FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
curiozitate audiofila
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
danb

Conectat la: 10 Feb 2004

MesajTrimis: Vin Sep 08, 2006 8:15 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mie nu mi se pare de loc plictisitoare muzica pe un sistem bun (n-am avut ocazia sa ascult unul de referinta). Prefer sa aud muzica si nu defectele sistemului. Chiar daca in primele 3 minute un sistem prost poate suna mai spectaculos (basi in forta, inalte exagerate), devine repede obositor si evident ca suna prost.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Sep 08, 2006 8:15 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
goodolddog

Conectat la: 04 Mai 2004

MesajTrimis: Vin Sep 08, 2006 9:48 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pina la urma orice sistem audio-video e un compromis. O situatie fericita (de care, in general, o oarecare doza de noroc nu e straina) este cea in care gasesti un compromis cu care sa fii impacat o buna bucata de timp. Dupa ceva sume sparte in domeniu am ajuns sa fiu constient ca sint departe de un sistem perfect (din punct de vedere audio) - ceea ce ma bucura este faptul ca de citiva ani incoace pot sa ascult o piesa-doua, indiferent de gen, fara sa fiu deranjat de problemele pe care in general le asociem cu sistemul. Calitatea inregistrarii pe care o ascult a devenit mult mai importanta pentru simplul fapt ca una dintre concluziile personale la care am ajuns (nu neaprat corecta, dar eu asa cred) este ca diferentele dintre inregistrari pot fi mult mai mari si mai importante decit diferentele dintre echipamentele care intra in sfera mea de interes.

Am vazut sisteme care se pretau mai bine la un anumit gen de muzica decit la altul, asa ca, probabil raspunsul meu la intrebarea topicului ar inclina catre da. Acum, evident, depinde foarte mult si la ce te raportezi - altfel spus depinde care este sound-ul de referinta cu care compari o inregistrare data in conditii specifice de auditie atunci cind faci o astfel de analiza. Si mai trebuie sa si disociezi problemele inregistrarii de problemele sistemului. ... Cam complicat ...

De aceea cuvintul cheie poate fi "compromis". Chiar si la scoruri maricele.
Sus
xander

Conectat la: 08 Sep 2006

MesajTrimis: Vin Sep 08, 2006 11:20 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pe un sistem bun nu te saturi de muzica niciodata
Sus
drag

Conectat la: 06 Mai 2006

MesajTrimis: Sam Sep 09, 2006 6:31 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

...si iaca tot prost am rämas pencä nu stiu incä ce se intzelege prin "bun"...bun=flat sau bun=expresiv pt anume stil.

Ce pot spune, si uit mereu sä discut cu CC, e faptul cä el are pe avatar un speaker care dupä umila mea pärere + experientza, cred cä sunä prost si CC ar fi f deceptzionat. Este un experiment incercat si de MOONSON si altzii pe care i-am ascultat in decursul anilor.
Acel speaker färä incintä are un sunet f sec. Sunetul sec e bun la bas fiindcä separä sectzia ritmicä de restul mixului punind-o in fatzä
Problema cu avatarul este cä toatä "boxa" sunä sec fiindcä fiecare element e izolat de rest. Rezultat, sunet f separat dar...cind frecs medii si medii inalte sunä sec, acest sec ia culoare si devine metalic. Sunet metalic. In plus difuzorul de joase fiind intr-o cutie asa micä, el are o cursä f scurtä fiindcä are aer putzin in spate! E!, in cazul meu, consider cä un dif cu cursa lungä e mult mai interesant pt a recrea DIFERITE forme de fres joase, nu numai anume timbru. Aerul impins de o orhesträ simfonicä se reproduce mai bine de un loudspeaker cu cursä lungä.
Monitoarele de studiou au cursä scurtä si potzi sä le dai tare. Cursa lungä trece repejor in distorsi si se paradeste diful!

Ca sä revin la oile noastre, incinta acusticä e bine sä fie f misto, asta e sigur! Pt restul componentelor, eu cred cä se poate juca "suplu" si se pot crea coloraturi fine prin alegere de amp,etc.

Cu alte cuvinte, cind ai o f bunä boxä, esti 75% in business...dar asta nu inseamnä neapärat flat...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
csordas zsolt

Conectat la: 05 Noi 2006

MesajTrimis: Lun Noi 06, 2006 10:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sunt un nenorocit pentru ca inca nu am auzit nici un sistem care sa sune perfect cu orice fel de muzica!
Cum genurile de muzica variaza unele cer un sistem cu sunet
moale ,calda si dulce altele un sunet precis si uscat,altele cu o dinamica si agresivitate pronuntata!
Veriga cea mai slaba in aceasta privinta sunt boxele nu cred ca aceasta problema se poate rezolva.
Norocul este ca oameni in general au preferintele lor "asculta mai mult in stilul lor preferat"
Totusi un sistem bun poate face cerintelor dar cu compromisuri

momolo
Vizitator

MesajTrimis: Lun Noi 06, 2006 11:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

csordas zsolt te-ai infipt ca bila in popice in forumul asta! Iti salut intrarea si o iau ca un entuziasm al incepatorului. Au mai fost si altii dar le-a trecut repede! Very Happy

Sfatul meu este sa nu fi 100% convins de ideile tale si sa lasi macar un pic de loc si pentru alte opinii. E posibil ca in timp sa ai surprize!Wink

Citat:
Totusi un sistem bun poate face fatza cerintelor dar cu compromisuri
asta e un adevar incontestabil!....insa nuantzele intre alb si negru sunt cele care dau imaginea!
Sus
csordas zsolt

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 12:38 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu ma pot considera un incepator sunt profesionist in electronica de 17ani si ma consider maximalist mai ales cind se discuta de domeniul audio.
am reparat si am ascultat multe scule da am zis scule intentionat pentru ca sculele sunt lucruri specializate mai ales cele profesionale
Am construit boxa acum 10ani pe care il folosesc si indragesc si acum ce a fost masurat testat lucreaza linear in domeniul de frecventa 30Hz-25Khz si recunoscut a fii foarte bun de profesionisti de sunet
Am proiectat si am construit DAC.24Bit96Khz cu piese cirrus logic si burr brown scumpe dar zic eu si cele mai bune(CS8420 DF1704 PCM1704 OPA627 OPA2134)+ preamp cu piese burr brown ,Premplificator pentru microfon cu care se fac inregistrari in studio ce a batut orice in calea lui.am construit finalul lui TA-FA777ES de la SONY etc etc.
Daca tot spui ca sunt incepator sa fie.

AbsoluteAudioFan

Conectat la: 12 Mai 2003

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 1:16 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

csordas zsolt a scris:
...
Veriga cea mai slaba in aceasta privinta sunt boxele nu cred ca aceasta problema se poate rezolva.
...

Boxele sunt veriga cea mai slaba din ansamblul electronic, insa din cel acustic camera este veriga cea mai slaba in 99% (procent relativ, pt. exemplificare) din cazuri.
Stiu, sunt bla-bla-uri/generalitati cunoscute, precum "un sistem modest, chiar integrat, poate suna mult mai omogen decat unul tapan, dar cu boxele aruncate incamera" etc.
Si totusi acestea sunt aspectele (sa le spunem) obiective. Apar "in ecuatie" si arhicunoscutele aspecte subiective precum urechea, caracterul ascultatorului, starea (psiho-fizica) in care se afla acesta, si (desigur!) genul de muzica ascultat.

IMHO, un sistem cu adev. bun (tot lantul acustic, deci si camera) este cel care te rupe dintr-o stare data, la care muzica redata nu face parte din genu' preferat dar reuseste sa te atraga "dincolo".
In schimb cel prost este cel care, indiferent de muzica, de ureche, de ascultator si de eforturile acestuia etc., nu reuseste sa recreeze muzica, basca magia acesteia.

Si totusi... ca sa realizezi ca esti "nefericit" e musai sa ai un anumit grad de educatie! Altfel manelele (si aici intra si non-muzica/zgomotul-gunoi din orice colt din lume!) ascultate la volume indecente si distorsionate, pe combine de 2 bani, sunt "mai mult decat perfectul"...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
csordas zsolt

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 1:27 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sistemul meu suna cel mai frumos si omogen la aer liber de si nu a fost conceputa pentru asa cava ce fac cind ploua?
solo_400

Conectat la: 10 Sep 2006

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 2:17 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In primul rand la nici o expozite/magazin/prezentare de scule cu pretentii nu am auzit vre-odata muzica disco , pop sau alte
genuri de-astea "bum bum ..tztztz" si nici persoane care sa fie curioase sa testeze sistemele cu muzica din asta.
Pentru unele genuri muzicale in nici un caz nu ai nevoie de scule de mii de euro , asa ca daca ramai la un anumit nivel cultural in materie de muzica in nici un caz nu poti da sfaturi pe tema hi-end (ce termen obosit , eu l'as chema "perfectiune") pentru ca nu ai cum sa stii ce inseamna.
Eu cred ca in momentul in care reusesti sa impresionezi o persoana care stie ce e cu adevarat muzica ( canta la un instrument / a studiat / a stat ani buni pe scena sau e obisnuit cu muzica live) de cat de real se aude sistemul tau ... inseamana ca ai ajuns aproape de perfectiune.

solo
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
csordas zsolt

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 3:01 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Apsolute si Solo aveti perfecta dreptate de si parca am reusit sa schimbam subiectul original.NU ASCULT MUZICA BUM BUM DOAR LA RADIO!
Este relativ usor sa ajungi la performante satisfacatoare cand doresti sa asculti muzica electronica si aproape imposibil cind astepti sunetul perfect identic instrumentelor acustice .
Sunt fericiti cei care nu stiu cum suna astea in realitate!!!
Apropo de ultima fraza de la Solo Am reusit sa uimesc oameni priceputi invatati chiar si artisti care dau concerte peste tot pe globuletul nostru,si am reusit sa umilesc si cateva aparate chiar de valoare de citeva mii de euro!
Cu aparatele mele construite cu multa atentie si obsesie din cateva sute de euro dar totusi artizanale.Sunt mandru de ele nu puteti sa mi stricati bucuria
cu scepticizmul vostru.
Nici eu si nici tata nu are buget pentru a cumpara aparate scumpe facute de straini ca dupa acela sa ma laud cu ele!

momolo
Vizitator

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 11:41 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

)csordas zsolt mi-ai trezit o amintire! Smile ...La varsta de 12 ani mi-am mesterit primele mele boxe din difuzoare de televizor Rubin 102 in cutii de carton intarite cu straturi de aracet si vopsite cu vopsea de garduri umplute cu ce am scos dintr-o perna! (erau pe compresie! Laughing ) Eram teribil de mandru de aceasta realizare si intr-o zi a venit pe la noi prin vizita un amic de familie care era pasionat de audio si avea pe acasa tone de scule, de la Akai la Revox....cum era moda pe vremea aia. El a indraznit sa-mi sugereze ca se aude ca un kur verde, evident....voalat! ...Dar ca trebuie sa continui!.....Am fost scandalizat si am dedus ca omul este un snob infumurat care are ce are cu mine! Very Happy
....Dupa MULTA vreme m-am trezit! Very Happy

Problema venea de la faptul ca tot ce vazusem, ascultasem eu mai bun vreodata era sub acele "boxe" mesterite de mine iar peste acest lucru venea si mintea incuiata si ingusta de copil in tzarculetzul lui cu jucarele!

Citat:
Nici eu si nici tata nu are buget pentru a cumpara aparate scumpe facute de straini ca dupa acela sa ma laud cu ele!
- aceasta fraza spune multe! Laughing

csordas zsolt, daca se poate, enumera-mi si mie cele mai scumpe aparate "straine" pe care le-ai auzit vreodata la viata ta ? Macar unul si ceva boxe, un sistem audio, etc.
Cat despre partea profy in sunet atat din RO cat si de aiurea!....pai exista si calitate dar si gunoi, exista si profesionisti dar si cioflegari, exista detoate si nu poti spune ca ai vazut lumea profy daca ai intrat de cateva ori in una bucata studio ("studio") de inregistrare.

solo_400
Citat:
Eu cred ca in momentul in care reusesti sa impresionezi o persoana care stie ce e cu adevarat muzica ( canta la un instrument / a studiat / a stat ani buni pe scena sau e obisnuit cu muzica live) de cat de real se aude sistemul tau ... inseamana ca ai ajuns aproape de perfectiune.
- am avut experienta si supriza sa constat ca oameni de profesie muzicieni sau ingineri de sunet au ales cel mai prost sistem audio din gramada sau ca au cele mai jalnice gusturi in materie de sisteme audio cat si cele mai stranii idei....ca sa nu le zic lipsa absoluta de informare si interes!
Exista muzicieni de valoare, oameni care din muzica traiesc si care asculta acasa pe o combina Mekosonic si cumpara discuri EXCLUSIV pe criteriu "cine interpreteaza?"...indiferent ca sunt inregistrari facute in 1944 sub bombardament!
Dupa diverse experiente si lucruri care m-au uimit am dedus ca a fi muzician sau inginer de sunet sau orice altceva in meserie cu sunetul NU constituie o garantie a urechii corecte in alegerea de sisteme audio!
Din cate imi pot explica fenomenul se pare ca muzicienii (mai ales) sunt atenti la interpretare si linia melodica dar mai putin la realismul reproducerii unei inregistrari.

Evident, nu e cazul la toti! Majoritatea au ureche si stiu sa aleaga sisteme audio cu pretentii foarte ridicate.....insa asta tine si de tzara si de educatie si de societate. Nu prea am dubii ca in Italia nivelul muzicienilor este "ceva"( Very Happy ) mai ridicat ca la noi in RO!

...Dar se pare ca in fatza audiofiliei suntem toti egali! Laughing
Sus
viperu

Conectat la: 28 Mai 2004

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 11:42 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Zsolt, bine ai venit pe acest forum!

Este foarte bine ca ai in spate atita experienta (personal cred ca pregatirea si experienta sunt necesare oricarui producator de scule), insa scepticismul intampinat nu este legat de faptul ca nu ai experienta ci mai degraba de faptul ca multa lume de pe acest forum judeca rezultatele muncii tale numai dupa ce vad cu ochii lor produsele tale si le asculta cu propria pereche de urechi.

radumatei

Conectat la: 13 Sep 2006

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 12:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Citat:
Nu prea am dubii ca in Italia nivelul muzicienilor este "ceva"( ) mai ridicat ca la noi in RO!

momolo probabil te refereai la faptul ca sunt foarte putini muzicieni in romania. (ma refer la muzicieni, nu muzicanti, deci conservatorul facut)
intr-adevar stiu multe persoane care studiaza sau au terminat conservatorul si acasa asculta pe niste combine jalnice concerte trase ingrozitor, dar asta pentru ca nu stiu (sau nu ii intereseaza) ca un sistem audio poate reda cu fidelitate asa ceva.[/quote]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
csordas zsolt

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 12:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tot ma intelegeti gresit nu am zis nici odata ca am cel mai bun sistem din lume doar ca este destul de serios iar combinatia de Visaton W200s Tonsil GTC11/120 GTC11/100 itr-un sistem bine echilibrat a fost o alegere foarte reusita suna analitic dar cald fara probleme de faza cu "filling LIVE" .suna mai bine decat REVOX ,monitor activ DYNAUDIO,monitor Yamaha
Canton sau un Bang&olufsen mai vechi cu care leam comparat. Sunt din satu mare astept sa faceti o vizita la mine parerea voastra ar conta mult pentru mine

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3  Urmatorul
Pagina 2 din 3

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum