FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Inregistrare surse audio (LP, benzi vechi) cu DVD recorder

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
luciandragan

Conectat la: 23 Mar 2006

MesajTrimis: Joi Mar 23, 2006 3:45 pm    Titlul subiectului: Inregistrare surse audio (LP, benzi vechi) cu DVD recorder Raspunde cu citat (quote)

Va salut,

As vrea sa inregistrez melodii vechi de pe discuri LP, benzi vechi, pe CD-uri (DVD-uri). Acum 5 ani mai erau de cumparat CD record-ere dar acum exista numai DVD recorder-e.
As putea folosi un DVD recorder ? A incercat cineva ? Ar mai fi posibil cu calculatorul, dar vreau o solutie dedicata, nu-mi place imixtiunea calculatorului in HiFi

Bineinteles ca pentru discuri LP am un amplificator AKAI cu intrare doza magnetica inclusiv corectie RIAA.

Cu multumiri pentru ajutor si idee,

Lucian
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Mar 23, 2006 3:45 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
vladtm

Conectat la: 05 Feb 2006

MesajTrimis: Joi Mar 23, 2006 6:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai cam asa ti-ar trebui,da nici compu nu e rau,daca e bun "arzatorul" ... un Plextor bun face treaba la 4x ...

PS: am vazut odata o jucarie deasta TASCAM ... lol,trebuia sa o fur Laughing Laughing ...ma gandesk ca asa ceva costa cam mult..plus ca ...compu face treaba ...poate nu chiar asa de bine,sa sa fim serioshi...pe asa ceva n-are rost sa te chinui daca nu ai si blank-uri serioase...

CC

Conectat la: 25 Aug 2004

MesajTrimis: Joi Mar 23, 2006 6:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Unde ai vazut Tascamul Shocked in Tm Question
luleashca

Conectat la: 10 Mar 2006

MesajTrimis: Joi Mar 23, 2006 7:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

problema cu calculatorul in HI-FI este delicata si poate fi indelung dezbatuta. pentru ceea ce doresti tu, va trebui sa imparti procesul in doua: conversia analog la digital si apoi prelucrarea digitala. parerea mea este ca cea mai mare importantza trebuie sa o acorzi conversiei, si intradevar o scula dedicata (cd-recorder) se poate achita bine de treaba asta, dar si o placa de sunet extrem de buna poate fi luata in consideratie... de ce ai nevoie apoi de prelucrare (care chiar facuta pe calculator nu afecteaza definitia HI-FI) pt ca indiferent de cit de bun e ansamblul tau pick-up - bratz - doza - disc, sigur vei avea mai mult sau mai putin zgomot pe care il poti scoate prin prelucrare (in detrimentul calitatii fireste, pt ca va trebui sa folosesti anumite artificii).
In alta ordine de idei, desi spui ca ai un AKAI iti recomand un preamplificator dedicat pt doza (uite unul aici ca sa-ti faci idee, nu stiu cit de bun este:http://aoy.ro/customer/product.php?productid=18649&cat=450&page=1&PHPSESSID=8dcdd393fa8f1d4996f11f9aad725ae4 - are pe spate selectorul MM/MC si RCA-urile). Sigur sint si altele, fatza de cel integrat in ampliful tau au avantajul de a fi complet ecranate (sursa e separata) si de a fi...dedicate Smile
Eu fac de obicei un brut cu conversia analog/digitala (prin pc pt ca nu am recorder dedicat) pe care-l pastrez pt conservarea lp-ului si apoi il prelucrez (la nivel de amator pasionat) incercind sa scod din zgomot cit mai mult posibil fara a reduce substantial din calitate etc, uneori reusesc alteori nu, dupa care pun totul pe un cd-audio ars pe pc la 4x (ca nu merge writerul mai jos)
Sus
vladtm

Conectat la: 05 Feb 2006

MesajTrimis: Joi Mar 23, 2006 8:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CC a scris:
Unde ai vazut Tascamul Shocked in Tm Question

Da,TASCAM,da nu writer deasta,vorbeam de playerele TASCAM in general...Deck-uri precum Tascam 122MkIII ...CD -Tascam CD-601mkII,da is si writere prin studio (n-am atins cu privirea)...cat despre comp...momentan nu vad alta varianta...adica ...cam cat e un writer dedicat...BUN.... Laughing Laughing

Dinasta a avut cineva ? (am atins unu Razz)

EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Vin Mar 24, 2006 10:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu fac treaba asta cu compu. daca e cazul. Ca "pleaschca" de sunet am una de 39 (N)EURO(ni) de la TRUST dar asta în afara ca da calitate de la buna pîna la foarte buna ( @ vladtm, ai avut ocazia de auditzie grabing de pe banda de la mine), "pleaschca" asta de sunet are intrare ODT optica si clich-uri trase-n aur.
Deci una buna la pretzul asta.
Normal ar fi costat peste 100 EURO dar magazinul avea o actziune de reduceri din cauza falimentului.
Astfel am avut ocazia s-o iau la pretz de "dumping". OK. Destul cu lauda. Cu alte recordere analog ---> digital n-am experientza si nici nu stiu cum ar functziona asa ceva fara o stocare intermediara pe un hard. Viteza unui CD recorder, posibiltatea primirii unui semnal este de sute de ori mai mare fatza de ceea ce da o sursa analoga.
CRED co înregistrare directa pas cu pas de pe o banda, vinil sau orice sursa analoga direct pe disc digital fara stocare intermediara pe un HDD unde are loc conversia este imposibila. Ma las însa contrazis ca nu am experientza.

Daca tragi de pe vinil pe PC ar fi recomandabil sa intercalezi un filtru dinamic care sa-tzi scoata eventualele pîcanituri de pe disc. Daca ai ocazia fa-tzi rost de un PickUp cu racord USB. Exista în comertz cu softul necesar cu tot la 155 EURO.

De pe banda daca ai benzi trase impecabil de calitate e ocei un racord direct cu un program de direct grabing. Daca dinamica lasa de dorit, ar fi recomandabil sa intercalezi un procesor de sunet cu care sa ridici dinamica. Eu folosesc un DSP de la TECHNICS.

Ce CD-Recorder (Burner) ai în PC nu prea conteza. Asta are un mare rol doar atunci cînt folosesti viteza mare de "ardere" unde ai "drop out'uri" cît mai putzine. La recorderele ieftine ai riscul de multe "drop out'uri" deci calitate proasta.

Este însa de recomandat, cînd tragi CD-uri de muzica indiferent daca sînt date audio (wav) sau mp3 sa folosesti o viteza cît mai mica posibila indiferent de capacitatea recorderului sau al discului. Astfel ai o calitate cît mai buna, o ardere cît mai perfecta. Mi-e m-i s-a întîmplat ca anumite CD-Playere nu sînt capabile sa citeasca discuri trase pe viteze mari deoarece au nevoie de discuri arse mai profund. La viteze mari, "flash-urile2 de ardere sînt foarte mici. Acestea nu reuschesc sa transmita în mod suficient informatziile discului la ochiul de citire laser de productzie mai vechie, mai rudimentara.

Eu am în rabla mea de PC un burner de la ACER luat cu 29 EURO si CD'urile arse pe el merg pe orice scula, egal ca-i player de maschina, DVD, CD Player vechi de 15 ani sau naiba mai stie ce hardughie High- End sau walkman disc dar eu trag (ard) pe cel Mult normal x 4 Speed cu toate ca pot si x 52. Ca soft folosesc NERO EXPRESS.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
nicumur
Vizitator

MesajTrimis: Sam Mar 25, 2006 12:42 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Un cd-writer dedicat (nu de calculator) trage perfect "on the fly", fara nici un fel de buffer sau HDD...
Eu am facut proba si stiu ce vorbesc, si de pe analog si de pe digital...
Singura problema apara daca pauzele dintre melodii nu sunt exact de 2 secunde, daca sunt mai mici, recorderul nu stie sa intercaleze pauza, si va trage un fisier mare (cu pauze intre melodii), dar un singur fisier, facand imposibila practic deplasarea de la o melodie la alta...

In schimb, exista posibilitatea introducerii de pauze intre melodii manual...
Dureaza mai mult si este enervant, dar, repet - acest fenomen sa-a intamplat doar la cd-urile care nu aveau pauza de minim 2 secunde intre melodii.
Sus
EinarN

MesajTrimis: Sam Mar 25, 2006 1:54 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ nicumur

Eu n-am încercat ca n-am fost curios dar acum m-ai facut tu curios.
Ce writer ai folosit sau potzi recomanda?
Sus
nicumur
Vizitator

MesajTrimis: Sam Mar 25, 2006 2:50 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am folosit un CD-Writer Teac RW-H500.

Ultima modificare efectuata de catre nicumur la Sam Mar 25, 2006 7:06 pm, modificat de 1 data in total
Sus
EinarN

MesajTrimis: Sam Mar 25, 2006 9:31 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am scormonit putzin la ebay dupa Teac rh-h500 dar..........nimic.
Mai sti si altele ce mi-ai putea recomanda?
Sus
BV

Conectat la: 14 Sep 2005

MesajTrimis: Sam Mar 25, 2006 10:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vă spun cum procedez eu. Indiferent de sursă - magnetofon, pick – up, casetofon – folosesc calculatorul. Am mai multe placi de sunet și n-am observat mari diferențe la înregistrare (Creative Sound Blaster Live 4.0, 5.1, Audigy 2, 2 ZS, M - AUDIO 24/96) pe care, evident, le-am interschimbat, experimental. Acum merg pe Audigy 2 ZS din cauză că îmi rezolvă și alte nevoi legate strict de calculator. Între sursă și calculator am intercalat un DNL căruia îi pot reduce semnalul la intrare și îi pot amplifica semnalul la ieșire. Este uneori nevoie să atac placa de bază cu un semnal mai puternic, dacă l-am redus pe cel de intrare în DNL. Uneori intercalez și un EQ Vermona profesional. Trag tot discul sau banda în HDD, ca wave, folosind Sound Forge 6.0. Evident că toate melodiile formează un wave uriaș. După ce am terminat partea asta trec la prelucrare. Intru în wave și extrag pe rând fiecare melodie, pe care o mai prelucrez cu Sound Forge (are multe posibilități de dinamică, scoatere de zgomot, EQ etc.) și le așez în ordine. Fac un CD , de probă, cu Nero 6.6018, și-l ascult la căști Audio Technica M40fs, conectate la un Sony CDP – 715. Asta am, asta folosesc. Dacă nu-mi place mai retușez; de obicei la dinamică. E de lucru.

Ultima modificare efectuata de catre BV la Dum Mar 26, 2006 12:19 pm, modificat de 1 data in total
Sus
AdWiser

Conectat la: 15 Ian 2004

MesajTrimis: Sam Mar 25, 2006 12:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

incep sa ma plictiseasca big time aberatiile vodoo si mambo-jambo despre calculator.
calculatorul este dupa chipul si asemanarea omului. cine vrea calitate o obtine cu putina atentie si cu calculatorul. o placa audio externa BUNA este ~10 milioane de lei.

EinarN

MesajTrimis: Sam Mar 25, 2006 2:56 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

AdWiser a scris:
o placa audio externa BUNA este ~10 milioane de lei.
De ce EXTERNA?
Chiar daca au una on board, o deconectezi si bagi o PCI.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum