FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
vintage vs colectionari
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Netcrusher

Conectat la: 13 Mai 2005

MesajTrimis: Dum Iul 23, 2006 6:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CyberCSX a scris:
să-mi f*t toată vacanța de zgîrciți ce erau.

ROFL ROFL ROFL ROFL ROFL
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Dum Iul 23, 2006 6:13 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
CyberCSX

Conectat la: 05 Iul 2006

MesajTrimis: Dum Iul 23, 2006 6:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ Netcrusher

Păi da.
Asta mă înervase la ei.
În loc să merg și eu ca tot omu la mare să mai "proptesc" ceva gagici acolo, mai ales că era ultima vacanță într-e a 9-a și a 10-a a trebuit să-mi omor SCHINAREA la carieră pt. un junghi din ăsta rusesc. După a 10-a m-am apucat de lucru tot din cauza zcîrceniei lor și restul de școală am făcut la seral.

După ce cumpărasem maiac-u, și l-o văzut mamă-mea zicea:
- Vai da ce frumos merge!!!!!
Nu-l pui și la noi în camră să ascultăm muzică la el? Evil or Very Mad

Daaaaaa....... tot în fugă!
Ia din față, nu mai sta la rînd că-i la liber!
Prostu-și f**e vacața ca să ai tu pe ce să-l asculți pe Gică Petrescu! Evil or Very Mad

S-o fi întîlnit hoțu cu prostu dar nu pe cărarea asta Laughing
Sus
drag

Conectat la: 06 Mai 2006

MesajTrimis: Dum Iul 23, 2006 7:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Einar!! Gresesti, audiophil inseamnä in general o componentä sau un ansamblu de componente interne si/sau externe care au caracteristici f inalte de a räspunde electronic intr-un context in scop MUZICAL.
Ampexul (meu) ATR102 este audiofil pt cä merge-n classA transformerless, contzine tipuri de condensatoare speciale in functie de rolul lor in circuit si rezistentze cu foitzä...si nu mä voi prosti prea mult in domeniul tehnic cä nu-s priceput.
Ai de exemplu potentziometrii normali hifi si cei de standard audiofil. la fel si cabluri si altele.
In ATR-ul meu firele sint de standard audiofil, precum si prizele. ATR100 este cel mai fain recorder EVER din pct de vedere sunet, precum A820 este pt transport.
Amplificatorul Xiron, amplificatorul Aria Pro, contzin transformatoare audiofile, adicä de cel mai mare standard audio.
E clar cä Ampexul din 1976 nu-i acelasi cu cel up-gradat de Gilman sau de Spitz sau chiar de French.
Deci un magnetofon POATE sä fie audiofil vezi modificärile lui Paravicini, noi care lucräm ba in mix ba in master TREBUIE sä folosim elemente audiofile cit mai multe pt a pästra integritate, zgomot jos (masina mea face pe GP9, -92 dB la 30 inch/sec), distorsie, modulatzie etc.
Rulmentzii interni sint audiofili, adicä prezintä risc de wow/flutter minim.
Ca sä merg mai departe, existä la interior noul ansamblu power supply audiofil, adicä adaptat pt minimum de interferentze, hum etc.
Si ca sä dau eu de la mine putere un exemplu absurd, ar fi ...ulei audiofil, adicä special pt lubrificat componente rotative din echipament audio.
Audiofil nu se referä dec?t la analog si componentele analog din digital.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
drag

MesajTrimis: Dum Iul 23, 2006 7:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sint bäietzi desteptzi aici pe forum care pot explica diferentza intre un tranzistor audiophil grade, discrete, condensatorii, filtre, rulmentzi..Traian!!
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Dum Iul 23, 2006 7:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pentru mine aste este PROFESIONAL.
Ce povestești tu sînt subansamble profesionale (echipamente) care nu sînt puse la dispoziția largului public, și dacă atunci la prețuri greu accesibile în număr limitat.

Uite aici. Cu așa ceva lucrezi 8sau asemănător) ?
http://www.atrservice.com/

Merci pe principiul producției AAD sau ADD ?
Sus
drag

MesajTrimis: Dum Iul 23, 2006 8:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu, nu e neapärat profesional e AUDIOFIL adicä cel mai inalt standard aplicat in audio, si poate fi gäsit in echipament hifi mai mult sau mai putzin in functie de marcä si bineintzeles de cost.
Da, gen Atrservice dar masina mea este MDIprecisionmotorworks. Aruncä-tzi un ochi.
Depinde de productzie, in general e vorba de DAD, iar un pic mai rar AAD, dar fac si mult ADD si DDD!
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Dum Iul 23, 2006 8:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ei vezi, asta-i derutant în întregul capitol VINTAGE.
Vorbești (vorbim) de VINTAGE dar cum? La trecut sau la prezent?
Ce faci tu, nu ești singurul. Nu mai vorbesc de reluarea anumitor producții de serie.
Vezi RMG - Quantegy - Otari.
Magnetofonul își reia încetul cu încetul locul pe care l-a avut zeci de ani în studiouri, discoteci și chiar camere de zi. Un fenomen dacă stai să te gîndești ne mai întîlnit pînă acum. Aceași poveste și la vinil. Au început "scratscher-ii" prin discoteci iar într-e timp se găsesc viniluri în comerț de regulă la prețuri de nimic iar în sectorul de uz casnic găsești acelaș număr de vinil-uri ca CD-uri.

Nu mai departe de o săptămînă am cumpărat OFICIAL din comerț discuri NOI NOUȚE cu Bee Gees, Keny Rogers, Ike & Tina turner, Mike Oldfield la un preț de 0,99 EURO Bucata făcute pe undeva prin Italia în afară de cel cu Mike Oldfield făcut în Anglia unde scrie pe verso MASTERD ON AMPEX ATR. Nu știu acum în ce măsură se produc dar calitatea este excelentă se pare că se scot pur și simplu vechile matrițe din depozite și se produce în neștire.

Deci, repet:
- Cînd vorbim de VINTAGE, vorbim la TRECUT sau la PREZENT? Question
Sus
drag

MesajTrimis: Dum Iul 23, 2006 8:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu vorbesc de o tehnologie veche cu utilizare PUR PREZENTÄ, precum lämpile, benzile pro, instrumente muzicale.
Din ce am intzeles, se pare cä vinilul va dispare definitiv in urmätorii ani, dar nimic nu-i exact sigur, va depinde de cerere.
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Dum Iul 23, 2006 10:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu știu cum e la tine dar aici sînt vinilurile IN și ia amploare. Magazinele care comercializează viniluri noi și vechi răsar ca ciupercile după ploaie. Asta am putut vedea în toate orașele în care mă mișc.

Aparatele cu bandă magnetică (magnetofoanele în mod deosebit) din cîte deduc eu pe forumuri se utilizează de regulă zi cu zi. Nu știu acum în ce măsură sînt modificate din punct de vedere tehnic la nivel actual (genul cum ai făcut tu) dar din cîte văd se caută păstrarea originalității.

Îți recomand și ție să vi pe forumul german

http://mb.abovenet.de/forum2/index.php

în sectorul International board for foreign guests and users deschizînd același subiect ca aici și să vezi care-i mersul și opiniile. Sînt deja membri de prin Anglia și alte țări cu care mai poți lua contact.

La nivel de românie, nu mă pot exprima. Sînt plecat din 1990 și țin cont de spusele lui "momo" în ceea ce privește sculele de acest gen în țară. Eu am în amintire vremea MAIAC-ului și sculele de mare anvergură High-End (nevoie mare) de gen Tesla și Rostov care se videau pe sub tejghea numai dacă aveai relații. Mai îmi aduc aminte că pe vremea aceea în Reșița (de unde provin) era un singur om care avea un Akai GX 636, fostul meu profesor de sport de la scoala generală Nr. 7, primit din germania de la un fost elev și asta cu eforturi foarte mari. Deci.............
Sus
drag

MesajTrimis: Dum Iul 23, 2006 11:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

intr-adevär väd des prin materialele ce le primesc noi tipuri de pick-upuri dar am auzit cä e pe ducä chestia. DJ-ii folosesc tot mai mult CD-romuri cä e mai ieftin si-si pot face mixurile pe PC acasä.
Personal, pur personal, nu sint amator de viniluri din motivele cunoscute de totzi.
Magnetofoanele se folosesc f mult in EU, aici a murit chestia, se mai foloseste in pro si chiar as spune cä ia amploare.
Niste ingineri tineri pe care-i cunosc au cumpärat un A80Mk4 cred, si-l folosesc intr-una pt inregistrat tobe. Il inchiriazä si se autopläteste. Asta nu inseamnä cä-l deplaseazä, nu, vin artistii in studioul lor si-si fac drum-uri pt propriile lor materiale.
O mare parte a activitätzii la mine, e consacratä transferurilor pe bandä a materialelor. Eu numesc asta pre-premastering. Cam in felul ästa il plätesc si eu, desi ATR102 e mai scump decit un A80 16 piste.
Cine-si pästreazä scula intactä e pt mine mai mult colectionar, la fel ca un tip de-si pästreazä cutare model de automobil, färä sä-i facä "amelioräri"
Eu ce nu intzeleg este aceastä nostalgie blegoasä de a folosi un mag consumator din anii 80 intr-un sistem relativ avansat hifi.
Oricum nu va fi la nivelul unui CD si mai putzin SACD. Poate väziind rolele alea invirtindu-se devine un pic hipnoticä chestia + muzica+ amintirile...
Dacä vrei putem rediscuta despre (amänuntzit) aplicatzia studio vs broadcast vs consumator...
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Lun Iul 24, 2006 5:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

La discuții de nivel BROADCASTING din păcate nu pot ține piept deoarece nu am experiența necesară.
Treaba cu originalitatea unui mag depinde de pretențiile utilizatorului. Nu trebuie neapărat să fie colecționar. Cine nu posedă PC (și sînt destui) trage muzîcă de pe vinil sau CD împrumutate (selecții) în vedera audițiilor de zi cu zi la nivel de home consumer, nu-și dă interesul în modificări.

Și la mine, cu toate că lucrez practic cu GX 630 D o modificare este nerentabilă. Clienții care vin la mine cu benzi trase în vedera digitalizării posedă o calitate de te apucă damblaua. O astfel de modificare nu face alt ceva decît să-mi chinuie mie "bugetul" fără vreun rezultat în îmbunătățirea calității redării. Singurul lucru ce am făcut este montarea unui convertor analog / digital optic ODT pt. a putea trage cu pierderi de calitate ZERO pe MD sau CD pe CD recorder cu intrare ODT fără a mai fi necesară digitalizarea pe PC. Astfel economisesc timp foarte mult. Imprimări pe PC numai în cazul în care se dorește conversia în MP3.

Ce mă chinuie pe mine cel mai mult este căutarea unui Akai GX 630 PRO. Versiune cu două piste stereo pe un singur sens (mono în ambele sensuri) si viteze de 19 și 38 cm/sec.

În mod normal ași putea achiziționa un REVOX pt. benzi imprimate pe astfel de opțiuni dar nu numai că revox e dublu de scump din cauza renumelui dar problema sînt capetele care la nivelul de utilizare intensivă la lucrările mele s-ar duce fiecare an un set ceea ce m-ar costa an de an 400 EURO.
Sus
drag

MesajTrimis: Lun Iul 24, 2006 9:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

päi eu nu sint in "meci" cu tine, sä vedem care-i mai tare. Dacä te intereseazä infos, i-tzi dau, asta-i tot. Aici nu-s argumente si contraargumente...Sorin6 si-a luat un tascam 22-2 2 spur dar ar vrea mai curind ceva 4 spur...Cunosc modelul c-am avut X3 si este superb, poate faceti f-un schimb sau alt deal, vezi la "discutzii bandä analogicä".
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Lun Iul 24, 2006 9:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Infos mă interesează cu siguranță.
Poți să l-e pui aici sau per Email / MP dacă sînt pdf etc.

Tascam.......... nu știu. Depinde cît vrea pe el și în ce stare e. O să dea el un semn de viață.
Sus
sorin6

Conectat la: 29 Noi 2004

MesajTrimis: Lun Iul 24, 2006 9:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

drag a scris:
päi eu nu sint in "meci" cu tine, sä vedem care-i mai tare. Dacä te intereseazä infos, i-tzi dau, asta-i tot. Aici nu-s argumente si contraargumente...Sorin6 si-a luat un tascam 22-2 2 spur dar ar vrea mai curind ceva 4 spur...Cunosc modelul c-am avut X3 si este superb, poate faceti f-un schimb sau alt deal, vezi la "discutzii bandä analogicä".

*
Am achizitionat si eu acum circa 3 luni un X3 si l-am cedat, la pretul de achizitie+transport, unui amic care insista...
Da aceea si stiu ca sunt practic identice in interior, mai putin mecanismul (simplu) de tensionare a benzii de pe rola debitoare... (din amintiri...)
De dat nu cred ca vreau sa il dau, desi caut in principiu un "4 piste" dar se pare ca se gasesc capete cu 40-50E/bucata in Japonia...
In schimb sunt dispus sa achizitionez unul in plus, pe Bay-ul francez apar circa 2-3 pe luna, la preturi intre 50 si 120E, depinde de "noroc" Wink
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Lun Iul 24, 2006 9:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vezi în sectorul german:

http://audio.listings.ebay.de/Bandmaschinen_Teac_W0QQfcclZ1QQfclZ3QQfromZR11QQfrppZ50QQfsooZ1QQfsopZ1QQsacatZ22494QQsocmdZListingItemList
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4  Urmatorul
Pagina 2 din 4

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum