Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
cristimm
Conectat la: 15 Mar 2005 Mesaje: 1110 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 8:33 am Titlul subiectului: Sa definim termenul "vintage" |
|
|
Pentru a nu se crea confuzii si fiecare user sa stie daca e cazul sa posteze aici sau la Stereophile de exemplu propun sa definim exact ce inseamna "vintage": o scula de 5 ani, una de 10 ani, una de 40 ani?
Eu propun sa consideram similar cu domeniul auto, unde "masina de epoca" inseamna o masina mai veche de 30 ani.
Astept pareri. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 8:33 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
mselescu

Conectat la: 04 Aug 2004 Mesaje: 1988 Locatie: Baia Mare
|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 8:57 am Titlul subiectului: |
|
|
Dupa parerea mea o scula poate intra in categoria vintage daca are 20 de ani de la data fabricatiei.
La acest subiect, Vintage, putem discuta si de tehnica vintage?
De exemplu:un amplificator cu lampi(dupa parerea mea tehnica vintage) dar produs sa zicem in anii 2000, poate fi prezentat, analizat si discutat la aceasta sectiune? _________________ A invata de la cei cu experienta poate fi un cistig dar niciodata o rusine !!! |
|
Sus |
|
|
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004 Mesaje: 1881 Locatie: 23.06.2006-stadion Lia Manoliu
|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 9:38 am Titlul subiectului: |
|
|
Vintage audio: scule analogice si digitale fabricate inainte de 1990. _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
EinarN
Conectat la: 26 Dec 2005 Mesaje: 2045 Locatie: Duisburg
|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 9:48 am Titlul subiectului: |
|
|
@ cristimm
Asta cam așa este.
Ce s-a fabricat acum 30 de ani de ex. ?
PickUp-uri, Magnetofoane și au aparut primele casetofoane.
Să n-e oprim aici ? Nu știu.
S-ar putea integra tot ce este analog și nu se mai fabrică. Îcepînd cu gramafonul cu pîlnie tras la manivelă a lui bunica pîna la combina de Electronica Industrială din anii 80.
Aparatura rară care nu se mai gasesște în comerț.
Se exclud jucariile digitale chiar dacă unele nu se mai produc sau se produc într-un numar deosebit de mic cum este cazul MiniDisc-ului.
@ MLGore
Dacă bagi digitalele dinainte de 90 iarăși sîntem la ghiveciul arhicunoscut, excluzînd faptul ca peste tot cînd este vorba de VINTAGE se discută de aparatură 99% analogă. Vintage este ceva ce nu mai există în comerț și nu se mai fabrică. Digitalele din 90 se găsesc engro pe piață și se fabrică încă.
Ultima modificare efectuata de catre EinarN la Mie Apr 12, 2006 9:51 am, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
usernamex

Conectat la: 03 Dec 2005 Mesaje: 932 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 9:51 am Titlul subiectului: . |
|
|
....din cate vad eu, definitia a fost deja aleasa:
"Strămoșii digitalului, relicve analoge audio în ziua de azi"
Nici semantic nu e corect, nici romaneste nu prea suna... pacat! |
|
Sus |
|
|
MLGore

|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 9:52 am Titlul subiectului: |
|
|
De ce sa excluzi digitalul de la vintage? CD-playere se fac din 1982, in plina era analogica. _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 9:54 am Titlul subiectului: Re: . |
|
|
usernamex a scris: | .....Nici semantic nu e corect, nici romaneste nu prea suna... pacat! | În ce sens?
Dacă stai bine să te gîndești.........: Ar exista digi din ziua de azi fară experiența trecutului ?
MLGore a scris: | De ce sa excluzi digitalul de la vintage? CD-playere se fac din 1982, in plina era analogica. | Pentru că se mai fabrică și în ziua de azi. Exact așa cum nu poți integra nici PickUp-urile moderne de DJ cu cuplaj USB. |
|
Sus |
|
|
MLGore

|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 10:01 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca ne luam dupa faptul ca se mai fabrica si in ziua de azi atunci nu scriem decat de gramofoane, fonografe si alte trompete. Si maguri se mai fabrica, si casetofoane. |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 10:09 am Titlul subiectului: |
|
|
MLGore a scris: | Daca ne luam dupa faptul ca se mai fabrica si in ziua de azi atunci nu scriem decat de gramofoane, fonografe si alte trompete. Si maguri se mai fabrica, si casetofoane. | Maguri mai puțin. Este doar un producător. orientează-te și tu ce se discută la vintage în alte forumuri.
Apropo:
- Ce zici de un chiestionar cu vot ?
Dechide unul și propune în polurile de vot să vedem ce iese. |
|
Sus |
|
|
MLGore

|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 10:10 am Titlul subiectului: |
|
|
OK. _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
luleashca
Conectat la: 10 Mar 2006 Mesaje: 502 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 1:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu as fi de parere sa "confundam" in acest caz vintage cu analog 100%. cred ca in felul asta punem mai mult suflet, pasiune si nostalgii in subiect. Intradevar sint si cd-playere si poate si alte scule digitale mai vechi de 20 de ani, dar eu cred ca abordarea aici mai mult din prisma puritatzii vechi a sunetului pierduta undeva in goana metalic-digitala ar fi mai nimerita aici |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 1:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
In alte tari, Vintage desemneaza scule mai vechi de 20 de ani, in proportie covarsitoare analogice (digitalul, chiar si mai vechi de 20 de ani nu intra in aceasta definitie decat cu exceptii notabile), si care-si pastreaza intacte caracteristicile si performantele in ciuda zecilor de ani de functionare.
Mai este comun si termenul de rare vintage, cu scule HI-FI cu adevarat rare si cu o valoare de cumparare pe masura, scule facute in serii mici, etc.
Concluzionand, pot intra aici si gramofoane, radiouri cu galena, casetofoane, magnetofoane si restul aparatelor denumite generic HI-FI.
De fapt, in limba engleza termenul este asimilat productiei si imbutelierii vinurilor  |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Mie Apr 12, 2006 5:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
@ nicumur
Asa este
luleashca a scris: | eu as fi de parere sa "confundam" in acest caz vintage cu analog 100%. cred ca in felul asta punem mai mult suflet, pasiune si nostalgii in subiect. | Corect Citat: | Intradevar sint si cd-playere si poate si alte scule digitale mai vechi de 20 de ani, dar eu cred ca abordarea aici mai mult din prisma puritatzii vechi a sunetului pierduta undeva in goana metalic-digitala ar fi mai nimerita aici | Daca mai bagi și asta, ai aici în scurt timp o veritabilă VARZA digi-analogă asa cum a fost înainte de crearea categoriei VINTAGE în sectorul Stereofile.
Dacă iese o astfel de "varză" dispare rolul și rostul categoriei. |
|
Sus |
|
|
|