FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
probleme akai gx 77

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
luleashca

Conectat la: 10 Mar 2006

MesajTrimis: Vin Mai 19, 2006 4:39 pm    Titlul subiectului: probleme akai gx 77 Raspunde cu citat (quote)

ajutati-ma si pe mine cu citeva sfaturi inainte sa-l bag sub surubelnitza:

1) poate exista si alta cauza in afara de dereglajul capetelor pentru prezentza in auditie a semnalului de pe cealalta parte? (pe play se aude si ce am pe partea cealalta, in revers fireste).

2) gx 77 e strict pentru benzi de 18 cm? am incercat din cele pe role de 15 (aceiasi lungime de banda, 540m), folosind drept rola goala una tot de 15, si cam la ultimele 15 minute din banda pur si simplu nu mai poate sa traga. Banda se intinde de zici ca se face prastie, scirtzie (fireste) si gata. Fizic, unghiurile formate sint foarte ascutzite, avind in vedere ca rola de 15 are centrul plin (plasticul din centru) mai mic in diametru decit cea de 18. ma intereseaza sa stiu daca este scula obosita sau daca pur si simplu nu se stie a lucra cu alte role decit cele de 18.

3) fiind direct drive (pe play) din cite stiu, care ar fi cauzele pentru care in timp (2 saptamini de folosire relativ normala, 3 ore pe zi) a inceput sa oboseasca, si spre sfirsitul benzii (10-15 min.) se bilbiie (scade viteza)?

4) cum isi face viteza de 9, tehnic, pentru ca practic cind comut pe switch-ul de viteza de la 19 la 9, cu el in stop, la play nu pleaca in 9 ci scade progresiv de la 19 pina la ceva ce ar trebui sa insemne 9...

ok, astept ceva idei inainte sa-mi bag nasul in el. poate ca o parte din cele semnalate nu sint decit erori de utilizare (role de 15 spre exemplu) dar cum nu am avut si nu am umblat vreodata cu unul de nou sa stiu exact sper sa ma lamureasca cineva mai norocos si cu mai multa experienta. multumesc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Mai 19, 2006 4:39 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
vladtm

Conectat la: 05 Feb 2006

MesajTrimis: Vin Mai 19, 2006 6:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am io gx77,uite cum sta treaba cu trasul benzii de pe role mai mici,in timp banda isi pierde stratul acela de alunecare pe ghidaje si deaia duce la scartzait,iar benziile care fashie si scartzie alea n-o sa-ti mearga nici cu rugaciude la sfarsit (nici de pe rola de 18 uneori) deoarece exista o frecare prea mare cu partziile fixe (capete,ghidaje,etc...)....in rest magnetofonul e facut sa mearga si cu role mici,dar tampenia aia de blucla intinde banda de o iau totzi dracii....si sa nu te mire daca ti-o lalaie la sfarsit,o alta cauza poate fi si presiunea presoarei....da nu cred,ca si mie imi lalaie unele benzi Crying or Very sad

Oricum,daka ar avea un sistem de transport mai bunicel,aparatele astea ar fi chiar bune Smile .... da bucla aia kam strica tot,plus ca nu are rost sa-ti zik ce inseamna azimuth-area si reglarea la 6 capete....

Daca merge de-andoaselea i clar ca acolo un ghidaj ,rola aia care ridica banda si pur si simplu capetele au fugit putzin din locul lor ...si aia i iar greu de vazut ce si cum .... Crying or Very sad

vladtm

Conectat la: 05 Feb 2006

MesajTrimis: Vin Mai 19, 2006 6:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

PS ....ce ai zis tu mai sus is problemele clasice la gx77 ...mai ales problema cu lalaitul si scazutul vitezei la volanta....alea deja cre ka's curelele (io dupa ce le-am schimbat nu mi-a mai scazut viteza) ...
walker666

Conectat la: 22 Oct 2005

MesajTrimis: Sam Mai 20, 2006 9:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

GX-77 nu a fost direct drive in viata lui....are un singur motor si doi volanti,implicit doua role presoare care se cupleaza in functie de sensul de play...de unde ai problema...are deasupra fiecarui tambur cate un sabot de frana reglabil cu surub...regleaza de acolo si problema dispare...am si eu un gx-77 si am rezolvat rapid problema...bine eu am intrat mai tare in el...cam subtirel cu transmisia... Exclamation
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
walker666

MesajTrimis: Sam Mai 20, 2006 9:39 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vezi si la imprimare ce probleme mai ai...nu slabi frana prea mult caci scade tensiunea in banda si pierzi ceva db la semnal pe tape...
Sus
luleashca

MesajTrimis: Lun Mai 22, 2006 2:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

problema de scadere a turatiei era intradevar de la intinzatoarele de banda. ramine zgomotul de revers (deci cel putin teoretic alinierea capetelor) care pina acum nu mi-a reushit... dar perseverez. in alta ordine de idei, pentru cine mai e interesat in viitor de akai gx-77, e o jucarie frumoasa, micutza, practica, utila dar... e cam de jucarie totusi.
Sus
walker666

MesajTrimis: Lun Mai 22, 2006 3:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Este cam jucarie...ceva 636 , 747....
Sus
luleashca

MesajTrimis: Lun Mai 22, 2006 3:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

mda, numai ca alea sint mai rare si evident mai scumpe...
Sus
VTP

Conectat la: 01 Aug 2005

MesajTrimis: Lun Mai 22, 2006 11:39 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

GX 77 a avut multe belele mecanice, comparativ cu altele. Cele mai bune au fost magnetofoanele mai vechi, inainte de 636. Si 747 e mai fragil decat 630 sau635.
La gx 77 nu trebuie umblat in alinierea capetelor daca nu s-a umblat in ele!!! de altfel la nici un magnetofon.
Putini pot face realinierea corecta! In Bucuresti stiu un singur om in care am incredere. Mai degraba verificati uzura ghidajelor, jocul rolei presoare si al axului cabestanului. Un alt defect frecvent e dat de insuficienta ridicarea a rolei de ridicare (in lambda ) a benzii in fatacapetelor .
Initial am vrut sa iau un Pioneer RT..... ( nu am gasit), m-am orientat catre 77 dar am renuntat cand am gasit 630 si 635. Sunt alta marfa!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum