FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Nostalgiile mele estice, ex-comuniste, în imagini.
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Mihailescu Adrian

Conectat la: 19 Ian 2006

MesajTrimis: Mie Mai 03, 2006 11:11 pm    Titlul subiectului: despre aceste amintiri Raspunde cu citat (quote)

Sa-mi etalez si eu aceste aminitri...
RFT 35 W
Gloria 4
Unitra + A 350
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Mai 03, 2006 11:11 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
bogdan69

Conectat la: 20 Apr 2005

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 11:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce spuneti de acest "portabil" Supraphone cu o lampa ECL82, fabricatie 1958. Poza este reala. Asta e starea in care se afla si sper sa-l aduc la starea din foto2. Este facut in Cehoslovacia si a fost exportat inclusiv in occident, sigur in Olanda.
EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 12:56 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Auuuuuu........mamăăăăăăăăă..............!

Mi-ai dat una acuma cum nu se poate mai tare Laughing Shocked

PickUp-ul ăsta este SUPRAFON făcut înainte de preluarea firmei de către TESLA CSSR.
Din ăsta, exact așa aveam în România cînd aveam vreo 12 ani.
Tot modelele astea de PickUp cu doza de zici că-i bot de BOEING unde puteai muta acele prin învîrtire (punct roșu pt. 78, punct verde 33 / 45 rpm) aveau și radiourile pe tuburi numite DARCLEE făcute la Electronica sub licența TESLA. Tată-meu cumpărase un astfel de radio în anul 1962 cînd m-am născut eu.

Îmi aduc aminte parcă a fost ieri. Cînd am crescut mai mare am primit cadou de ziua mea un PicUp din asta și ascultam pe el discuri cu basme de Creangă.
Ohhhhh.......manoooooo...........ce zboară anii.....!!! Crying or Very sad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
bogdan69

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 1:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Marea lui problema este doza.Nu stiu, efectiv, unde gasesc una originala in stare de functionare. Se poate adapta ceva piezo, insa as prefera sa fie totul original. Daca m-ar putea ajuta cineva ar fi extraordinar.
EinarN

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 1:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ar trebui întîi să încerci să schimbi numai acele. Are două. E posibil doza să fie OK. La astea se topeau de fapt acele foarte repede. Dozele țineau zeci de ani. Am să-ți copiez pozele și am să le bag în forumul adecvat german. Aici mai sînt SPER posesori de astfel de relicve din fosta DDR.
Să vedem ce zic ăștia.
Sus
bogdan69

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 2:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Iti raman dator daca m-ai putea ajuta.
EinarN

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 2:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

bogdan69 a scris:
Iti raman dator daca m-ai putea ajuta.
Încerc. Nu promit nimic. Oricum nu cred că mai găsești ceva original în stare nouă de funcționare. Speranțele mele sînt foarte mici dar nu se știe niciodată.
Sus
costin albita

Conectat la: 31 Dec 2003

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 3:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salutari tuturor!
Grundig TK 124. Primul "aparat de cantat" pe care l-am vazut si cu care am crescut. A fost adus de bunicul meu din Suedia, cu mari eforturi in vremea aceea. Am ascultat si am inregistrat cu ajutorul lui pana la revolutie si chiar dupa. Unul din ritualurile casei era inregistrarea in fiecare an a concertelor de An Nou de la Viena, la inceput cu microfonul magnetofonului si apoi prin cablu. Mai merge si acum desi cred ca ar trebui curatat si revizuit un pic. Pacat ca e mono.
Domnule EinarN il stiti cumva? Ati putea sa-mi spuneti in clasa lui cam ce nivel de performanta avea? Multumesc mult.

Costin Albita.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
costin albita

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 3:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Imi cer scuze, imaginile trebuiau sa fie in ordine inversa.
Sus
costin albita

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 4:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Abia acum mi-am dat seama ca trebuia sa scot banda ca sa se vada mai bine capul....poate alta data.
Sus
costin albita

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 5:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

M-am tampit definitiv!!!!!!!!!!!! Acum am realizat ca am postat total aiurea si ca trebuia sa scriu la "Nostalgii internationale". De fapt am fost convins ca acolo scriu...Va rog sa ma iertati...O sa incerc sa le mut, dar alta data, acum nu am timp. Multumesc pentru intelegere.
Sus
EinarN

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 5:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pe licența lui ăsta s-a mers la UNITRA cu ZK pînă la M1417 S UWERTURA STEREO.
La Uwertura s-a păstrat mecanica și s-a schimbat sistemul electronic și design-ul.
Uwertura Stereo a fost și ultima sculă produsă sub licența GRUNDIG a lui TK 126.
Preactic a fost modelul "de adio" de sub coordonarea licențtei trecîndu-se ulterior la cumpărarea licenței THOMSON sub care s-a început cu producția serilor "2", cu primul ZK 240. Licența THOMSON s-a păstrat pînă la închiderea porților UNITRA la capitolul magnetofoane cu seriile M 2405 S și M 2408 TB, M 2407 GRACIA.

Seriile M 2408 TB au păstrat de la THOMSON doar partea mecanică. Electronica a fost Unitra autohtonă fiind concepute numai pt. export în vest prin firma "west" germană HGS ELECTRONIC.

Scuze! Iar ia-m dat cu istoria. Rolling Eyes
Sus
costin albita

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 5:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Deci vrand-nevrand m-am legat un pic cu Estul...Nici nu stiam ce stramos "glorios" posed...Si habar nu aveam ca Electronica a facut magnetofoane. As a ca va multumesc pentru istorie.
Sus
EinarN

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 5:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

N-ai pt ce dar te rog NU confunda ELECTRONICA cu HGS ELECTRONIC din Germania.

Ăsta este Unitra făcut pt. HGS Electronic:

Singurele magnetofoane făcute de către ELECTRONICA BUCUREȘTI sînt SONET DUO pe tuburi sub licența TESLA.
Licența a fost fabricată numai scurt timp într-e anii 1960 și 1965.
Sus
EinarN

MesajTrimis: Dum Mai 07, 2006 6:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

costin albita a scris:
M-am tampit definitiv!!!!!!!!!!!! Acum am realizat ca am postat total aiurea si ca trebuia sa scriu la "Nostalgii internationale". De fapt am fost convins ca acolo scriu...Va rog sa ma iertati...O sa incerc sa le mut, dar alta data, acum nu am timp. Multumesc pentru intelegere.
Poți să-i faci o copie dar eu zic că la ăsta putem face o excepție fiind purtătorul original al licenței UNITRA.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4  Urmatorul
Pagina 3 din 4

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum