schimbat pe-asta cu primul si se vedea perfect (pe o placa de 4 mega).Oricum era putin probabil ca 2 monitoare sa aiba aceeasi problema.

audios si diamontron-ul asta e tot trinitron numa' ca de la Mitsubishi si nu de la Sony.(aceleasi 2 dungulite orizontale le are Smile )
Senzor n-am descoperit dar daca mihai zice ca P110 al lui are s-ar putea sa fie si la al meu.
De unde ai luat profilu?Eu am luat doar driverele.
Cablul este ecranat dar nu pot sa bag mana in foc ca e de calitate iar conectorii sunt binecunoscutii "albastri",nu scrie nimic pe mufe sau pe el.
Ce sunt alea "filtre RF",explica-mi si mie cum le "indepartez" Smile

L-am luat de la un tip de pe un forum care lucreaza (cred,nu l-am intrebat Smile )la o firma Interlink something.Am garantie 1 an dar cel mai probabil nu va fi nevoie de ea.
Daca vreti va dau link-ul dar sa nu zica lumea ca fac reclama (mai bine pe PM).

Ultima modificare efectuata de catre Alex la Lun Mar 01, 2004 10:18 am, modificat de 1 data in total
Sus
Dode

MesajTrimis: Vin Feb 27, 2004 3:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

audios are dreptate, este posibil sa fie problema cu cablul de date. Exista doua tipuri de monitoare, care au cablul de date detasabil [ai noroc daca este asa] si care au cablul de date fix [extrem de greu de inlocuit].
NU are cumva si intrari pe componente [mufe BNC]?
Sus
Alex

MesajTrimis: Vin Feb 27, 2004 6:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dode,

Cablul e detasabil dar e d-ala gros,ecranat.BNC-uri n-are.Are in schimb un Hub USB.
Sus
audios

MesajTrimis: Vin Feb 27, 2004 7:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Trinitron exista NUMAI de la Sony. Si fata de Diamondtron are alt principiu de functionare, de aceea Trinitron e unic. Dar e un pic de discutat pe tema. Daca seamana "dungulitele" asta nu inseamna ca e Trinitron, fara suparare.
Driverele le-am luat de pe site-ul Compaq, acum HP. Dar le gasesti si acum.
Filtrele RF sint pe placa video. Daca sa le scoti, pierzi garantia. Apoi iti trebuie un pic de mina ca sa dezlipesti niste SMD-uri. Si trebuie sa stii sa identifici si piesele, care nu se afla in acelasi loc la diferite modele de placi video.
Daca te incumeti mai departe, da-mi de stire si iti spun cum sa o faci.
Sus
Alex

MesajTrimis: Sam Feb 28, 2004 12:14 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

audios sorry,cred ca m-am exprimat gresit.Logic ca dpdv tehnic Trinitronul nu e ac lucru cu Diamontronul.Eu de obicei bag in aceeasi oala Trinitron,Diamondtron si Flatron Smile Fiecare are avantajele si dezavantajele lui dar,bineinteles,sunt tehnologii diferite.

Explica-mi si mie cum e cu filtrele,nu cred ca o sa ma bag prea curand la asa ceva dar e bine de stiut.

Ma intereseaza f mult si chestia cu cablul.Tu de unde l-ai luat? (am vazut ca exista si Monster dar nu la noi)

Nu stiu de ce dar imi e tare greu sa ma obisnuiesc cu televizorul asta.Am pus azi fostul monitor sa observ diferentele si acum imi dau seama ca 1290@1024 la 60 de Hz nu e o imagine prea placuta ;)Oricum nu stiu ce se intampla dar in cateva zeci de minute de privit la monstrul asta imi obsesc ochii si incep sa vad in ceata Sad
Sus
audios

MesajTrimis: Sam Feb 28, 2004 8:54 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cablul este Hama. L-am cumparat de la Carrefour, cel din Militari. Din pacate e cam mare (lung) fata de cit vroiam eu: are 3 metri.
Acum sint la servici, dar o sa mai postez mai tirziu ce sa faci cu filtrele RF.
Sus
Alex

MesajTrimis: Lun Mar 01, 2004 10:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am vorbit sa il dau inapoi,nu pot sa ma obisnuiesc cu erorile de convergenta,in special coltul din dreapta jos Sad
Pacat..ma obisnuisem cu 22".

Ia ziceti-mi voi ca monitor nou bun pot sa-mi iau (cand zic bun ma refer la lipsa oricarei erori,cat de mica!) ?
Cred ca un 19" m-ar interesa mai mult ca daca e nou o sa aiba si pret pe masura.
Ce magazin mi-ati recomanda (cu preturi corecte si service serios),unde eventual sa-l pot testa pe toate partile inainte sa-l cumpar?
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum