search      home
 
 

Capul de gama al celebrei serii Pascal de la Sony: SA-VE 835ED. Design excelent, pret bun insa cum suna? Cititi ca sa aflati verdictul nostru
pagina 1 | 2

Din fericire, faptul ca acest sistem e integrat si satelitii alesi pentru a functiona impreuna face ca imaginea lor stereo sa fie solida si precisa, iar zona in care ea ramane concentrata e suficient de larga incat sa permita auditia in conditii excelente pentru mai mult decat o singura persoana. Cel putin in incaperea noastra de auditie nu am simtit nevoia unei egalizari suplimentare a canalelor, dupa pozitionarea corecta a satelitilor si cele cateva tatonari in privinta pozitiei ideale pentru subwoofer.

Nivelul de redare este decent, insa trebuie sa va atragem atentia ca la volume mari, am observat o tendinta a subwooferului de a distorsiona iar sunetul satelitilor devine strident si obositor pentru ureche, desigur din cauza dominatiei de frecvente inalte.
Nu recomandam folosirea ansamblului intr-o incapere mare sau cu zgomot ambiental ridicat, pentru ca in ciuda imbunatatirilor acestui model, este evident ca toata seria Pascal se simte mult mai bine la un volum mediu. Reproducerea coloanelor sonore de la filme este impresionanta (cu un minus pentru voce, asa cum spuneam si mai sus), iar gama subwooferului face ca efectele sonore LFE sa le resimti intr-un mod placut, chiar daca nu atat de "cutremurator" ca la alte sisteme comparabile.
De asemenea, ne-a placut raspunsul boxelor la suita de sample-uri de muzica pop, avand dinamica suficienta si chiar punand in evidenta uneori problemele de mixaj si masterizare in zonele de frecvente inalte. Nu putem fi la fel de entuziasmati de comportarea lor in testele de muzica clasica, unde prezenta si dimensiunea imaginii sonore proiectate a orchestrei simfonice nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor noastre, transformand o inregistrare spectaculoasa in una mult prea modesta.

In privinta usurintei de folosire, satelitii au terminale de intrare standard clip, iar subwoofer-ul activ are o intrare RCA/phono, precum si o iesire RCA/phono pentru adaugarea unui subwoofer secundar. Controlul de volum este suficient de precis, exista si un switch pentru faza iar sistemul automat de stand-by si pornire la detectarea unui semnal audio la intrare functioneaza prompt si eficient (dar se poate si dezactiva daca nu este dorit). Nivelul de bass se poate regla dintr-un switch intre modurile "Movie" (care il face mai pronuntat) si "Music" (care il aduce la un nivel mai rezonabil).

Upgrade-ul sistemului este posibil fara probleme la 6.1 prin achizitionarea unui satelit suplimentar care se vinde separat cu codul SSV831, permitand astfel aducerea la zi a unui setup de home theater de ultima ora compatibil Dolby Digital EX&co. Cablurile incluse sunt suficiente pentru o auditie de calitate, nefiind in opinia noastra nevoie de un set suplimentar. De asemenea, grilele satelitilor sunt detasabile si se pot alege intre variante de culori argintii si albastru irizat. Toti satelitii sunt ecranati magnetic desigur si nu au cauzat probleme si interferente la asezarea langa un televizor.

Dimensiunile satelitilor sunt comparabile cu o caseta VHS ceva mai groasa (desi cantaresc 1.3 kg fiecare), ceea ce ii face sa para un pic cam mici si stingheri asezati intr-o incapere dotata cu un televizor cu diagonala mare, mai ales daca doriti sa-i montati pe stand-urile de podea. Subwoofer-ul este semnificativ mai mare, insa nu intr-atat incat sa devina greu de ascuns discret intr-o parte a camerei (insa cu atentie la imaginea stereo totala, care e influentata de pozitionarea acestuia).

Verdictul nostru: Sistemul SA-VE 835ED arata foarte elegant si este ieftin pentru clasa din care face parte, insa care nu este la fel de impresionant si din punctul de vedere al sunetului. Pentru spatii de auditie mici si dedicate numai pentru Home Theater este o alegere buna, insa pentru altceva va recomandam sa cautati alternative.

 

Articole - Revista - Teste - Dictionar - Linkuri - Forum - Contact