FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Daca inregistrez o melodie de pe cd pe banda de magnetofon ?
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
CyberCSX

Conectat la: 05 Iul 2006

MesajTrimis: Vin Iul 28, 2006 4:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pardon. De pe Vinil pe Bandă. E vorba de CALITATEA imprimării, dacă stau să mă gîndesc bine idiferent dacă e de pe vinil sau CD pe bandă. e vorba cum "sună", e vorba de eventualele pierderi de dinamică mai mult sau mai puțin vizibile (pe osciloscop / soft) sau auzibile.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Iul 28, 2006 4:23 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Vin Iul 28, 2006 5:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CyberCSX, wav'ul de la tine pe mine m-a lasat mut, fara grai, pur si simplu nu mai am replica!

Bafta in continuare, esti pe calea cea buna! Thumb Up
Sus
Stereo

Conectat la: 16 Sep 2005

MesajTrimis: Vin Iul 28, 2006 6:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

momolo a scris:
pierderea dinamicii vazuta pe osciloscop ma fascineaza pe mine! Laughing

Very Happy Very Happy Very Happy ..va spun eu, cele mai grozave magnetofoane sunt alea la care inregistrarea suna mai bine decat sursa! parol! Wink

Propun sa facem un experiment:
Luam un CD bine tras
Copiem CD-ul respectiv pe o bada buna pe un magnetofon
Banda se va copia loseless pe Transporteru' ala de discutaram la stiri.

Rezultatul trebuie sa fie naucitor comparativ cu amaratu de CD initial deoarece fiecare din copii ar trebui sa sune mai bine decat originalul.

Corect nu?
Sus
CC

Conectat la: 25 Aug 2004

MesajTrimis: Vin Iul 28, 2006 10:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

momolo a scris:
CyberCSX, wav'ul de la tine pe mine m-a lasat mut, fara grai, pur si simplu nu mai am replica!

Bafta in continuare, esti pe calea cea buna! Thumb Up

L-am ascultat si eu Shocked
Adevarul e, ca ma asteptam la altceva.
Am amutit si eu pentru vreo 30 secunde Shocked

Dupa auditie am facut un mp3 din el (128kbps).
Nu am sesizat nici o diferenta fata de wav

CyberCSX, demo-ul descarcat nu are nici o legatura cu "analogul".
E un mp3 pur. Thumb Up

CyberCSX

MesajTrimis: Vin Iul 28, 2006 11:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CC a scris:

CyberCSX, demo-ul descarcat nu are nici o legatura cu "analogul".
E un mp3 pur. Thumb Up
Hăăăăăăă...... Shocked
Adică CUM un MP3 pur? Fă-mă să-nțeleg că nu pricep nimic.
Ce are wav cu MP3 ?
Vrei să spui că am de- comprimat din MP3 în wav?

Dacă ași putea ți-aș trimite banda să o auzi și s-o compari cu wav-ul.
Sus
CC

Conectat la: 25 Aug 2004

MesajTrimis: Sam Iul 29, 2006 7:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu spun ca ai decomprimat mp3-ul in vaw, ci doar ca suna ca un mp3.
Mai mult ca sigur ca placa de sunet folosita e slaba.
Eventual poti sa faci un vaw la 96/24, ca poate suna mai bine.

Vezi aici niste inregistrari de pe banda, ceva mai rasarite Wink

CyberCSX

MesajTrimis: Sam Iul 29, 2006 7:32 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Stai nu compara Akai-ul cu scule de mastering din astea de studio. Razz
Sînt 2 lumi diferite.

Placă de sunet slabă?
N-are treabă cu placa de sunet.
Am spus de la început că imprimarea Mag--->PC a mers prin U control și nu pe calea standard de direct audio prin placă PCI.
Sus
drag

Conectat la: 06 Mai 2006

MesajTrimis: Sam Iul 29, 2006 8:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

STEREO, ce inseamnä : copia sunä mai bine ca originalu??
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
drag

MesajTrimis: Sam Iul 29, 2006 8:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Einare, nu te arunca repede sä-ti iei orice 38cm/sec cä poa sä fie bani aruncatzi de nu te vezi...aceiasi problemä e si cu 76cm/sec: dacä electronica din amp nu e suficient de PUTERNICÄ ca sä directioneze particulele "adinc" la viteza respectivä, o sä ai nu sunet cu un efect MAI compresat ca pe 19.
O sä ai inalte dar basul o sä fie plutitor si neasezat. Nu degeaba tipul care face inregisträrile "true stereo" pt labeul Naim foloseste viteza de 19 numai.
19 cm/sec e o vitezä f optimizatä pt 1/4inch. Eu...personal, n-am auzit nici un Revox, de exemplu, sä facä 38 ca lumea, si numai Dumnezeu mi-e martor dacä n-am incercat!!
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Sam Iul 29, 2006 9:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@ drag

Crede-mă că de treaba asta mi-am dat seama de mult. Poanta însă este alta:

- Eu nu trag pt. mine ci pt. alții. Clienții vin cu fel de fel de benzi. Unele mai proaste, altele mai bune. Benzi pe role de 10 cm și pe role de 26. Astea trase pe diferite viteze începînd cu 2 (DOI) cm/sec (Uher Report) pînă la Technics "two ways" pe 38 cm/sec.

Mie îmi trebuie scule cu care să pot reda "gunoaiele" astea stătute. L-e numesc așa deoarece calitatea este de la mediocru pînă la prost de tot. Totuși oamenii l-e vor digitalizate. Culmea este că 90% din clienți vor MP3. Deci, Explică-mi ce calitate poți avea la o bandă trasă pe viteza de 4,71 sau 9,5 cm/sec, pe un mag pe lămpi de uz casnic de prin anii 60 și toate astea convertite în MP3?
E durere. Crede-mă!

Eu am aici pt. a putea reda AIURELILE astea vechi magurile:

- Uhrer report 4400 IC = Viteze de 2, 4, 9, 19 și 4 piste (mărime rolă max, 13 cm)
- Uher Report 4000 = Viteze 2, 4, 9, 19 și 2 piste (mărime rolă max, 13 cm)
- Philips N 4504 cu viteze 4, 9, 19 (mărime rolă max, 18 cm)
- Akai GX 630 D cu viteze 9, 19 și posibilitate de utilizare role de 26 cm

Acum dacă vine careva cu benzi trase pe Revox (de ex.), pe 2 piste sau Technics pe 2 piste și 38 cm/ sec, stau și mă uit că nu am mag cu ce să l-e redau. De ce optez pt. Akai GX 630 PRO este simplul motiv, capetele GX. Dacă a-și lua un Revox, la ăsta într-un an de zile văd bobinajul capului prin întrefier la nivelul ridicat de ore de funcționare pe care l-e am. Clar că în mare parte trag de Akai din cauza capetelor. Numai în cazul în care apare vreun "deștept" cu role din astea miniatură trase pe viteze de MELC, atunci bag unul din cele mici. Eu trebuie să fac în așa fel încît să am pierderi cît mai mici prin uzură. Nu-mi pot permite luxuri din astea de a topi capetele văzînd cu ochii. Pe lîngă asta, cred că ești conștient că nu-mi bat capul referitor la calitate dacă clientul după ce bate la ușă și mă salută, în timp ce-mi pune benzile pe masă îmi pune întrebarea:
- L-e puteți face în MP3 ?
Deci realizezi că nu are apsolut nici un rost să investesc pt. a avea MP3 ca rezultat. Clar că fac tot ce-mi stă în putință sa filtrez ce se poate filtra dar de "vrăjit" nu pot vrăji și nici minuni în MP3 nu pot scoate din cîrîituri și gîngureli vechi de mai bine de 60 de ani.
Sus
drag

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 12:43 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

...i-tzi vind o poantä pe care o stiu de ani si ani, dar n-am incercat-o...:
Fabricä un cabestan care va fi ca un manshon peste cel de la akai. Trebuie deci sä intre tight. il intzepenesti cu un mic surub lateral care-l tzine de cabestanul mic a-l Akaiului. Pui surubul sus ca sä nu-tzi futzi suprafatza in contact cu tape-ul.
deci i-l faci pe strung si "calculezi" tu ca bäiat istetz sä fie deci de 2 ori mai gros ca sä meargä banda de 2 ori mai repede... cred c-ai avea rezultate bune la play-back, la record...
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 6:05 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu merge.
Poanta o știu de ani de zile.
Așa făceam pe vremea cînd eram în Reșița magurile Tesla B 90 și Uwertura Stereo să meargă pe 19 cm/sec. Astea aveau numai 9,5 cm/sec.

La Akai nu merge din simplul motiv că-mi nebunește mecanismul rolei presoare care este acționată de electromagnet și nici frecvențele nu se schimbă. Nu mai vorbesc de faptul că eu am nevoie și de numai 2 piste nu de 4. Deci Stereo pe o parte a benzii. La Akai nu se poate schimba blocul de capete ca la Technics după dorință.
Deci poanta pică.
Sus
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 11:31 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Citat:
La Akai nu merge din simplul motiv că-mi nebunește mecanismul rolei presoare care este acționată de electromagnet și nici frecvențele nu se schimbă. Nu mai vorbesc de faptul că eu am nevoie și de numai 2 piste nu de 4. Deci Stereo pe o parte a benzii. La Akai nu se poate schimba blocul de capete ca la Technics după dorință.
Deci poanta pică.

Evident ca solutia data de drag este o improvizatie avand in vedere calitatea scazuta a sunetului si a pretentiilor insa e o solutie buna si practica.
Mecanismul de la GX 630 poate fi reglat usor sa mearga pe un capstan de 2 ori mai gros. Bucsa poate fi facuta din teflon si infipta putin fortat; astfel ca ai turatia 19 pe corectii de 9 si 38 pe corectii de 19. Corectiile au si ele o marja de ajustare.
Capetele pot fi usor schimbate, le scoti afara din carcase si pui altele pe 2 piste, simplu!
Evident, magul va pierde turatia 9.
La corectii se poate merge si mai meserias - se observa schema si se calculeaza incat la corectiile pe 9 sa pui piesele celor de la 19. Pe corectiile de 19 care au devenit 38 se modifica niste valori de rezistente si condensatori calculate corespunzator. La urma se fac reglaje totale.
Singura problema nerezolvabila prea usor este oscilatorul si stergerea care pot deveni insuficiente pentru turatia 38 si benzi mai groase.
Cine vrea poate....insa AKAI-ul respectiv nu mai este ORIGINAL si devine CIOBANIT! Wink
Sus
CyberCSX

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 1:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

momolo a scris:
Cine vrea poate....insa AKAI-ul respectiv nu mai este ORIGINAL si devine CIOBANIT! Wink
Si tu ti care-i parerea mea la capitolul CIOBANELI, nu?

Decît asa ceva, mai bine pun trei sutare la bataie si-mi iau un GX 630 PRO.
Sus
purs

Conectat la: 12 Noi 2003

MesajTrimis: Dum Iul 30, 2006 1:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CyberCSX a scris:
Din toate magurile, POZE publicate în vintage, nu mai am decît DOUĂ: Un AKAI GX 630 D și un AKAI GX 630 PRO.
CyberCSX a scris:
De lucrat, lucrez de regulă pe 19 cm/sec. Nu am momentan sculă cu 38 cm/sec dar caut ÎNEBUNIT un Akai GX 630 PRO care are.
CyberCSX a scris:
Eu am aici pt. a putea reda AIURELILE astea vechi magurile:

- Uhrer report 4400 IC = Viteze de 2, 4, 9, 19 și 4 piste (mărime rolă max, 13 cm)
- Uher Report 4000 = Viteze 2, 4, 9, 19 și 2 piste (mărime rolă max, 13 cm)
- Philips N 4504 cu viteze 4, 9, 19 (mărime rolă max, 18 cm)
- Akai GX 630 D cu viteze 9, 19 și posibilitate de utilizare role de 26 cm
Si pan'la urma ce magnetofoane ai? Laughing Laughing Laughing
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul
Pagina 8 din 9

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum