Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
bogdan_a

Conectat la: 20 Feb 2006 Mesaje: 387 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mar 15, 2006 2:18 pm Titlul subiectului: JBL E90 sau Monitor Audio Silver B6 |
|
|
Care dintre cele doua optiuni sa fie? Deocamdata pe un Sony STR-DE495 da' sper sa-l schimb curand... |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Mar 15, 2006 2:18 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
viox

Conectat la: 06 Feb 2006 Mesaje: 279 Locatie: timisoara
|
Trimis: Mie Mar 15, 2006 2:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Monitor Audio fara discutie. |
|
Sus |
|
|
bogdan_a

|
Trimis: Mie Mar 15, 2006 2:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
MO au 6 Ohmi. Ce ma fac cand oi schimba receiveru'? TRe' sa-l potrivesc musai pe 6 Ohmi? |
|
Sus |
|
|
bzfcocon

Conectat la: 13 Mai 2004 Mesaje: 2096 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mar 15, 2006 2:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu, trebuie sa poata duce 6 ohmi sau mai putin (daca scrie ca merge pe 4 ohmi e ok) _________________ Don't believe in audiophile believings. |
|
Sus |
|
|
bogdan_a

|
Trimis: Mie Mar 15, 2006 2:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
OK si acum Sony-ul e pe 8Ohmi... Banuiesc ca nu trebuie sa exagerez cu volumul ca sa nu-l prajesc in cazul in care pun pe el MO de 6Ohmi... De ce dreaq e asa complicat? Nu puteau sa fac toti statii si boxe cu o impedanta standard?  |
|
Sus |
|
|
bzfcocon

Conectat la: 13 Mai 2004 Mesaje: 2096 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mar 15, 2006 3:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lucrurile nu sunt nici macar atat de simple cum crezi tu
Impedanta aia scrisa pe boxa (4, 6, 8 ohmi) este o medie, deoarece impedanta variaza in general mult cu frecventa.
Vestea proasta e ca unele boxe pe care scrie 8 Ohmi, de ex, pot cobora si pana la 3 ohmi la anumite frecvente. Vestea buna e ca majoritatea amplificatoarelor moderne se descurca si cu sarcini mai mici decat cea minima specificata. In principiu, poti pune 6 ohmi, dar sa ai grija sa nu dai foarte tare. _________________ Don't believe in audiophile believings. |
|
Sus |
|
|
bogdan_a

|
Trimis: Vin Mar 24, 2006 5:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Maine ma duc sa ascult niste MA B6... Sper sa-mi cada fatza si sa le cumpar... Abia astept. Va pov cum a fost... |
|
Sus |
|
|
MMC
Conectat la: 03 Feb 2004 Mesaje: 407 Locatie: Constanta
|
Trimis: Dum Mar 26, 2006 1:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Le-ai ascultat? |
|
Sus |
|
|
bogdan_a

|
Trimis: Lun Mar 27, 2006 8:51 am Titlul subiectului: |
|
|
Le-am!  |
|
Sus |
|
|
MMC
Conectat la: 03 Feb 2004 Mesaje: 407 Locatie: Constanta
|
Trimis: Lun Mar 27, 2006 9:48 am Titlul subiectului: |
|
|
Inteleg ca ti-a cazut fata?
Povesteste si tu cum ti se pare ca se aud?! |
|
Sus |
|
|
bogdan_a

|
Trimis: Lun Mar 27, 2006 10:30 am Titlul subiectului: |
|
|
Mai, fara a avea pretentia ca am ascultat foarte multe variante fata de ce aveam pana acum (adik niste Pioneer de pe la inceputul anilor '90 al caror model/putere/specificatii nici macar nu le stiu pentru ca asa le-am "mostenit" si pe ele nu scrie nimik!) suna bestial.
Prima impresie sugereaza o sala de concert. Sunetul este foarte apropiat de sunetul "live" neamplificat/nemodificat (adica o chitara rece un pian pe scena, percutie...)
In special pe chestii mai sofisticate - etalon a fost "Lost Angeles" in concert al lui Colosseum...
Asadar le-am luat da' n-am avut prea mult timp sa testez tot felul de chestii acasa... Oricum, tre' cabluri mai destepte, ca sa nu mai zic de receiver-ul meu Sony... Mai tre' bagati bani in scule...
Una peste alta sunt incantat de ce isprava am facut! Sa-mi fie de bine...  |
|
Sus |
|
|
gabrielbecheanu

Conectat la: 14 Feb 2006 Mesaje: 403 Locatie: CONSTANTA
|
Trimis: Joi Apr 06, 2006 10:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut.
Sa le stapinesti sanatos
Tu ai cumparat Monitor Audio Bronze B6 nu Silver.
Cum se aud pe ampul tau? Pe ce amplificator le-ai ascultat? Sherwood?
Hai mai povesteste ceva.
Bafta |
|
Sus |
|
|
bogdan_a

|
Trimis: Vin Apr 07, 2006 9:40 am Titlul subiectului: |
|
|
Bronze nu Silver! Am zis o tampenie in topic... (Freud ar zice ca imi doream Silver, d-aia subconstientul mi-a luat-o inainte si a scris cu manutza mea
Asadar, e vorba de Monitor Audio Bronze B6. CLAR!
Le-am ascultat la radub pe un AV Sherwood, da' si pe Sony-ul meu, de pe o surasa pio dv585 (evident suna mai bine pe Sherwood-ul lui radub! ) Cu ceva corectii suna "rezonabil" si pe Sony (care nu mai are viata lunga!).
Eu le ascult acasa intr-un spatiu destul de amplu (cca 40mp) si suna excelent (mai ales pe chestii mai lucrate, mai rafinate - rock progresiv, jazz). Da' ma opresc in limitarile discurilor (spre rusinea mea nu toate sunt originale - fie nu le-am gasit de cumparat, fie au fost prea scumpe pentru bugetul meu).
Dar cred ca e important pana la urma sa asculti ceea ce-ti place, chiar daca nu au toate calitatea unui disc de test. Un Miles Davis din anii '50, daca nu e remasterd la o casa de discuri adevarata, nu-l mai ascultam???
Oricum, in acest moment boxele sunt cele mai bune piese din lant, se aude atat de bine cat le lasa celelalte componente si evident, calitatea inregistrarilor...  |
|
Sus |
|
|
gabrielbecheanu

Conectat la: 14 Feb 2006 Mesaje: 403 Locatie: CONSTANTA
|
Trimis: Vin Apr 07, 2006 9:54 am Titlul subiectului: |
|
|
Cind o sa ai o linie completa buna o sa imcepi sa i-ti refaci din discuri si pe cele vechi o sa le arunci. Asa am facut si eu
Bafta multa |
|
Sus |
|
|
bogdan_a

|
Trimis: Vin Apr 07, 2006 10:10 am Titlul subiectului: |
|
|
Poate... nu stiu. As zice ca sunt dependent de muzica, nu de scule (si implicit de calitatea lor). E adevarat ca ideal este sa fie toate la superlativ in ce priveste calitatea, da' parca asta ar fi singurul compromis din viata... Drace, ce intelept sunt cu noaptea-n cap!  |
|
Sus |
|
|
|