FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
tesla B 115 bolnav

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
bogdan69

Conectat la: 20 Apr 2005

MesajTrimis: Vin Mai 12, 2006 10:18 pm    Titlul subiectului: tesla B 115 bolnav Raspunde cu citat (quote)

Am un Tesla B 115 cu o mare problema. Nu sterge banda si nu inregistreaza chiar daca cele doua LED-uri de sub VU-metre se aprind cand apas REC. Banuiesc ca, de vina, este modulul oscilator de la capul de stergere. Poate cineva,cunoscator al modelului, sa ma ajute? E un defect frecvent al acestui aparat?
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Mai 12, 2006 10:18 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004

MesajTrimis: Vin Mai 12, 2006 10:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tranzistorii de la osc. sunt pa!
bogdan69

MesajTrimis: Vin Mai 12, 2006 10:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ii gasesc usor? Exista un motiv pentru care au crapat?
In alta ordine de idei, sa treci sa iei preul de MC de la mine pentru ca Luni desfintez magazinul Very Happy

MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004

MesajTrimis: Vin Mai 12, 2006 11:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am eu o punga! Luni am treaba multa, te caut marti, e OK?
bogdan69

MesajTrimis: Vin Mai 19, 2006 8:40 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

S-a rezolvat. Intradevar erau tranzistorii din oscilator si nu aveam stergere si polarizare. I-am inlocuit cu BD-uri si radiator imens pentru ei. Se pare ca racirea deficitara era cauza. Acum lucreaza perfect.
In alta ordine de idei: Caut set de curele pentru aceasta mecanica si rola presoare. Momentan cele vechi lucreaza bine dar sunt imbatranite.

I-am modificat intrarea de semnal. Nu mai trec prin circuitul de atenuare a semnalului pana la nivel de microfon. Ce cretinism au putut sa faca! Cobori un semnal puternic pana la nivel de semnal de microfon ca sa-l amplifici din nou pana la acelasi nivel cu zgomot nou nout. Very Happy Very Happy ( sau asta era protectie la copyright? Very Happy Very Happy )

bogdan69

MesajTrimis: Lun Mai 22, 2006 11:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ca sa nu deschid un subiect nou. Explicati-mi si mie cum se aliniaza capetele noi la un manetofon. In speta la acest B 115. Nu am facut niciodata asa ceva. Am inteles ca e dificil. Nu ma apuc de aceasta operatie pana nu am ceva informatii. Eu imi imaginez ceva dar nu sunt sigur. Din pacate nu am generator de semnal si nici osciloscop, daca sunt necesare.
EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Mar Mai 23, 2006 12:23 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Procedezi în felul următor:

1 - Pui o bandă trasă PERFECT pe un alt mag ca bandă etalon. De preferință cu sunet continuu la frecvența de 6000 Hz nu cu muzică. Dacă nu ai atunci muzică. Nu ai altă alternativă.
2 - Azimutezi în primul rînd capul de REDARE, primul din DREAPTA după această bandă.
3 - Acum pui pe mag o bandă BUNĂ și GOALĂ, bagi semnal în mag, setezi nivelul de înregistrare să bată acele pîna la 0 dB. Ca sursă un CD bun cu muzică care are multe înalte și medii, FĂRĂ vocal. De Exemplu LASER DANCE e recomandabil.
4 - Acum dai drumu la bandă să tragă, comuți pe TAPE și începi să azimutezi capul de înregistrare, CEL DIN MIJLOC pînă auzi înregistrarea PERFECT în așa fel încît să nu ai diferențe calitative într-e SOURCE și TAPE.

Asta-i toată povestea ce ai de făcut.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum