FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Vintage Computers...
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
sorin6

Conectat la: 29 Noi 2004

MesajTrimis: Mar Apr 25, 2006 8:24 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Offtopic
Banda aia de la "magnetofoane" nu ti-a "soptit" nimic Question
Noi o "taiam" in doua pe lungime, pentru "uz casnic" oficial "doar" banzile uzate, in practica erau din alea noi...
Suna extraordinar la "prima tragere", dupa aia nu prea se lasa stearsa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mar Apr 25, 2006 8:24 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
hulubei

Conectat la: 04 Noi 2003

MesajTrimis: Mar Apr 25, 2006 8:48 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Exact, nu ai cum sa spui ca faci avansuri majore in nici un domeniu. Nu poti spune ca-n esenta nici masinile nu au evoluat de la inceputul secolului trecut, tot 4 roti au, tot cam 4-6 persoane duc autovehiculele personale, etc. Nici pe parte audio nu s-au adus modificari mari, tot la boxe cu difuzoare ascultam. Dar diferentele intre ce era acum multa vreme si ce este acum sunt enorme. Sunt diferente pe care le sesizeaza absolut oricine, orice neavizat.

Imi e greu sa cred ca avea vreun rost ca armata sa tina ascunse procesoarele 486 timp de 20 de ani (sau mai mult, scuze de irelevanta istorica pe care o am acum si nu mi-o corectez). In plus, pentru treburile lor era mult mai eficient, cu acei bani asa zis investiti, sa se creeze procesoare RISC pentru calculatoare de proces.
Daca mai stam sa ne gandim ca NASA mananca fooarte multi bani din buzunarul contribuabilului (asa cum face si armata SUA insasi) si cum se spune ca aselenizarea pe luna a fost regizata nu doar pentru ca nu se putea ajunge si ca sa le dea rusilor peste nas, ci chiar pentru a justifica multe milioane raspanditi aiurea (deh, o fi si la ei coruptie, dar au fost mai inteligeni, au facut NASA si nu sali de sedinte placate cu aur). Din cate stiu, in acea vreme nu prea se putea construi un procesor ca acela si iar spun, daca chiar aveau tehnica necesara sa faca un 486 si nu doar un 286 macar, de ce am asteptat atatia ani? Sau le faceau manual?
Da, ajungem la controversa "au ajuns americanii pana la urma pe luna?".
Sus
EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Mar Apr 25, 2006 8:55 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ sorin6

Cred că n-ai citit bine.
Banda aia era de HÎRTIE albă PERFORATĂ și nu bandă magnetică. Cu aia n-ai ce face la uz casnic.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
sorin6

Conectat la: 29 Noi 2004

MesajTrimis: Mar Apr 25, 2006 9:11 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

EinarN a scris:
@ sorin6

Cred că n-ai citit bine.
Banda aia era de HÎRTIE albă PERFORATĂ și nu bandă magnetică. Cu aia n-ai ce face la uz casnic.

*
Sorry, noi "executam" benzi magnetice de 12mm...
Sus
adic95

Conectat la: 09 Apr 2004

MesajTrimis: Mar Apr 25, 2006 12:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hehe... mi-aduc aminte cand ma duceam la tata la servici ( a fost ing electronist la centrul de calcul din Bz) si cascam ochii la minunatiile de acolo... Cei de pe acolo facusera un dispozitiv de taiat banda magnetica de 12mm si o foloseam pt magnetofoane... era beton, se auzea f bine, dar rodea capetele intr-o veselie....
Si prima mea intalnire de gradul 3 cu un computer... clasa a 4-a, un aMIC, dupa asta a urmat un PRAE si cand am avut un HC85... belea...

P.S. daca e cineva nostalgic, pot sa urc pe un FTP cam 1 cd jocuri pt Spectrum si 3 cd-uri jocuri pt Commodore, plus emulatoarele aferente.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2
Pagina 2 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum