Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
EinarN
Conectat la: 26 Dec 2005 Mesaje: 2045 Locatie: Duisburg
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 1:23 pm Titlul subiectului: Curäțirea rolelor de metal de etichete și mizerie |
|
|
Cum spune și titlul iată cîteva precizări:
Daca ai role cu etichete care nu se iau jos, demontează cele 3 șuruburi de pe inelul nab ca să ai separate parțile de metal si dă-i pe etichetă cu SONAX motor cleaner care se foloseste în sectorul auto pt. curăt motorul.
Ăsta dă jos toată mizerea de etichete sau măzgălituri după care speli părtile laterale cu apă si săpun.
Daca rolele sînt îngălbenite de nicotină sau amprente de la mîini murdare foloseste SPRAY DE CURĂȚAT CUPTOARE de ARAGAZ. Nu stiu dacă se găseste în RO. Este SPUMĂ care se aplică pe rola uscată, lasi 10 minute si speli toată mizeria ulterior cu apă.
Trebuie însă sa ai grijă dacă rolele sîn marcate de producător (cum sînt MAXELL-urile) să nu se deterioreze scrisul original.
Uite aici niste exemple:
ROLĂ MIZERABILĂ
Aplicarea sprayului spumă de curățat cuptoare
10 Minute timp de reactie de curătare INCLUSIV
REZULTATUL CURĂȚIRII:
Metoda asta o poti aplica si la fețele de aluminiu ale magului dar AI GRIJĂ să nu denaturezi marcajele scrise.
Așa arată sprayul folosit de mine:
Dacă pe role este clei de etichete si alte mizerii care nu se iau cu sprayul de cuptoare, iată DEMO cu SONAX de degresat si curăt motoare AUTO:
Rolă Mizerabilă dată cu SONAX. Timp de reactie 5 Minute
Rolă aproape curată înainte de spalare cu săpun lichid de bucătărie
Rezultatul Curățirii
Așa cel puțin pot fi salvate role mizerabile sau pregătite pt. vînzare dacă nu mai ai nevoie de ele. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 1:23 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
usernamex

Conectat la: 03 Dec 2005 Mesaje: 932 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 1:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
EinarN, poate explici si ce avantaje are utilizarea rolelor metalice in locul
celor de plastic (in afara de faptul ca sunt mai frumoase ). |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 2:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu au apsolut nici un avantaj. Eu cel puțin nu văd nici unul. Poanta este că în dealungul timpului o serie de producători s-au profilat pe acest tip de role. Motivele sînt simplu MARKETING. Prin anii 70 era în modă terminologia PROFESSIONAL, întîlnită aproape pe fiecare produs. În sectorul magnetofoane și benzi s-a mers pe role de metal pt. a fi mai CREDIBIL la această strategie de marketing. Rentabilitate nu văd nici unde comparativ cu rola de plastic.
Totuși, din moment ce l-e avem, de ce să nu l-e păstrăm frumoase și curate? |
|
Sus |
|
|
DorinD

Conectat la: 18 Dec 2003 Mesaje: 2392 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 3:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poate ca rolele metalice se electrizeaza mai greu si/sau eventual se pot lega la un potential care sa le descarce; un avantaj fata de cele din plastic. A remarcat cineva daca sint mai putine cazurile de pocnituri electrostatice in cazul rolelor metalice fata de cele din plastic? _________________ "It is never too late to have a happy childhood". |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 4:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Încărcările (decărcările) electrostatice nu au nimic comun cu rolele ci mai de grabă cu banda care se află pe ele.
Nu știu dacă ai opservat dar pe toate rolele metalice, fără excepție se află bandă "black coated" (bandă mătuită pe verso-ul inactiv). Acest strat protejează stratul de poliester împotriva încărcărilor electrostatice. O rolă metalică are efecte negative numai dacă se află pe ea bandă standard unde partea verso nu este protejată.
La derulare rapidă din cauza frecării benzii și din cauza vizezei de înfășurare se creeaza bule de aer într-e straturile de bandă. Acestea se încălzesc și scapă din timp în timp dînd benzii ocazia să se înfășoare fix. Mișcarea de frecare la scăparea bulelor de aer duce la creare de electroni pozitivi care rămîn în stratul de poliester. Cînd crește tensiune încărcată, aceasta se descarcă (face scurt) cu rola de metal care este negativă și bună conductoare. Rolele de plastic fiind clar ne-metalice, descărcarea nu poate avea loc.
Problema mare este că la utilizarea permanentă a benzilor cu partea dorsală ne-protejată pe role de metal, imprimarea acestora v-a fi afectată negativ din punct de vedere al calității din cauza descărcărilor electrice create.
Descărcările astea creează pe moment un cîmp electromagnetic ridicat și poate duce la ștergeri parțiale care dau un aspect comparabil cu un "drop-out" sau chiar cu mai multe. |
|
Sus |
|
|
purs

Conectat la: 12 Noi 2003 Mesaje: 2032 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 4:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
EinarN a scris: | Mișcarea de frecare la scăparea bulelor de aer duce la creare de electroni pozitivi care rămîn în stratul de poliester. | Acest lucru e valabil numai in mediul analogic. In cel digital, electronii au sarcina negativa. |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 4:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
purs a scris: | Acest lucru e valabil numai in mediul analogic. In cel digital, electronii au sarcina negativa. | Dacă nu mă înșel vorbim de analog aici și nu de digital, sau........ am omis ceva ?
Consider că discuții despre DIGITAL sînt aici irelevante. |
|
Sus |
|
|
purs

Conectat la: 12 Noi 2003 Mesaje: 2032 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 4:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
purs a scris: | EinarN a scris: | Acest lucru e valabil numai in mediul analogic. In cel digital, electronii au sarcina negativa. | Dacă nu mă înșel vorbim de analog aici și nu de digital, sau........ am omis ceva ? | Da, ai omis orele de fizica. Electronii au sarcina negativa, protonii au sarcina pozitiva ... |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 4:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Orele de fizică sînt irelevante.
Important este că principiul de ce apar aceste efecte este înțeles, fapt ce duce la o verificare si stocare a benzilor din colecția posedată pe rolele care trebuie și nu aiurea. |
|
Sus |
|
|
cristimm
Conectat la: 15 Mar 2005 Mesaje: 1110 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 8:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Curatarea resturiolr de etichete, scoci, etc eu o fac cu spray de contacte electrice. Functioneaza excelent. |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 8:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
cristimm a scris: | Curatarea resturiolr de etichete, scoci, etc eu o fac cu spray de contacte electrice. Functioneaza excelent. | Nu am încercat cu așa ceva. Nu atacă elox-ul de pe role? |
|
Sus |
|
|
cristimm
Conectat la: 15 Mar 2005 Mesaje: 1110 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 8:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu m-am incercat la role dar l-am folosit cu succes pe plastic, metal si chiar placi de calculator si nu a atacat nimic. |
|
Sus |
|
|
IR Babuin

Conectat la: 15 Feb 2005 Mesaje: 859
|
Trimis: Mar Apr 18, 2006 4:00 am Titlul subiectului: |
|
|
Am avut noroc sa iau numai benzi noi, deci curate, apoi le tin tot asa, in pungile si cutiile originale - dar am gasit si 2 role goale folosite care mi-au placut, deci le-am luat - curatirea lor :
detegent de vase Palmolive, apa calda, in chiuvetalasate 15 minute - apoi frecate cu burete usor - apoi uscate si apoi date cu un mix wax auto / rubber vinyl protectant
Rolele metalice nu se deformeaza asa usor, nu se sparg asa usor ca si cele de plastic - plus arata mult mai bine !!!! |
|
Sus |
|
|
EinarN
|
Trimis: Mar Apr 18, 2006 8:02 am Titlul subiectului: |
|
|
@ IR Babuin
Se pare că nu ai cumpărat role / benzi de pe ebay îmgălbenite de nicotină sau praf de magnetită de la benzi deteriorate, pline de etichete cu adeziv tare, scrise cu marker și alte deastea. |
|
Sus |
|
|
|