FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
UNITRA-TONSIL ZgC 40-8-81, inlocuire difuzoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
johny69

Conectat la: 29 Mai 2009

MesajTrimis: Mie Iun 03, 2009 12:23 pm    Titlul subiectului: UNITRA-TONSIL ZgC 40-8-81, inlocuire difuzoare Raspunde cu citat (quote)

Posed, din 1988, o pereche de incinte acustice cu doua cai, de tip compact, UNITRA-TONSIL ZgC 40-8-81, la care cunosc urmatorii parametri: volum ~24 l, dimensiuni exterioare 26X22X46 cm, putere(muzicala/sinus) 50/40 W, impedanta 8 ohmi, banda de frecventa 55-20000 Hz/90 dB. Acestea aveau in componenta woofer de 8" si tweeter tip cupola. La ora actuala tweeterele sunt rebobinate iar difuzoarele de bas sunt irecuperabile. momentan nu posed fonduri suficiente pentru a-mi cumpara boxe noi si intentionez sa inlocuiesc, cel putin wooferele, la cele vechi. In acest sens as dori, daca se poate, sa-mi oferiti informatii de specialitate.
Teoretic as dori sa le inlocuiesc cu difuzoare de la PAudio, SAL, Beyma, stiu ca nu sunt ieftine dar sper sa merite efortul(oricum exista si o legatura sentimentala).
am gasit si difuzoare de la tonsil, dar parca............

va multumesc

PS am gasit un proiect de inlocuire cu YDD200LPP de la Ying Chung, dar nu stiu daca se merita........... teoretic as vrea sa imbunatatesc incintele, sa le aduc in secolul 21
atasez specificatiile actualului difuzor de bass
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Iun 03, 2009 12:23 pm    Titlul subiectului: Mitica

GDN2040.pdf
 Description:

Download
 Filename:  GDN2040.pdf
 Filesize:  288.41 KB
 Downloaded:  119 Time(s)

Sus
apanoiu

Conectat la: 17 Feb 2004

MesajTrimis: Mie Iun 03, 2009 1:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De banii pe care ii dai pe difuri poti sa iti cumperi niste boxe care sa sune binisor.
vezi ca vindea cineva niste Monitor Audio BR2, Magnat Monitor 220...
Bass-ul de la Magnat Monitor 220 mi s-a parut mai bun decat cel de la Unitra cu difurile originale reparate, filtre schimbate.
Te-as chema sa le asculti, numai ca le am puse pe spate si sunt prinse cu banda dublu adeziva de standuri(nu le vand).
Sus
24fret

Conectat la: 17 Mar 2008

MesajTrimis: Mie Iun 03, 2009 1:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu am Unitra 140 si am constatat ca bass-reflex-ul este proiectat gresit.
Daca astupi gaurile de bass-reflex boxele suna mult mai bine. De asemenea sistemul de filtre si difuzoare este de asa natura incat sunetul este cam neclar si amestecat fata de boxe facute de producatori mai seriosi. Luand asta in considerare s-ar putea sa nu merite efortul si investitiile.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
diy-audio

Conectat la: 25 Feb 2009

MesajTrimis: Mie Iun 03, 2009 4:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu recomand sa schimbi difuzoarele cu unele identice de la Tonsil - daca e posibil. poti sa iei legatura cu userul "marco polo" care este dealerul Tonsil in Romania si cu siguranta te poate ajuta.

multa bafta.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
johny69

MesajTrimis: Joi Iun 04, 2009 5:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

va multumesc
topic inchis
Sus
24fret

Conectat la: 17 Mar 2008

MesajTrimis: Joi Iun 04, 2009 8:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai nu zici si tu ce concluzie ai tras, ce ai facut, una alta? Poate vrem sa stim si noi.
Vii, iti faci treaba si comanzi inchiderea?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
johny69

MesajTrimis: Vin Iun 12, 2009 9:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

24fret a scris:
Pai nu zici si tu ce concluzie ai tras, ce ai facut, una alta? Poate vrem sa stim si noi.
Vii, iti faci treaba si comanzi inchiderea?

scuze ca nu am mai putut sa va spun ce am facut deoarece am fost plecat
probabil ca le voi inlocui cu originalele, cel putin cel de bass care inca se produce, iar tweeterul il voi inlocui cu un dif compatibil de la tonsil (GDWK 80/T) recomandate de userul "maco polo"
cu multumiri pt ajutorul acordat
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum