FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Sfat cumparare Mag.
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Stereo

Conectat la: 16 Sep 2005

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 4:34 pm    Titlul subiectului: Sfat cumparare Mag. Raspunde cu citat (quote)

Solicit ajutorul celor care sunt pasionati de role:

Am posibilitatea sa cumpar un magnetofon, intrebarea este care?

Akai GX 747
Tecnics RS 1700
Teac X 2000
Revox B77 sau PR99
Sony TC 8750

Sau poate Otari ala de 3000 de coco? (nici chiar asa)

Sunt toate in aceeasi stare. Pretul tot pe acolo.

Se va folosi numai pentru a trage vinyl pe banda nu pentru a asculta alte benzi vechi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 4:34 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
luleashca

Conectat la: 10 Mar 2006

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 5:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

mag= old, old=nu se mai gasesc piese de schimb => mergi pe ce e mai greu uzabil => GX => 747 Smile
mergi pe akai cu toata increderea Smile
Sus
luleashca

Conectat la: 10 Mar 2006

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 5:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si esti primul fericit care-l aud ca poate alege dintre atitea, grea problema... Smile de curiozitate cit e 747?
Sus
Stereo

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 5:33 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Toate sunt peste 1.000 si au diferente de 100 - 200 intre ele.
Sus
alladdin321

Conectat la: 08 Apr 2004

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 8:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E cam greu de ales intre atatea modele - practic eu nu stiu ce as alege... Din start d.p.d.v. al andurantei capetelor cel mai tare e GX-747. La capitolul "calitate sunet" Revox-urile sunt campioane. Ca aspect si originalitate in realizare RS-1700 de la Technics e de departe campion. Despre Sony nu pot sa spun decat ca nu prea au stralucit la mag-uri. Otari poti inca sa gasesti in State la preturi foarte bune inca. Imi amintesc ca acum 2 ani ningea cu ele pe EBAY.COM.
Ca parere personala: eu as alege un Technics RS-1700 si spun si de ce - pt. ca am o groaza de piese din linia Technics a anilor '80 pe de o parte , iar pe de alta parte pt. ca e un aparat foarte rar si e extraordinar de bine lucrat. De ani de zile alerg dupa un asemenea aparat si nu stiu daca voi avea vreodata unul!!!!
Sus
drag

Conectat la: 06 Mai 2006

MesajTrimis: Mar Sep 19, 2006 10:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cele mai multe piese si posibilitätzi de reparare a pieselor sint :1 Otari,2 Revox...Capetele de akai nu-s prea muzicale dar dureazä, sä mä scuze luleascä, pt mine este cea mai slabä alegere, Technics-ul e fain...dacä ai piese nu e räu.

Intrebare: care este aplicatzia ta, ce vrei sä faci cu el??
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
drag

MesajTrimis: Mar Sep 19, 2006 10:56 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

...a! ce fel de Otari (model). Asta-i masina cea mai performantä din ce prezintzi, in principiu.
Sus
drag

MesajTrimis: Mar Sep 19, 2006 11:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

a! am recitit, cred c-am intzeles prost, otari nu face parte din lot, eu as prefera PR99, desi stiu cä 1700 e fain. Dacä ar fi fost noi as fi incercat 1700 dar vechi PR este mai durabil, dar capete scumpe dar aliajul revodur e mai durabil decit permaloy-ul jap.
Sus
sorin6

Conectat la: 29 Noi 2004

MesajTrimis: Mie Sep 20, 2006 7:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca unicul scop este cel amintit, crezi ca un mag "autoreverse" se justifica, nu de alta, dar din alea "simple" se gasesc la preturi mult mai mici...
Ca sa nu uit, pentru TEAC se gasesc capete noi, in JP, pe la circa 50 E bucata...
Sus
Stereo

MesajTrimis: Mie Sep 20, 2006 10:52 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Repet, scopul este "back up" de vinyl.

Se mai poate lua in considerare si un ADC (sa zicem Benchmark) si o placa audiofila de la M Audio si un soft "moaca" gen Audacity dupa care arzi niste CD-uri dar nu am auzit pe nimeni pana acum sa faca combinatia asta.
Ce parere aveti, nu de alta dar scapi de reparatii la Mag-uri?
Bugetul se duce tot in 1500 € daca ai deja un PC disponibil.
Sus
CC

Conectat la: 25 Aug 2004

MesajTrimis: Mie Sep 20, 2006 11:11 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Back-up de vinil m-a pasionat si pe mine, dar la ideea de stocare analogica am renuntat din cauza pretului; atat a magului cat si a benzilor noi Confused

Ramane varianta de arhivare digitala dar din pacate nu am avut ocazia da testez un ADC/DAC serios (Benchmark, Lavry etc...)

Poate ne indica drag un ADC/DAC pe care l-a testat si pe care nu se mai fac diferente intre sursa si inegistrare Rolling Eyes

Stereo

MesajTrimis: Mie Sep 20, 2006 11:20 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Benchmark costa 1000.
Daca discutam de Lavry atunci nu mai faci back up, nu de alta dar este atat de scump ca mai bine cumperi cate 3 discuri din fiecare si e ca si cum ai avea beck up de vinyl pe alte doua vinyluri.
Sus
drag

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 2:04 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@CC,
päi la ce pretz??
Sus
drag

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 2:14 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

...oricum la genul de calitate de maguri despre care vorbim, vei fi FOARTE bine servit cu produse generice gen M-Audio. Nu am auzit converterul dar stiu un pic filozofia in spatele companiei sau mai bine zis "contractorului" si am incredere. Sint sigur cä e f satisfäcätor.
Eu as spune chiar Behringer...dar piei Satanä!!!
Sus
drag

MesajTrimis: Joi Sep 21, 2006 3:15 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

convertizoare auzite si posedate de mine erau in ADAT-urile Alesis, si nu m-am plins niciodatä, era vorba de 44/16.
Deci Alesis e OK si el.
Nu vreau sä repun paie peste foc dar cred cä AZI e greu sä ai un convertor prost...trei sä cautzi mult
Nu vorbim de calitate pro, acolo e diferit si mai ales la bani!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Pagina 1 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum