FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
AKAI 630 D
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
walker666

Conectat la: 22 Oct 2005

MesajTrimis: Joi Mar 02, 2006 9:43 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am incercat si eu link-ul...si culmea...la mine functioneaza...simpatic clip-ul Laughing boxele ONKYO ...ce model erau Question
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Mar 02, 2006 9:43 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Joi Mar 02, 2006 12:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

walker666 a scris:
boxele ONKYO ...ce model erau Question
Nu stiu. Boxele mai sīnt īnca īn Second Hand īn oferta. Le-am vazut ieri acolo. Ce este interesant ca seamana perfect cu niste boxe Technics care le am si acum īn locuintza din Reschitza.
Cīnd mai trec pe la magazin si daca mai sīnt, am sa ma uit mai atent pe ele, īmi notez si-tzi spun.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
VTP

Conectat la: 01 Aug 2005

MesajTrimis: Joi Mar 02, 2006 9:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ MOMOLO

In concluzie, in urma verificatilor, testelor si auditiilor, consideri ca investitia este buna?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Vin Mar 03, 2006 12:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

VTP, in concluzie, in urma testelor, desfacerii si studierii maruntaielor, autopsiei, ungerii, reglajelor refacute (caz in care se poate simtzii ce ii poate siliciul), auditiei in fel si chip, etc, pot concluziona ca investitia este nu buna ci EXCELENTA! Very Happy

Sunt foarte surprins de performantele aparatului, cu mult peste asteptari.
Am comparat nu numai tape/source ci si direct prin amplif tape si cdplayerul sursa semnal sau pickup'ul respectiv; daca e banda in stare buna diferenta dintre ce intra si ce iese este foarte mica spre 0 in cazul unei benzi bune....si ar mai fi ceva! - aici pe forum mai demult, un coleg de-al nostru, IR Babuin a zis ca pe banda se aude "mai bine"! Eu la vremea aia am privit foarte critic acea afirmatie si m-am mirat cum de un om care are o tona de super-scule la dispozitie, care a ascultat mai multe decat majoritatea de aici, ar putea emite asa o "aberatie"?!.....acum mi-am dat seama ca are dreptate! Este vorba de comparatia dintre un cdplayer pe direct si aceeasi informatie sonora trasa pe o banda buna.
Fara indoiala ca vor fi destui care vor lua in zeflemea aceasta afirmatie pentru ca, LOGIC!, cum poate un semnal inregistrat sa iasa mai bun?!!!....Problema este ca in modul cel mai tehnic si logic NU are cum inregistrarea sa fie mai buna ca originalul; cel mult la fel insa si asta e imposibil; se produc pierderi si cam toata lumea de aici cunoaste natura acelor pierderi (cei informati). Fenomenul care se petrece este de eliminare acelei parti din sunetul digital care ne streseaza, ne enerveaza, care suna ne-natural; inregistrarea pe banda face sunetul mult mai spre natura desi sunt pierderi mici; ceea ce am constatat la GX 630D (in foarte buna stare tehnica) este ca nici macar acele pierderi nu sunt mari, chiar greu de perceput pe o banda veche, uzata, de la Maxell. Ma gandesc cum ar putea functiona cu o banda noua si de calitate trasa prima oara?!!!

Orice povestire e doar o...povestire. In realitate se pare ca magul suna SUPERB!
Ceea ce imi place la modelul asta e ca nu prea "intzeapa"...de parca nu ar fi GX?! Eu cunosteam pe vremuri modelele de dupa 1980, care probabil sunt ceva mai agresive in sunet. Asta e facut in 1978..79 si este mai pe "calapodul" anilor '70 cand inca sculele pe lampi nu disparusera o data cu acel sound cald caracteristic si gusturile consumatorilor si proiectantilor; dupa 1980 a venit puternic "moda" soundului mai "tranzistorizat" mai "japonezarit" cum numim noi, unii pe aici.

Defapt concluzia m-a suprins si pe mine fiind oarecum sceptic la inceput; mi-a trebuit un pic de timp sa-l desfac, sa-l studiez, am avut si schemele precum si aparatele si metodele mele de reglaj a unui tape recorder pe care le-am pastrat si care sunt rezultatul a unor ani de pasiune in domeniu si multa munca.

...Probabil ca daca nu aveam si benzi bune ci doar orwo vechi nu mai eram asa incantat! Very Happy Deci, nu uitati, banda e si ea importanta!

Pe mine ma puteti inscrie in "clubul analog" deja! Very Happy Pentru digital imi pastrez doar bunavointa ca la un pretz decent sa ne ofere si ceva...muzica pana la urma! Laughing

....De la o vreme mi s-a cam taiat cheful de a cumpara CD'uri....realmente! Confused Vinilul ramane "regele", fara indoiala. Insa cei care au insa vreo 15..100 mii de euro de dat pe scule de muzica ma pot contrazice! Very Happy
Sus
EinarN

MesajTrimis: Vin Mar 03, 2006 1:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De la Tubul de grafit a lui Edisson pīna la stick-ul MP3 au venit si tot asa sau dus fel de fel de aparate si tehnici de stocare si redare a sunetului.

Banda magnetica si vinilul nu vor muri niciodata. Astea doua au scris istorie si īntr-o buna zi.................... vor reveni, chiar daca au conexiuni USB, si nu v-a mai dura mult. PickUp'ul cu USB exista de ja pe piatza. Acum este rīndul magnetofonului. Numaratoarea inversa a īnceput.
Sus
VTP

MesajTrimis: Vin Mar 03, 2006 11:51 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ Momolo,
Am constatat pe un alt 630D ca nivelul de inregistrare pe care e reglat e mic.
Am avut multe benzi ORWO, trase pe TEAC 3000D care, rulate pe 630D tineau acele VU-metrelor la capat. Acum, TEAC-ul avea reglaj curent premagnetizare, iar 630D-ul era neumblat, reglat de fabrica ptr. benzi blegi, se pare. Deci e loc si de mai bine.
Cat despre ORWO, din cate stiu erau facute in prima fabrica din lume in domeniu. Din sutele pe care le-am avut, nu am avut probleme de lipire a spirelor la stocare si nici de desprindere a stratului ca la BASF, AMPEX, SCOTCH.
Cred ca daca optimizezi reglajele poti avea rezultate mai bune decat crezi si un raport S/Z excelent fata de reglajul initial. Am vazut asta si pe alte tipuri de Akai mai vechi. SUCCES!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
EinarN

MesajTrimis: Vin Mar 03, 2006 12:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ VTP

ORWO este de fapt AGFA. Daca setezi pe AGFA, ORWO merge Perfect. Despre istoria ORWO si de ce ORWO este AGFA am scris la nostalgii.

Totusi nu se poate compara cu MAXELL.

Din cauza liniilor de productzie proasta rata de "drop out" la ORWO este mult mai mare. Pe 19 nu se prea simte dar pe 9,5 este dezastru. Drop Out'ul apare din cauza stratului de magnetita care nu are o grosime uniforma pe purtatorul de poliester. Acesta oscileaza ca niste valuri. Magaria asta apare le OWO de cīnd rusii le-au "schutit" maschinile de productzie originale AGFA si le-au carat la TENTO - MOSCOVA īnlocuindu-le cu niste jeguri rusesti. Singurele benzi ORWO de cea mai buna calitate existente la ora actuala sīnt Tip LN 122 produse īntr-e 1976 si 1980. Restul potzi sa l-e uiti.
Sus
VTP

MesajTrimis: Vin Mar 03, 2006 12:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Stiu ca e AGFA la origine, dar Dresda a ramas acolo si dupa razboi.
Daca rusii "au imprumutat" masinile de ce dracu banda lor era asa de "buna"? In plus, foloseau aracet expirat la lipirea stratului magnetic!
Am avut multe benzi dinainte de '80. Ai dreptate! Era f.buna banda Triple Play ( f.subtire), dar aparea efectul de supracopiere, intre straturi.
Sus
EinarN

MesajTrimis: Vin Mar 03, 2006 2:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ORWO nu era īn DRESDA ci īn WOLLFEN. Sucursala din DREZDA s-a deschis dupa 1989, dupa unificare si s-a īnchis ulterior la mai putzin de un an. Ce au facut rusii nu stiu. Banda TRIPLE PLAY nu este LN 122 ci Tip 133 de cea mai proasta calitate. LN 122 este DOUBLE PLAY - LOW NOISE.
Sus
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Vin Mar 03, 2006 4:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

VTP, am scris si mai sus ca l-am reglat de sambata trecuta! Am beneficiat si de schemele originale.
Ceea ce spui ma face sa cred ca probabil l-am gasit "spre" starea lui originala cu reglajele. Ce am constatat?:
- redarea era reglata cu aprox. +7dB mai tare ca (un fel de) standart; aveam o banda test facuta acum 20 de ani si...supriza!, semnalul notat ca -3dB dadea acele peste cap si livra semnal peste nivelul standart de 0 VU la iesire akai; defapt deja constatasem ca vechile benzi aveau un semnal foarte puternic pe akai; deci reda mult mai tare. Asta ducea la o inregistrare cu un nivel mult mai mic pe alte maguri.....precum si o redare prea puternica a ceea ce era tras pe alte maguri.
Cand am tras nivelul de redare jos a trebuit luat de la capat tot reglajul de REC. Insa l-am scos pana la urma; a fost mai dificil si cu mai multe pierderi decat initial deoarece, logic, trageam cu un semnal mult mai mare! Initial pana si banda orwo era acceptabila. Ulterior s-a vazut diferenta mare de clasa intre orwo si maxell sau philips-tape.
Rezultatul a fost peste asteptari insa banda e foarte importanta.

Dintre ce orwo am, doar cele produse dupa 1989 sunt cazute dramatic; nu mai stiu care sunt alea? deoarece le-am amestecat pe alte role si cutii...asa ca aflu cand le derulez si se fac confetti! Banda cheleste si curge iar mizeria pe care o face este teribila! In schimb alte benzi orwo sunt perfect conservate si nici macar nu murdaresc capetele. Pentru a trage mai bine pe acestea trebuie alt reglaj de BIAS insa acesta e facut pe condensatori variabili din pacate; altfel scoteam niste potentiometre afara, macar pe spatele cutiei.

NoName, boxele alea nu sunt la subiect; poate alt topic insa treaba e deja veche; eu am scris atunci la subiectul legat de HiFi Arena si niciodata nu m-am legat de aspect care nici nu m-a interesat! Nu m-a deranjat aspectul deloc insa nu pot sa nu fac comparatia cu niste mici boxulitze USHER (din standul unor expozanti de acolo) date cu lac de pian negru care si sunau binisor la marimea lor, aspectul fiind bestial iar pretul unei perechi era de ....220 euro (pret final)!...
Sus
DNA

Conectat la: 22 Noi 2005

MesajTrimis: Vin Mar 03, 2006 8:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din ce tin eu minte, inaltele agresive de magnetofon Akai erau prezente cind se inregistra in 0 ... +3dB. Vu-metrul analogic indica foarte bine valoarea medie a semnalului dar cam pacalea . Stiu ca 90% din posesorii de Akai aveau prostul obicei sa inregistreze foarte tare ( fara a tine cont de ledul de Peak ). Din cauza aceasta se facea un fel de compresie a virfurilor si apareau usoare distorsiuni. Partea amuzanta este ca acele distorsiuni sunau intr-un fel anume si dadeau senzatia ca inaltele sint mai tari decit intra.

Si eu am facut chestia asta mai multi ani dar odata cu inaintarea in virsta am incercat sa obtin diferente cit mai mici intre sursa si monitor.
Cel mai bun sunet obtinut de mine pe banda BASF ( chiar si pe anumite modele ORWO ) a fost cind inregistram in domeniul -10dB .... -3dB. Zgomotul ( la redare ) era mai prezent decit la o inregistrare facuta in forta, dar sound-ul era mult mai bun.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Vin Mar 03, 2006 9:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

DNA, la GX 630 nu exista LED de peak iar VUmetrele sunt lente; imi par ca unele standart profesionale cum am mai vazut prin aparatura profy, pe la mixere si TASCAM'uri.
Imi dau seama ca asta e destul de diferit de ceea ce am avut si folosit, auzit, vazut in anii '80, adica modelele GX4000D, 625, 636 si 747 versiunea cu VU analogice si DBX (cea cu VU pe LED'uri e fara DBX).
Diferit in sensul ca este mai putin intzepat in general, atat redare cat si rec. Imi pare ca rusii au copiat exact aceste VUmetre de la GX 630...ca prea seamana.
Fiind lente fac o medie mai buna asa cum am vazut la multe mixere profy.
In schimb 625,636 si 747 dar si 4000 ai VU nervoase si foarte nervoase; cu alea trebuie sa te obisnuiesti deoarece arata mai mult peak'urile si astfel ai tendinta sa tragi mai incet. Stiu bine despre ce vorbesti deoarece exact asta era si impresia mea; ba chiar le explicam la unii care trageau muzica pe bani sa nu mai pluseze atat in rosu...mai ales cand trageau pentru mine! Eram chiar insistent insa cu unii degeaba! Tot in rosu bagau la greu ca asa le placea. Pe vremea aia nimeni nu se baga in reglajele unui mag care costa cat o masina sau apartament/garsoniera. Era un soi de teama si "respect" asa ca alea erau reglate corect...mai putin pe orwo care necesita niste reglaje diferite fiind proasta (dar cum zice si EinarN, o banda foarte rezistenta pana si-au bagat picioarele in productie).
Eu inca sunt un pic nelamurit deoarece banda mea de test nu mai tin minte pe ce am facut-o; daca mi-ar face cineva o inregistrare pe alt akai neumblat la reglaje mi-as da sema cat ar trebui sa fie nivelul la redare si apoi e simplu, il fac si pe rec....inse ce akai neumblat la reglaje mai gasesc acum?!

Sa sti ca oricat am tras de reglaje nu prea am dat de distosiuni mari; la un moment dat nu mai poti plusa deoarece pica cu totul si intra in oscilatie insa nu prea am dat de distorsiuni cat e plaja de reglaj ceea ce e de bine!
Cred totusi ca modele de dupa '80 au fost facute un pic mai agresive in sunet. O sa fac o comparatie o data cu magul GX636 al lui Doru, cand vom avea timp.
Sus
stormglass

Conectat la: 14 Noi 2004

MesajTrimis: Mar Mar 14, 2006 7:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pot sa-ti trag eu o banda test pe un Akai GX747dbx la care nu a fost facuta nici o interventie. Problema e ca nu sunt din Bucuresti...
Sus
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004

MesajTrimis: Mar Mar 14, 2006 8:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

stormglass a scris:
Pot sa-ti trag eu o banda test pe un Akai GX747dbx la care nu a fost facuta nici o interventie. Problema e ca nu sunt din Bucuresti...

M-ar interesa si pe mine! Platesc eu tot deranjul cu transportul, eventual, daca nu va deranjaza, dau o fuga pana la Iasi!

stormglass

Conectat la: 14 Noi 2004

MesajTrimis: Mar Mar 14, 2006 8:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu e nici un deranj. Va astept cu placere.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
Pagina 4 din 6

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum