Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Marius T.
Conectat la: 11 Mai 2004 Mesaje: 24 Locatie: Romania
|
Trimis: Mar Mai 11, 2004 11:57 am Titlul subiectului: Recomandari AMPLIFICATOR stereo+CD PLAYER |
|
|
Salutare tuturor forumistilor !
Va urmaresc de aproape 2 saptamini, din "umbra" pentru ca nu am avut "curajul" sa intru in rindurile voastre . Dar am spart in sfirsit gheata ! Si cum putea sa inceapa primul meu post ? Bineinteles cu un apel la cunostintele si experienta voastra ! Sper sa nu va plictisesc ...
Deci : vreau sa imi cumpar in max 2 luni un CD PLAYER + AMPLIFICATOR STEREO care sa ma "usureze" de cel mult 1700 $ ...
Nu stau in capitala, deci nu prea cunosc piata. Doar site-urile de pe net(dvdplanet, audiovideoshop, aoy) mi-au fost de ajutor ...
Din ce am citit pe forum si in reviste cred ca am urmatoarele optiuni :
EXPOSURE 2010 CD PLAYER - 28 mil
EXPOSURE 2010 INTEGRATED - 24 mil
ROTEL RCD-1072 - 25,5
ROTEL RA-1062 - 26
MARANTZ CD7300 - 27,5
MARANTZ PM7200 - 22,7
ALTE RECOMANDARI SINT BINEVENITE, DACA SE INCADREAZA IN BUGETUL DE 1700 $
Personal as merge pe ROTEL, dar trebuie sa ascult si EXPOSURE inainte !Voi ce ziceti ? Care e mai potrivit dintre ROTEL si EXPOSURE ? Ma intereseaza "amprenta" si diferentele sonore intre cel doua marci.
Momentan am un dvd player + reciever, de care nu prea sint multumit, desi au costat aproape 1200 $ ... Pe filme sint OK, dar cam "scirtie" in stereo. Mai exact imi zgarie urechile cu ººººº-uri si þþþþþ-uri ! Suna prea agresiv cu inaltele. Sa nu ma intelegeti gresit, imi plac foarte mult inaltele clare si putin agresive, vreau doar sa dispara ººººº-urile si þþþþþ-urile alea ca m-am saturat de ele ! Abia dupa vreo doua ore (dupa ce se incalzesc sculele) se mai domolesc, dar tot mai musca din cind in cind. Deci vreau inalte ceva mai calde si "moi" dar in acelasi timp sa nu isi piarda din claritate si rezolutie.
Asta sper sa gasesc la AMP-ul + CD playerul pe care vreau sa le cumpar ...
Boxele sint BOSTON Acoustics, nu mai stiu exact modelul de floorstand-er, ptr ca nu se mai fabrica. Au tweeter de titanium si 2 dif de medii din aliaj Magneziu/Al + un woofer de 10' pe laterala (gen design D'Appolito parca). Nu vreau sa renunt inca la ele, dar in perspectiva ca nici AMP-ul + CD playerul nu ma vor scapa de ººººº-uri si þþþþþ-uri va trebui sa scap de ele in favoarea unor B&W sau Dynaudio.
Sperind ca nu v-am plictisit, astept sfaturile voastre ! |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Mai 11, 2004 11:57 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
goodolddog
Conectat la: 04 Mai 2004 Mesaje: 2058
|
Trimis: Mar Mai 11, 2004 12:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca sunt optiuni interesante cele pe care le-ai listat.
Probabil ca te-ai putea decide sa asculti si Arcam (din seria DiVA) - ma gindesc la player CD73 (sau CD82) si amp A65 plus (sau A80). Ca sa te incadrezi in bugetul propus (<1000 GBP), va trebui sa le combini CD73 cu A65+ sau cu A80, cred ca la CD82 cu A65 intri in depasire de buget - dar CD82 fata de 73 face banii. Oricum, cred ca ar merita sa le asculti indiferent ce vei alege.
O alta varianta destul de competitiva este Cambridge Audio seria Azur (CD 540C, sau daca ar incapea, 640C pe care eu l-as prefera) cu amp 540A (sau, daca vei gasi, 640A) cred ca aici bugetul e chiar mai mic (probabil aproape de 1000 EUR, dar trebuie sa intrebi. |
|
Sus |
|
|
xtreme-audiophile
Conectat la: 25 Mar 2004 Mesaje: 196 Locatie: Brasov
|
Trimis: Mar Mai 11, 2004 2:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
Recomand Exposure.
Pe Rotel va trebui "sa-l vezi la fata", e posibil sa nu-ti placa sau sa nu se potriveasca incintelor.
O alternativa ar mai fi si NAD : C372(amp, cred ca e in jur de 700-800$) si C542(CD, in jur de 600$).
Ar fi de dorit sa cari boxele dupa tine si sa le ascultipe fiecare in parte. E o solutie foarte dificila(sunt sigur si te inteleg), dar in privinta matching-ului si gusturilor muzicale este cea mai buna solutie.
Oricum trebuie ascultate. |
|
Sus |
|
|
Marius T.
|
Trimis: Mar Mai 11, 2004 3:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
xtreme-audiophile a scris: | Recomand Exposure.
Ar fi de dorit sa cari boxele dupa tine si sa le ascultipe fiecare in parte. E o solutie foarte dificila(sunt sigur si te inteleg), dar in privinta matching-ului si gusturilor muzicale este cea mai buna solutie.
Oricum trebuie ascultate. |
Te cred, DAR E IMPOSIBIL ! Au 32 kg/buc si ar trebui sa le car si citeva sute de km cu masina ! Asa ca nu prea cred ...
Din acest motiv incerc sa le caut un AMP+CD "pereche".
Amprenta boxelor e destul de clara pentru mine :
- au inaltele foarte proeminente si detaliate, iar asta probabil ca scoate in evidenta slaba prestatie (ºººº-uri si þþþþ-uri) a recieverului si dvd playerul la care sint conectate in prezent.
- sunetul e clar, rece si "digital" (asa imi si place), nici o urma de caldura
- prezinta o usoara coloratie ("flourish")
- bass-ul este destul de "firav" pentru wooferul de 25 cm pe care il au
- sunetul e directional, sweet-spotul e critic, daca nu stai exact in bataia lor, nu mai suna la fel
- mie personal imi dau senzatia ca sunetul (mai ales vocea) se formeaza intre cele doua boxe, si nu in fata lor, desi nu au mai mult de 3,5m distanta intre ele
Ar mai fi de spus multe, stiu ca sint foarte dificile, dar experimentind cu pozitionarea lor se poate scoate ceva bun de la ele ...
Va rog sa imi mai dati niste detalii despre "amprenta" acustica a combinatiilor AMP+CD enumerate de mine ... Cum suna ? Ce fel de sunet au ? Agresi, rece, calm, cald, etc
Ar trebui sa caut ceva care sa nu aiba inaltele accentuate, ptr ca asta deja e caracterisitca principala a boxelor. Deci vreau ceva care sa sune mai cald si calm, ca sa ma scape de ºººº-uri si þþþþ-uri, compensind din usoara agresivitate a inaltelor de pe boxe. Si un bass puternic chiar ar fi binevenit ... |
|
Sus |
|
|
drtinte

Conectat la: 14 Noi 2003 Mesaje: 62 Locatie: arad
|
Trimis: Mar Mai 11, 2004 3:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut.
Personal as merge pe amplificator Creek A50i 2x50wati. Modelul descris are un sunet echilibrat fara inalte deranjante sau bas accentuat. Depinde oricum si ptr. ce fel de muzica le vei utiliza. Ca si CD tot de la Creek CD50 mk2. |
|
Sus |
|
|
goodolddog
|
Trimis: Mar Mai 11, 2004 4:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
@marius T
daca nu poti sa asculti e destul de greu ... incearca si fa tot posibilul sa le asculti, ce-ti spun eu despre cum suna o scula sau alta nu va fi neaparat si parerea ta.
@drtinte
Ai ascultat Creek-urile? daca da, cu ti s-au parut. eu n-am ascultat dar am citit de bine. |
|
Sus |
|
|
Marius T.
|
Trimis: Mar Mai 11, 2004 4:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am sa ascult inainte de a cumpara toate variantele, dar nu pe boxele mele, ptr ca nu am cum sa le car dupa mine ...
Rugamintea mea era sa imi dati macar o idee despre cum suna AMPLIFCATOAREL. Daca o sa imi spui ca AMP-ul "X" are inaltele prea tipatoare, sau ca AMP-ul 'Y" e mai cald, cred ca sigur o sa iti dau dreptate dupa ce il ascult si eu ... Vreau sa imi fac o parere inainte ! |
|
Sus |
|
|
Vizitator
|
Trimis: Mar Mai 11, 2004 11:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
naim ? chiar si atoll , myryad (am auzit in magazinul muzica) ,myryad se auzea vis... |
|
Sus |
|
|
Marius T.
|
Trimis: Mie Mai 12, 2004 9:51 am Titlul subiectului: |
|
|
nigel78 a scris: | naim ? chiar si atoll , myryad (am auzit in magazinul muzica) ,myryad se auzea vis... |
Unde ai ascultat NAIM ? Am luat si eu in considerare initial firma asta , dar m-au linistit preturile (care incep de la 2000 $/buc). Stii cumva la ce preturi se gaseste la noi NAIM (exclus SH) ?
Myryad trebui sa il ascult si pe ala neaparat ... |
|
Sus |
|
|
goodolddog
|
Trimis: Mie Mai 12, 2004 11:00 am Titlul subiectului: |
|
|
Naim CD5i e vreo 1200-1250 EUR in Germania, si integratu' 5i putin peste 1000 (pina in 1100).
Se aude foarte bine, cam cum ai vrea tu ( parerea mea ), dar depasesti putin. Daca stie cineva ca se aduce in .ro poate-ti spune canalul oficial - stai ca sunt tampit - scrie chiar in revista, nr. 3 - la p113 jos - da un telefon, e posibil sa aiba pe stoc.
Dar sari sigur de buget. |
|
Sus |
|
|
xtreme-audiophile
Conectat la: 25 Mar 2004 Mesaje: 196 Locatie: Brasov
|
Trimis: Mie Mai 12, 2004 11:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Mda... caratul e exclus...
De un mare folos s-ar dovedi revista(in nr.1 ai NAD, CA si Rotel-ieftine, si Classe- mai dovedite; in nr.2 Rotel 1062 si nr.3 ai Myryad, Exposure, Audio Analogue, Arcus).
Parerea mea - citeste-le si te vei mai lamuri si despre sunet, pret etc etc.
Naim nu cred ca e o alegere prea buna: pretul e prea mare la ce poate, putere mica si nazuri la incinte(totusi se aude f. bine dar 30W sunt 30W...)
La pretul lor ai o gramada de ales din partea concurentei.
Citeste mai intai revistele si vedem de acolo(le poti comanda si de pe site, daca nu le ai) |
|
Sus |
|
|
Marius T.
|
Trimis: Mie Mai 12, 2004 12:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu cred ca pot sa fac un efort financiar chiar asa de mare ... deci NAIM iese din discutie !
Cit despre reviste, le am pe toate trei, + toata colectia HiFi Choice& Home Multimedia . Le-am citit si rascitit din scoarta in scoarta ! Pe baza lor an facut alegerile initiale (ROTEL vs EXPOSURE).
Intr-un nr din HiFi Choice & ... la un test de AMP-uri, ROTEL 1062 a batut tot ce misca (EXPOSURE 3010, ARCAM, MARANTZ, ...) scule cu mult mai scumpe decit ROTEL ! "O palma peste obrazul concurentei" spuneau baietii despre ROTEL 1062. DAR review-ul din revista HiFi Multimedia nr 2 parca nu l-a prezentat chiar asa de bine. Deci am indoieli ! Oricum trebuie sa le ascult pe toate. ACUM SINT IN FAZA DE FACUT "LISTA CU CE TREBUIE SA ASCULT INAINTE" . |
|
Sus |
|
|
drtinte

Conectat la: 14 Noi 2003 Mesaje: 62 Locatie: arad
|
Trimis: Joi Mai 13, 2004 12:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
@goodolddog
Am ascultat amplificatorul (chiar modelul prezentat), nu si cd-ul. Amplificatorul este ffft. bine cotat, la 2 pozitii de referentz classe, are 90 puncte, si suna extraordinar de echilibrat, desi ca putere are 2x50w sinus la 8 ohmi. Duce boxe de putere destul de mare(l-am auzit pe o pereche de JMLab Cobalt 816 Jubilee) si impreuna fac o echipa pe cinste-evident si in gama lor de pret. Cd-ul nu am avut ocazia, este si mai scump decat amplificatorul dar nu cred ca poate iesi din tiparul general. Dar sa cerut echipa din aceeasi firma si de aceea am sugerat acel model.
Concluzionand, amplificatorul l-am auzit si merita fiecare cent investit in el desi ca aspect si piese interne nu spune ft. multe. Dar la aceasta firma nu sau dus banii pe design ci pe performante. |
|
Sus |
|
|
goodolddog
|
Trimis: Joi Mai 13, 2004 1:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
@drtinte
thx
am vazut ca l-ai propus pt. testari  |
|
Sus |
|
|
Marius T.
|
Trimis: Joi Mai 13, 2004 4:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
drtinte a scris: | @goodolddog
Dar sa cerut echipa din aceeasi firma si de aceea am sugerat acel model.
Concluzionand, amplificatorul l-am auzit si merita fiecare cent investit in el desi ca aspect si piese interne nu spune ft. multe. Dar la aceasta firma nu sau dus banii pe design ci pe performante. |
Nu e neaparat sa fie de aceeasi firma AMP-ul si CD-ul. Doar sa se "impace" intre ele ... sa nu se "muste" unul pe altul ! Am vrut sa spun ca as vrea sa fie "pereche" cu boxele mele, adica sa se integreze cit mai bine !
A ! Sa stiti ca nu ma intereseaza cum arata sculele, atita timp cit suna BINE ! Doar o telecomanda ar fi binevenita ptr volum ...
Stiti niste preturi ptr CREEK la noi ? Aproximative macar |
|
Sus |
|
|
|