FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Tehnici de studio

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
MiniDisc

Conectat la: 07 Ian 2004

MesajTrimis: Joi Mar 11, 2004 3:48 pm    Titlul subiectului: Tehnici de studio Raspunde cu citat (quote)

Am si eu o intrebare/nedumerie: Am auzit in unele piese, mai mult house/trance/etc, de exemplu concret: animal x - pentru ea, sau atb in unele piese (mai sunt multe,astea sunt doar doua exemple), se aud inaltele normal, apoi se pierd, dar nu ca si cum ai umbla la coerctii, ci ca si cum ai umbla la inclinatia capului de la un casetofon/magnetofon analogic, in timp ce merge melodia; cum se face efectul ala, si ce nume are (in caz ca are)? Din mixer se face totul, sau e nevoie de ceva mai multa bataie de cap?
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Mar 11, 2004 3:48 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
mugurel

Conectat la: 26 Feb 2003

MesajTrimis: Joi Mar 11, 2004 4:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E vorba probabil de filtrul Low Pass(brightness, cut off) adica trece jos...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
DJ DNA

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Joi Mar 11, 2004 6:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Se poate face si live pe Pioneer CDJ-100 sau 1000 , de exemplu .

Exista si procesoare care stiu sa faca acest efect dar ca sa iti raspund concret la intrebare , realizarea ( manuala , automata sau emulata ) se face prin variatia punctului de taiere a unui corector de ton parametric cu Q variabil .

Asa cum a spus si Mugurel , se mai folosesc in anumite situatii filtre trece sus sau jos si trece banda cu F si Q variabile . Atenuarea este de regula foarte mare de ordinul 24 - 36 dB .
Sus
mugurel

Conectat la: 26 Feb 2003

MesajTrimis: Joi Mar 11, 2004 7:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Acel filtru trece banda se mai cheama parca si resonance. De obicei filtrul resonance(care aduce un pic un un sunet de tip whaw cand se foloseste impreuna cu filtrul de low pass).
Sus
MiniDisc

MesajTrimis: Vin Mar 12, 2004 10:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

10x, sunt multumit de amanunte; din mixer nu se poate face efectul? Sau in coolEdit sau SoundForge?

Conectat la: 08 Mar 2004

MesajTrimis: Lun Aug 09, 2004 6:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca ai la indemana un pupitru cu efecte in timp real (asa cum de altfel sunt si cele de pe cdj-uri, obtinute pe cale digitala) se poate. Numark are cateva modele capabile, dar si alte firme. Nu stiu cat de util e un pupitru de acest gen atata timp cat cd-playerele pot face asta. Acum depinde de cat de tare vrei sa te "complici" in munca...Smile Cat despre softurile capabile de asa ceva, nu stiu sa-ti spun mai nimic. In munca de zi cu zi nu ma prea bat de ele. Bafta oricum....chiar daca e un topic mai vechi..Razz

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
DJ DNA

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Lun Aug 09, 2004 10:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu unul nu ma prea omor cu aceste efecte . Cind m-am lasat de meserie tocmai ce aparusera CDJ-500 + DJM-500 ( 1997 ) si am apucat sa lucrez un sezon . Trecerea la aceste scule a insemnat un mare pas inainte fata de batrinul Denon 2000 F cu care ma chinuiam cind mai ratam plecarea pe
bataie . Am incercat sa bag efecte de pe DJM dar la mine nu au prea prins si se cam uitau oamenii spre pupitru cind dadeam un pic de flanger sau alte alea .
Sus
ReLLaXX

Conectat la: 08 Mar 2004

MesajTrimis: Lun Aug 09, 2004 11:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Folosesc mult mai des corectiile de pe mixer (la pasaje mixate) decat efectele de pe playere. Uneori au si ele locul lor... Dar nu ma sinucid daca nu le am... Smile

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Catalin Matei

Conectat la: 25 Mar 2003

MesajTrimis: Joi Aug 19, 2004 1:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

minidisc

poti sa obtii rezultatul asta foarte usor daca folosesc si un sampler virtual, eventual cel din Reason, si experimentezi cu filtrele LPF sau HPF, jucindu-te doar la butoanele de Cut-Off si Resonance. Oricum, ma mira ca inca mai foloseste cineva efectul asta in ziua de azi. Mi se pare foarte passe mai ales ca toate samplerele si groove-box-urile il au la indemina de ani buni, de la seriile de copii de la Yamaha (DJX) pina la MC 909 sau RS 7000.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
MiniDisc

MesajTrimis: Lun Sep 13, 2004 4:12 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am gasit in cool edit pro 2.0 un EQ Dynamic care face chestia asta extrem de usor, si intr-o gramada de versiuni ca sa zic asa. Pai vad ca cei de la animal x l-au folosit, in multe piese de la atb se mai aude, si sa nu mai zic ca Dragostea DIn Tei a celor de la o-zone incepe chiar cu efectul asta pe voce.

multam de raspunsuri!

(PS: off topic: nu stiu de ce, dar nu-mi place muzica lor Sad )(nu din cuza efectului, oricum)

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum