Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
carol inc

Conectat la: 26 Feb 2004 Mesaje: 107 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Mai 13, 2004 11:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Imation din '97 tras cu 2x, si acum in stare perfecta; TDK RW exfoliat la a treia resriere! |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Mai 13, 2004 11:27 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Calin Andra
Conectat la: 20 Feb 2004 Mesaje: 253
|
Trimis: Joi Mai 13, 2004 12:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Memorex; Maxell pentru CD; Mirror pentru DVD dar cred ca voi trece pe TDK sau Memorex. |
|
Sus |
|
|
audios
Conectat la: 02 Feb 2004 Mesaje: 148 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Mai 16, 2004 12:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Zamby a scris: | Servus audios, de unde luam cd identifier? |
Scuze, am avut o saptamina cam plina si .... cind am venit inapoi nu imi mai mergea userul ...
Utilitare pentru identificarea CD-urilor si multe altele aici: http://www.cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_utils_2.shtml |
|
Sus |
|
|
Zamby
Conectat la: 12 Noi 2003 Mesaje: 749 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Mai 20, 2004 7:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
10x. super interesant link-ul. |
|
Sus |
|
|
Marius T.
Conectat la: 11 Mai 2004 Mesaje: 24 Locatie: Romania
|
Trimis: Mar Mai 25, 2004 9:43 am Titlul subiectului: |
|
|
Cel mai bine e sa vedeti cine face CD-ul (fabrica) si nu ce scrie pe el (TDK, SONY, TRAXDATA). Cu NERO sau CD Identifier se afla foarte usor fabricantul. Am intilnit cazuri de TDK (facut de Ritek) cu carcasa, la 25.000 lei si TRAXDATA (facut TOT de Ritek) la borcan, 11.000 lei. DECI ASA SE IA O TZAPA !! Cumperi bine mersi TDK (ca e de firma), si de fapt daca iei TRAXDATA e acelasi lucru ! Ambele sint fabricate de RITEk, deci blank-ul e identic, numai ce scrie pe el e diferit ! Aceeasi MARIE , dar cu alta palarie !!
Deci fabrica e mai importanta decit MARCA (TDK, Sony, etc) scrisa pe blank ...
Cele mai bune fabrici sint : Mitsui, Tayo Yuden, TDK, Ricoh
Acceptabile : Mitsubishi, Ritek
Cele mai naspha : CMC Magnetics, Plasmon,
O sa revin cu niste link-uri ! |
|
Sus |
|
|
kurupt

Conectat la: 15 Aug 2003 Mesaje: 356 Locatie: Oradea
|
Trimis: Mar Mai 25, 2004 4:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | Am intilnit cazuri de TDK (facut de Ritek) cu carcasa, la 25.000 lei si TRAXDATA (facut TOT de Ritek) la borcan, 11.000 lei. DECI ASA SE IA O TZAPA !! Cumperi bine mersi TDK (ca e de firma), si de fapt daca iei TRAXDATA e acelasi lucru ! Ambele sint fabricate de RITEk, deci blank-ul e identic, numai ce scrie pe el e diferit ! |
Sa stii ca nu e chiar asa, pt ca si la cd-uri exista cal 1 si cal 2. La fabrica se verifica fiecare bucata si cel care nu au parametri 100% intra in calitatea 2, care este vandut cu ceva mai ieftin decat cal 1! Si e normal ca TDK sau Plextorul nu o sa cumpere blankuri de cal 2. Vin firmele mici no name care vind produsele in Europa de est si le cumpara cal 2, pt ca in est fraierii cumpara orice numai ieftin sa fie! |
|
Sus |
|
|
robertss

Conectat la: 31 Mar 2004 Mesaje: 54
|
Trimis: Mar Mai 25, 2004 11:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
[quote="kurupt"] Citat: | ... Vin firmele mici no name care vind produsele in Europa de est si le cumpara cal 2, pt ca in est fraierii cumpara orice numai ieftin sa fie! |
o mica rectificare....pt ca in est ,,oamenii sunt mai saraci, nu mai fraieri!!!"
atat. _________________ multi se tot intreaba de ce timpul trece mereu in defavoarea omului? ...pt ca acesta ori se grabeste, ori trage de timp - CGYoung |
|
Sus |
|
|
Vizitator
|
Trimis: Mar Mai 25, 2004 11:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
MariusT ce blank-uri sunt bune , experimentati voi si spuneti-ne
Eu unul cumpar cateva pe luna, am blank-uri tdk de vreo 6 ani ...unele se mai si exfoliaza si sony de asemenea.
Eu trag pe blank-uri Strict muzica cda.
Verbatim cum vi se par ? spune-ti marci si modele care sunt bune la noi
(de vazut ca nu le trag eu , nu ma pricep la pc-uri ,si nici nu incerc.) |
|
Sus |
|
|
kurupt

|
Trimis: Mie Mai 26, 2004 9:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | o mica rectificare....pt ca in est ,,oamenii sunt mai saraci, nu mai fraieri!!!"
|
Ok man, ai dreptate suntem saraci, din pacate
Citat: | am blank-uri tdk de vreo 6 ani ...unele se mai si exfoliaza si sony de asemenea.
|
Cu ce writer scrii, si la ce viteza? Cel mai bine la cda sa le scrii cu 1x daca poti [multe writere nu te lasa sa scrii numai cu 1x]. Si intre blankurile TDk si Sony sunt multe contrafacute, de ex daca nu ai serie scrisa pe blank [in mijloc langa gaura, imprimat in negru] e sigur ca nu e original! |
|
Sus |
|
|
audios
|
Trimis: Joi Mai 27, 2004 8:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Din pacate ce spune kurupt este gresit.
Blank-urile curente nu suporta scrierea la 1x, si de aceea si CD writterul refuza sa scrie la 1x.
Chestia cu seria s-a dovedit total falsa. Nu e un criteriu. |
|
Sus |
|
|
kurupt

|
Trimis: Joi Mai 27, 2004 4:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | Blank-urile curente nu suporta scrierea la 1x, si de aceea si CD writterul refuza sa scrie la 1x. |
Asta depinde numai de writer, am un Plextor de 16x care scrie CDA cu viteza de 1x pe orice blank!!!
Cat despre serie, de fapt este nr de lot care este aplicat de majoritatea producatorilori de renume, dar ai dreptate pt ca si producatorii mici mai inscriptioneaza serii pe blank si daca acest blank este rescriptionat si vandut TDK, atunci ai luat teapa. Eu totusi cred ca exista foarte multe blnkuri contrafacute la noi in tara pt ca nu le controleaza nimeni, nu sunt legi, sau daca sunt nu le aplica nimeni. |
|
Sus |
|
|
audios
|
Trimis: Joi Mai 27, 2004 4:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Blank-urile la care ma refer sint marcate explicit 2x-52x. Un CD writter nu il va scrie la 1x nici sa il bati prin metode obisnuite.
DAR, daca tii musai, intr-adevar poti calibra si laserul "cu mina" daca ai un program si un writter potrivite. |
|
Sus |
|
|
Marius T.
Conectat la: 11 Mai 2004 Mesaje: 24 Locatie: Romania
|
Trimis: Vin Mai 28, 2004 5:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din tot ce am "probat" eu pina acuma, m-am oprit la VERBATIM-uri facute de Tayo Yuden (blankurile sint colorate : verzi, albastre, portocalii, roz, galbene si au cercul din interior mat si nu transparent ca la alte blankuri). Le scriu la 4x (1x nu merge pe writerul meu PLEXTOR) si nici nu cred ca exista diferenta caliativa intre cele 2 viteze !
Costa in jur de 14000 lei la borcan de 50 buc sau 19000 cu carcase slim
ORICUM, ptr SIGURANTA pastrez Wav-urile copiate de pe originale pe un Hard Disk separat (80 GB) ! Nu se stie cind poate pati un accident blank-ul sau chiar si originalul ... asa ca pe HDD am back-up la toate CD-urile AUDIO ! |
|
Sus |
|
|
goodolddog
Conectat la: 04 Mai 2004 Mesaje: 2058
|
Trimis: Vin Mai 28, 2004 8:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ba ne vine. Ca si eu tot de pe atunci. Si fara probleme ... |
|